Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Hájení potočáka necteno

17.12.2004 | rarach | Dravci | 2.401 zobrazení | 14 odpovědí

Neustále se snižující stavy slušných potočáků, mne burcují k možná utopistické myšlence, na dvouleté úplné hájení této nádherné ryby. Jaký máte na to názor? A jak je to u Vás s potočákem? Co myslíte prošlo by to ve Vaší organizaci? Díky!!!

Robinson necteno

15.12.2004 | Kep | Pruty | 3.769 zobrazení | 14 odpovědí

Našel jsem na netu stránky polského obchodu, kde mimo jiné mají prut Robinson Dynamic ultra power Jig d. 2,7m, 8–25g v přepočtu za lákavých 1500,– Kč. Máte někdo s touto značkou, nebo konkrétním prutem zkušenost?

C & R neboli Chyt a pust. necteno

8.12.2004 | esox | Ryby | 2.496 zobrazení | 14 odpovědí

Co si myslite o tomhle zpusobu rybariny a o ortodoxnim a neortodoxnim uplatnovani tyhle mozna mnohdy „pozy“? Co je podle vas to spravne a lepsi? diky

Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň! necteno

14.11.2004 | Tomash | Přívlač | 2.562 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem K. O. To co se mi stalo dnes ráno je to nejhorší, co se mi mohlo stát. No ale zase abych nepřeháněl… Vyrazili jsme s bratrem vláčet na Labe. Ondra chytal na mini woblery a já na malý ratliny – gumový ripper s olůvkem v těle. Bráškovy jsem každou chvíli podebíral pěkný tloušťáky – tak kolem 45cm(ulovil celkem 4 ks). Já jsem také zabodoval – ulovil jsem jednu parmu 53cm a jednoho mini candátka tak 20cm. Nasadil jsem svůj nejoblíbenější vzor – stříbro červené tělíčko s bílými flitry. Nahodil jsem na rozhraní vracáku a proudu a začal navíjet, ale žádnou rybu jsem nepřiměl k záběru – už vidím svou nástrahu tak jeden metr od břehu. Ještě jednou s ní cuknu – co kdyby náhodou. A v tom se to stalo. Kde se vzal tu se vzal obrovský okoun připlul k mé nástraze a začal ji jakoby cucat. srdce se mi rozbušilo… překlopil jsem překlapěč a nehnutě sledoval, co se bude dít. pruhovaný obr Ratlina ani nevím kolikrát (byl jsem fakt strašně napjatej) nasál a vyplivl – vždy tak nešikovně, že jsem nemohl přiseknout… až teď. Teď konečně gumáka dobral a já se odhodlal k rychlému záseku. Začal nádherný tanec. mám vlasec o,165 mm Byron Ghost – znám jej a vím, co si můžu dovolit. Krásné přetahování trvalo asi 5 minut a když mi jej Ondra podebral řekl doslova : " Ty hajzle, cos to chytil za obludu!!!" Nevěřil jsem tomu. Bylo to jako ve snu. Nádherně stavěný okounmá jistě hodně přes 40cm! Měřím rybu a metr ukazuje šílených 51cm!!! Má radost nezná mezí… Ondra tomu také nemůže uvěřit – jeho okoun z léta měřil „jen“ 41 cm, jak jsem mu ho záviděl. Máme s sebou digitální fotoaparát, a jelikož mě okoun učaroval, neměl bych srdce ho killnout. Vyfotím se s ním, a pak jej pustím. Beru rybu do rukou a ještě pořád se klepu. Ten, kdo na vlastní oči viděl ve svém životě okouna přes 50cm, ale i menšího, ten ví, jak je to nádherná ryba… Kam se hrabe štika přes 90cm… Ondra se přede mnou rychtuje s fotoaparátem a říká : " Jdi blíž k vodě" takhle je za tebou hnusný pozadí ( průmyslové měsťo Ústí). Sestupuji pomalu k vodě. Ukazuji okouna na objektiv a… Vše bylo dílem okamžiku. Ondra říká:" Táák úsměv… já se usmívám, okoun s sebou trhl, jeho ostrá skřele se mi zapíchla do hřbetu ruky a ryba mi musí vyklouznout s náručí. musím si rozhodnout v piko sekundách. Buď s rybou fláknu do kamení před sebou a prvděpodobně ji zabiju, anebo ji pošlu směrem do vody… Poslal jsem ji do vody. Dlouho bylo ticho. Vše jsem si pustupně znovu a znovu přehrával… Jak okoun zabral, čekání na zásek, zdolávání, měření… A teď? Bratr se mi chtěl omlouvat, ale zarazil jsem ho. Byla to čistě jen má chyba! Zbalili jsme věci a jel domů… Co říci závěrem : Nemám foto svého největšího okouna a kdoví, jestli ještě někdy většího chytím, ale zase můžu říct : „Můj okoun 51 cm plave v Labi.“

ANKETA-CHAT necteno

5.11.2004 | DEATH | chytej.cz | 4.684 zobrazení | 14 odpovědí

Kdo by byl pro rybářský chat na této internetové stránce?????

