Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jak utopit kuklu
9.9.2010 | endeross | Feeder | 2.716 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím,
před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování. Bohužel jsem je zapomněl dát do chládku a ty potvory se zakuklily. Což by mi tak nevadilo, zkusil bych chytat s kuklami, co mi ale vadí je, že kukly vzlínají. A jelikož jsem nikde na netu ani tady na webu nenašel uspokojivou odpověď, rád bych se zeptal, zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání). Předem dík
Útok na člověka
9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 10.840 zobrazení | 45 odpovědí
K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.
Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.
Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…
Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?
Čakovický rybník
8.9.2010 | deniiis | Domácí revíry | 5.118 zobrazení | 17 odpovědí
Dobry den,chtel jsem se zeptat jake mate zkusenosti s timto rybnikem.Zajimalo by me jake druhy ryb tam jsou a zaslechl jsem ze se tam budou vysazovat ryby nevite kdy?Ja sem tam byl v V nedeli chytal jsem na foukanou kukurici a na cervi ale nic mi nebralo na co chytate vy?děkuji a Petrův zdar…
Kde sehnat blank na vlaceci prut?
8.9.2010 | kerob | Pruty | 22.752 zobrazení | 41 odpovědí
Rekneme, ze spousta prutu co se prodava mi nesedi do ruky diky tvaru rukojeti a taky rad experimentuju, takze bych si rad postavil pres zimu vlastni vlacak. Kdo a kde v CR je schopen dodat blanky? Nezajima me lowend, zajimaj me slusny blanky a spis v „lehcich“ gramazich.
Jaký vláčák na multiplikátor?
7.9.2010 | Herink | Pruty | 13.630 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl jesem se zeptat jaký vláčecí prut na multiplikátor.Jak by měl být sestaven,délka očka od navijáku a očka od sebe chápu že hodně oček a blízko od sebe ale hlavně se chci zeptat na vzdálenost prvního očka od navijáku.
Vyřízení rybářského lístku a povolenky
7.9.2010 | Michal5 | chytej.cz | 9.135 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Ahoj všem, moc rád bych se Vás chtěl zeptat, jak a za kolik bych si mohl nechat zařídit rybářský lístek? Na internetu jsem se dočetl, že po absolvování zkoušky mi příslušný MO vydá rybařák.
Počítal jsem takto: lístek 200 Kč brigády 400 Kč povolenka 750 Kč (pouze Praha,mimopstruh.)
Je tam ještě nějaký jiný poplatek za zřízení či zapsání a tak? Děkuji moc za každou radu a info.
Fotky Chytej.cz
6.9.2010 | Tutan | chytej.cz | 2.914 zobrazení | 22 odpovědí
Zajímá mě možnost dalšího nekomerčního využití fotek ze serveru. Je to majetek Chytej.cz, takže asi bude nutné povolení HaDa, případně jednotlivých fotografů ke stažení, úpravě nebo dalšímu použití fotografií… například v osobních profilech na tomto i jiných webech, k domácímu prohlížení a vystavování sebe sama ;-) a tak. Momentálně mi jde o fotky ze srazu, ale i dobudoucna by měli mít fotografové možnost se vyjádřit k tomu, jak s čím nakládat.
Rybářské prodejny v Brně
5.9.2010 | Paja73 | Obchod | 3.124 zobrazení | 2 odpovědi
Naštvali Vás někde, nebo Vám nevyhověli v běžném standartu, podělte se. A naopak, kam chodíte nakupovat nejraději. Lze zde také doporučit různé výhodné akční slevy na zboží v brněnských rybářských prodejnách.
