Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Dyje 11/Dyje 11A necteno

27.2.2010 | HonzakŠ | Přívlač | 11.923 zobrazení | 119 odpovědí

Dobrý den, začínám s přívlačí a nevím kde se nejlépe „zaučit“. Bydlím ve Znojmě, takže to mám k vodě blízko, ale nikdo z rodiny nechytá. Prosím o radu těch, kdo to tady znají. Oba rybníčky jsou dobře zarybněné bílou rybou, ale nevím jak je to s dravci (nemyslím štiku 120 cm ale něco „pro začátek“). Pokud by pro mě bylo lepší chytat na řece, tak nevím v jakém úseku (už za přehradou nebo až někde Dobšice-Hodonice???) Případně nástrahy,návaz­ce......

Budu moc rád když mě Vy zkušenější alespoň trošku poradíte. Děkuji Honza

Muškařina pokec necteno

6.9.2007 | Kubajs | Muškaření | 11.120 zobrazení | 111 odpovědí

Nic o výbavě nepotřebuju?Spíš něco k muchám kde mouchy levně sehnat?Jak dlouho může plavat po vodě suchá moucha?Na jaké ryby je dobrá nymfa?Jak dlouhý je nejlepší ujímaný navazec?Jaký vlasec a jak dlouhý návazec z vlasce je nejlepší?

MO a pořádání závodů necteno

1.2.2009 | kubas | Legislativa | 7.919 zobrazení | 79 odpovědí

Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?

Zabít či nezabít trofejní rybu? necteno

9.5.2014 | HaD | Vaše názory | 10.235 zobrazení | 102 odpovědí

Zabít či nezabít trofejní rybu?S přibývajícím věkem se obvykle vyvíjí i názory jedince. Já jsem byl vždy přesvědčen o tom, že velká ryba bez rozdílu vždy patří zpět do revíru, aby si svůj „dlouhý“ život dožila a navíc zatraktivnila svou přítomností daný revír. S postupem času a nabitými informacemi svůj názor lehce přehodnocuji. Přivedlo mne k tomu zejména účast na odlovu pstruhů na kapiláře, kdy se odlovující velmi snažil, aby tam nezbyl žádný větší, který by novou generaci pstruhů významně oslabil – prostě by je sežral. Když nyní ulovím např. na menším potoce poměrně velkého pstruha, sice ho nadále bez mrknutí oka okamžitě pustím, ale po lovu přemýšlím, zda taková čtyřicítka na potoce, kde je obvyklé maximum 30cm, není spíše pohroma a zda bylo jeho puštění správné. Pro atraktivitu revíru asi ano, pro revír samotný asi naopak ne. Něco jiného by to samozřejmě bylo na velké řece. Je na to prostě potřeba nahlížet v souvislostech. Jak jste na tom názorově Vy a máte také podobná dilemata?

spojená povolenka necteno

7.10.2006 | rarach | Legislativa | 8.354 zobrazení | 83 odpovědí

Tak jsem se statečně prokousal novým číslem Rybářství (jako vždy blitky a jen dvě spoře oblečené paní) a zaujala mne tam myšlenka na téma: Spojená povolenka na MP a P revíry, která by samozřejmě byla za cenu součtu obou povolenek dnes a nebo i vyšší. Přestože, se čelní představitelé ČRS staví k této myšlence vlastně proti, továrišč předsedatěl nevylučuje vyzkoušet na nějakém územním svazu a Praha se hrdě hlásí, že by do toho šla. Zajímá mne názor lidí, kteří nemají o vláčení či muškaření vůbec zájem a jestli si díky tomu koupí cajk a půjdou na salmony? Mi osobně to připadá, že ČRS se tímto krokem snaží pouze z členské základny vytáhnout víc peněz, protože počítá s tím, že moc lidí této nové možnosti vlastně ani nevyužije, protože by to pro mnoho lidí znamenalo, velkou investici co se týká cajku navíc a na těch pár vycházek se jim to jistě nevyplatí.

