Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
evidence pro rybáře
18.5.2010 | JiMik72 | Tipy & triky | 2.807 zobrazení | 10 odpovědí | upravit
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký program (nejlépe freesoft), nebo zda máte vytvořenou evidenci v nějakém tabulkovém procesoru, databázovém systému, apod., kde bych si mohl evidovat docházky k vodě – např.místo lovu zadávat pomocí GPS souřadnic, jaké bylo počasí, doba lovu, úlovky (třeba i fotografie), použité nástrahy a návnady atd. …? Díky za tipy!
Povodně 2010
18.5.2010 | džigit | Vaše názory | 5.357 zobrazení | 31 odpovědí
Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.
krmení neuvařenou kukuřicí
17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | Vaše názory | 11.258 zobrazení | 65 odpovědí
Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.
Rybársky dáždnik
16.5.2010 | pepe64 | Ostatní nádobíčko | 2.153 zobrazení | 1 odpověď
Prosím o radu ako opraviť predratý rybársky dáždnik. Vietor ho prevrhol a pri páde na betón sa predrala látka o konštrukciu.
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.468 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře .
15.5.2010 | mirmen | Dravci | 4.827 zobrazení | 12 odpovědí
zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?
Chci naviják na Přívlač PORAĎTE
14.5.2010 | CiCu | Navijáky | 12.330 zobrazení | 102 odpovědí
Ahoj začínám s přívlačí a ,proto bych se vás rád zeptal jaké budou podle vás nejlepší .Parametry:Cena do 1500 přední brzda a nejlépe nějaká dobrá značka !Posilejte odkazy Předem díky za rady
Mýty a povery, múdrosti starých.
14.5.2010 | LuboO | Vaše názory | 21.800 zobrazení | 19 odpovědí
Dnes som čítal v časopise RRR článok o mýtoch a poverách, ktoré tradujú starí rybári a prenášajú ich z pokolenia na pokolenie aj na nás. Boli tam také tradície, že sumce neberú, keď kvitne agát, kapre berú dobre, keď trstina vyrastie 5 cm z vody, ryby berú dobre za dažďa a iné. Osobne som sa stretol tiež s niekoľkými poverami, napr. u nás na rieke sme chodili na úhory na noc, bolo to dávno, tak 25 rokov dozadu. A na tom našom mieste sa tradovalo, že úhory začnú brať, až keď prejde po nedalekej trati osobák o pol deviatej. Toho sme sa aj zaryto držali. Ďalšia povera, neviem, nakoľko pravdivá, bola, že kapor, ktorý má v hube vatu namočenú v alpe, vydrží na suchu aj 5 hodin. Tychto legiend, poloprávd a právd sa kedysi tradovalo oveľa viac. Určite ste sa s niečim podobným stretli aj vy, tak sa podeľte, prípadne rozlúsknite, prečo niektoré tieto tradície skutočne platia, len z iných dôvodov, ako udávali naši dedovia.
Sumčí puknutí
14.5.2010 | kingkubik | Sumcařina | 7.057 zobrazení | 16 odpovědí
Dobry den.rad by jsem se zeptal vas zkusenejsich rybaru jak rozeznam tzv.sumci puknuti?ten zvuk vydava sumec pri lovu u hladiny?k cemu se da ten zvuk pls prirovnat?a da se podle tohoto pukani nejak urcit misto k lovu sumcu i bez pouziti lodky a echelotu?na sumiky je jeste cas beru to jako informaci do budoucna.Dekuji
Přehrada Slezská Harta
13.5.2010 | gentle | Ubytování | 8.571 zobrazení | 3 odpovědi | upravit
Zdar, dovol abych Tě jako rybáře oslovil a pozval na přehradu Slezská Harta, stojí to za to!. Pokud nemáš zájem, předej tento odkaz kámošům. http://ubytovaniusoni.ic.cz/ Třeba je to bude zajímat. Přeji letos hodně kapitálních úspěchů…
Rada-Berounka
13.5.2010 | Shimano911 | Domácí revíry | 2.220 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím,můžete mi prosím Vás něěkdo poradit kam na Berounku na ryby? Nejde mi ani tak o kapitální úlovky jako spíš o pěkné prostředí,rozložení bivaku a 4 dny nerušeného rybaření. nic u silnice atd. Všem předem děkuji za radu.
