Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Twistry na okouny a candáty.
4.5.2005 | Tumi | Přívlač | 3.413 zobrazení | 12 odpovědí
na jakou byrvu Twistrachytáte okouny nebo candáty. A jakej druh.
Názor kontra Názor
21.4.2005 | Radosh | Ryby | 2.345 zobrazení | 12 odpovědí
Jaký máte názor na dnešní členy RS ???
Jaký si koupit feeder prut od Shimana.
19.4.2005 | bobmobil | Pruty | 4.837 zobrazení | 12 odpovědí
Jsem zacinajici rybar (uz jsem 2× chytal) a chtel bych si zakoupit feederovy prut od Shimana. Jake jsou vase zkusenosti a kolik mam zainvestovat do prutu? Taky nevim jaky navijak. Dik za radu.
Gdo o Nás vlastně rozhoduje?
15.2.2005 | SCORPIO | Ryby | 2.629 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar Chytejáci mé téma je obsáhlé budu stručný. Velice, by mě zajínalo, kdo rozhoduje o bližších podmínkách rybářského řádu. Jsem z východních čech a některá ustanovení naší rady jsou poněkud pochybná a nepodložená v zákoně. Znamená to tedy, že si je každá rada(asi pár důchodců od piva ) vymyslí některá ustanovení se kterými členská základna ani nehne. (jestli není v naší radě skupina "ekologů, kteří přemýšlejí jak nám to rybaření nejvíce znepříjemnit).
MÍRY RYB !??
31.1.2005 | DEATH | Muškaření | 5.432 zobrazení | 12 odpovědí
Mám dotaz na pár mír ryb ,mám na mysli amura,sumce a kapra...... Jaké mají u vás míry?My Jihočeši máme skvělí dodatek,že amur má 50cm,sumec 90cm a kapr 40cm..(konečně něco chytrého) A jak to máte vy ostatní?
Laminátové prúty
15.1.2005 | ywan | Pruty | 14.954 zobrazení | 12 odpovědí
Oplatí sa zreparovať prúty z plného laminátu ? Myslím tie s ktorými sa chytalo tak 12 rokov dozadu./ výmena očiek, uchytenia navijáku…/
S U M Á Ř
31.12.2004 | Milky | Ryby | 2.777 zobrazení | 12 odpovědí
Je poslední den v roce což je asi nejvyšší čas pro rekapitulaci za sezónou. Tak co, kolik toho ulpělo v našich sumářích???
Půjdete v tomhle počasí někdo na ryby?
19.11.2004 | HaD | Ryby | 2.542 zobrazení | 12 odpovědí
Venku funí skoro orkán, zima jak v ruském filmu, déšť, sníh a zase déšť… vyrazí někdo i v týhle sibérii?
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.376 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).
To jsem si zas naběhl!
12.11.2004 | Milky | Ryby | 2.713 zobrazení | 12 odpovědí
Každý z nás občas, s různou pravidelností a finanční hotovostí zavítá do prodejny s rybářskými potřebami. Není ale nic neobvyklého si tu čas od času pěkně naběhnout na nějakou :::tu-tov-ku::: Máte-li nějaký tip na to, co by patřilo do hitparády šmejdů, nebo veselou příhodu – sem s ní!!!
lov na střapec z rybky
1.11.2004 | mirmen | Dravci | 3.014 zobrazení | 12 odpovědí
Armin Gollner uvádí ve své publikaci ABECEDA RYBÁŘE ( snad jsem nespletl název) techniku lovu na proužky nařezané z rybího masa. Prý je to výhodné na velké, líné, přestárlé štiky. Výhodou možnost OKAMŽITÉHO záseku = nepoškození ryby. Udává, že technika je obzvlášť účinná na vodách, na nichž štiky znají umělé nástrahy lépe než prodavač ve speciálce. Setkal jste se s tím někdo? Zanedlouho voda začne zamrzat a s vláčkou bude konec.
Lov okounů – systém NAJDI BRATŘÍČKY
27.10.2004 | Afterfree | Dravci | 3.074 zobrazení | 12 odpovědí
Před lety jsem četl v jednom rybářském časopise o zajímavé metodě lovu okounů z loďky. Vše spočívá v tom,že prvního uloveného okouna necháte na háčku a na vlasec přidáte další návazec s nástrahou (marmiška,twistr, žížalka, rybka,… atp). Celé to pustíte zpět pod loď a necháte okounka najít jeho hejno. Tam se vždy najde nějaký kolega , kterého zaujme nástraha na přívěsu. Záběr poznáte podle ohnutí prutu , nebo bouchnutí do nástrahy. Co na to naši Okounobijci BASS , DaH a další? Zkoušeli jste někdo něco podobného?
