Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Názor kontra Názor
21.4.2005 | Radosh | Ryby | 2.245 zobrazení | 12 odpovědí
Jaký máte názor na dnešní členy RS ???
Jaký si koupit feeder prut od Shimana.
19.4.2005 | bobmobil | Pruty | 4.723 zobrazení | 12 odpovědí
Jsem zacinajici rybar (uz jsem 2× chytal) a chtel bych si zakoupit feederovy prut od Shimana. Jake jsou vase zkusenosti a kolik mam zainvestovat do prutu? Taky nevim jaky navijak. Dik za radu.
Gdo o Nás vlastně rozhoduje?
15.2.2005 | SCORPIO | Ryby | 2.527 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar Chytejáci mé téma je obsáhlé budu stručný. Velice, by mě zajínalo, kdo rozhoduje o bližších podmínkách rybářského řádu. Jsem z východních čech a některá ustanovení naší rady jsou poněkud pochybná a nepodložená v zákoně. Znamená to tedy, že si je každá rada(asi pár důchodců od piva ) vymyslí některá ustanovení se kterými členská základna ani nehne. (jestli není v naší radě skupina "ekologů, kteří přemýšlejí jak nám to rybaření nejvíce znepříjemnit).
MÍRY RYB !??
31.1.2005 | DEATH | Muškaření | 5.293 zobrazení | 12 odpovědí
Mám dotaz na pár mír ryb ,mám na mysli amura,sumce a kapra...... Jaké mají u vás míry?My Jihočeši máme skvělí dodatek,že amur má 50cm,sumec 90cm a kapr 40cm..(konečně něco chytrého) A jak to máte vy ostatní?
Laminátové prúty
15.1.2005 | ywan | Pruty | 9.644 zobrazení | 12 odpovědí
Oplatí sa zreparovať prúty z plného laminátu ? Myslím tie s ktorými sa chytalo tak 12 rokov dozadu./ výmena očiek, uchytenia navijáku…/
S U M Á Ř
31.12.2004 | Milky | Ryby | 2.663 zobrazení | 12 odpovědí
Je poslední den v roce což je asi nejvyšší čas pro rekapitulaci za sezónou. Tak co, kolik toho ulpělo v našich sumářích???
Půjdete v tomhle počasí někdo na ryby?
19.11.2004 | HaD | Ryby | 2.445 zobrazení | 12 odpovědí
Venku funí skoro orkán, zima jak v ruském filmu, déšť, sníh a zase déšť… vyrazí někdo i v týhle sibérii?
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.003 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).
To jsem si zas naběhl!
12.11.2004 | Milky | Ryby | 2.600 zobrazení | 12 odpovědí
Každý z nás občas, s různou pravidelností a finanční hotovostí zavítá do prodejny s rybářskými potřebami. Není ale nic neobvyklého si tu čas od času pěkně naběhnout na nějakou :::tu-tov-ku::: Máte-li nějaký tip na to, co by patřilo do hitparády šmejdů, nebo veselou příhodu – sem s ní!!!
lov na střapec z rybky
1.11.2004 | mirmen | Dravci | 2.906 zobrazení | 12 odpovědí
Armin Gollner uvádí ve své publikaci ABECEDA RYBÁŘE ( snad jsem nespletl název) techniku lovu na proužky nařezané z rybího masa. Prý je to výhodné na velké, líné, přestárlé štiky. Výhodou možnost OKAMŽITÉHO záseku = nepoškození ryby. Udává, že technika je obzvlášť účinná na vodách, na nichž štiky znají umělé nástrahy lépe než prodavač ve speciálce. Setkal jste se s tím někdo? Zanedlouho voda začne zamrzat a s vláčkou bude konec.
Lov okounů – systém NAJDI BRATŘÍČKY
27.10.2004 | Afterfree | Dravci | 2.975 zobrazení | 12 odpovědí
Před lety jsem četl v jednom rybářském časopise o zajímavé metodě lovu okounů z loďky. Vše spočívá v tom,že prvního uloveného okouna necháte na háčku a na vlasec přidáte další návazec s nástrahou (marmiška,twistr, žížalka, rybka,… atp). Celé to pustíte zpět pod loď a necháte okounka najít jeho hejno. Tam se vždy najde nějaký kolega , kterého zaujme nástraha na přívěsu. Záběr poznáte podle ohnutí prutu , nebo bouchnutí do nástrahy. Co na to naši Okounobijci BASS , DaH a další? Zkoušeli jste někdo něco podobného?
HEHE TO byla sranda !!