Vltava
12.5.2010 | deniiis | Tipy & triky | 3.546 zobrazení | 17 odpovědí
jsem pražák a chtěl bych jít někam na vltavu(samozřejme v Praze)ale nevím kam.poradíte mi někdo kam mám jít na co chytat a jaké tam jsou ryby.jednou jsem to náhodně zkusil na jednom místě jsem seděl 3,5hodiny ale ani záběr.prosím pomoc.
Bílej bordel z olše a topolu
11.5.2010 | DJ | chytej.cz | 4.686 zobrazení | 18 odpovědí
Máte taky každoroční zkušenost s tím, že jakmile nalítá tenhle bordel do vody, ryby přestanou brát?? V případě, že se vám podařilo tohle obejít, tak jakou nástrahou? V pátek a v sobotu dopoledne jsem nachytal na nymfu krásný ryby, jak ale začlo ve velkym lítat chmíří ze stromu ryby nad 30cm přestaly reagovat na vše. V sobotu odpoledne jsem pak zaznamenal velkej zájem o bílý chomáče, který chmíří napodobovaly, ale včera vubec nic. Ptám se teda zkušenějších, je jiná možnost než počkat až voda bordel odnese a rybám vyhládne?
Pruty NORSTREAM
10.5.2010 | HaD | Přívlač | 35.770 zobrazení | 87 odpovědí
Tento víkend jsem měl možnost chytat s prutem této značky a musím říct, že mě velice zaujaly a jak designem, tak především akcí a výkonem. Máte s těmito pruty zkušenosti? Uvažuji o něm a zajímají mě názory.
KUKUŘICE jak ji naložit
9.5.2010 | malej.uzasnak | Bílá ryba | 19.744 zobrazení | 12 odpovědí
JAK NALOŽIT (NADIPOVAT) KUKUŘICI, ABY VYDRŽELA DLOUHO?
Poraďte, prosím, mám 10 kg kukuřice a nevím, co s ní.
jaká je nejvhodnější ryba na štiku
7.5.2010 | malej.uzasnak | Plavaná | 20.957 zobrazení | 40 odpovědí
Jaká nástražní rybička je nejatraktivnější pro štiku.(sice je to ta co se nejvícev revíru vyskituje ale .......
další otázka ode mě :)
7.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 2.283 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Zeptám se …po kolika dnech se může ryba jíst když jí chytím ??? Strašně mě to zajímá …Protože jak sem si chytila elizabet tak by mě zajímalo kdy ji mám nakrmit :)
Zamaštěné, slizké twistery, smáčci.
7.5.2010 | FISHERBOY | Přívlač | 2.646 zobrazení | 19 odpovědí
Koupil jsem si přes net nové gumové nástrahy, které dorazily v pořádku, ale jsou takové slizké, mastné… jak to odmašťujete , pokud uz ste se s tím setkaly?díky za názory a odpovědi..
Co znamená když ryba stojí na místě a stále hýbe ploutví?
6.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 3.646 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Ahoj jsem sarča a je mi 10 le t s taťkou sme na rybníce chytli plotici(Elizabet) dala sem jí do jezírka je akorát ale pořád by mě zajímalo co znamena když Elizabet pořád je na místě a hýbe ploutvi :)…dík za odpověď!
Kvalitní rybaření v Norsku
6.5.2010 | OndřejMuzikant | Rybaření v zahraničí | 3.025 zobrazení | žádná odpověď | upravit
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat zda by někdo měl zájem o kvalitní rybaření v Norsku?
- byla by to cesta s mým dědou a ještě pár milovníky rybaření, různých věkových kategorií, je to velice kamarádská parta, takže určitě hnedka zapadnete do kolektivu :)
- chybí jim jedna osoba do auta
Termín: 10.-24.6. 2010
Cena: cca 14 tis. korun
Ubytování v pronajatém rd hned u moře je zajištěno!