Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Podběrák na pstruhovou vláčku
1.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 2.741 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Ahoj, jsem tu s dalším dotazem. Chytám pstruhy cca 20 let a poslední dobou jsem začal spíš mikro-vláčet a vláčet na pstruháko-dromech. Přece jen si tam „víc“ zachytám a nějak mi není líto odnést si rybu. Pokud si beru rybu z řeky, mám trošku výčitky svědomí… A řeším momentálně malinkatý problém. Zlomil jsem si podběrák od Pípala, byl překrásný a lehounký. Jenže malý a křehký stačilo uklouznout spadnout na něj a praskl jak řepa. To by nebyl ale hlavní problém. Mě na něm dost vadila i síťka, protože se do ní vždycky zamotal trojhák a kolikrát i mušky tak. Že čas zdolání ryby byl kolikrát výrazně kratší, než vymotání háčků z podběráku.. Máte podobné zkušenosti? A jak to pls řešíte? Podběrák musím koupit nový a koncem března už bych chtěl vyrazit na duháky na rybník. Tak bych uvítal tipy a triky jakej podběrák. Nejraději bych nějaký univerzál řeka-rybník, krapet větší a s rozumnou siťkou kam se nic nemotá…Díky za pomoc JK
Jaký naviják na položenou
4.2.2015 | Radek106 | Položená | 3.604 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím Máte někdo skušenosti s navijáky do 2000 kč od těchto značek(shimano,daiva ,ryobi ,dragon,cormoran) a kterým se obloukem vyhnout?Parametry navijáku -cívka max 40,přední brzda. Za osobní skušenosti a rady předem děkuji.
Vodní Strašilka ?
5.12.2014 | ladisg | Vaše názory | 6.985 zobrazení | 6 odpovědí
Dneska jsem vytáhl z vody tvora podobného nějaké Strašilce, bylo to asi 6cm douhé a tak 1,5 mm široké s tenounkýma nožičkama jako vlas (kolik to mělo nohou nevím, spadlo mi to na zem a už jsem to nenašel. Ale nějáké nohy to mělo v půlce těla, těma se to pohybovalo ve vodě. Bylo to jako ta na Wiki hned vpravo nahoře jenom tenčí http://cs.wikipedia.org/…ra%C5%A1ilky nikdy jsem nic podobného neviděl. Neví někdo co to může být za tvora? Vypadalo to jako tenký klacek s nohama :-)
Fotosoutěž selfie
8.10.2014 | Téca | chytej.cz | 2.316 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím všechny. Jsem poněkud rozčarován vyhlášením fotosoutěže na takovéto téma ;) Když vezmu v úvahu, že tyto prázdné snímky vídáme všichni na sociálních sítích dnes a denně, proč se jimi obtěžovat i na chytej.cz? Nehledě na to, že každé dosavadní fototéma bylo doprovázeno fotkami podobného rázu – fotky bez hlavy a paty, bez obsahu. Zatím vložené dva snímky má slova jen potvrzují, především Pozdrav z Moravy.
Vážený kolegové, máme se na co těšit. A redakci hodně štěstí při vyhlašování vítězů. S největší pravděpodobností jste si na sebe upletli bič ;) Dali jste volnou ruku i těm největším patlalům :) Tohle kolo by mohla být celkem prča :D
Bitov 2014
31.7.2014 | muradbear | Domácí revíry | 2.163 zobrazení | 6 odpovědí
Jedeme na posledni tyden v srpnu na bitov do zatoky, nake doporuceni na co chytat resp. na co letos berou (nejlepe kapri,candati,amuri)?? predem dekuji za odpovedi
Staré rybářské fotografie
13.2.2014 | -zruseno | Vaše názory | 3.671 zobrazení | 6 odpovědí
Toto fórum
zakládám, protože miluji kouzlo starých fotografií. Pokud máte doma
nějaké historické fotografie, či fotky z mládí z rybářskou
tématikou(popřípadě nějaké zajímavé rybářské foto-objevy na
internetu) sem s nimi!