Gumové broďáky. necteno

24.10.2004 | Michalina | Ostatní nádobíčko | 6.456 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj chlapi, jen se chci zeptat: používáte někdo klasické černé gumové broďáky na rybařinu nebo i na jinou práci? Dejte vědět, díky. P

Malé poděkování necteno

8.8.2004 | | Ryby | 2.710 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Vážení přátelé, chci Vám tímto poděkovat za opravdu hezké komentáře k mému uveřejněnému článku " Muškařina,start do nového života". Jsem rád, že jsem narazil na správné společenstvo lidí,kterým tluče srdíčko v jiném rytmu, než těm normálním smrtelníkům, kteří chodí okolo vody a slovo rybařina jim i přesto nic neříká. Takový sympatický web a jeho účastníci dokážou potěšit a to je taky jeden z důvodů,proč mám tento web nastaven jako domovskou stránku a mám Vás tímto doma na virtualní návštěvě každý den. Jsem za takový web velice rád a vděčen.

Zároveň Vás chci těmito řádky upozornit na skutečnost,že nejsem žádný andílek, jak je možná patrné z uveřejněného článku a z jiných příspěvků. Jsem sportovní rybář a opravdu nikdy jsem zatím neulovil větší rybu nad 40cm pro gurmánské účely (i když jsem to zkoušel!), ale i přesto neodcházím od vody nikdy s prázdnou. Proč? Měli by Jste vědět, že nechodím k vodě pozorovat jen ledňáčky nebo pářící se vážky! Skutečnost je poněkud drsnější a poslední dobou pro mne samotného trochu překvapující.

Lidé z mého okolí mi dali nálepku ochránce a léčitele zvířat, aniž bych o to nějak moc stál. Mám asi zkrátka blbý image. Přinášejí mi nemocná či zraněná zvířata všeho druhu. Rukama mi prošlo mnoho vyder,sokolů,čápů a o kočkách a o psech ani nemluvím. Musím tímto uvést na pravou míru skutečnost, že se nepokládám za svatého a že již není pravdou, že 90% ryb pouštím zpět. Nechodím nikdy z ryb s prázdnou. Když musíte živit např. nenažrané vydry,tak to opravdu jinak ani nejde!!! Lovím povětšinou ryby,které nemají stanovenou délku a to plevelné rybky okolo 10–25cm, které přesvědčuji na háček regulérním a sportovním způsobem. Taková vydra, volavka,pes či kočka má pro mne daleko větší citovější vztah, než takový krásný a velmi bojovný okounek. Tvrdá slova, že? Ale i přesto dávám těmto malým bojovníkům poslední šanci. Vždy chytám na háčky se zamáčknutým protihrotem a mají tedy šanci dostat se na svobodu, což se jim taky občas zadaří a přitom nijak netruchlím. Chci aby Jste veděli, že nejsem žádný masař a tzv. " rybářský prase". To proto,že až mne někdo z Vás náhodou uvidí, jak lámu vaz nějakému šupináči a mám přitom na rukou krev.

Ve chvíli, kdy vím, že nemocná zvířata ryby nepotřebují, tak lovím výhradně pro potěšení a pro nádherný pocit sounáležitosti s přírodou a tehdy pouštím opravdu 100% ryb,co se uloví. Tehdy vstřebávám do sebe každou vlnku, každý záchvěv stébla, každý přelet nádherné vážky. Teprve tehdy si dokáži říci, že žiji tak, jak se žít má a případný úlovek nebo neúlovek není pro mne potom nijak důležitý.

Tímto článkem jsem chtěl vyhodit karty na stůl a taky mne k tomuto dohnala bouřlivá diskuse o zabíjení ryb. Pokud jsem někoho nemile překvapil, tak se omlouvám, ale život je zkrátka takový. Aby mohlo něco žít, musí něco druhého umřít. To nezměním já a ani Vy.

Jaké twistery používáte? necteno

28.7.2004 | | Ostatní nádobíčko | 3.394 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Jakou vel. a barvu gum používáte na různé druhy ryb? Viděl jsem kupovat v obchodě twistera 15 cm úplně bílého. Několik kusů a nevím, na jakou rybu ho může dotyčný použít? Beru délku celé gumy i s ocáskem. Sám používám světle hnědé a žluté v délce 4–6cm na okouny.

Wobler a lanko necteno

15.7.2004 | Dědek | Přívlač | 4.566 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,ro­tačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?

plovoucí hlubokopotápivé woblery necteno

21.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.370 zobrazení | 14 odpovědí

Jak byste mi poradili vést tyto woblery na různé ryby.

