Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Jednu rybu týdně ?
3.2.2011 | klotron | Ostatní ryby | 11.264 zobrazení | 108 odpovědí
Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.
Srazová degustační grilovací soutěž
5.5.2009 | Robur | chytej.cz | 12.126 zobrazení | 116 odpovědí
Na srazu by se udělala soutěž o nejlepší klobásku či buřt na gril, případně i vařený. Ale gril vidím pro 1. ročník jako jednodušší.
Prostě kdo si myslí, že u něj v místě bydliště se dělají mňamikózní buřtíky /možná klobásky – teoreticky by byly 2 kategorie/, tak by je přihlásil do soutěže. Pak by se výsledky nakrájely na kousky a zvolení porotci by koštovali kolečka. Myslím, že by se nominace povolila tak max. 15 vzorkům, páč si musím nechat místo na živáňskou, stejky, guláš, ražničí a koleno. Nechal bych soutěžit jen průmyslové vzorky. Domácí výrobky bych vyloučil, páč při výrobě mohou dopadnout pokaždé jinak a stejěn je pak skoro nikde neseženete.
Takže pravidla: provede se na srazu Chytej 1/ účastnit se mohou jen průmyslově vyráběné masné výrobky vhodné k opékání /klobása, špekáček možná umletina/. Nechceme domácí specialitky. Prostě my to budem jen grilovat, žádné vaření atp. nepřichází v úvahu./ grilovat bude nezávislý kuchař.
2/ nominovaný dodá 1 kg uzeniny z nichž se z části udělá anonymní očíslovaný vzorek a předloží se porotě /v rámci nominace se musí dodat přesný název výrobku, cena a složení od výrobce/
3/ přijímáme maximálně 15 přihlášek
4/ z 15 vzorků vyberem 3 – 5 nejlepších, z nichž se udělá velké finále, kde bude prezentována ochutnávka pro všechny zájemce a ti budou dávat body 3, 2 a 1 za 1. až 3. místo. vítěz bude mít nejvíce bodů.
5/ vítěze určo Had nějak odmění a vítězné výrobky se pak objednají na daLŠÍ sraz :-D
6/ jsem to vymyslel, tak jsem prezident, Had se hlásil jako druhý, takže může být můj zástupce.
ještě hledáme 15 porotců, s tím, že předost mají v případě projevení zájmu dodavatelé soutěžního materiálu.
7/ ve fóru se můžete přihlašovat a nominovat svoje speciality, případně pište, zda chcete být i v porotě.
Otylost rybářů
9.3.2008 | Robur | Ryby | 15.372 zobrazení | 147 odpovědí
Teď jsem se známými dohadoval o prospěšnosti rybaření, byli schopni uznat jen uklidňující efekt, tak se ptám, jak jsme na tom?
Vzorec pro výpočet BMI je velice jednoduchý: BMI = tělesná váha(kg) / tělesná výška na druhou (m) např. člověk s váhou 80 kg a výškou 183 cm si BMI vypočítá podle uvedeného vzorce takto: BMI = 80 / 1,83*1,83 = 23,89
Pro ty co nechtějí počítat, je kalkulačka BMI např. na: http://www.vypocet.cz/bmi.php
BMI klasifikace < 18,5 podváha 18,5 – 24,99 optimální váha 25 – 29,99 nadváha 30 – 34,99 obezita prvního stupně 35 – 39,99 obezita druhého stupně
40 obezita třetího stupně
Delší prut na těžší přívlač
11.1.2013 | FISHERBOY | Přívlač | 8.581 zobrazení | 82 odpovědí
Zdravím vás, poohlížím se po nějakém delším proutku na těžší přívlač, cca kolem 3 metrů , kterej bych si případně i mohl osahat na For Fishingu… potřeboval bych pár typů, příp. zkušenost. Moc se v tom nevyznám, abych nekoupil nějaký šmejd. Cíleně na chytání se Slidery, , těžkými jiggy, velkymi třpytkami , prevažně na Labe a přehrady – rád bych štiku , sumce. Ď
Pomoc přívlač
8.10.2008 | Tycoon | Přívlač | 9.323 zobrazení | 89 odpovědí
Dobrej poraďte mi jak mám pořádně vláčet jako vláčet umím už asi 4 roky 2 dva co sem chytal byli parádní vytahal jsem hodně štik kolem těch 50 cm.To bylo ale jen na rybníkách na řece se mi vždycky povedlo pár okounů Měl špatné vybavení ale prostě to.První dva roky to byla nádherná rybařina.Po třetím roce se mi prostě přestalo dařit za těch mnoho dochůzek jsem chytnul jen 3 štiky a jednoho okouna.A tenhle rok prostě nic!!!Koupil jsem si kvůli tomu i novej prut .Poraďte mi co mám zvolit abych si ještě letos aspoň jednou zabojoval s 50 štikou.
