Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kdy na ně? necteno

5.7.2005 | Tumi | Dravci | 2.689 zobrazení | 8 odpovědí

Kdy ve dne je nejlepší vyrazit na přívlač na dravce a s jakou nástrahou.

For BigMike necteno

4.7.2005 | Mlady_Rybar | Dravci | 2.473 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl bych se Tě, BigMiku zeptat, jestli woblery i prodáváš a jestli bych si u tebe mohl nějaký objednat na zakázku? A jaká by byla cena za jeden?

Je možné chytat z nafukovacího člunu fishanter? necteno

3.7.2005 | gadasnik | Sumcařina | 5.241 zobrazení | 8 odpovědí

citace rř. za ryb. loďku,. se nepovažuje kanoe,kajak,vor,spor­tovní loď,nafukovací vodní plavidlo,…

vabeni sumcu necteno

29.6.2005 | kamet | Sumcařina | 2.946 zobrazení | 8 odpovědí

u nas v Č. Budejovicich a sirem okoli jsou zakazany vabnicky myslite ze lze vabit sumce zpevem?

Jak na štiku necteno

21.6.2005 | Tumi | Dravci | 2.984 zobrazení | 8 odpovědí

Jaká je nej nástraha na štiku a jak se másprávně vláčet?Nechci na živou rybku jelikož nemůžu tak ji nepište.

Na jake Weby chodite necteno

14.6.2005 | Wobler | Domácí revíry | 2.402 zobrazení | 8 odpovědí

Na jake weby nejradeji chodite

Nová očka na prut necteno

3.6.2005 | | Feeder | 8.011 zobrazení | 8 odpovědí

Prosím o radu. Dnes jsem dělal kontrolu prutů a zjistil jsem že už jsou dost vydřená očka, když jsem se ptal v obchodě, kde jsem je zakoupil tak mi dali jen přední a ještě měli jenom obyčejné, to jsem vyměnil a nějaký čas s tim vydržím, ale někdy bych chtěl vyměnit na přednim dílu všechny. Je to kaprový dvoudíl Zebco Topic, jsem s tim prutem jinak spokojenej a nechce se mi kupovat kvůli očkum nové pruty. Chtěl bych vědět zda to někdo vyměnuje a kolik to asi stojí, nebo kde se dají sehnat nová očka a jak se to vyměnuje. Jsem celkem zručnej a myslim, že když bych věděl jak na to tak bych to zvládnul sám. Děkuji.

"Latimerie" necteno

13.5.2005 | Vydrus | Ostatní nádobíčko | 2.410 zobrazení | 8 odpovědí

Už se mi několikrát podařilo chytit plotici kříženou s tlouštěm. Letos se mi to už taky podařilo. Byl to pěkný kousek, ale nevzal jsem ji, protože nevím, jestli se to smí, když je tloušť hájenej. Ryb. řád o tom vůbec nemluví. Možná jsem si mohl půlku vzít a půlku pustit Máte někdo podobnou zkušenost?

plotice necteno

7.5.2005 | pilot | Bílá ryba | 4.337 zobrazení | 8 odpovědí

lítám a sháním kde by braly plotky,a ono ani Ň snad ještě na Labi. chytám od 58 roku na Berounce ale ta je po povodních zdevastovaná sumci a štikou. Poraďte kde v HK a nejbližším okolí si možno šikovně zachytat,právě plotky. Je z nich výborný zavináč. Recept dodám na požádání. Čau hoši. [addsig]

Potápivé woblery necteno

21.4.2005 | BigMike | Ryby | 2.676 zobrazení | 8 odpovědí

Asi dost blbé dotaz. jak chytáte s potápivýma woblerama? Na řece, na pískovně, na přehradě? existují nějaké fígle, rady, tipy, triky? Jak předejít uváznutí? Atd. atd.

