Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Proč je tak málo rybářek? necteno

23.4.2007 | breca | chytej.cz | 9.699 zobrazení | 104 odpovědí

Když se porozhlédneme po březích vod či po stránkách tohoto serveru, dají se rybářky spočítat na prstech jedné ruky. Proč myslíte, že je rybařina domenou mužů a ženská u prutu je ta vyjímka potvrzující pravidlo?

Jezirko na plevelne rybky necteno

10.2.2009 | dangerous fishing | Dravci | 5.332 zobrazení | 57 odpovědí

Jezirko ktery jsme s kamosem na plevelne rybky na dravce. Nejdřiv to bylo pul metru siroke a dlouhe ale ted pul metra hluboke na delku tak metr pade a do sirky tak metr na kraji pekne melcinky a kolem jsme to vydlazdili vymechovali a vysazeli kvytka a stromky sitka do pritoku a jen cekame az rozmrznou rybnicky na male rybky a naletnou masarky na cerviky nachytame rybicky a sup na sticky.Co myslite? Máte s těmito jezirky už nejake zkusenosti?

Vesta necteno

26.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.621 zobrazení | 28 odpovědí

Zdravíčko…koukám se po nějaký vestě a zalíbila se mi vesta od Dragonu, ale nemam s tim zkušenosti, chci se optat, jakej je rozdíl mezi ( praktickej) mezi verzí short a long (o kolik se to liší) a este mi jde o určení velikosti (měří se to stejne jako u trik a mikin??

Mini sraz na Labi necteno

26.10.2008 | Piranha | chytej.cz | 5.744 zobrazení | 61 odpovědí

Slovo dalo slovo a my, Ústečtí rybáři, navštěvující naše forum, jsme se domluvily a udělaly takovej malej feederovej srazík na Labi. Myslím si, že dopadl na jedničku.Sešlo se nás myslím 13 a každý si opravdu v celku zachytal.Doufam, že se brzy opět sejdem a možná v hojnějším počtu.Blahopřeji všem za jejich úlovky a připomínám, že všechny ryby do poslední, byly vráceny zpět.

Peter Gathercole-Fly tying bible.. necteno

16.11.2006 | Zauwi | Muškaření | 11.119 zobrazení | 118 odpovědí

Chtěl by jí někdo v el. podobě?:-)

Sraz Jihomoravanů na Svratce 4 necteno

19.9.2007 | Robur | chytej.cz | 12.648 zobrazení | 134 odpovědí

tak po vydařeném srazu na Dobré vodě, bych se v případě zájmu pokusil zorganizovat sraz na mém chudém domácím revíru. Zatím bych preferoval účast jihomoraváků Chytejáků + těch co mají povolenku platnou i na JM. Šlo by cca o přelom května a června, prostě před zahájenou. navíc by se mohla udělat nějaká celorepubliková tradice, že např. v květnu by byl v každém kraji nějaký minisraz z dané lokality, pokaždé na jiném revíru. No a ta naša řeka je hlavně o bílé rybě a kapřících, takže feedr, plavačka, ale rozhodně nedoporučuji biče, jsou zde dost stromy. Jinak klasická náplň: pití, jídlo, rybaření, zpěv v libovolném pořadí:-) tak jsem po brutálním nátlaku odstoupil od dvojboje viz. historie fóra, z tohoto důvodu jsem musel sehnat více místa na chytání, abychom se tam všichni vešli. Vybral jsem místo mezi plechovou lávkou nad tzv. Sněhurkou a mostem, co po něm jede šalina do Bástru / je však dost daleko, abychom neměli pocit, že jsem ve městě. Níže máme fotky. V mezipauze bychom mohli objednat donášku pizy z Ponorky nebo gulášek a na závěr se pak přesunout do Holidaye, což je jediná nevýhoda, že se nám vzdálí zázemí a těm co by chtěli přespat, tak spaní. Ale není to nějaká tragedie, pěšky je to tak 25 minut nebo 3 zastávky šalinou nebo 5 minut autem.