rozdíl mezi spro red arc WS 1030 a trabucco xenos xws 3000
5.9.2010 | pajkinc | Navijáky | 24.090 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím, může mi někdo podat bližší informace o těchto navijácích, zajímá mě jaký je mezi nimi rozdíl v použití materiálů, technické parametry, který lépe chodí nebo, zda-li jde o shodné modely a rozdíl je pouze ve značce. Děkuji za odpovědi
vlaceni gumoveho uhore
4.9.2010 | kingkubik | Přívlač | 6.121 zobrazení | 47 odpovědí
dobry den.chtel jsem se zeptat zkouseli jste nekdo vlacet na napodobeninu uhore?navnada je urcena na sumce a stiku http://www.bohemiafishing.cz/…ig-neel-1-ne ?dekuji za kazdou odpoved
Kam na dravce v praze
1.9.2010 | deniiis | Dravci | 12.176 zobrazení | 13 odpovědí
mužete mi poradit kam jít v praze na štiky kdyžtak přesné místo na vltavě nebo rybník v okolí prahy.děkuju lovu zdar…
tygří ořech
31.8.2010 | kurell | Kaprařina | 9.251 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl bych vědět názor i ostatních rybářů na chytání s touto návnadou!Já sem byl 3 dny na slapech a za cca20 hodin sem nachytal 18 kaprů od 42 do 76cm.Zkoušel jsem ho poprvé a řekl bych že úspěšně.nevím jestli to byla náhoda nebo opravdu na „tygřáky“ kapři berou i na jiných revírech.Příchuť byla mušle
Kvalitní termoprádlo
31.8.2010 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 42.499 zobrazení | 134 odpovědí
Dobrý den, prosím o radu a tipy na kvalitní termoprádlo. Blíží se zima a nerada bych někde umrzla:-) Na internetu je toho spousta, ale nevím co vybrat, tak pokud máte dobré zkušenosti s nějakou konkrétní značkou, písněte to sem,moc mi to pomůže:-) Snad vyráběj i dámský:-D
prut Shimano Catana BX 2,10m
31.8.2010 | oregano | Přívlač | 2.316 zobrazení | 4 odpovědi
Dobrý den, máte zkušenosti s tímto přívlačákem(Shimano Catana BX 2,10 m)?Já ho mám už víc jak rok a jsem s ním dosti spokojen, nedávno jsem s ním zdolal sumýše 91cm na meppsku,takže určitý nápor vydrží.Ale zajímalo by mě,co říkáte na ostatní parametry?(ptám se,protože nemůžu porovnat.Dík
Prut pro začínajícího rybáře.
30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 18.392 zobrazení | 118 odpovědí | upravit
Dobrý den.
Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.
Předem díky za vaše reakce.
Kuba
Historie navijáků Shakespeare
30.8.2010 | shakespearman | Ostatní nádobíčko | 26.986 zobrazení | 72 odpovědí | upravit
Dnes je moderních navijáků spousta,dokonce 12 ložiskových nebo i více,blýskají se to je pravda,ale v nedávné minulosti se vyráběli navijáky Shakespeare,z nichž některé si myslím ne jenom já,ale i spousta dalších rybářů,že předčili svou dobu.Některé nejsou v takové kvalitě ani dnes,a to stojí tisíce.Nabízím rybářům nahlédnutí do mé nostalgie navijáků Shakespeare,aby se pokochali mou sbírkou : www.shakespearman.freepage.cz A zároveň chci poděkovat těm,kteří mě nějakým způsobem podporují a občas i něco nabízejí. Rád si na toto téma s rybáři,které tato záležitost zajímá popovídám. Petrův zdar Shakespearman
kam na dalešickou přehradu
29.8.2010 | Fryw | Domácí revíry | 3.708 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím. Chtěl bych s kamarádem zachytat na dalešické přehradě. Před x lety jsem jezdil pod stropešínský most. Nedávno jsem se tam byl podívat a hladina byla tak vysoko, že sahala až k ostružinovému porostu. Nebylo v podstatě kde chytat. Chtěl bych se zeptat někoho, kdo na tuto přehradu chodí v dnešní době chytat, kde jsou nějaká lepší přístupová místa. Moc tu přehradu neznám. Děkuji.
Chramostecká tůň
29.8.2010 | carll | Domácí revíry | 2.064 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý den,chtěl bych zeptat,jestli někdo nemá zkušenost s revírem „Chramostek“ u Mělníka.Chystám se tam na výpravu,ale nikdy jsem v těchto končinách nerybařil.Byl bych vděčný za jakoukoliv radu.Nástrahy,montáže,atd…Díky moc
Padání vlasce pod cívku
27.8.2010 | Troopik | Navijáky | 2.714 zobrazení | 9 odpovědí
Mám problém s padáním vlasce pod cívku navijáku. Stává se mi hlavně když zabere ryba rychle to rozjede (většinou chytám kapra) a pak přestane jet nebo z nějakýho důvodu už dál netáhne návnadu s vláskem a nato se mi stane, že vlásek většinou ještě kus jede dál udělají se okolo velký volný oka, který následně spadnou pod cívku. Naviják mám Okumu LB 65. Nevíte jak se tomuto problému vyvarovat? Ano včasný zásek pomůže, ale okolnosti většinou chtějí tak, aby se sešli například dva záběry najednou, nebo při přehazování jednoho prutu je na ten druhý záběr …
Díky všem za rady
Lowrance Mark-5x a Humminbird 570x Který je lepší pro lov sumců?
27.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 11.065 zobrazení | 27 odpovědí
Lowrance Mark-5× a Humminbird 570× Který je lepší pro lov sumců?
Zdravím, byl bych moc rád kdyby mě někdo poradil ohledně těchto dvou Echolotů, ale sám osobně se přikláním ke Lowranci 5× pokud by byl ještě jiný lepší echolot těchto dvou značek prosím poraďte a pošlete odkazy http://www.normark.cz/…hfinder-570x http://www.grundik.cz/…-5x-pro.html