Duchaplnost aktuálně zakládaných fór. necteno

20.2.2008 | vagi | chytej.cz | 2.818 zobrazení | 28 odpovědí

Vážení přátelé ryb a tohoto portálu, určitě jste také zaregistrovali „kvalitu“ témat zakládaných v poslední době. Nechci tu mentorovat, chápu, že někteří „nováčci“ neví přesně, co a jak (sám jsem si tím na začátku prošel), ale např. „chytej perlíny, oukleje, vranky, slunky… na splávek, brčko… na Bělé, nad jezem, pod jezem…“ atd nebo témata založená kolegou romank1 (v klubu bez jakýchkoli informací)www­.chytej.cz , to fakt nevím. Samozřejmě nechci jen kritizovat. Když si vzpomenu na sebe ve 12 letech, také jsem chtěl mít co nejvíce informací a možná bych to řešil podobně. Proto otevírám toto fórum a pojďme navrhovat, jak to řešit. Já osobně navrhuji např. přidat do DISKUSE další kolonku „otázky a odpovědi“, kam by bylo možné přidávat jednotlivé dotazy, které by byly řazeny přehledně pod sebou a při rozkliknutí by bylo možno přidávat odpovědi nebo je jen číst. Co vy na to?

OT: Slovensko - volby necteno

13.6.2010 | CeP | Vaše názory | 2.724 zobrazení | 27 odpovědí

Pratele a kamaradi. Ona sem politika vubec nepatri a predem se omlouvam, ale ja mam porad tak nejak federalni citeni, tak si neodpustim tento OT.
Takze kluci ze Slovenska, jak vnimate vcerejsi volebni vysledek?

Ohře necteno

24.9.2008 | farnas | Domácí revíry | 14.542 zobrazení | 144 odpovědí

rad bych zalozil forum o ohři.Sahá až do Německa, pramení ve městě Weißenstadt.Až k soutoku labe s ohří.Vaše zkušenostni s tímto revírem.pište posílejte fotky okolí ulovených ryb.

záznam o příchodu k vodě necteno

24.4.2005 | kkarlos | Legislativa | 12.016 zobrazení | 119 odpovědí

jaký je váš názor na zapisování příchodu k vodě??

CHYTEJ alias ZLITEJ necteno

31.8.2007 | acid23 | chytej.cz | 8.082 zobrazení | 80 odpovědí

Myslím si,že chlast k vodě nepatří.Vadí mi rozbitý lahváče,plechovky a zátky od piva na břehu bordel a nablito..Alkohol jaksi odbourává strach a zábrany,prohlubuje agresivitu vůči rybám i okolí.Byl bych pro zákaz bytí pod vlivem alkoholu při výkonu ryb.práva.Jaký je Váš názor kolegové?

Taková kaluž. necteno

27.9.2010 | Mr. Vydra | Domácí revíry | 3.032 zobrazení | 30 odpovědí

Revír:401032 Labe 20A podrevír:Doubka Kdo byl na doubkách a kdo byl spokojený ? Codím tam skoro každý den a vytáhl tam 81 Kg ryb ale teď ani záběr je to hrozný ani žádné čudly prostě nic jako kdyby to tam vše vychcípalo je to tam hrozný a tak jsem se chtěl zeptat jestli jste tam teď někdo nebyl.A jestli není vina na mé straně třeba špatné krmení nebo nástraha. díky za odpovědi

Víkend CHYTEJ. CZ bez ryb, ale o rybách! necteno

19.1.2005 | toulovec | chytej.cz | 24.597 zobrazení | 243 odpovědí

Dovoluji si Vás předběžně pozvat na malou akcičku, která mi maličko přerostla přez hlavu, takže když už něco organizuju, tak ať je veselo.

