Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Rybářští kamarádi
10.9.2009 | Robur | Ostatní nádobíčko | 37.673 zobrazení | 351 odpovědí
Abych nezabíral všeobecnou diskusi zprávami o zvířecích kamarádech, tak po nátlaku vytvářím toto fórum, které je věnováno všem, kteří mají doma či na rybách nějakého toho pomocníka. Pište zde tedy o psech, kočkách, pavoucích, Hadech, přítelech, přítelkyních a jiné havěti, která vám zpestřuje osobní či rybářksý život.
VELETRH PETRŮV ZDAR 2009
25.2.2009 | HaD | Závody | 11.718 zobrazení | 109 odpovědí
Aktuální informace, foto apod.
Lovíte ryby na řece, kterou jsem si pronajal? Zaplaťte
10.10.2010 | CeP | Vaše názory | 6.127 zobrazení | 57 odpovědí
http://strakonicky.denik.cz/…povidka.html
Uvodni odkaz vas nasmeruje na povidku v novinach a tady by se na to tema mohla vyvinout zajimava diskuze…
Jak vstoupil feeder do vašeho rybářského života ?
3.8.2006 | MiK | Feeder | 9.153 zobrazení | 85 odpovědí
Říká se, že feeder je fenoménem dnešní doby. Stopro souhlas. Můj ryb. život otočil o 180 stupňů. Ale tyto stránky tomu moc neodpovídají. Podívejte se jak to žije třeba u vláčkařů ! To je příspěvků. Pokusil bych se(s vaším svolením a podporou) trochu to tady rozhýbat. Mám v palici několik témat, o kterých bychom mohli poplkat. Tedy téma první : Jak vstoupil feeder do vašeho ryb. života a co vám to přineslo nového, dobrého i třeba zlého … Let´s go aneb pome na to !
lov nonstop 2008
19.9.2007 | kamet | Legislativa | 7.856 zobrazení | 73 odpovědí
na rok 2008 je pry schvalen v JC lov 24 h vi o tom nekdo neco blizsiho?
feeder koupim
23.7.2012 | Martin Mošna | Obchod | 3.228 zobrazení | 30 odpovědí
CHtel bych začit lovit na feeder.A tak vas žadam jestly nekdo neprodava nejaky starý feeder.Kdyby byly fotky tak by to bylo nej
Rybarina v okoli Brna
29.9.2005 | | Domácí revíry | 2.045 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Cau kluci,napadlo me,ze se zeptam,kde to v takovem spatnem pocasi aspon trochu bere v okloli Brna nebo vubec na cele jizni Morave,dneska jsem chtel vyrazit na prigl,ale leje jak z konve,tak misto toho sedim u netu a budu si tzady s Vami psat
Sraz CHYTEJ II
20.5.2005 | Dědek | chytej.cz | 10.676 zobrazení | 99 odpovědí
Takže vážení kolegové, před rokem vyhlásil BM první sraz chytejáků. Letos to tedy budu já, protože se domnívám, že již nazrál čas se domluvit na dalším ročníku. Takže pro začátek navrhuji zachovat loňský termín, tz. poslední víkend v září. Na tom bychom se mohli schodnout. A teď tedy kam a na co ???????????? A rád bych pozval a uvítal i naše příznivce ze zahraničí
Ledy se pohnuly
10.7.2007 | Honza2 | Legislativa | 6.057 zobrazení | 56 odpovědí
Výjimka z denní doby lovu ryb na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík
Na základě rozhodnutí MZe ČR č. j. 18760/07–16230 ze dne 29. června 2007, byla Radě ČRS udělena výjimka z denní doby lovu na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík v době od 24 hod. do 4 hod., a to od 29. června do 31. srpna 2007. Výjimka nabyla účinnosti dne 9. července 2007.
Rada ČRS doplnila v souvislosti s povolením 24 hod. lovu ryb ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru 481 501 ÚN Orlík o následující ustanovení:
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 24 hod. do 4 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hod. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
- Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, které se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (Čl. 3.13 a Čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).
Rada ČRS
Soukromá výuka chytání ryb
19.11.2014 | Janko | Vaše názory | 10.821 zobrazení | 100 odpovědí
Zajímal by mě názor ostatních rybářů na to, když by jsme s kamarádem, chtěli soukromě vyučovat chytání ryb? Může nám to vyjít, nebo spíše poslali by jste dítě k neznámým rybářům, aby dítě naučili chytat ryby, kdyby jste nechytali sami?
