Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Na ryby do Švédska necteno

28.2.2010 | bertik1208 | Dravci | 4.554 zobrazení | 10 odpovědí

Nazdárek.Chtěl jsem se někoho zeptat na zkušenosti z lovu dravců na švédském jezeře Aspen. Chtěl jsem tam letos v září. Nejede tam někdo?

Na jaké vodě,jaké délky návazců? necteno

14.2.2010 | Rybapych | Feeder | 5.607 zobrazení | 10 odpovědí

Tak chlapy,zajímal by mě Váš názor na délku návazců v té či oné vodě!Myslím tím,na stojaté vodě většinou se dává kradší návazec a naopak na tekoucí vodě delší návazac.Zajímá mě a asi ne jen mě,jak to vidíte Vy?díky

Jakou pletenou šňůru na štiku necteno

25.11.2009 | Vsety.18 | Dravci | 8.602 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Čau chapi jakou mám použít pletenou šňůru při lovu na položenou(šti­ka,candát) aby mi jí štika neukousla a naopak nevadila candátovi?Díky za rady

bolen necteno

23.11.2009 | pepek1 | Přívlač | 2.246 zobrazení | 10 odpovědí

byl jsem s kamaradem na rybach na přívlači.chytal jsem na červenýho twistra. po třetim nahozu jsem ucejtil škubnutí ale myslel jsem že je to kamen,ale pak ukraje se mi rozjela cívka u navijaku .tak jsem prudce sasek a 15 minutoví souboj s bolenem .myslel jsem že ho nevitahnu ale kamarat mi pomohl ho pedebral.a byl naš 53 cm.bolen draví. nadherný zbarvení no přal bych to každemu. pak kamarat chitil taky bolena ale malího 34cm.tak ho vratil vodě ale ja se musim přiznat že jsem si ho vzal.pak ukonce mi zabral okoun 25 cm.nadherný zakončení.napsal-josef hanzal ps.koukněte na muj profil mam tam foto

Co krize????, ta finanční.... necteno

4.11.2009 | Mr.Hyde | chytej.cz | 2.341 zobrazení | 10 odpovědí

Pomalu se blíží konec roku a jako asi každej začínám trochen billaNCOVAT, těžko se mi to přiznává, ale i mě zasáhla finanční krize, jak jste na tom Vy ostatní, máte nějaké nápady na levnější řešení montáží, nástrah, zakrmování, rybařiny vůbec? U nás jsme se 4 spojili, každý dá něco a funguje to, zatím…

bezprotihroté hačky necteno

1.11.2009 | paista | Přívlač | 3.286 zobrazení | 10 odpovědí

aké typi háčkov použiť na výrobu bezprotihrotých jigových hláv prípadne marmisiek… používate rozdielne typi na P vodách (cielová ryba pstruh) a MP vodách ( ostriež ,jalec ..atd)? Aké preferujete hroty prihnuté al. rovné?

Abu garcia UltraCast necteno

1.11.2009 | FISHERBOY | Navijáky | 2.604 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím, chtěl bych se zeptat na Vaše názory na naviják od Abu garcie – UltraCast…davají ho ,,zdarma,, k vláčákům… pište vaše názory, zkušenosti, nedostatky či plusy navijáku… a pokud možno i něco o základní údržbě … předem díky

Kdy vyschne Loděnický potok aka Kačák? necteno

27.9.2009 | upbraider | Domácí revíry | 7.719 zobrazení | 10 odpovědí

Dědeček mi vyprávěl o Kačáku před 40 lety. Tehdy nebyl tento potok, napájející rybníky Kladenska včetně nejznámějšího Turyňského (Záplavy), nijak regulován, metr a půl hluboké tůně s břehy zarostlými vrbami nebyly žádnou výjimkou. Doby, kdy se na Kačáku chytali štiky a úhoři, jsou kvůli melioraci provedené v 70. letech nejspíš nenávratně pryč. Staré koryto bylo zavezeno, nové vybagrováno, aby vznikl Kačák dneška, nerozlévající se po polích s každou větší jarní vodou.

I přesto, nebo právě proto, že jsem „starý“ potok nezažil, měl jsem a mám tento „nový“ moc rád. Prvního tlouště jsem si chytil právě tady na Kačáku na plavačku a vůbec byla a dodnes to je taková moje malá srdcovka.

Proč to ale píšu… voda v Kačáku za posledních cca 10 let mizí před očima. Důvody? …málo srážek? Ať už deštů či nepatrné množství sněhu na jaře? Zákaz vypouštění hlubinné vody z dolu Nosek u Tuchlovic? Mraky zahrádkářů používající baumaxové čerpadla na zalévání svých záhonků? Nebo globální změny klimatu jako takové?

…snažil jsem se sám sebe přesvědčit, že je tento fenomén má jen dočasný charakter a že potok tak jak ho znám z doby před 15–20 lety je pořád stejný, ale opravdu tomu tak není. Kačák dneška je jen stružka oproti době před 20 lety kdy jsem se na něm učil jezdit na Kajaku, chytal pstruhy a tlouště (mám na pažbě i jednoho kapra a štiku)…prostě opravdová voda kde nežijí jen oukleje.

Soudobý stav potoka je žalostný, hladina vody o cca 30 cm níže než byla před lety. Kajak ani jiná loďka by v nynějších 10 centimetrech neměla šanci. Ryby zmizely. Na tlouště jsem se musel je podívat 40 km po proudu do Nenačovic. U nás , tam kde jich před 15 lety byly hejna, prostě nejsou. Voda teče pomalu a líně, což prospívá jem žabinci a vodnímu moru. Koryto potoka jde na mnoha místech přeskočit/překročit bez větších námah a maximální hloubka v tůňkách doby minulé je nejvýše 15–20 cm.