TERMÍN: 18. – 20. 2. 2005 MÍSTO: Vranice, Toulovcovy Maštale, ubytovna TJ Jiskra LItomyšl, okres Svitavy BLIŽŠÍ URČENÍ MÍSTA: na mapě hledejte zhruba průsečík obcí Jarošov, Proseč, Nové Hrady

PROGRAM: vázání much, výroba woblerů made by BigMike ............ a ostatní vychytávky z dílny chytejáků. Kdo co umí předvede ostatním. Navrhována byla i mírná turistika, neb lokalita je v nádherné přírodě, ale to necháme na každém osobně. Pokud bude mrznout, budete mít možnost třeba dopoledne zajet zalovit na 13 km vzdálenou Poličku na dírky … Iniciativě se meze nekladou, ale hlavním programem bude rozhodně vázání hmyzu , pokec atd…

Cena za nocleh by neměla převýšit 100 Kč a na ostatních výdajích se domluvíme. Chata je vybavena společnými WC, sprchami, velkou společenskou místností s krbem, velikou jídelnou. Neb je po sezoně a část vybavení je v údržbě nebo v čistírně, bude nutno si přivézt vlastní lůžkoviny nebo spacák ))).

Velká podzimní výměna mušek necteno

13.10.2008 | Firetiger | Muškaření | 23.307 zobrazení | 230 odpovědí

Kolegové muškaři, velice mě zaujal nápad kolegy Modráka, který si sestavuje sbírečku cizích much pro inspiraci.

Inspirace se u svěráčku hodí vždy a každému, takže navrhuji Velkou podzimní výměnu mušek.

Pro ni hledám 5–10 vazačů, kteří by navázali 5–10 exemplářů od jednoho vzoru. Tyto mušky by mi spolu se zpáteční obálkou poslali na adresu, já bych je nasadoval a všichni by dostali kompletní set.

Zadání by bylo „Muška chytací“ a termín odeslání 7. listopadu.

Prosím, písněte do fóra kdo by měl zájem a jaký vzor by dal do výměny, ať vidím jaký je zájem.

chrostíci a jejich úbytek? necteno

19.1.2008 | bubu | Muškaření | 13.688 zobrazení | 135 odpovědí

jakou máte zkušenost s výskytem chrostíků v poslední době? Mně osobně se zdá,že na pstruhovce,kde nejčastěji lovím,jejich populace neustále klesá. Prostě mi to večerní rojení začíná chybět a následně i lov na jejich imitaci není tolik účinný. Dík za vaše postřehy.

Maturanti necteno

26.3.2007 | koloseum | chytej.cz | 7.098 zobrazení | 70 odpovědí

Tý z vás rybárov,ktorý idete maturovať ako ja – secko naj,nech sa to podari a my mozeme v pohodicke chodit na ryby bez toho aby sme museli mysliet na opravne…:-) Sice trosku mimo ale aj tak Petrov Zdar!!!

Pitný režim na rybách necteno

13.8.2009 | dedacek | Ostatní nádobíčko | 7.225 zobrazení | 71 odpovědí

Jaké nápoje požíváte v tomto prapodivném létě na rybách.Mnou oblíbenou značkou je nyní jedenactka z Protivína, předtím dvanáctka z Budějc.

Češtin, můj kobil ! necteno

18.9.2008 | MiK | chytej.cz | 13.610 zobrazení | 133 odpovědí

Opravdu jsme takoví tydýti, nebo,jenom nepozorní ?

Závody chytej.cz Jestřabice necteno

21.3.2009 | Robur | chytej.cz | 10.234 zobrazení | 100 odpovědí

jsou k tomu nějaké podrobnosti? Docela mne to zajímá. V případě nominace bych rád podtrhl, že se ptám jako první:-D

Rybareni.com necteno

6.8.2007 | vasik | Ryby | 7.980 zobrazení | 78 odpovědí

chodím na Chytej.cz a chodil jsem i na rybareni.com.to se odmlčelo,nemáte někdo informaco proč?

Novela zákona necteno

6.8.2006 | Milky | Legislativa | 5.016 zobrazení | 49 odpovědí

Co říkáte na (pokud jste již četli) novelu zákona 197/2004 sb ??? Znění je na : www.rybsvaz.cz