Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Šetrné zacházení s rybou
24.3.2009 | 1Mara | Vaše názory | 7.311 zobrazení | 89 odpovědí
Vážení rybáři, zajímal by mě váš názor na šetrné zacházení s rybou po zdolání na břeh a focení? Například focení okouna a jeho držení. Je mi proti srsti, když vidím fotky okouna, kde rybář mu strčí palec do pusy a roztáhne mu pusu jeho vlastní vahou. Je pravda, že někteří rybáři si ho při tomto držení podepřou malíčkem, ale myslím si, že i tak ta ryba trpí a hlavně se jí poškozuje pusa i jícen.
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 11.817 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
Řecko - Korfu/Paxos
24.3.2009 | Kulik | Rybaření v zahraničí | 4.336 zobrazení | 1 odpověď
Vážení, mám zájem o jakékoliv informace o rybaření v uvedené lokalitě. Způsob lovu, jaké návazce, nástrahy a pod. Díky všem a Petrův zdar.
Norsko
23.3.2009 | Fisherman95 | Rybaření v zahraničí | 5.737 zobrazení | 18 odpovědí
Norsko a vše o něm. Popovídejte si s ostatními o svých zážitcích z Norska, ale i odjinud !!
Navijaky a Multiplikatory znacky Penn
23.3.2009 | soj | Navijáky | 8.774 zobrazení | 64 odpovědí
Kdyz zacala znacka Penn vyrabet v cine myslite ze se tim snizila kvalita smekacich navijaku i multiplikatoru,pokud myslite,ze ano napiste jestli je jeste vubec znacka penn to co byvala.diky za Vase nazory.
Závody chytej.cz Jestřabice
21.3.2009 | Robur | chytej.cz | 10.200 zobrazení | 100 odpovědí
jsou k tomu nějaké podrobnosti? Docela mne to zajímá. V případě nominace bych rád podtrhl, že se ptám jako první:-D
Zahradní jezírka a rybníčky....
19.3.2009 | kuki1996 | Vaše názory | 155.573 zobrazení | 392 odpovědí
Zde si můžeme pokecat o naších nebo něčích zahradních jezírkách nebo rybníčkách.Také si předat své skušenosti a fígly…=)A pochulib se svími fotografiemi..svích ryb v jezírku…=)atd..
slanečci
19.3.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Recepty | 28.448 zobrazení | 22 odpovědí
prosím rybáře-kuchaře, aby mi poslali nějaké recepty na výrobu slanečků, děkuji Petrův zdar
VMF Alpha carp 07 3,60m
19.3.2009 | ziki | Kaprařina | 3.985 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, znáte někdo tyhle prouty? Jak se chovají při nahazování a při zdolávání ryby? Uvažuji o jejich koupi. Dejte mi prosím vědět.
Netradičná nástraha ?
18.3.2009 | LuboO | Tipy & triky | 3.173 zobrazení | 7 odpovědí
Mozno blba otazka, ale skusal niekto chytat na sojove kocky? Myslim, ze je tam viac moznosti zatraktivnenia uvarenych kociek a malo by to drzat na haciku, mozno aj na vlase. Vdaka.
Nové Chytej.cz
18.3.2009 | Rico | chytej.cz | 33.721 zobrazení | 438 odpovědí
Myslím si, že bychom mohli zde HaDovi vznášet naše pochvaly, připomínky, dotazy ohledně našeho nového internetového domova…
Proutek
15.3.2009 | Rybman | Ryby | 12.458 zobrazení | 8 odpovědí
omlouvám se že zakládám další téma ale o tomhle proutku jsem tady nic nenašel…chci nějaký krátký proutek 180 –210 cm na občasné chytání z loďky a na menší procházky kolem vody…mám chvějivku a jeden tvrdší proutek tak chci jenom nějákej krátkej levnej klacík na hraní… www.potreby-rybarske.cz tohle je nejlevnější klacík co jsem našel…máte s ním někdo zkušenosti?
Jakou OKUMU VS 20 mám zvolit????
15.3.2009 | wopen | Přívlač | 1.954 zobrazení | 1 odpověď
Mám dotaz na OKUMA VS 20 www.rybashop.cz a www.sportcarp.cz To je jako nový a starý model nebo co?????? Díky
Woblery Red Bass
15.3.2009 | -zruseno | Přívlač | 3.312 zobrazení | 16 odpovědí
Máte nějaké zkušenosto s těmito woblery. Potřeboval bych poradit jestli má cenu je kupovat. Díky! www.nastrahy.cz
Orlík Otavská část Svatá Anna
15.3.2009 | Jirho | Ryby | 16.631 zobrazení | 10 odpovědí
Ubytování již mám – ALE – prosím mohl by mi někdo zaslat fotky Orlík – Svatá Anna, a případně popsat jak to tam je s místy k chytání – jedem tam na dovolenou a někde jsem se dočetl, že je to tam samá strmá skála ?? Zajel bych se tam podívat ale bydlím dost daleko Dík
luhačovice
14.3.2009 | hanz.333 | Domácí revíry | 5.256 zobrazení | 15 odpovědí
jezdi někdo na tyto soukrome vody jakemate zažitky luhačovice po zavodech bere to tam?
Salmo nebo Rapala
14.3.2009 | -zruseno | Přívlač | 11.072 zobrazení | 73 odpovědí
Jaké woblery máte radši, od Rapaly, nebo od Salma? Pište.
dovolena 2009
14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 13.806 zobrazení | 26 odpovědí
v červnu se chstam na nove mlyny nebo na mušovskou nadrž přes ck rybarku mam tam chatu zajednanou je tam i revir dyje7a mate nake informace o těch vodach byl tam snad někdo chytat
vranovska přehrada
14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 20.493 zobrazení | 38 odpovědí
posim o informace o te teto vodě jakekoliv nemužu serozhodnout kam na dovolenou mam tam jet do chaty jak tam jdou ryb dravci kapři sumci diky za odpovědi
Rybářské časopisy na cd či netu
12.3.2009 | Kazan | Ryby | 13.121 zobrazení | 20 odpovědí
Zajímalo by mě, zda by jste svůj oblíbený ryb. časopis neměli raději na cd nebo nečetli přímo z netu. Sám jsem před několika lety přestal časopisy kupovat, ale patrně bych si dnes předplatil nějaký přístup na net, nebo cd. Myslím že i pro vydavatele by to bylo levnější než tištěná papírová forma. Co vy na to?