Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Nĕjaké revíry okolo hradce králové????
14.7.2014 | makes | Domácí revíry | 3.613 zobrazení | 30 odpovědí
Zdravim, může nĕkdo říct nové zkušenosti s revíry okolo hradce králové?? Klidnĕ smĕrem jaromĕř. Chytám formou chyť a pusť tak se nemusíte bát, že vám tam nic nenechám :)… Jde mi spíš o dravce.. sumci, štiky, candáti, okouni.. Dík za info a lovu zdar!!
Kormoráni
12.2.2010 | BigMike | Vaše názory | 8.206 zobrazení | 68 odpovědí
Máme v revíru asi 200 ks věčně hladových kormoránů. Vznesl jsem proto dotaz na krajský úřad, co je třeba odělat pro to, aby se povolil odstřel. Dnes přišlo vyjádření: Dobrý den, odstřel kormoránů (resp. plašení kormoránů střelbou) je možné pouze po udělení výjimky podle ust. § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Výjimku lze povolit pouze pokud jiný veřejný zájem převažuje nad zájmem ochrany přírody nebo v zájmu ochrany přírody. Výjimku lze povolit z důvodů vyjmenovaných v ust. § 56 odst. 2 zákona. Žadatel by tedy měl předložit žádost se zdůvodněním veřejného zájmu převažujícího nad zájmem ochrany přírody popř. zdůvodnění zájmu ochrany přírody. Odstřel kormoránů se povoluje většinou podle ust. § 56 odst. 2 písm b) zákona v rámci prevence závažných škod (typicky na rybnících). Žadatel by tedy měl doložit závažnou škodu na svém majetku a doložit výskyt kormoránů. Obecně je problém s prokázáním škody na rybách v tekoucích vodách, protože ryba je v těchto vodách „věcí ničí“ (do vlastnictví se dostává až ulovením) a proto nemůže vzniknout škoda. Samozřejmě je možné udělit výjimku i z jiných důvodů,, ale vše je nutné zdůvodnit a zdokladovat.
Je mi z toho smutno!!! Jaký na to máte názor, na co to navléci aby uznaly škody, výskyt a následný odstřel?
Obl. jídlo, pokrmy... Chytejáků...
22.8.2006 | kkarlos | chytej.cz | 7.739 zobrazení | 64 odpovědí
Tak mi napadlo založit toto fórum, pište vše co rádí papáte, a co váám chutná… Myslím že by i fotka neuškodila pro případné udělání chutí ostatním Chytejákům…;) Sem moooc zvědav co bude nejoblíbenější pokrm… a taky co vám nechutná…;) Sice je to témá moc ryb se netýkající, ale řekl bych že téměř každý si rád pěkné zaplní břuch…;) Taaaak pište, pište…
UŠLECHTILÉ RYBY JAKO NÁSTRAHA
16.8.2006 | ichtyofag | Ryby | 8.234 zobrazení | 68 odpovědí
Někteří rybáři loví sumce na kapra třeba i 2kg. Zajímalo by mě, jestli je povinen kapra zapsat jako úlovek, i když je používán jako nástraha.
Boleni - studie
20.9.2013 | Robur | Dravci | 5.085 zobrazení | 42 odpovědí
zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.
Chytej sraz
8.8.2006 | Hrouzek | chytej.cz | 2.904 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat, na jaký lov ryb se budete zaměřovat na letošním srazu v Jestřábicích? Já mám problém,co všechno vzít sebou… protože mě baví vše, od mušky,přívlače,plavačky,feederu až po kaprařinu. Fousaté dráždit nebudu. Nejspíš to vyhrajou kapráky u vody a já s příposlechem u soudku s chytej-kamarádama:-) I když..:o)
Prapodivný svět
25.1.2007 | revoke | Legislativa | 13.588 zobrazení | 112 odpovědí
Co si o tomto kontroverznímu filmu myslí čtenáři Chytej.cz?
Zalezi na barve woblera
20.9.2008 | farnas | Přívlač | 3.161 zobrazení | 26 odpovědí
ahoj vadi rybam kdyz vlacim woblera v barve pstruha na mimopstruhove vode a nechci chytat zadnou lososovitou rybu
sumář 2005
23.12.2005 | skwor | chytej.cz | 3.650 zobrazení | 30 odpovědí
Tak už bude konec roku, což je doba rekapitulací. Celkem by mě zajímalo, kolik ryb jste si letos vzali domů?
lanko technostel
28.5.2009 | recek | Dravci | 3.649 zobrazení | 30 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jake mate skusenosti s lankem technostel na stiky muzu ho dat i na candata kdyz hrozi ze rybycku sezere stika a pak by se trapila z ukouslim hackem.