Naviják na H feeder
31.12.2012 | Bulb | Feeder | 12.350 zobrazení | 114 odpovědí
Všechny zdravím
Chtěl bych se vás zeptat, jaký naviják zvolit pro osazení prutu z kategorie heavy feeder(do 100g). Cenový strop pokud možno do 1900 kč. Brzdný systém buď přední nebo bojová brzda. Mým favoritem je zatím Shimano Exage 4000 RCDH.
Děkuji za příspěvky a všem přeji do nadcházejícího roku vše nejlepší a mnoho nazapomenutelných zážitků u vody. Vašek
Video
3.1.2011 | Mr. Vydra | chytej.cz | 5.637 zobrazení | 52 odpovědí
Chtěl bych udělat video z vašich úlovků. Kdo sem dá svoji fotku ???
Přiložením fotky do videa nebudu porušovat autorská práva a tyto fotky budou použity pouze a jenom ve videu. Děkuji za spolupráci – Mr. Vydra
Petice za život naruby
14.5.2009 | CeP | Vaše názory | 1.957 zobrazení | 18 odpovědí
Lidičky a mně už to takhle nebaví. Chtělo by to nějakou pořadnou změnu. Co takhle petici za život naruby? Zakladní theze jsem načrtl v následujícím textu. Jdete do toho se mnou?
Milý pane Bože, měl bych pro Tebe malý zlepšováček. Život by měl začít smrtí – a ne obráceně. Zkus si to pane Bože představit: Ležíš ztuhlý v zatuchlé hlíně, je tma a najednou se začneš hrabat vstříc světlu. Vylezeš na světlo boží, jdeš do domova důchodců, odkud Tě za pár let vyhodí, neboť omládneš. Protože máš tučný důchod a naspoříno, budeš jezdit po lázních a hrát golf. Na uvítanou v práci, dostaneš zlaté hodinky a přestože začneš pomalu, docela pomalu pracovat, budou se lidé kolem k Tobě chovat velice mile a laskavě. Až skončíš s prací, budeš studovat na vejšce. Máš dost peněz, aby sis vychutnával studentský život plnými doušky. Zkusíš to s drogami, v hlavě nemáš nic jiného než ženské a celý den si můžeš nalévat alkohol do palice. Až z toho dostatečně otupíš, nastane čas jít do základní školy. Ve škole budeš rok od roku blbější až z ní konečně vyletíš. Potom si budeš pár let hrát na pískovišti a nakonec se budeš válet 9 měsíců děloze. A svůj život ukončíš jako orgasmus! No řekni Bože – nebyla by to paráda?
Veletrh Brno 2018 SRAZ bohužel nebude
8.11.2009 | regulus | Výstavy | 346.515 zobrazení | 3.185 odpovědí
Vzhledem k tomu, že letošní veletrh Rybaření byl z neznámých důvodů zrušen, nebude se v Brně konat ani (nevím už ani kolikátý) veletržní sraz.
Vždy v období rybářského veletrhu v Brně se Chytej národ schází k malému posezení v hospodě a honosně tomu říkáme veletržní sraz. Veletrh se pak navštěvuje buď už v průběhu pátku nebo až v sobotu ráno po večírku, což je tedy mnohdy náročnější.
Letošní veletržní sraz je v pátek 24. 3. 2017 a bude se po předchozích úspěších konat opět v restauraci U třech čertů http://ucertu.cz/…arobrnenska/ na ulici Starobrněnské 7, což je jak se u nás říká ve Štatlu nebo-li ve středu města, kousek nad Zelným trhem. Bližší informace včetně dopravy jsou ve fóru, tady https://www.chytej.cz/…tahnout/287/ si můžete stáhnout podrobný popis jak se dostat z Výstaviště ke Třem čertům.