SRAZ JIHOMORAVANŮ A ZBYTKU SVĚTA NA SVRATCE 4 S FEEDREM A PLAVAČKOU

KDY: 24. 5. 2007 sobota, čas a místo upřesním, pro brněnské bych sehnal spaní, otázka zda už z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli po večerní trachtaci. Očekávám, že ten kdo bude chtít spát, tak se o tom včas zmíní, zatím takové signály nemám.

Limit účastníků: max. bych viděl na 30

Asi vzniknou nějaké organ. náklady, takže bych vybíral 100 na osobu, co zbude proměním v ceny pro vítěze.

Revír: Svratka 4 je řeka – kaprovocejnového charakteru, voda je hlubší, okolo stromy. Lovené ryby: cejni, plotice, okoun, dále kapr, lín, ježdík atd.

Pozor řeka nepravidelně proudí, tak jak rozhodne hrázný o 5 km výš proti proudu. Nicméně tah vody není nějak drastický. Protože jsou v okolí stromy, tak zvažte, zda se vyplatí chytat na bič, pokud dostanete blbej flek, je to váš problém.

Hodnotil bych největší rybu a nejvíc ryb.

Večerní či odpolední program, bych ještě upřesnil. Pohrávám si s myšlenkou, že sraz by byl kolem 7 –8:00, místo upřesním, ale kousek od mostu je větší parkoviště. Konec 15:00. Na 16:30 by byly objednány kolínka či žebírka a začalo by se plkat.

Tato verze je stručný nástin toho, co Vás čeká a ještě se to může drobně změnit.

Přihlášky posílejte na robert.valek@volny.cz, tč: 608 700 442 nebo 541 223 202

RYBARSKE SERVERY necteno

13.1.2006 | | Ryby | 10.231 zobrazení | 108 odpovědí | upravit

Chtel jsem se zeptat,kolik je rybarskych serveru,kde by se dalo takto komunikovat,posilat prispevky a ulovky. ja chodim sem a na MRK,kam Vy?je jich jeste vic??

Diskuse z lovu necteno

13.9.2009 | Robur | chytej.cz | 2.850 zobrazení | 30 odpovědí

Zajímalo by mne, zda do diksuse Z lovu píšete vždy (tedy i při neúspěchu)nebo jen tehdy, když něco chytíte. Případně když se na lovu stane něco zajímavého. Teoreticky mám i další otázku, tj. zda když nepíšete, tak je to z důvodu strachu o prozrazení vašich revírů či přímo fleků nebo jde jen o lenost. Pro ty co to neznají, tak toto místo není na zveřejňování zážitků z lovu, to je v diskusích:-D.

SANYBÓJ DÍRKY necteno

16.2.2009 | vagi | Rybaření na dírkách | 12.738 zobrazení | 134 odpovědí

Po velmi vydařeném víkendu na Hracholuskách, kde se konal minisraz „Chytejáků za zatáčkou“ spojený s lovem na dírkách na nedalekém soukromém revíru, jsem se rozhodl věnovat této události vlastní fórum. Myslím, že to Robur pochopí. :-) Původně jsem měl v plánu věnovat tomu článek, ale vzhledem k mému rybářskému neúspěchu na této akci, nebudu zacházet do podrobností a prosím zúčastněné kolegy a kolegyně o pár fotografií a komentářů.

Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím? necteno

9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 10.743 zobrazení | 113 odpovědí

Masakrování ryb ve velkém? Co s tím.Občas mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře, který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom? Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…

DO ROKU 2013 VRÁTIT DO ČESKÝCH ŘEK LOSOSY I BEZ POLITIKY necteno

12.3.2010 | DJ | Vaše názory | 2.573 zobrazení | 27 odpovědí

Máte pravdu, že tohle s rybama nemá moc co dělat. Kuba nakonec na kandidátce nebude :(

Pomsta za Parmy v UL necteno

24.1.2008 | Piranha | Legislativa | 17.185 zobrazení | 180 odpovědí

Jako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.