7.10.2004 | Frostys | Muškaření | 3.086 zobrazení | 12 odpovědí
šel jsem se jednou takhle projít k řece s mým kámošem ( on chytá ryby 2 roky já měsíc) sedíme kecáme a najednou v řece spatríme muškaře s já řeknu kámošovi zeptej se jestli něco má. zeptal se odpověd zněla že pár malejch. no a kamoš k tomu dodal A NA CO CHYTÁTE NA ŽÍŽALY ? No rybář byl upřímný a řekl „To si děláš srandu ne ?“ a šel dál kamoš nechápal a já se mezitím válel po zemi smíchy no doufám že jste to všichni pochopili
jakej naviják na přívlač do 2500kč
18.8.2004 | Wolf | Navijáky | 3.941 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
Vnadění bílými červy
31.5.2004 | Chose | Ryby | 3.255 zobrazení | 12 odpovědí
Dokáže mi někdo jasně odpovědět,proč je zakázáno vnadit bílými červy?
Jordán
2.4.2004 | HaD | Úspěchy | 3.813 zobrazení | 12 odpovědí
Dnes se mi povedl husarský kousek. Byl jsem na Jordáně u přítoku a chytal jsem na winkelpicker feedrovým způsobem. Pro neznalé je winkelpicker ultra jemný feeder. Nic moc to nebralo, tak jsem na jarním sluníčku pěkně klimbal. Najednou se špička přihnula a tak jsem přisekl. Závar na hladině, záblesk rybího těla a hned jsem byl přesvědčen, že tahám kapra okolo 70–80 cm. Proutek je skutečně jemný a dostával co proto. Průšvih byl, že jsem měl už asi jen 40 metrů vlasce (0,14) a tak jsem za rybou pěkně musel po zarostlém břehu putovat. No nebudu to prodlužovat, asi po půl hodině, kdy jsem se prodíral křovím a byl celý poškrábaný a popálený od kopřiv, jsem zdolal BOLENA 85 CM . Tomu já říkám NÁŘEZ. Byl trošku problém s focením (byl jsem tam sám), ale našel jsem pěknej pařízek, kde foťák dobře stál. Jen je celej od slizu jak jsem ho běhal spouštět Pak jsem to ještě okořenil 3 tlouštíky, 2 okouny a 5 skaláky. Na to že Jordán považuju za dost mrtvou vodu to jde, ne? A abych nezapoměl, ryby vč. bolena jsem samozřejmě vrátil kam patří.
prichute na kapry
23.3.2004 | spinningman | Kaprařina | 5.167 zobrazení | 12 odpovědí
jake pouzivate prichute nastrah na kapry a v jakem rocnim obdobim ??????????
Woblery Yo-zuni
17.3.2004 | Čajda | Přívlač | 4.803 zobrazení | 12 odpovědí
V jednom obchodě jsem viděl velké množství různých woblerů se značkou Yo-zuri. Má s nimi někdo nějaké zkušenosti. Dík
Jiviny, Liboc
24.8.2015 | marlene | Kaprařina | 2.998 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Ahoj všem, začaly jsme s kamarádkou chodit rybařit na Prahu 6 (máme to obě kousek z práce), na Jiviny a Liboc. Ale i přesto, že jsme zkoušely už všemožné návnady (chytáme hlavně na červi, žížaly, boilies, kukuřici) se nám nepodařil žádný větší kousek. Cejni a okouni zabírají jeden po druhém, kolikrát odnášíme i víc než deset pěkných ryb, ale žádný pořádný kapřík…co děláme špatně? Nemáte někdo zkušenost s těmito rybníky?
Bobr na Berounce?
14.11.2014 | jeewee | Ostatní ryby | 5.934 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, o víkendu jsem s hrůzou zjistil, že máme na Berounce pod Karlštějnem 4 celkem vzrostlé vrby nakousané téměř do poloviny tloušťky kmene. A teď od čeho? Pozná se to z fotek? Dva obrázky jsem umístil do svého alba. Tak budu moc rád za vaše názory. Jeewee
Prodej nové povoleky k lovu ryb
29.5.2014 | pepanov | Legislativa | 3.454 zobrazení | 11 odpovědí
Zdar, byla mi dočasně odebrána povolenka k lovu – přestupek. Dle přestupkového řízení si stanovenou dobu nezachytám a zaplatím pokutu. Udělal jsem blbost, jsem si toho vědom, souhlasím s trestem, zasloužím si ho. Ale získal jsem informaci, že pokud chci pokračovat v legálním rybolovu, mám možnost zakoupit novou povolenku v plné ceně po předložení Rybářského lístku a Členské legitimace. Údajně nákup nové povolenky k lovu právními předpisy není omezen a fakticky budu zakoupením nové povolenky v plné roční ceně potrestán 3× (odebrání povolenky, pokuta a nákup nové). Po dotazu u mé základní organizace mi bylo sděleno, že mi novou povolenku nemohou prodat, ale nedokázali mi vysvětlit proč resp. kde je toto zakázáno. Raději si tuto informaci chci nějak ověřit, abych neudělal ještě větší malér. Díky moc za názory či zkušenosti.