Marmyšky necteno

30.3.2005 | PIONYR | Ostatní nádobíčko | 3.033 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravim. Mam dotaz: jake firmy vyrabeji marmysky?kde se daji koupit, pokud mozno kde maji vetsi vyber marmysek? (v mym obchodu s ryb. potrebami maji totiz pouze jeden druh). Tak y jsem se chtel zeptat, kde bych mohl sehnat takovou pekne oranzovou/cervenou marmysku, ktera byla pouzita v clanku o navazovani marmysek, jde o vlastni vyrobu, nebo se takove daji koupit? bydlim v ceskych budejovicich, budu rad za kazdou radu, ci internetovy odakz na obchod/firmu. Jelikoz jsem s marmyskami zacal az letos, budu rad za kazdy trik. Taky se chci zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s marmyskami na rece Malsi, nebo na Rimovske prehrade kterou Malse proteka. Dekuji vsem. Doufam ze se z toho da pochopit na co se vlastne ptam Preji uspesny zacatek sezony!

Lov plůotic a jine drobotiny.... necteno

16.3.2005 | Rico | Bílá ryba | 4.008 zobrazení | 8 odpovědí

Chtel bych vas poprosit aby jste nam zacatecnikum poradili ruzne recepty na zakrmeni, sestavy udic, fígle a ruzne vychytavky, nastrahy… mozna uz s tim otravuji ale rad neni nikdy dost… Diky

Naviják na daleké náhozy necteno

28.2.2005 | JirkaS | Navijáky | 8.079 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl bych si pořídit naviják na daleké náhozy ze břehu (ne zavážení), uvažuji o Tica Dolphin. Vyrábí se ve dvou sériích SE a SF, zajímalo by mě jaký je mezi nimi rozdíl? Stejně tak nevím jakou zvolit velikost navijáku, vyrábí se ve velikostech 5000, 6000, 8000, 9000, 10000. Může být rozdíl v délce náhozu u velikosti 5000 a 10000, nebo je to stejné a rozdíl je pouze v tom kolik se vejde na cívku vlasce? Jaký mám vybrat?

dobrej prut ? necteno

23.2.2005 | gogo | Pruty | 2.666 zobrazení | 8 odpovědí

chci si koupit nové pruty , ale nevím jaký?Konkrétně prut na kapry /teleskop nebo dělička – značka / Doporučte. Na klisik. rybníky!

Co na jesetery? necteno

22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Ostatní ryby | 3.828 zobrazení | 8 odpovědí

Byl jsem s mOJIKEM chytat(dírkovat) na jednom reviru,kde jsme si naprosto uzasne zachytali,ale ted tu nejde o dirkovani. slysel jsem od toho pana,co to ma pronajate,ze si to bude pronajimat i o prazdninach a ze tam bude nasazovat jesetery. Me to samozrejme zaujalo,jelikoz s jeseterem jsem se jeste nesetkal. Tento revir je pobliz nasi chaty,kde jsem pres cele prazdiny a je to jediny dobry revir v okoli a tak se ptam:CO A JAK NA JESETERY?Díky za vase odpovedi,denyg

nasada do rybniku necteno

18.1.2005 | twert | Ryby | 3.145 zobrazení | 8 odpovědí

nemate nekdo kontakt na dobre – levne sadky? Drive jsem kupoval v Arybaz a neco malo sehnal pri vylovu okolnich rybnicku. Pludek, rocky… Letos se chystam do Chlumce… a nebo rybarstvi Ruzicka, ale kdyby jste vedeli o necem lepsim… jsem z Benesovska, ale jsem schopen pro to dojet docela daleko. Mnozstvi nijak valne, mam jen louzi 60×20 m. s max. hloubkou 2,20 m Nevite, kde by se dala sehnat nasada nekolik kusu sumecka americkeho? (vim, ze je to nerad, ale kdyby byla zima, tak aby mi tam krome linu zbylo taky neco jineho.)

?KOCOURKOV? necteno

31.12.2004 | DEATH | Legislativa | 2.396 zobrazení | 8 odpovědí

Při prohlížení řádu pro rok 2005 mě zaujalo toto:na začátku se píše- 1) Od 1. září do 15. dubna jsou v rybářském revíru hájeni: b) losos obecný (atlantský) (Salmo salar). tudíž by mohli býti lososi loveni už 16. dubna,ale na konci se dozvídám opakI. Doby hájení některých dalších živočichů

Celoročně jsou hájeny:

:3. losos obecný..

