Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Prapodivný svět
25.1.2007 | revoke | Legislativa | 13.102 zobrazení | 112 odpovědí
Co si o tomto kontroverznímu filmu myslí čtenáři Chytej.cz?
Rozšíření diskuse.
22.11.2004 | HaD | chytej.cz | 5.030 zobrazení | 43 odpovědí
Na toto téma jsem přemýšlel již delší dobu a impuls mi včera dodal jeden z pravidelných návštěvníků. Diskuse nám stále roste a není výjimka i několik stovek příspěvků za den. Byli by jste pro vytvoření více diskusí podle tématu? Např.: by mohla být diskuse časem dělena na tyto:
Pokec (Kecárna, Jirisovna apod.) Přívlač Muška Plavaná Feeder Marmyška Dravci Kapr Sumec Jak brali Cajk
Je to jen návrh, ani netvrdím, že bych to takhle chtěl udělat, ale alespoň budete mít nad čím přemýšlet, pokud někdo přijde s lepším členěním, nebo počet návrhem jak to zredukovat, klidně to tak udělám. Je to web pro Vás, tak si říkejte, jak by se vám to líbilo. A nestyďte se, šup sem s názory! Odkaz by mohl být jeden centrální s tím, že by se skočilo na rozcestník, nebo by mohla např. přibýt navigační tabulka hned nad fórem. Ještě jsem o tom moc nepřemýšlel, ale nějaký dobrý řešení by se našlo…
Klepadlo aneb fórum pamětníků
7.11.2012 | Kazan | Vaše názory | 23.198 zobrazení | 198 odpovědí
Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.
Konger Equs Tango DX 240 do 10g
23.12.2008 | Shiman | Ryby | 9.364 zobrazení | 80 odpovědí
Ahoj prosím vás nevíte nikdo kde sehnat tento prut v ČR?Děkuji za odpovědi.Shiman
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | Legislativa | 10.785 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
Rituál u vody
15.11.2005 | saky | Vánoce | 11.968 zobrazení | 102 odpovědí
ahoj, zajímalo by mě, jestli máte někdo nějakej rituál, když přijdete k vodě. Já třeba přijdu k vodě, , sestavim vlačák, navlíknu si broďáky, sednu si na břeh a dám si cígo a jen koukám po okolí. Teprv pak vlezu do řeky.
na začátku sezóny obdobně, jen s doutníkem
Kupujete rádi v e - shopech? Díky za názory.
17.8.2010 | | Vaše názory | 5.985 zobrazení | 51 odpovědí
Nakupujete v e-shopech (rybářských)? Co by jste si přes internetový obchod nekoupily a co naopak ano.Díky za Vaše názory.
Bolen Dravý
18.6.2008 | Kubajs | Dravci | 19.995 zobrazení | 170 odpovědí
No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra
Pytlaci s povolenkou!
24.5.2011 | Krumo | Vaše názory | 6.234 zobrazení | 53 odpovědí
Chci upozornit na zvlast nevhodne chovani rybaru a MO CRS.Ohledne nedodrzovani povinnosti.Jsem u vody tak 2–3 krat do tydne a v poslednim mesici jsem mel par skutecne nechutnejch zazitku.Stale vic cizincu si porizuje povolenku k lovu,to samo o sobe neni nic spatneho,no hacek je v tom,ze se jedna o lidi,kteri vubec nemaj sajn o rybarskych povinostech.Za priklad uvedu to co se mi stalo minulej tyden.Prisel jsem na sve oblibene misto kde uz vodu prohazoval jinej „rybar“.Na prvni pohled nic spatne,nez ke mne prisel s tim jakej je to vlastne revir,ze ho nema zapsany.A nemel zapsanyho kapra ve vezirku,a ani nemoh,nemel metr a ani pean.No za 5 min vytah jelce jesena a ptal se co je to za rybu!?!To uz jsem mu neco rekl.No odpoved byla sokujici.Staci mi vedet mira,a ze si ho veme,v kvetnu!Jinak uplne beznym postupem je,zahodit na kapra dva pruty a opodal si chytat na trpitku okouny.Nebo chytit plnej vezirek kapriku 35–38 a sup domu.Je to tak casty,ze mi stoji rozum nad tim,jak je mozny kdyz"neumim cesky" udelam testy a dostanu povolenku.Jinak,to ze chodej k vode v hojnych poctech,jen co kdyz nahodou nekdo pride na kontrolu,ze „pak uvidi“a pod.Ja rybarim od klukovskych let a urazi me takove chovani MO CRS Mlada Boleslav,ktera je zrejme na tom tak zle,po financni strance.Bohuzel,nejedna se jenom o cizince,pytlaku s povolenkou snad zhazujou z nebe.