Pracovní povinnost
21.12.2005 | zedus | Legislativa | 8.650 zobrazení | 71 odpovědí
Patřím pod MO Olomouc, dnes mi došel zpravodaj od místní orgamizace a jsem docela zaražený u pracovní povinnosti. Je tam psáno: dospělý člen musí odpracovat 10 hodin prací nebo zaplatit 800Kč při MP a 20 hodin a nebo zaplatit 1600Kč při P. Tudíž mi logicky vyplívá zaplatit 3200Kč nebo odpracovat 30 hodin. To mi přijde trošičku přitažený za vlasy. Prosím severomoraváky aby mi napsali jak to vlastně je u nich, ale prosím i z jiných MO aby přispěli na toto téma. Dík
nejoblíbenější ryba?
28.4.2005 | Ciffik | Ryby | 8.046 zobrazení | 66 odpovědí
napadla mě taková anketa. a hádejte jak se bude jmenovat.....(nemyslím na talíři, prostě ryba ke které máte určitý vztah a je pro vás čest a potěšením jí chytit)
moje : 1) štika
2) tloušť
3) kapr,lín
Na barvě záleží ???
16.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 5.859 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj,chci se s vámi poradit ohledně barvy vlasce, nevím jaký je v tom rozdíl jestly žlutý nebo hnědý atd. ,proto se vás ptám jaké barvy a vlasce byste mi doporučily,přivítám různé tipy. Děkuji.
Jak tento rok zacnete?
21.2.2006 | Lukas | Ryby | 2.813 zobrazení | 23 odpovědí
Tak jak tento rok zacnete?Co budete lovit?na jakou metodu?A kde?na jakou nástrahu?
Já pudu chytat na plavanou skusim chytat na žížali,červy,nebo nějaky těsto. pudu lovit cejny,okouny,plotice.Revir KLABAVA 2A.Ejpovice pobliz plzne. Tak všichni hodně úspěchů v lovu!
Chytej Brno a okolí
2.6.2007 | Rybar211 | chytej.cz | 2.690 zobrazení | 22 odpovědí
Podělte se se svými zkušenostmi
Reálná nosnost feederových návazců
19.1.2010 | osprey | Feeder | 18.847 zobrazení | 154 odpovědí
Feeder je jemná technika, kde se obvykle používají slabé návazce, ale často se s nimi zdolávají velké ryby. Proto je důležité používat kvalitní návazcové materiály. Výrobci si ovšem mohou na cívku napsat, co chtějí, takže jsem si kdysi vymyslel reálný test.
Na větší ryby je běžným průměrem návazec 0.14 mm. Prakticky jakákoli čtrnáctka má deklarovanou nosnost přes 2 kg. Ale unese je opravdu? Z má zkušenosti vyplynulo, že mnohé vlasce, které mají větší průměr než na cívce udávaných 0.14 mm a „papírově“ unesou skoro 3 kg, dvoukilovou zátěž nezvednou.
Takže: Hledá se vlasec s udávaným průměrem 0.14 mm vhodný jako návazcový materiál, který bez potíží zvedne a udrží ve vzduchu 2 kg zátěže (když nebudem puntičkáři, poslouží i 2l PET láhev – kdyžtak se může naplnit přesně na 2 kg celkové hmotnosti). Doporučuju smyčkový uzel. Pokud je čerstvý, většinou vydrží a praskne to jinde. A je lepší zkusit to několikrát.
Pište jen výsledky – název vlasce a jestli zvedne nebo nezvedne, případně jak snadno praskne.
Fotky
10.9.2007 | Robur | chytej.cz | 14.929 zobrazení | 122 odpovědí
Nebyli by jste pro, pěkně poprosit adminy, aby se k nicku diskutujícího mohla objevovat i jeho fotka, možná to má i nějaký odb. název. No a buď by si dotyčný nějaké foto tváře nahrál nebo ne. Myslím, že by to pak na srazech dost zjednodušilo komunikaci. Samozřejmě předpokládám, že by nikdo na fotku nedával kockotiny jako kočičku, rybičku či nějakou scifi obludu. To by adminové hezky mazali, i když chápu, že někteří z nás tak trohu SF jsou:-).
NÁZORY NA SOUKROMÉ REVÍRY ČR
23.5.2007 | BOBO1632 | Domácí revíry | 7.103 zobrazení | 58 odpovědí
CHCI SE ZEPTAT NA VAŠE NÁZORY A ZKUŠENOSTI S LOVEM NA SOUKROMÝCH REVÍRECH ČR MOJE ZKUŠENOSTI JSOU LEPŠÍ NEŽ NA SVAZOVÝCH VODÁCH OHLEDNĚ ULOVKU A PŘÍSTUPU K RYBÁŘUM ZKUSTE DOPORUČIT NĚJAKÝ ZNICH
Ripka a spol.
6.3.2007 | Robur | chytej.cz | 83.932 zobrazení | 685 odpovědí
Zdarec Ripko, to se mně líbí, že jsi se vrátil a moc nám nenadávaš a debata je kulturnější. Nechceš své názor prezentovat v tomto diskusním fóru, které ti tímto věnuji. Nebude to tolik ucpávat jiné diskuse a bude to přehlednější. Na začátek bych se zeptal, zda existuje vůbec nějký rybolovný způsob, který by jsi nám byl ochoten tolerovat?