Je mi někdo schopný vysvětlit co se s konkrétně tímto potokem děje? Uvítal bych jakékoliv informace, i třeba o Vašich „domácích“ revírech na které chodíte 10, 15, 20…let Máte podobnou zkušenost? Zdá se mi že voda ubývá všude. Labe začíná připomínat Berounku a v Berounce samotné mám dojem taky hladina neklesá. Ač je mi to moc líto, Kačáku dávám střízlivým odhadem 10–15 let maximálně. Podle mne prostě vyschne.

Děkuji Vám za dočtení tohoto delšího příspěvku až sem. Rád si přečtu Váš názor/zkušenost. Pokud se bude týkat Kačáku(Loděnického) potoka, Zbirožského Střely, Rakovnického , Dolanského, Úpořského, Vůznice, Červeného potoka, nebo jakéhokoliv menšího toku na území středních Čech děkuji za Váš čas dvojnásob.

Upbraider, melancholik z krásného údolí Loděnice

čím podložit pletenku? necteno

29.6.2009 | peet26 | Sumcařina | 3.313 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Zajímalo by mě, čím kdo podkládáte pletenku proti prokluzu,na multíku bez očka na cívce.. Já dával tenký molitan, ale když jsem ji chtěl otočit, zjistil jsem že je pletenka zničená:(

Jak se stá členem RS? necteno

11.6.2009 | hulibrk | Legislativa | 2.583 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny.. Mám jen skromný dotaz. Jkým způsobem a co udělat proto, aby se člověk mohl stát členem RS? Děkuji za odpovědi, Michal

baitrunner necteno

6.6.2009 | kospi | Kaprařina | 3.239 zobrazení | 10 odpovědí

múžete mi někdo doporučit dobrý naviják s baitrunnerem?mám D.A.M.qick finesa a nejsem s nimi spokojený.

nový rybník adašov necteno

1.5.2009 | toms | Kaprařina | 8.319 zobrazení | 10 odpovědí

chcise zeptat zda už tam někdo svás byl a kdyštak jak zachytal.A naco totam nejlíp bralo.

Chobotnička a prívlač necteno

26.3.2009 | koloseum | Přívlač | 3.290 zobrazení | 10 odpovědí

Ahojte! Napadlo mi, či má niekto z vás rybárov serveru chytej.cz nejaké skúsenosti s lovom na prívlač za použitia umelej chobotničky. Ja osobne som skúšal tieto umelé nástrahy na rieke Morave. Zabral pekný menší sumec okolo metra ale vďaka jigovému háčiku na chobotničke mi o nejakú chvíľu spadol a bolo po radosti. Naviazal som si teda nový systém s olovkom v hlavičke a trojhákom pod ním naviazanom na pevnej šnúre. Ak máte typy, poprípade obrázky systémov, tak poprosím šup sem s nimi :) Ďík

Orlík Otavská část Svatá Anna necteno

15.3.2009 | Jirho | Ryby | 16.593 zobrazení | 10 odpovědí

Ubytování již mám – ALE – prosím mohl by mi někdo zaslat fotky Orlík – Svatá Anna, a případně popsat jak to tam je s místy k chytání – jedem tam na dovolenou a někde jsem se dočetl, že je to tam samá strmá skála ?? Zajel bych se tam podívat ale bydlím dost daleko Dík

Sema Cartel Special Feeder 3,3m/80g necteno

12.12.2008 | baddy73 | Pruty | 4.314 zobrazení | 10 odpovědí

Silně o tomhle prutu uvažuju tak by mě zajímali vaše postřehy a zkušenosti.Pří­padně odkaz na forum, kde bych se o něm mohl dovědět něco bližšího(já nic nenašel).Dík

Gramáž prutu necteno

7.11.2008 | baddy73 | Pruty | 6.667 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím. Zajímala by mě jedna věc. Pokud mám na prutu uvedenou gramáž řekněme 100g o kolik % se dá tato hodnota v zátěži přesáhnou, aniž bych prut nějakým drastickým způsobem namáhal, nebo je nutné brát uvedenou hodnotu jako vrchní mez pro zátěž.Díky

Ryby ve Vodňanech (Blanice) necteno

5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 4.898 zobrazení | 10 odpovědí

Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)

prsačky předělané na prdelačky necteno

23.10.2008 | hecht | Tipy & triky | 3.074 zobrazení | 10 odpovědí

Jelikož mám starší broďáky prsačky na kterých jsem dokázal udělat skobu od kyčle až k laclu, napadlo mě že bych to zkusil předělat na zkrácenou verzi pod zadek (prdelačky).Má s tímto někdo už zkušenost ???

Jak si vnaděním nestáhnout cejny??? necteno

25.9.2008 | Michal2 | Tipy & triky | 3.455 zobrazení | 10 odpovědí

Mám takový problém: Na revíru kde zrovna chytám je kapr poměrně hojně zastoupen a na jaře (když cejni ještě nejsou aktivní) se docela dobře chytá, ale od začátku léta se tu skoro nedá chytat, protože když nezavnadím alespoň den dopředu tak nemám ani záběr a když zavnadím tak mi to pořád berou cejni...... Děkuju za všechny dobré tipy jak tento problém překonat......

Máte s nimi skušenosti ? necteno

24.7.2008 | Renegade | Pruty | 2.482 zobrazení | 10 odpovědí

Má někdo skušenost s pruty Shakespear ??