Muškaři - poraďte prosím jakou mušku! necteno

30.5.2004 | | Muškaření | 3.792 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Hoši,potřebuji poradit jakou mušku na řeku konkrétně Svitavu1, kde jsou všechny druhy ryb,snad kromě kosatek. Včera jsem měl totální propadák a převázal snad veškeré mušky co jsem měl u sebe a nic. Jaká je nejlepší muška v tomto období na pstruha, bílou rybu a parmu? Tyto 3 druhy mušek vážu na jednu šnůru. Použil jsem Gold Red Tag,červenořitku a nymfu chrostíka a nic. Házel jsem to do otevřených tlam a ryby se jen smáli, až jim popraskali žaberní oblouky,asi. Přes den, když je velice hezky, mušky větší a barevnější a v noci nebo navečer zase menší a nenápadnější? To je otázka, na kterou již neznám odpověď. Po včerejšku už jsem si přestal říkat muškař. 8 hodin ve vodě a jen dvě ťuknutí. Vlásek je 18 mm.,mušky jsem nechával v mírném toku přirozeně splavávat,nebo jemně popotahoval anebo jsem je rychle stahoval a přitom se to okolo mne válelo jako hrom. Nejvíce však parmy,ze kterých jsem byl úplně mimo a o hejnech tloušťů ani nemluvím. Poraďte mi prosím jaké mušky pro toto období,jakou velikost, barevnost přes jasný den a navečer. Hoši díky a chci věřit, že jako profíci tohoto webu poradíte !!!!!

Prosím o službu necteno

7.3.2017 | tomeek4 | Obchod | 2.937 zobrazení | 13 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych od vás pomoc, manželka si dodělává dálkově vysokou školu a píše diplomku a potřebuje sehnat určitý počet lidí, aby ji vyplnilo dotazník a je zoufalá, protože už neví komu to poslat, aby naplnila minimalní počet respondentů. Je to dotazník o nakupování na eshopech. Vím, že to sem nepatří a sama nechtěla, abych to sem dával, ale pokud by jste byly tak hodní. Je poměrně dlouhý, tak prosím o trpělivost. A toto téma do 48 hod. smažu sám. Děkuji moc za pomoc.

Zde je odkaz: https://59131.vyplnto.cz/

Co sem to chytnul? necteno

20.3.2016 | vonty | Bílá ryba | 4.788 zobrazení | 13 odpovědí

Co se to chytnul?Lapnul jsem tuto rybu, delka 43 cm na hnojacka , muj typ je proudnik , ale vůbec si nejsem jisty. Ryba vracena vode.

Prasklá guma necteno

23.7.2015 | Piscivor | Přívlač | 2.933 zobrazení | 13 odpovědí

Zdar rybylovící kutilové. Včera se mi povedlo roztrhat 8 nových smáčků. Sice super pracujou ve vodě, ale víc než 3 ryby nevydrží. Je mi líto je vyhodit. Dají se nějak opravit? Někde jsem četl o zatavování zapalovačem. Zkusil jsem a smáčka to zataví jen povrchově. Zkracovat 4 cm smáčka už asi taky nemá moc smysl. No prostě co s potrhanými smáčky děláte vy? ;)

Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast necteno

11.5.2015 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 5.471 zobrazení | 13 odpovědí

Zkušenosti se SPIDERWIRE UltracastZdarec lidi, sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/ . Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím, abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru bych chtěl ten 0,12mm.

Gide select Phantom 2.45m 2-12g x-fast necteno

27.1.2015 | oxandrolon | Přívlač | 2.152 zobrazení | 13 odpovědí

Má niekto skúsenosti ? čo zvláda a čo je už moc… potrebujem niečo na ľahkú vláčku napríklad OF5 a 7cm a gumy na 3–5g jigoch

Hájení ryb necteno

20.11.2014 | Petula | Vaše názory | 5.641 zobrazení | 13 odpovědí

Hájení ryb je nezbytnou součástí při jejich přírodní reprodukci nebo při vysazování,ale­.....Nedá mi spát jedna otázka.Nač je podzimní hájení kapra užitečné?Trvá většinou 10–14 dnů a ryba se během 14ti dnů po odhájení vychytá a vypytlačí.Nebylo by rozumnější kapra při podzimním vysazení hájit až do konce roku?Mně příjde,že místo vysazování to může svaz sypat z kádí rybářům přímo do tašek.Všechny ostatní hájení dávají smysl a logiku,jen toto jediné mi příjde stupidní.Prý aby se ryba rozplavala.Kapr po vysazení je rozplavaný během jednoho dne po celém revíru,který už je v tomto období hladový,takže takový kapr po deseti dnech hájení žere se stejnou intenzitou jako před vysazením.Můj názor je buď hájit kapra po vysazení na podzim do konce roku nebo nehájit vůbec!!!

Jaký naviják necteno

4.11.2014 | Domeek | Navijáky | 4.335 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobrýden chtel bych se zeptat jaký naviják byjste doporučili začátečníkovi? Chytat budu asi nejvíce na Laby a menších rybnících. Jestli by to slo tak cena do 700kč. Děkuji za vsechny rady

Sumec se kterym si nevim rady necteno

30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.738 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.

V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.

Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.

Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…

Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…

Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…

Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…

Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.

Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.

Diky za rady.

Zvon na čištění odpadů místo vábničky. necteno

3.5.2014 | Filo | Sumcařina | 4.109 zobrazení | 13 odpovědí

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli je možné vyvábit sumce zvonem na čištění odpadů. Občas jsem to slýchal od rybářů ,ale chtěl jsem si ověřit jestli nejde jen o povídačku.Předem děkuji za odpovědi.