Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Chytání v zimě necteno

8.12.2015 | Ancina | Kaprařina | 3.460 zobrazení | 10 odpovědí

Chodíte někdo na kapry v zimních měsících?A jakou jste měli úspěšnost? V zimě jsem zatím chodila jen na vláčku.Dík…

Shimano Rarenium FB - chod necteno

23.5.2015 | Bakchos | Navijáky | 3.067 zobrazení | 10 odpovědí

Dobry den,

mam doma uz 2. navijak Rarenium 3000 SFB. Prvy som vratil kvoli „vaklu“ na klucke a nie prilis „hladkej“ zvukovej kulise. Bol som s nim aj za znamym (predajca v rybarstve) a ten mi povedal, ze podla neho to nie novy navijak. Ze je asi po oprave v ramci reklamacie. Porovnavali sme ho aj s lacnymi shimanami na predajni (nexave 50 € a exage 70 €) a tie isli na prvy pohlad bezchybne (ziadne pocutelne trenie a ani vakel na sklucke). Porovnaval som ho aj s mojim 2 roky pouzivanym Spro Blue Arc. Blue Arc ide ako hodinky… Tak som si to vysvetlil tym, ze to bol asi naozaj servisovany kus, pretoze jeho cena bola na slovenske pomery podozriva – 158 € a bolo to jedine rarenium na eshope predajcu.

Tak som objednal druhy z Rakuska (nordfishing77) a chod este horsi – este vyraznejsie pocutelne trenie. Tak som zacal googlit a na forach som sa docital, ze niektori maju podobny problem a ini ze vobec. Dalsi tvrdili, ze trenie je pocut pri vsetkych navi, pri niektorych viac, pri inych menej, resp. ze niektori su na ten zvuk haklivejsi ako ini… Taktiez sa k tomu vyjadroval aj predajca navi, ktory tvrdil, ze toto trenie je uplne bezne pri pouziti materialu CI4+.

Takze teraz fakt neviem co mam robit. Vratit a skusit este jeden alebo sa s tym zmierit a dufat, ze to trenie nebude mat s potupom casu vyraznejsie negativne ucinky… Navi ma servisny otvor, kde vyrobca odporuca (odporuca to ale po roku prevadzky…) kvapnut jednu kvapku bantam oleja. Docital som sa vsak, ze to akurat tak moze vyplavit povodne mazanie na baze vazeliny a navi uskodit.

Aby ste si vedeli cca predstavit co to tu vlastne riesim tak som narychlo nahral kratucke video (ospravedlnujem sa za kvalitu:-)) https://youtu.be/qbUB7u9osYI a o cosi hodnovernejsie zvukove zaznamy http://www.ulozisko.sk/…Hlas_003.m4a http://www.ulozisko.sk/…Hlas_002.m4a Tu je odkaz na video ineho „uzivatela“ (od 2:14) https://youtu.be/tuaTeNbd-E0

Co vy na to kolegovia???

Dakujem za Vase postrehy, rady a skusenosti.

Lov v únoru necteno

20.2.2015 | začatečnik | Vaše názory | 2.554 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Všechny zdravím a chci se jen na něco zeptat. Ted v únoru chodim dost často na labe okolo Dvora Králové a nevim co je lepší jestli lov na položenou nebo na splávek a cobych měl dát na háček? Mockrát děkuji předem za odpovědi

Pruty z karbonového kompozitu necteno

19.12.2014 | Veverak94 | Pruty | 6.604 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravim chtěl by jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s prutama z karbonového kompozitu. Parametry: délka 3,5 m , vrhací zátěž 80–150 g.
Předem díky za odpovědi.

Veletrh Moderní rybář necteno

18.8.2014 | Ota77 | chytej.cz | 5.103 zobrazení | 10 odpovědí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda letos bude probíhat veletrh Moderní rybář. Děkuji za info.

rybník Hejtman, Třeboň necteno

7.8.2014 | seminko123 | chytej.cz | 4.395 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny rybáře, chystám se na týden na ryby na Hejtman.. Ale nikdy dřív jsem tam nebyl, tak bych se rád zeptal, jak tam berou? Na co jdou? Vyrážím převážně na kapry, jestli není ztráta času tam jet :) Díky za odpovědi. Filip

Orlík Zvíkovské podhradí necteno

19.1.2014 | pepalov | Domácí revíry | 5.206 zobrazení | 10 odpovědí

Vyjíždím poprvé na tento revír na domek črs ve Zvíkovském podhradí, poradil by mi někdo kam na ryby v tomto okolí.Rád chytám feedrem,a na položenou dravce nejsem vyznavačem přívlače a sumcařiny.Díky za každou informaci lod´ku mám k dispozici,at´se všem daří v sezoně 2014.

Jak na větší štiku necteno

21.10.2013 | vovo | Dravci | 3.801 zobrazení | 10 odpovědí

Petrův zdar měl bych takový dotaz. Pokouším se chytat na slepém ramenu řeky (cca 6ha) dravce převážně na rybičku (vláčka mě moc nebere) štik je tam dost a i velké ale vždy chytím kudlu max. do 60cm. Voda má ještě plno odboček, takže nevím ani kde přesně chytat jestli spíš na mělčině nebo na hloubce nebo na těch odbočkách (jsou to spíš úzké kanálky). Štiku tam prakticky neuslyšíte zalovit na hladině, takže podle lovení se tam dobré místo určovat nedá. Těch malých štik je tam hodně takže možná vždy zaberou dřív než se tam dostane ta velká ,ale i když jsem dal větší rybičku třeba 20+ tak ji ta malá taky vzala a dávat rybku 30+ mi přijde už extrém. Montáž kterou používám: průběžná káča-olůvko-lanko-trojhák rybičku pichám za hubu. Díky předem za odpověď

Naviják na položenou necteno

11.8.2013 | bořek | Navijáky | 3.904 zobrazení | 10 odpovědí

zdravim potřeboval bych nejaký tipy a rady na naviják. Používal bych ho na položenou. Byl bych rád za zadní brzdu. velikost tak 40 až 50. Cena by se měla pohybovat okolo 1000kč až 1500kč. Za rady děkuji předem.