Tak co na tento článek říkate?
8.8.2011 | janead | Vaše názory | 2.822 zobrazení | 24 odpovědí
Ja jsem u toho pěkně zuřil. Prej vyhodit ryby aby se lidi mohli koupat.
http://www.vysocina-news.cz/…-v-rybnicich- na-vysocine-neda-koupat/email/
Reálná nosnost feederových návazců
19.1.2010 | osprey | Feeder | 18.143 zobrazení | 154 odpovědí
Feeder je jemná technika, kde se obvykle používají slabé návazce, ale často se s nimi zdolávají velké ryby. Proto je důležité používat kvalitní návazcové materiály. Výrobci si ovšem mohou na cívku napsat, co chtějí, takže jsem si kdysi vymyslel reálný test.
Na větší ryby je běžným průměrem návazec 0.14 mm. Prakticky jakákoli čtrnáctka má deklarovanou nosnost přes 2 kg. Ale unese je opravdu? Z má zkušenosti vyplynulo, že mnohé vlasce, které mají větší průměr než na cívce udávaných 0.14 mm a „papírově“ unesou skoro 3 kg, dvoukilovou zátěž nezvednou.
Takže: Hledá se vlasec s udávaným průměrem 0.14 mm vhodný jako návazcový materiál, který bez potíží zvedne a udrží ve vzduchu 2 kg zátěže (když nebudem puntičkáři, poslouží i 2l PET láhev – kdyžtak se může naplnit přesně na 2 kg celkové hmotnosti). Doporučuju smyčkový uzel. Pokud je čerstvý, většinou vydrží a praskne to jinde. A je lepší zkusit to několikrát.
Pište jen výsledky – název vlasce a jestli zvedne nebo nezvedne, případně jak snadno praskne.
Veletrh Brno 26. - 30. 3. 2008- SRAZ
1.1.2008 | Robur | chytej.cz | 106.570 zobrazení | 904 odpovědí
Opět aktualizuji:-), ať se máme na co těšit. Proto se dobrovolně pokusím opět sehnat ubytování a hospodu na pátek 28. března. TAKÉ PROSÍM, AŤ TI CO CHTĚJÍ PŘESPAT TO ZDE ZŘETELNĚ NAPÍŠÍ, SEZNAM BUDE AKTUALIZOVÁN. páč když jich bude víc jak 15, tak začnu být lehce nervózní. Pro info. minulý rok noc ve spacáku tur. ubytovně stála 60 Kč /doufám, že se v ceně nemýlím, a když tak jen o pár kaček/. Další informace se zde objeví. Zatím mě teda hlavně zajímají ti nocležníci.
Základní informace k veletržnímu srazu – pátek 28. 3. 2008:
od 19:00 restaurace Holiday + ubytování
Ubytování 60,– Kč noc, nějaké postel tam jsou, jsou doporučeny i karimatky, spacák rozhodně ano. Řekl bych, že ubytovací kapacita je 15 lidí, 20 při dobré vůli a toleranci. Asi by majitelé ocenili něco na přezutí. Je tam minikuchyňka, sprchy i WC. Kdo se včas nenahlásí…
Večírek: Začátek je v 19:00 hod. /možná dřív, ale veletrh končí tuším každý den kolem 18:00/v restauraci Holiday, Svratecká 11, Brno Komín, a to 28. března 2007 v pátek(restaurace je za komínskou sokolovnou, dříve kino Hvězda, to znamená, že to není v centru Komína). Pokud tedy budete na zastávce tramvaje Svratecká, tak se přejde silnice, tu velkou se svět. přechodem, vedoucí na přehradu a nejde se na most přes řeku, ale zahnete před ním vlevo a jste tam, dělají výborná žebra a kolena. průběh viz. např. www.chytej.cz
Doprava: vystupuje se na zastávce ulice Svratecká (tramvaj č. 1 – ta jede přes výstaviště, 11 a 3 směr z centra na Bystrc, trolejbus č.36 směr Komín a 30 směr Bystrc).
