Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Vltava v Českých Budějovicích
10.3.2010 | Rybapych | Feeder | 3.097 zobrazení | 11 odpovědí
Zdraví Vás všechny Už jste někdo byl vyzkoušet Vltavu v Č.B.?Pod papírnou,v Č.Vrbným atd.?Nezlobte se,ale už jsem nadrženej a nevím,kam vyrazit!Díky
Down deep rattlin fat rap
11.2.2010 | | Dravci | 2.115 zobrazení | 11 odpovědí
Najde se nekdo kdo pouziva tuto nastrahu,??? Mate na ni nejakou rybu??? Proste vsechno co vas napadne v souvislosti s timto wobleru.
Atlas ryb na Chytej.cz
8.2.2010 | | Vaše názory | 2.310 zobrazení | 11 odpovědí
Tak to jsem nečekal. Je to paráda. Nic lepšího jsem neviděl. Moc se mi to líbí a je tam opravdu vše. Co vy na to???
Chytání s průvodcem
11.1.2010 | janskricka | Vaše názory | 2.226 zobrazení | 11 odpovědí
Petrův zdar pro všechny rybáře.
Včera jsem si pustil DVD Mirka Horáčka Základy chytání feedrem a musím složit poklonu, myslím že je to nejlepší instruktážní video co znám. Musela to být spousta práce, ale určitě se povedlo pomoci spoustě rybářů pochopit princip této skvělé rybolovné techniky.
Mimo to mě ale inspirovalo ještě k jiné myšlence, když jsem viděl jaké krásné parmy chytal na řece, začaly se mi v hlavě líhnout otázky. Každoročně řeším všeobecný problém jak naložit s dovolenou, prohlížím nabídky rybářských cestovek s lukrativními zájezdy, ale včera jsem si uvědomil že nechci chytat tresky a jinou mořskou havěť v Norsku, ani sumce ve Španělsku. Chtěl bych si raději zabojovat s pěknou parmou na řece, chytit na vláčku pár okounů na jezeře nebo třeba naučit se přelstít lipany s muškařským prutem. Podotýkám že všechny ryby co jsem kdy chytil jsem zase po vyfocení pustil.
Je jasné že vyrazit někam na rybařinu bez znalosti místních poměrů je úplná ztráta času a tady jsem si uvědomil, že jsem ještě neslyšel a nečetl nějakou nabídku o službě „rybářského průvodce“ , která se běžně vyskytuje v mnoha zemích. Možná je moje myšlenka diskutabilní, ale myslím že při zachování sportovního ducha rybařiny a určité serioznosti by to mohlo fungovat i u nás. Určitě je spousta podobných rybářů, kteří by využili zprostředkování kontaktů a nelitovali by zaplatit za zážitky, bez kterých by se asi ve většině případů museli obejít a také spousta rybářů, kteří by se dokázali podělit o svoje zkušeností s vodami na kterých se dá něco zajímavého prožít. Je to asi jen o organizaci, rozumné dohodě a slušnosti zůčastěných, nehledě k ekonomickým aspektům v dnešní nelehké době.
Jsem živnostník a nemůžu moc plýtvat s volným časem, moje představa je jednoduchá, dvakrát či třikrát do roka opustit vody v okolí rodného města a s pomocí člověka který ví „jak na Ně“ zkusit na pár dní něco nového, zaplatit si ubytování a stravování, průvodcovské služby a poznat nové lidi a zážitky. Peníze skončí u domácích a ne někde v Tramtárii a já si v zimě můžu prohlížet fotky a vrátit si tak ve vzpomínkách k vodě. Zajímal by mě názor rybářské veřejnosti, má podle Vás tato myšlenka naději na realizaci?
Jaké příchutě Boilies?
7.10.2009 | spike | Kaprařina | 7.116 zobrazení | 11 odpovědí
Delší dobu mě trápí příchutě boilies. Nikdy nevím jakou příchuť mám nastražit. Poraďte co je takový trhák atd.