HEHE TO byla sranda !!
7.10.2004 | Frostys | Muškaření | 3.183 zobrazení | 12 odpovědí
šel jsem se jednou takhle projít k řece s mým kámošem ( on chytá ryby 2 roky já měsíc) sedíme kecáme a najednou v řece spatríme muškaře s já řeknu kámošovi zeptej se jestli něco má. zeptal se odpověd zněla že pár malejch. no a kamoš k tomu dodal A NA CO CHYTÁTE NA ŽÍŽALY ? No rybář byl upřímný a řekl „To si děláš srandu ne ?“ a šel dál kamoš nechápal a já se mezitím válel po zemi smíchy no doufám že jste to všichni pochopili
jakej naviják na přívlač do 2500kč
18.8.2004 | Wolf | Navijáky | 4.054 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
Vnadění bílými červy
31.5.2004 | Chose | Ryby | 3.437 zobrazení | 12 odpovědí
Dokáže mi někdo jasně odpovědět,proč je zakázáno vnadit bílými červy?
Jordán
2.4.2004 | HaD | Úspěchy | 3.961 zobrazení | 12 odpovědí
Dnes se mi povedl husarský kousek. Byl jsem na Jordáně u přítoku a chytal jsem na winkelpicker feedrovým způsobem. Pro neznalé je winkelpicker ultra jemný feeder. Nic moc to nebralo, tak jsem na jarním sluníčku pěkně klimbal. Najednou se špička přihnula a tak jsem přisekl. Závar na hladině, záblesk rybího těla a hned jsem byl přesvědčen, že tahám kapra okolo 70–80 cm. Proutek je skutečně jemný a dostával co proto. Průšvih byl, že jsem měl už asi jen 40 metrů vlasce (0,14) a tak jsem za rybou pěkně musel po zarostlém břehu putovat. No nebudu to prodlužovat, asi po půl hodině, kdy jsem se prodíral křovím a byl celý poškrábaný a popálený od kopřiv, jsem zdolal BOLENA 85 CM . Tomu já říkám NÁŘEZ. Byl trošku problém s focením (byl jsem tam sám), ale našel jsem pěknej pařízek, kde foťák dobře stál. Jen je celej od slizu jak jsem ho běhal spouštět Pak jsem to ještě okořenil 3 tlouštíky, 2 okouny a 5 skaláky. Na to že Jordán považuju za dost mrtvou vodu to jde, ne? A abych nezapoměl, ryby vč. bolena jsem samozřejmě vrátil kam patří.
prichute na kapry
23.3.2004 | spinningman | Kaprařina | 5.291 zobrazení | 12 odpovědí
jake pouzivate prichute nastrah na kapry a v jakem rocnim obdobim ??????????
Woblery Yo-zuni
17.3.2004 | Čajda | Přívlač | 4.976 zobrazení | 12 odpovědí
V jednom obchodě jsem viděl velké množství různých woblerů se značkou Yo-zuri. Má s nimi někdo nějaké zkušenosti. Dík
Jiviny, Liboc
24.8.2015 | marlene | Kaprařina | 3.182 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Ahoj všem, začaly jsme s kamarádkou chodit rybařit na Prahu 6 (máme to obě kousek z práce), na Jiviny a Liboc. Ale i přesto, že jsme zkoušely už všemožné návnady (chytáme hlavně na červi, žížaly, boilies, kukuřici) se nám nepodařil žádný větší kousek. Cejni a okouni zabírají jeden po druhém, kolikrát odnášíme i víc než deset pěkných ryb, ale žádný pořádný kapřík…co děláme špatně? Nemáte někdo zkušenost s těmito rybníky?
Bobr na Berounce?
14.11.2014 | jeewee | Ostatní ryby | 6.130 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, o víkendu jsem s hrůzou zjistil, že máme na Berounce pod Karlštějnem 4 celkem vzrostlé vrby nakousané téměř do poloviny tloušťky kmene. A teď od čeho? Pozná se to z fotek? Dva obrázky jsem umístil do svého alba. Tak budu moc rád za vaše názory. Jeewee