Okuma Trio vs. SPRO Passion necteno

4.7.2013 | Peli33 | Navijáky | 2.969 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Zdravím, prosím o radu ohledně těchto dvou navijáků na lehčí přívlač. Mají je u nás v obchodě, celkem sem byl rozhodnutej pro tu okumu, ale prodavač mě včera tlačil spíš do toho SPRO. Je ale težší a provedení se mi zdá takový lacinější. Má někdo zkušenost, doporučení, kterej spíš? Díky

Konečná.... necteno

30.6.2013 | Bulldog.o | Přívlač | 2.321 zobrazení | 10 odpovědí

Zažil jste někdy někdo něco obdobného??? http://www.novinky.cz/…-hasici.html

Dírky na Mrhalu - zimní rybolov necteno

14.2.2013 | casper | Domácí revíry | 2.936 zobrazení | 10 odpovědí

Ahoj všem,

chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo čerstvé zkušenosti s tímto revírem u Českých Budějovic?

Samozřejmě mě nejvíc zajímá, jestli je tam dobrá rybačka, protože se mi nechce vyhazovat 280 za povolenku a jet 30 km k tomu :-D

Díky všem, kde se zapojí ;-)

www.mrhal.cz

Kde koupit tento prut? necteno

2.10.2012 | JKemr | Pruty | 2.265 zobrazení | 10 odpovědí

Prosím o radu, kde mám koupit tento prut: Shimano SpeedMaster Spinning 270 XH. Měla by to být novější verze oproti starší, která měla v názvu ještě AX, pokud se tedy nepletu. Na všech e-shopech mají vyprodáno.

Jak naložit se sýrem ?!? necteno

5.7.2012 | Wiktor.c | Vaše názory | 3.809 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím,mám otázku ohledně toho že bych rád chytal na sýr,ale nevím na jaký.Jestli na obyčejný aidam.A jestly se nějak upravuje a ještě nevím co mi na něj tak může zabrat (Na rybníce). DĚKUJI.

BEROUNKA 2 - tůně ve Všenorech necteno

15.3.2012 | TarzanCZ | Domácí revíry | 23.046 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím, Má někdo zkušenosti s rybařením na Horní a Dolní tůni ve Všenorech (revír Berounka 2)? Popřípadě prý je i nějaká tůň i v Dobřichovicích, je to pravda? Zajímalo by mě co se zde dá chytit…jestli jen nějaké plotice nebo i něco lepšího…a celkově jak to tam vypadá – jaký je tam přístup, jak je to velké apod. Chodím na Berounku a chtěl jsem prozkoumat i jiné možnosti v této lokalitě. Díky za odpovědi. TarzanCZ

FEEDER - olovo nebo krmítko? necteno

14.3.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 21.863 zobrazení | 10 odpovědí

Myslíte, že když se chci zaměřit na větší rybu a cíleně ji chytat (především řeky) je lepší vyměnit olovo za krmítko abych odradil menší ryby? Jak řešíte tento problém u feederu :)

Vícedílný vláčecí prut na pstruhy necteno

4.3.2012 | kusiks | Dravci | 22.426 zobrazení | 10 odpovědí

Měl jsem původně v plánu zakoupit lepší teleskop, ale byl jsem od něj odrazen. Potřebuji co největší skladnost, a tak jako vhodná volba se mi zdá Shimano Beastmaster BX STC 210–240 L (3–14g). Je to 4dílný prut. Mám ale obavu aby se tolik dílů nepodepsalo na kvalitě, akci a výdrži prutu. Myslíte, že mé obavy jsou na místě? Popřípadě máte někdo zkušenost s tímto a nebo podobným prutem? Předem děkuji za připomínky.

Prut necteno

12.2.2012 | Pampalini | Dravci | 42.875 zobrazení | 10 odpovědí

Ahoj. Hledám prut ve 2,70 až 3,00m na vláčku.Spíš ale v těch 3m. Gramáž 4 – 18g nebo 5 – 25g. Tahat budu hlavně gumy 4,5,6,7g. Poraďte. Díky

E- knihy o rybach apod.? necteno

20.1.2012 | Klon | Ostatní ryby | 25.173 zobrazení | 10 odpovědí

Ahoj lidičky jelikož jsem byl hodný a dostal jsem přistroj pro čtení knih v E – podobě neboli E- book,tak bych se chtěl zeptat jestli jsou vůbec knihy o rybaření takto dělané?? Nic jsem zatím nenašel.

Prut na kapry necteno

28.12.2011 | chose120 | Kaprařina | 19.900 zobrazení | 10 odpovědí

Potreboval bych od vas poradit,ktery z kaprovych prutu na trhu je vhodny na loveni kapriku,kdyz pouzivam male hacky cislovane od 8 do 14 uvadim priklad znacky colmic,aby se mi ryby nevyrezavaly zbytecne a ja tim neztracel ulovky-chytam prevazne na stojatych vodach.Pouzivam tyto hacky proto,protoze jsou hodne ostre a mivam daleko vice zaberu nez na ty velke..Vlasec pouzivam do 0.25..Dekuji za kazdou radu co mi date..