Já vím,lososy tu nejsou,ale kdyby byli,mohl bych se chovat jak bych chtěl!!

rybářský řád 2005 ! necteno

30.12.2004 | Pavel-Brno | Legislativa | 2.827 zobrazení | 8 odpovědí

Mám (zatím nepodložené) zprávy,že od nového roku se nesmí používat krmítka a nesmí se ani vnadit ! Co je na tom pravdy?!

Soukromníci bachaři. necteno

29.12.2004 | rybar11 | Legislativa | 2.577 zobrazení | 8 odpovědí

Velice mě pobavil rybářský řád na soukromé vodě štěrkovně Koblov (kousek od Ostravy). Říká se v něm, kdy se můžete vzdálit od vody! Když dám 1400 za povolenku, tak si chci užít dovolenku. Můžete odejít pouze od 8:00 do 12:00 dopoledne! Pokud za Vámi přijde návštěva tak Vám musí být povolen její příchod. Jak nepovolí, tak manželka pojede do Mělníka, Buďejovic zpátky s nepořízenou­.............­.......

Přikládám ho jako důkaz lidské blbosti:

Je povoleno:
sonar, vyvážka, nástrah, zakrmování. rybolov na tři pruty. chytání kaprovitých ryb pouze na jednonávazec s háčkem bez protihrotu. Neplatí pro odlov sumců. Sumce je možno chytat klasicky nebo z loďky na vábničku. Je povoleno přivlastnit si všechny případné ulovené sumce a to bez ohledu na míru. Nástražní ryba na sumce musí být min. 35 cm. přechovávat ryby, ulovené v noci, k účelu focení pouze ve vacích.

Je zakázáno:
chytání štik a candátů odepínání na nafukovacích matracích a jiných nevhodných podložkách. používat podběrák menší než 60 cm v rameni. přísný zákaz manipulace s pruty osobám, které nemají zakoupenou prodejku k rybolovu. V případě porušení bude držitel prodejky, jenž nechal manipulovat s pruty, okamžitě a bez náhrady vykázán od vody. rybáři v daném sektoru nesmí omezovat případné rybáře v jiných sektorech.

Povinnosti rybáře:
v případě, že rybář zavěsí vlasec do vázky (s rybou nebo bez) musí vyjet na vodu a odháčkovat jej. při ukončení rybolovu je rybář POVINEN v prvé řadě stáhnout veškeré pruty a následně ostatní věci. odevzdat prodejku při ukončení rybolovu

Zákazy:
zákaz vodění psů. návštěvy pouze po dohodě s majitelem. v případě poškození nebo zničení užívaných věcí, je povinen uživatel nahradit vzniklou škodu. vzdalování se s místa loviště (nákupy, dovoz pitné vody atd.) pouze od 8,00 – 12,00. Případné vyjímky po dohodě s majitelem. opuštění stanoviště: na chatkách se opouští stanoviště vždy v sobotu do 12,00. Pod bivaky a karavany se opouští v daném dnu nejpozději ve 12,00.

V Ostravě 20. prosince 2004

Pište recenze, kolegové! necteno

16.12.2004 | playboy007 | Pruty | 9.781 zobrazení | 8 odpovědí

Značná část diskusí se týká „nádobíčka“. Často se v nich namísto diskuze spíš hádá, viz. téma Robinson. Proto vás, kolegové, prosím: PIŠTE do rubriky RECENZE. Podělte se o zkušenosti s Vaším vybavením, ať už je to teleskop za pětistovku nebo dělička za x tisíc. Myslím, že by to předešlo zbytečným hádkám a pomohlo všem bláznům s výběrem toho správného náčiní. Těším se na Vaše reakce a hlavně recenze. P. S. Abych šel příkladem, viz. recenze na vláčák SPRO Luxus Spinning 240 5–25g.