Zrkadlenie oukleji
7.9.2009 | LuboO | Bílá ryba | 2.481 zobrazení | 11 odpovědí
Vcera som chytal u nas na VN, rozloha asi 23 ha. Bolo cca tesne popoludni, jasno az polooblacno a silnejsi vietor. Vtom som spozoroval nieco zaujimave. Boli to zablesky na hladine. Zajastril som a ono to boli belice(oukleje), ktore vyplavali uplne na hladinu, polozili sa na 3–4 sekundy na bok uplne na hladine ako vrbovy list a potom sa ponorili spät. Nafotit sa mi to zial nepodarilo. Vie mi niekto vysvetlit, preco to robili? Vdaka.
CANDAT-jak letos na ně?
29.8.2009 | karel1 | Dravci | 3.028 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Ahoj všem..rybařím asi 35let a teprve letos jsem začal chodit večer na „piskáč“pokusit se chytit nejakeho toho candoša…no asi po 20ceti prosezenejch večerech mám celkem 4záběry(asi candát) a to je vše…už nevím co a jak jim naservírovat?Od rybyček různejch velikostí a druhů až po způsoby napíchnutí popř.živá mrtvá,tenkej-silnej silon,lanko i bez-jednohák trojhák atd..no prosě velká bída.!!!..a s tím čekáním na zaseknutí když „jede“to taky nebude zrovna pravda,no prostě je to na H…!!A přitom vím že tam jsou,,, a pěkní „GYGANTI“..nechápu? Tak co u vás??? ahoj K
štiky
31.7.2009 | stupy | Ostatní nádobíčko | 3.150 zobrazení | 11 odpovědí
Dobry den,chci se zeptat jake nastrahy na štiky mate osvětčene jestli Wobler nebo ja nevim.Jedeme pod stany na štiky tak doufam že budem mit uspěch.
candát a smáček
25.7.2009 | wenaX | Přívlač | 5.367 zobrazení | 11 odpovědí
jak stim odně klepat jestli víc nebo míň mě se to vůbec nedaří na smáčka nejdou a když tam hodim kopyto tak tahám jednoho za druhym
Zakrmování na přehradě?
10.6.2009 | Radim11 | Položená | 5.502 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, plánuji na nastávající prázdniny 5 denní výpravu na Hrachuluskou přehradu (Západní Čechy). Mám několik důležitých dotazů.
1. Jakým množstvím a jak často zakrmovat? Zakrmuji šrotem (řepka, obilí, kukuřice, dochucovadlo a jako lepidlo používám mouku), ve tvaru tenisového míčku. zajímá mě jak se bude množství a intenzita zakrmování po dobu těch 5 dnů měnit. 2. Nahazování nástrahy a označení krmného místa? V místě kde budu chytat je velký skok do hloubky. Pokud si tedy loďkou zavezu krmení na dané místo, nevím jak si ho označit, protože pode mnou je v tu chvíli několik metrů hloubka. Potom se stane, že mám nástrahu nahozenou několik metrů od krmného místa a nemám šanci nic chytit. 3. Nástraha? Nevím zda mám chytat na nástrahu podobného složení návnady v krmítku a na krmném místě nebo na násrahu úplně odlišnou nebo jestli to je jedno. DĚKUJI MOC ZA VŠECHNY RADY! Petrův zdar:)
Feedrová krmítka
24.5.2009 | jirous | Feeder | 4.692 zobrazení | 11 odpovědí
Nazdar pánové rybáři. při výrobě domácích krmítek mi vadí jejich barva. Protože lesklá stříbrná barva není ve vodě moc důvěryhodná. Máte někdo zkušenost s barvením?? jakou barvu použít?? nerad bych, aby barva odpuzovala ryby zápachem. Děkuji za vaše názory
Jigy bez protihrotu
11.5.2009 | -zruseno | Ostatní nádobíčko | 2.454 zobrazení | 11 odpovědí
Nemůžu nikde sehnat jigy bez protihrotů. Mohli by jste mi prosím poslat nějaké odkazy na prodejny kde je mají. Díky!
