Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Střípky z MS v přívlači 2014. Asenovgrad, Bulharsko. necteno

14.5.2014 | HaD | Závody | 23.872 zobrazení | 216 odpovědí

Střípky z MS v přívlači 2014. Asenovgrad, Bulharsko.Střípky z MS v přívlači 2014. Asenovgrad, Bulharsko. Za podpory DAIWA :) podle připojení budeme podávat zprávy :)

Volby 2006 necteno

29.5.2006 | breca | Ryby | 2.873 zobrazení | 26 odpovědí

Čtu-li diskuze na zpravodajských serverech, tak je mi z toho trochu mdlo. Pojďme udělat anketku, pro koho je rybářský národ! Bez komentářů, bez urážek, jenom prostě stručně!

NEJOBLIBENEJSI RYBA!! necteno

29.9.2006 | Tomeš | Ryby | 7.081 zobrazení | 64 odpovědí

Chtel bych udelat takovou mensi anketku,a to jakou rybu nejradeji lovite.Ktera ryba vam nejvice prirostla k srdci,nee na pekaci ale na prutu..Doufam ze jsem to napsal alespon trochu srozumitelne a tesim se na odpovedi.

Evropa necteno

28.11.2008 | albin | Ryby | 6.215 zobrazení | 56 odpovědí

Rozhodl jsem se s vámi podělit o fotografie z mých „lovů“ pacientů po evropských zemích.Celou zimu budou destinací povětšinou Alpy.Budu se snažit zachytit hlavně vodní toky.

Kolik druhů ryb za sezonu nachytáte? necteno

28.1.2008 | dvorak | Ostatní ryby | 12.019 zobrazení | 108 odpovědí

Včera jsem to pro zajímavost počítal a dostal jsem se k sedmnácti druhům. A jak jste na tom Vy?

Pustit vs. nepustit necteno

4.9.2009 | Mr.Hyde | Dravci | 6.231 zobrazení | 56 odpovědí

Ačkoliv jsem ještě nikdy nechytl gigantického sumce nebo štiku, či jiného dravce, zajímal by mě názor ostatních, úspěšnějších, na to zda takového opravdu velkého dravce vrátit vodě, nebo ne? K tomuto dilematu mě přivedl nedávný úlovek, kapr 75 cm s ohromnou sumčí podkovou na těle a nebylo to poprvé co jsem se setkal s pěknou rybou, která byla podobně poznamenána. Nenadělá taková ryba ve vodě více škody, než užitku?

zahájení necteno

30.5.2008 | speedy_gonzales | Přívlač | 11.132 zobrazení | 100 odpovědí

Tak se nám blíží magické datum (konečně) ;-). Chtěl bych se zeptat kde zahájíte? Já zkusím asi ráno na Rozkoši candáta a pak si projdu Labe.

Superstar. necteno

23.1.2005 | HaD | Ryby | 6.578 zobrazení | 59 odpovědí

Oddychové téma. Sledujete tuhle šou? Já jo

Ulovili jste už někdy rybu se značkou? necteno

4.12.2013 | HaD | Plavaná | 6.575 zobrazení | 59 odpovědí

Podle RŘ je každý rybář, který uloví rybu se značkou pro vědecké účely, povinen tuto rybu změřit a zapsat. Už jste takovou rybu někdy ulovili? A kde? Mě se to ještě nepoštěstilo, nebo jsem si jí nevšiml. Uvítám i foto!

na pstruhy a na kapry? necteno

16.4.2007 | sobolman | Legislativa | 2.565 zobrazení | 23 odpovědí

zajimalo by mne jestli když ráno odchytám na pstruhovem revíru 3 kusy lososovitých ryb, můžu večer na stejnem revíru chytat kapry vyskytují li se tam??? díky

Severní Morava-lov NON-STOP 2014 necteno

20.11.2013 | Petula | Legislativa | 11.608 zobrazení | 104 odpovědí

Víme všichni,jak je to v ČR s lovem non stop,můžeme děkovat,že na Severní Moravě máme pro rok 2014 povolenou Sl.Hartu.Mám však obavy,jestli to Harta unese,ten kdo v roce 2013 byl v období 3 týdnů na Hartě,kdy byl lov non stop povolen viděl,co se tam dělo.Povolit jedinou vodu v širokém a dalekém okolí non stop se mi zdá nešťastné,mělo se takhle otevřít více velkých vod,ať se tlak rozloží.Jaký je Váš názor?Myslím si,že varianta buď všechno nebo nic se zdá být nejrozumnější.