Vrchol rybařiny necteno

11.1.2011 | | Vaše názory | 7.459 zobrazení | 78 odpovědí

Zdravim Vás kolegové,pozastavil jsem se nad pojmem „vrchol rybařiny“.A za­jímalo by mě,co pro každého z Vás tento výrok vlastně znamená?Pro někoho je vrchol rybařiny,technika lovu (kaprařina,muš­kařina…).Pro jiného zas trofejní úlovek,díky kterému může zhmotnit své těžce dobité zkušenosti a smozřejmě štěstí.Další může argumentovat jiným způsobem,je jich dost..Fotky vítány. Zdraví DV

Klub rybářských manželek necteno

9.12.2006 | Robur | chytej.cz | 8.428 zobrazení | 88 odpovědí

tak jsem zase seděl u PC a panímáma říkala, že jsem s tím už otravnej, tak jsem řekl, že teď je to důležitý, že se zakládá Brněnský muchoklub /doufám, že jsem nic nevyzradil/, tak argumentovala tím,že jsem sobci a měl by se založit i Klub rybářských manželek, tak co vy na to?

Přívlač nic nechytam necteno

18.8.2011 | pextr | Dravci | 7.875 zobrazení | 82 odpovědí

Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…

Bakalářská práce - dotazník necteno

19.7.2013 | RYBAR7 | chytej.cz | 7.701 zobrazení | 80 odpovědí

Zdravím všechny rybáře. Moc byste mi pomohli s vyplněním dotazníku, který bude použit pro účely bakalářské práce na rybářské fakultě v ČB, děkuji moc.

Dotazník se týká sortimentu rybích výrobků.

Odkaz na dotazník:

http://www.survio.com/…2P3H0W9A7C5P

pytláctví necteno

2.10.2012 | ivan hynek polčic | chytej.cz | 9.162 zobrazení | 95 odpovědí

kdo mi poradí jak zatočit s pytláky? fotopasti jsou na prd a policie nefunguje!!! jsou na ty holomky páky? na hektarovým jezírku mně už 2 roky plundrujou vodu, už jsem dostal i přes pusu a do jsem slušnej a policie nic, trestný oznámení nic neřeší, zákon hraje s pytláky,Dík moc za radu

Drop-Shot na dírkách necteno

27.12.2010 | michal94 | Rybaření na dírkách | 8.494 zobrazení | 88 odpovědí

Jak na dírkách provozovat Drop-Shot… Druhy vlasců, háčků,zátěží a smáčků… Díky za odpovědi

profesionalizace Ryb. stráže necteno

20.10.2006 | bubu | Ryby | 11.994 zobrazení | 124 odpovědí

prospěla by alespoň částečná prof.RS našim revírům.Netvrdím,že by to byl všelék, ale myslím si,že by toto opatření mohlo ovlivnit chování některých „Sportovních rybářů“,kteří těm slušným pijí krev.Nebo jsem jen notorický optimista?

TVV 2008 necteno

17.1.2008 | toulovec | chytej.cz | 2.707 zobrazení | 28 odpovědí

Pánové omlouvám se, ale letos jsem akci nějak neukočíroval. Prostě se mi mailem a přez skype a ICQ ozvalo tolik lidí, že jsem si je jednoho krásného dne sepsal na papír a zjistil jsem že je plno. Rozhodl jsem se tedy že nic nebudu dopředu nic anoncovat, prostě uzavřu prezenčku a bude. Kdo je přihlášen, toho jsem již kontaktoval, kdo se nevešel do soupisky na bodovaných pozicích má smolíka a je v tom pořadí jak se mi ozval, zařazen na místo náhradníka. Jinak akce se 22. – 24. 2. 2008 koná v Kostelci nad Orlicí v Penzionu U Kapličky. Tedy tak jako tradičně, poslední únorový víkend. www.ukaplicky.cz www.mapy.cz