Spinkalíci: Venca Zelenka, Prutos, Vydrýsek, džigit, KK
Bumbalíci: Regulus, Kubas, sethy, Venca Zelenka, muradbear, Ladis, Prutos, Vydrýsek, džigit, Tomik, vagi, nunna, Draky, KK, HaD, Radek
Jídlo a pití: ze srazové klasiky žebra a koleno, plus slušnej výběr i z jiných pokrmů http://ucertu.cz/…arobrnenska/#… , pivo bratčické zámecké a ještě třeba nějaké viz http://ucertu.cz/…arobrnenska/#…
Pokud se týká noclehu, tak ubytování opět v ubytovně Moravan na ulici Podnásepní 1 http://www.ubytovna-moravan.cz/. Cena za osobu je podle typu pokoje, počtu lůžek, orientačně okolo 150 Kč. Je to asi 1,5 km pěšky od hospody, takže se nemusíte vázat na autobusy, jet jednu zastávku snad ani nemá cenu.
Doprava ubytovna: nebudu to tady rozepisovat, jak se tam dostat autem a jak od tam do hospody najdete zde https://www.chytej.cz/…tahnout/286/
BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA
13.12.2014 | splavnost | Ostatní ryby | 10.566 zobrazení | 97 odpovědí
Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci
Učit lidi chytat ryby je blbost!
28.12.2012 | Pichmond | chytej.cz | 9.044 zobrazení | 83 odpovědí
K založení tohoto fóra mě „donutil“ nový šéfredaktor Tomáš Rozsypal publikováním svého článku Razítkování dna. Nejsem žádný kverulant a nechci kazit článek negativní diskuzí pod ním, proto volím tuto formu projevu. Konkrétně k této technice jsem se dopracovával několik sezon. Stálo mě to stovky hodin bez záběru, stovky utrhaných nástrah a dost mě rmoutí představa, že když už jsem konečně úspěšný, tak 16. června přijdou na můj revír nějací borci a s větou „hele, co jsem se dočetl na chytej, tady jsem to vytiskl“ mi zplundrují během týdne revír. Já nevím, jak je to jinde, ale je nutno si uvědomit, že u nás často na stohlavý stádo kaprů připadá jeden, dva candáti. Učte lidi chytat kapry, ani neceknu, ale tohle se mi moc nelíbí. Ten článek byl napsaný výborně, čest autorovi, opravdu poutavé, zajímavé čtení, ale když to trochu nadhodím, bylo to popsáno tak podrobně, že už těm lidem rovnou můžeme chytat candáty do vezírků, né? Ať je ta rybařina stojí co nejmíň úsilí… Rmoutí tento problém ještě i jiné vláčkaře, nebo jsem jen paranoidní?
Doufám, že pán, jehož slogan jsem si vypůjčil jako název fóra, nebude naštván. Tento slogan totiž není žádná floskule!
Závěrem bych chtěl upozornit, že to není mířeno proti Tomášovi, ani komukoliv jinému. Ani se kvůli tomu nehodlám věšet, pouze iniciativa k rozumné diskuzi.
Howgh!
Kolik ročně ulovíte a pustíte ryb?
26.10.2009 | HaD | Vaše názory | 7.627 zobrazení | 70 odpovědí
Existují fóra, kde se „přiznáváme“ k tomu, kolik jsme si za rok odnesli od vody ryb. Mě by ale zajímalo, kolik ročně ulovíte a pustíte ryb:
- ušlechtilých a dosahujících lovnou míru
- ušlechtilých podměrečných
- neušlechtilých větších velikostí
- neušlechtilých prďolů (malých ryb)
Zajímají mě všechny ryby včetně ouklejí apod. A prosím o co nejreálnější čísla. Odpovědi slosujeme a výherci pošleme nějakou odměnu ;-)
Tým v přívlači na 2009
16.8.2008 | Flash25 | Přívlač | 5.119 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím Vás,chtěl bych příští sezonu sehnat partu a přihlásit se do soutěže,každej známe kousek republiky a sejít se,dát pivko a zachytat by neměl být problém. Kdybyste měli zájem napište sem,nebo vážní zájemci můžou na JChmelar25@seznam.cz,nebo na skype Pinda25. Díky.