Kde jsou vecí okouni??? necteno

2.8.2010 | Shrek23 | Dravci | 7.588 zobrazení | 68 odpovědí

Poslední dobou zjišťuju že mizí velcí okouni. Kde jsou ty časy kdy jsme jezdily na vláčku na velký okouny a za pár hodin jsme měli deset okounu kolem 40 cm a plno menčích jsme pouštěli . Teď když vytáhnu za sezonu pět okounů nad 30cm je to zázrak a je to čím dál horší a horší. Byl bych pro aby tahle ryba dostala šanci a dali jí míru aspoň 25cm. Kdo je pro aby se dala okounovi tahle šance???

Jesenny lov na poppery necteno

19.10.2010 | LuboO | Přívlač | 2.568 zobrazení | 23 odpovědí

Zaujimalo by ma, nakolko je uspesny lov na poppery v oktobri, novembri (X, XI) a ci sa da uspesnostou porovnat s letom. Pripadne odchylky sposobu lovu oproti letu. Vdaka.

Co už se vám stalo na rybách? necteno

1.11.2006 | Kubajs | Ryby | 3.137 zobrazení | 28 odpovědí

Co už se vám stalo na rybách například já jsem si zabodl woblera do nohy a vám???

Boleni - studie necteno

20.9.2013 | Robur | Dravci | 4.710 zobrazení | 42 odpovědí

zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.

Kormoráni necteno

12.2.2010 | BigMike | Vaše názory | 7.640 zobrazení | 68 odpovědí

Máme v revíru asi 200 ks věčně hladových kormoránů. Vznesl jsem proto dotaz na krajský úřad, co je třeba odělat pro to, aby se povolil odstřel. Dnes přišlo vyjádření: Dobrý den, odstřel kormoránů (resp. plašení kormoránů střelbou) je možné pouze po udělení výjimky podle ust. § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Výjimku lze povolit pouze pokud jiný veřejný zájem převažuje nad zájmem ochrany přírody nebo v zájmu ochrany přírody. Výjimku lze povolit z důvodů vyjmenovaných v ust. § 56 odst. 2 zákona. Žadatel by tedy měl předložit žádost se zdůvodněním veřejného zájmu převažujícího nad zájmem ochrany přírody popř. zdůvodnění zájmu ochrany přírody. Odstřel kormoránů se povoluje většinou podle ust. § 56 odst. 2 písm b) zákona v rámci prevence závažných škod (typicky na rybnících). Žadatel by tedy měl doložit závažnou škodu na svém majetku a doložit výskyt kormoránů. Obecně je problém s prokázáním škody na rybách v tekoucích vodách, protože ryba je v těchto vodách „věcí ničí“ (do vlastnictví se dostává až ulovením) a proto nemůže vzniknout škoda. Samozřejmě je možné udělit výjimku i z jiných důvodů,, ale vše je nutné zdůvodnit a zdokladovat.

Je mi z toho smutno!!! Jaký na to máte názor, na co to navléci aby uznaly škody, výskyt a následný odstřel?

pomoc při výběru prutu necteno

30.4.2010 | radekbaumruk | Pruty | 2.701 zobrazení | 24 odpovědí

Ahoj prosím o radu který z těchto prutu vybrat popřipadě i jiný.Uvítám všechny vaše zkušenosti a názory díky. http://www.tropicliberec.cz/porovnani/?…

Další anketa-rybolovné styly necteno

21.1.2005 | Zlinsky_lovec | Ryby | 7.096 zobrazení | 63 odpovědí

Už jsem tu vyhlásil a spracoval jednu anketu,na kterou jsem docela sklidil úspěch. Bylo to ale pouze o přívlači,takže rybáři věnujíci se ostatním rybolovným stylům neměli jak přispet,proto ted vyhlašuji anketu o rybolovných způsobech,které se doufám zúčastní víc lidi. Je to jednoduchý:Každý jen napíše styl(klidně i více),kteremu se věnuje a ja to zase zkusím nějak zpracovat(doufam,že ještě lépe). Tak pište. Předem díky,denyg

Typy splávků necteno

1.11.2006 | ČudlařX | Ostatní nádobíčko | 6.655 zobrazení | 59 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jaké druhy,tvary splávků upřednostňujete a na jaký typ vody.dík

Vláčecí prut k lovu kaprů necteno

13.10.2012 | Don | Pruty | 8.478 zobrazení | 75 odpovědí

Zdravím, chtěl bych si koupit vláčecí prut k lovu kaprů, protože mi vyhovují na naše vody spíše kratší pruty a chci abych na něj utáhl i větší kusy. Do oka mi padlo tohle, protože zase nechci aby prut stál 2000 apod. http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-g-1965.html . Co na to říkáte? Mohlo by to obstát ?