Prut mám Cormoran (20–60g) Vlasec 30
A požívám lanka mám jedno wolframové a ještě nevím jaký
kde ošahat?
16.12.2012 | sidla | Přívlač | 6.506 zobrazení | 62 odpovědí
zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g
v ostatních prutech mi už pomohl sethy
Co na rybaření manželka, milenka či děvče??
18.10.2005 | efendi | Ryby | 3.147 zobrazení | 30 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s manželkou, milenkou či dívkou /obecně se „starou“?/ Je zajímavé, že ta moje mi k svátku, narozeninám a pod. kupuje rybářský cajk, knihy či časopisy a pak remcá když jdu k vodě, že nejsem doma, že nic neudělám v bytě, že je furt sama a pod. Co u vás doma?
Poradna při koupi rybářského náčiní
2.2.2009 | fish-team-voda | Tipy & triky | 5.986 zobrazení | 57 odpovědí
Ahoj,zakládám forum,které by mělo sloužit jako porada při koupi rybářského náčiní,jako jsou pruty,navijáky apod. doufám že se tím vyřeší xx nově založených témat :)
Prodloužení denní doby lovu
18.9.2013 | revoke | Legislativa | 9.672 zobrazení | 92 odpovědí
Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?
Nemělo by cenu za to bojovat?
Editace
2.2.2006 | BoBo-Falknow | Ryby | 2.313 zobrazení | 22 odpovědí
Viděli by jste rádi na novém chytej možnost editace záznamů v diskuzích a fórech?
Pstruhové zahájení 2010.
19.3.2010 | kamos007 | Lososovité ryby | 11.576 zobrazení | 110 odpovědí
Letošní zahájení se blíží!!!!
Jak jste připraveni na novou sezónu a jak se těšíte?
Téma fotosoutěže
4.2.2013 | HaD | chytej.cz | 7.579 zobrazení | 72 odpovědí
Nějaké nápady na téma
dalších fotosoutěží? Návrhy a nápady jsou vítány! Nebojte se cokoliv
navrhnout. Budeme rádi.
Proč se neregistrujete?
12.2.2009 | Robur | chytej.cz | 6.008 zobrazení | 57 odpovědí
Pánové a dámy jsme tady veselí a hraví. Navíc výborní rybáři. Věnuji vám ananonymním čtenářům tohlé fórum na sdílení pocitů a důvodů, proč se bojíte vystoupit z anonymity a něčím moudrým nám nepřispějete? Podívejete s na horní lištu. Je tam klub, a on line je 25% registrovaných lidí, zbytek jsou neznámí hosté a přitom určitě dobří rybáři.
Babo raď!
19.4.2010 | Sander | Legislativa | 5.699 zobrazení | 54 odpovědí
Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.
chytej na mušku pstruhy duhové,siveni,lipany a pstruhy poční
27.1.2008 | kamos007 | Muškaření | 13.092 zobrazení | 124 odpovědí
kdo chodí muškařit na ostravici 3
Co všechno se dá ve vodě chytit ???
5.12.2004 | DEATH | Ryby | 5.723 zobrazení | 54 odpovědí
Chtěl bych otevřít zábavnou diskuzi o tom,co se dá z vody vytáhnout.............. Z mých velkých úlovků je to Vatovej kabát(myslel jsem si,že táhnu nějakýho mrtvího. FŮJ!!)
PF 2009 a 2010
19.12.2008 | breca | chytej.cz | 15.285 zobrazení | 144 odpovědí
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxK tomu se snad nemusí nic psát!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jaké máte jiné zájmy kromě rybaření???
24.12.2004 | Zlinsky_lovec | Ryby | 14.929 zobrazení | 140 odpovědí
Zdar,zajímalo by mě,jaký máte koníčky kromě rybaření!?Já osobně aktivně hraji floorball,rekreačně jezdím sjezdy lesem na kole nebo jezdím na snowboardu,i když to rybaření převládá. Tak napište,co kromě rybaření „provádíte“!
Twistery
27.12.2006 | Kubajs | Ryby | 2.026 zobrazení | 19 odpovědí
Kolik kupujete twisterů jedné barvy?
Taky sbíráte nástrahy, když na přehradě upustí vodu?
21.11.2005 | Daemon | Ryby | 3.209 zobrazení | 30 odpovědí
Vždycky mám radost, když na přehradě upustí vodu a začnou se oběvovat různě pařezy a podobné překážky. Člověk tam vždycky najde nějakou třpytku, gumu a podobné věci… Také se snažíte něco ukořistit?:-)