Veletrh Brno 18.3 - 22.3.2009 SRAZ
21.9.2008 | Robur | chytej.cz | 63.273 zobrazení | 580 odpovědí
Opět aktualizuji:-) protože někteří uš mají zimu či jaro. Ať se máme na co těšit. Proto se dobrovolně pokusím opět sehnat ubytování a hospodu na pátek 20. března – pátek. TAKÉ PROSÍM, AŤ TI CO CHTĚJÍ PŘESPAT TO ZDE ZŘETELNĚ NAPÍŠÍ, SEZNAM BUDE AKTUALIZOVÁN. páč když jich bude víc jak 15, tak začnu být lehce nervózní. Pro info. minulý rok noc ve spacáku tur. ubytovně stála 80 Kč /doufám, že se v ceně nemýlím, a když tak jen o pár kaček/. Další informace se zde objeví. Zatím mě teda hlavně zajímají ti nocležníci. Základní informace k veletržnímu srazu – pátek 20. 3. 2009: od 19:00 restaurace Holiday + ubytování Ubytování 80,– Kč noc, nějaké postel tam jsou, jsou doporučeny i karimatky, spacák rozhodně ano. Řekl bych, že ubytovací kapacita je 15 lidí, 20 při dobré vůli a toleranci. Asi by majitelé ocenili něco na přezutí. Je tam minikuchyňka, sprchy i WC. Kdo se včas nenahlásí… Večírek: Začátek je v 19:00 hod. /možná dřív, ale veletrh končí tuším každý den kolem 18:00/v restauraci Holiday, Svratecká 11, Brno Komín, a to 20. března 2009 v pátek(restaurace je za komínskou sokolovnou, dříve kino Hvězda, to znamená, že to není v centru Komína). Pokud tedy budete na zastávce tramvaje Svratecká, tak se přejde silnice, tu velkou se svět. přechodem, vedoucí na přehradu a nejde se na most přes řeku, ale zahnete před ním vlevo a jste tam, dělají výborná žebra a kolena. průběh viz. např. www.chytej.cz Doprava: vystupuje se na zastávce ulice Svratecká (tramvaj č. 1 – ta jede přes výstaviště, 11 a 3 směr z centra na Bystrc, trolejbus č.36 směr Komín a 30 směr Bystrc). Pro mimobrněnské: Ti co jedou ze Zvonařky (hlavní autobusové nádraží) nebo z Hlavního vlakového) tak se ptejte na tramvaj č. 1 směr Bystrc. Totéž platí pro ty, co jedou z výstaviště /POZOR, VSTUPENKA NA VÝSTAVIŠTĚ JE I JÍZDENKA NA MĚSTSKOU DOPRAVU/. Ti co jedou, vlakem ze západu, tedy od Třebové atp., přes Tišnov a bude jim to stavět v Králově Poli, tak vystoupí tam a hned od nádraží si najdou trolejbus č. 30, směr Bystrc. Ti co jedou auty, tak doporučuji, najít Brněnskou část Komín, ptát se na restauraci u Dvořáků. Zde nechat auta a pěšky je to 100 m, pozor jsme v restauraci Holiday, ta u Dvořáků je orientační bod. Ti co se chtějí ubytovat (ptejte se na – ubytovna Káčata – Klub českých turistů, plážový volejbal v Komíně a většině navigátorů se rozsvítí) a jedou autem, tak doporučuji totéž. Pro opravdu statečné, kteří se nebojí složitého hledání, tak si najdou městskou část Jundrov /zde se složitě musíte vyhnout jednosměrce/ a ulici Optátova, ze které se šíleně zatáčí pod kopcem skoro zpětně vlevo mezi zahrádky (možná tam je zákaz vjezdu, ale standardně se tam jezdí), přijedete k řece Svratce a kolem ní se jede cca 1 km až k mostu, zde inteligentně zahněte za restaurací lehce vlevo a po cca 100m narazíte po pravé straně na ubytovnu. Je tam parkoviště tak na 4 auta. Do restaurace Holiday pak musíte jít přes most a za ním zahnout vpravo. Ale raději doporučuji dostat se k hospodě, tam Vás vyzvednu a přivedu k ubytovně. Celkem se vyplatí sledovat naváděče na OBI, Bystrc, ZOO a přehrada. Mapa viz. www.sokolbrno.cz, ale tu modrou šipku si posuňte směrem vlevo k té lávce Telefon na mě je: Robert Válek /Robur/ 608 700 442, 541 223 202
info o minulém srazu je www.chytej.cz
První nástraha
15.6.2012 | Robur | Přívlač | 7.970 zobrazení | 73 odpovědí
pokud už jste rozhodnutí, co hodíte na zahájenou do vody jako první? Na co padla vaše volba?