Rybářský řád
12.2.2014 | žaba | Vaše názory | 2.398 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den přátelé rybáři,mám dotaz na který si neumím sám odpovědět. Čtu Rybářský řád a soupis MP revírů pro držitele celosvazových povolenek str.17 povolené způsoby lovu, bod A, č1-Lov na položenou,lov na plavanou v revírech MP. Je zde věta: Při lovu na ŽIVOČIŠNOU nástrahu mohou být použity i víceháčkové systémy s nejvýše 3 háčky.Jedno,dvoj,trojháčky. Otázka zní,je žížala živočich a mohu tedy nastražit např.na 3 háčky 3 žížaly nebo vytvořit jiný násražní systém ?
Zkusenost s prutem?
29.1.2014 | jarysek | Pruty | 1.958 zobrazení | 6 odpovědí
ma nekdo zkusenost s privlacakem od Pezon&Michel ? http://www.tropicliberec.cz/…e-180-6-12gr
s porovnanim treba se speedmasterem? diky
Vymírání ryb-nemoc nebo otrava?
7.10.2013 | Martin Mošna | Vaše názory | 2.516 zobrazení | 6 odpovědí
Po dlouhé době sem zašel na náš obecní rybník podívat se jak to tam vypadá a co se tam děje… Jakmile sem tam došel tak sem se zděsil co se to tam děje… U břehu potopené desítky candátu,Na hladině pár polomrtvích cejnů břichem nahoře.Cejni byly celí začervenaní.Všude u hladiny plavali kapři a karasi.. dokonce tam byly i KOI kapři… plavali pomalu a nereagovali… když sem do nich ždouchnul mirně tak jen popjeli metr a zas byly tací…Štiky sem nikde nevyděl. Druhý den sem se tam šel podívat a na vodě byl bílý povlak s flekama…a vyděl sem jen mrtvé candáty na dně. Kyž sem se koukl candátovi do tlamy tak mel uzavřenou trubici.nevím jestli je to příčina smrti nebo normální.Ví někdo co to mohlo zpusobyt? Jeslti se 5 majitelů rybníku pře a někdo je otrávil nebo je to nějaká nemoc?
Dejte mi typ na zajímavé místo pro natáčení ryb pod vodou.
5.8.2013 | Frenky Cheb | Tipy & triky | 3.641 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím všechny na Chytej. Rád bych vás poprosil jestli někdo nenáte typ na nějaké místo kde by se daly pořídit pěkné podvodní záběry. Jde mi o to aby tam byla aspoň trošku čistá voda. A nebyl to zrovna nějaký potapěčský lom kde jsou ryby pro to chovány. Jde mi o přirozené přostřědí. Pokud možno někde v západních Čechách či ještě lépe v Karlovarském kraji. Může to být potok řeka vpodstatě cokoliv. Díky všem za ohlasy. Láďa případné info mi prosím piště do mailu vkulstejn@seznam.cz www.podvodnisvet.hys.cz
Jak na pstruhy na stojáku?
24.7.2013 | vovo | Lososovité ryby | 3.225 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj potřeboval bych poradit jedeme na týden na rybník (kolem 10ha) a kromě kaprů a klasických ryb tam jsou i siveni a duháci. Když jsme tam byly poprvé tak se mi jeden podařil chytit na feeder na rohlík když to krmítko propadávalo sloupcem ale pak už nikdy nic. Zkoušel jsem vláčet atd. ,ale nic. Vláčák mám ale nejsem v tom tak zběhlí spíš bych stál o radu jak ho přelstít na feeder nebo tak. Díky za všechny rady. Petrův zdar
Lodička - Dalešice
21.7.2013 | Tomik | Přívlač | 2.593 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj Rybáři, našla by se tady nějaká dobrá duše, která by mi půjčila na den či dva lodičku na Dalešicích?