Rychle boilies na par hodin
6.5.2009 | LuboO | Kaprařina | 3.543 zobrazení | 11 odpovědí
Mozno sa touto otazkou opakujem, ale ide mi o toto: chodim na ryby tak max. na 8 hodin, vacsinou sa bavim s matchkou a druhy prut mam na polozenu. Chcel by som poradit, kedze v tomto odvetvi sa nevyznam, ake sa daju pouzit boilies na kratku dobu lovu, ci su take boilies a ako sa odlisuju od tych dlhodobo posobiacich. Snad mi rozumiete. Chytam na dohod. Dakujem.
Vysazování ryb Jížní Čechy
10.4.2009 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.689 zobrazení | 11 odpovědí
Forum o vysazování ryb v různých revírech jihočeského kraje… zapište: Revír,Kdy,Kolik Ryb a Druh ryb děkuji.. aspoň budem vědět kam na ryby:-D.. www.vojdafish.estranky.cz
Vnadění patentkami
4.4.2009 | r.y.b.a.r.k.a | Položená | 3.186 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená ,,vnadění patentkami." Předem děkuji za odpovědi.
Blanice Vodňanská 3 Jak to jde na začátku jara s kaprama
2.4.2009 | Vojda13 | Kaprařina | 2.444 zobrazení | 11 odpovědí
Rybařina ve vodňanech ohledně lov kaprů… na co vám jdou a kolik jste jich chytili popříklad fota úlovků pište…
babaj a spol
2.1.2009 | plescarp | Ryby | 2.416 zobrazení | 11 odpovědí
pre rybjoruv z cornej a okoli
Kačák od 10 k 5, od pstruha k tloušti!!!
14.12.2008 | kinghlína | Muškaření | 4.303 zobrazení | 11 odpovědí
Jako kladeňák nemám moc možností kam vyrazit na pstruhový revír,abych nemusel cestovat 2 hodiny a více. Jediný možný revír v blízkosti je Kačák pod správou MO Kladno. Nemůžu říct, že by se kladeňáci o revír nestarali, oba druhy pstruhů i lipani jsou pravidelně vysazovány, ale nemůžu se ubráni dojmu, že to něják nestačí. Lovná míra sotva kdy přesáhne 20 centimetrů a o úlovcích ryb z kategorie kapitálních si zde můžeme nechat zdát. Samozřejmě uloví se zde pěkné ryby, ale je to spíše vyjímka. Zato obzvláště tloušti jsou zde pěkní a ani ostatní dravé i nedravé nelososovité ryby nezůstávají pozadu. Nic proti nim, ryba jako ryba. Ale měnící se poměr ryb v neprospěch těch lososovitých mě trochu zneklidňuje. Je to snad nízkým průtokem v letních měsících? Je to snad kvalitou a okysličeností vody? Nebo zato můžou marťani?
Koupě prutu a navijáku
28.11.2008 | wwa.gy | Pruty | 3.293 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím všechny rybáře! Chci si koupit nový UL prut i s navijákem. Prutek by měl být lehoučký s korkovou rukojetí, dlouhý 180cm, gramáž do 10(15g)- používám rotačky 00–1 a miniwoblerky do 3cm. Naviják by měl ladit s proutkem, takže taky lehký, přední brzda, kapacita 100m/0,14mm. Dík za každý TIP!!!
Morava 9
16.11.2008 | šímaXX | Přívlač | 2.847 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím, chytáte někdo na revíru Morava 9 přívlačí a máte úspěchy? Chodím tam docela často, ale kromě sumců od 50 do 90 nechytám skoro nic. Třeba candáta jsem letos chytil jenom jednoho. Mám takový pocit, že kromě těch fousáčů tam není vůbec nic. jestli máte někdo nějaké zkušenosti s tímto revírem tak se o ně podělte , dík.