PS: Mám výbornou slivovičku..:)
Sumci na Orlíku (Radava)
17.6.2013 | Ondra11 | Sumcařina | 4.146 zobrazení | 6 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti se sumcema, nebo jinejma dravcema či kaprama z Radavy. Díky moc :)
Koupě povolenky u jiné organizace?
16.6.2013 | Kokos | Legislativa | 4.852 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, jsem členem (mám zaplacené členství i na tento rok) MO Jihlava, která spadá pod Moravzkoslezský svaz. A chtěl bych si koupit povolenku a jde mi o to jestli tak můžu učinit i v Brně (také Moravzkoslezský svaz). Díky
Výsledky rybářských závodů NOUZOV I. Č.Brod
12.5.2013 | džmana | Závody | 3.605 zobrazení | 6 odpovědí
Chtěl bych poděkovat p. Stárkovi za precizní organizaci r.závodů na jeho vodě Nouzov I.Český brod. Určitě se nás najde víc co sem napíší chválu.Byla to parádní chytačka! Děkuju za nás celý Šupina team Uhlířské Janovice.
Počet ryb v hejnu
20.4.2013 | Nerodia | Ostatní ryby | 3.038 zobrazení | 6 odpovědí
Vážení kolegové ( odborníci)obracím se na vás z dotazem ohledně počtu ryb v hejnu.Na internetu jsem narazil na tuto zprávu:Největší hejna ryb vytváří koljuška tříostná (Gasterosteus aculeatus), jejíž hejna čítají na 500 miliard jedinců. To se mi nechce vůbec věřit ,spíše bych to tipoval např.na sardinky. Můžete mi prosím tuto otázku objasnit jak to je ?
Dotaz na zkušnosti s Giant fluent feeder 12ft M
9.4.2013 | Hemlo | Pruty | 1.900 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo mohl vymluvit nebo potvrdit výběr tohoto prutu kterej je dodáván s navijákem. Nevyznám se tolik mezi značkami a tak by mě zajímaly názory na http://www.milobrno.cz/…03-fd-zdarma. Děkuju za každej komentář.
Hledám kolegu
18.3.2013 | jery | Kaprařina | 3.067 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, hledám kolegu na společný rybolov. Jsem
z Ostravy – Vratimov. Většinou přeferuji lov na položenou.
Klenice
11.3.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.153 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den, já bych se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s chytáním z jara na soutoku Klenice v Mladé Boleslavi. Předem děkuji za odpovědi
ad: ...přemnožené štiky na pstruhových ,,stojácích"
4.3.2013 | Bosý a nahý | Legislativa | 2.386 zobrazení | 6 odpovědí
Tak trochu s údivem jsem si přečetl v březnovém čísle časopisu Rybářství článek s názvem -,,Překvapení na nádrži Malče“. Autor, hospodář JÚS ČRS, pan Milan Hladík v něm píše o tak trochu šoku po z technických důvodů vypuštění a výlovu zmiňovaného pstruhového revíru (423 022 Malše 7). Láme ruce nad de-facto zdecimovanou obsádkou pstruha duhového štikami.
Je to prý hrůza, bude třeba prý odlovovat podobné revíry častěji, aby se štičí predátoři z revíru odstranili zavčasu, než stačí vyrůst a požrat na co přijdou…
Mně napadá jiný, možná jednodušší způsob, jak počet štik v podobném revíru dostat na únosnou mez. Myslím si, že by bohatě stačilo netrvat striktně na takových revírech na povolení lovu pouze na umělou mušku. Štiky v takovém revíru prakticky neřeší žádného protivníka, mohou konkurovat jen jedna druhé – a to někdy opravdu nestačí.
Trochu se divím, že se pan hospodář diví… že se na imitace pakomárů nebo na suché mušky ty potvory štičí tak nějak nevychytaly… Mám za to, že povolení lovu také na jiné umělé nástrahy, woblery, ,,gumy" atd, samozřejmě v provedení přípustném pro pstruhové revíry, by mohlo problém vyřešit
Co si o tom myslíte Vy ostatní?