Pro mimobrněnské: Ti co jedou ze Zvonařky (hlavní autobusové nádraží) nebo z Hlavního vlakového) tak se ptejte na tramvaj č. 1 směr Bystrc. Totéž platí pro ty, co jedou z výstaviště.
Ti co jedou, vlakem ze západu, tedy od Třebové atp., přes Tišnov a bude jim to stavět v Králově Poli, tak vystoupí tam a hned od nádraží si najdou trolejbus č. 30, směr Bystrc.
Ti co jedou auty, tak doporučuji, najít Brněnskou část Komín, ptát se na restauraci u Dvořáků. Zde nechat auta a pěšky je to 100 m, pozor jsme v restauraci Holiday, ta u Dvořáků je orientační bod.
Ti co se chtějí ubytovat (ptejte se na – ubytovna Káčata – Klub českých turistů, plážový volejbal v Komíně a většině navigátorů se rozsvítí) a jedou autem, tak doporučuji totéž. Pro opravdu statečné, kteří se nebojí složitého hledání, tak si najdou městskou část Jundrov /zde se složitě musíte vyhnout jednosměrce/ a ulici Optátova, ze které se šíleně zatáčí pod kopcem skoro zpětně vlevo mezi zahrádky (možná tam je zákaz vjezdu, ale standardně se tam jezdí), přijedete k řece Svratce a kolem ní se jede cca 1 km až k mostu, zde inteligentně zahněte za restaurací lehce vlevo a po cca 100m narazíte po pravé straně na ubytovnu. Je tam parkoviště tak na 4 auta. Do restaurace Holiday pak musíte jít přes most a za ním zahnout vpravo. Ale raději doporučuji dostat se k hospodě, tam Vás vyzvednu a přivedu k ubytovně.
Celkem se vyplatí sledovat naváděče na OBI, Bystrc, ZOO a přehrada.
Mapa viz. www.sokolbrno.cz, ale tu modrou šipku si posuňte směrem vlevo k té lávce
Telefon na mě je: Robert Válek /Robur/ 608 700 442, 541 223 202
PS: aktualita, snad se mně podaří sehnat jehňátko, tak bych zatím nechal hlasovat, zda zůstaneme u obligátních kolínek, žebírek a tataráků nebo přidáme ovečku?
Hlavně chytit, zabít a sežrat
7.7.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 11.200 zobrazení | 95 odpovědí
Poslední dobou mi tak trochu připadá, že buďto upadá morálka rybářské obce nebo mám smůlu na pitomce. Jsem na chalupě u Kralup nad Vltavou takže jsem se vrtnul asi 2km pod Dolanský jez na Vltavu. Nad ránem na druhou stranu přišel rybář tak okolo 35let. Vybalil tripod, na háček narval koule a započal lov. Nic neobvyklého. Já mezitím vytáhl dva menší Kapříky, jednoho Cejna a Podouství miminko. Rybář naproti zapřáhl skutečně pěkného kapra. Když ho dostal na břeh tipoval jsem dobrých 75–80cm. Co mě ovšem rozsekalo. Položil ho na podložku, říkám si „á kolega si vyfotí trofejní úlovek a kapříka pustí“. Opak byl pravdou. Horní míra 70cm byla asi pro lovce neznámou. Kapra uhodil lahví od piva, zabalil v mžiku pruty a od vody zmizel. Je to žalost!!! Pak se není čemu divit, že trofejní úlovky na svazových vodách mizí když kdejaký debil jen za vidinou masa, které je v této velikosti ryby beztak nepoživatelné, zabije vše co vyndá z vody. Znám desítky rybářů lovících na svazových revírech kteří nemají rekord kapra větší než 60cm a proč asi?! Kapr takových rozměrů zaslouží svobodu už jen proto že je vesměs starší než děti samotných rybářů a mnohdy i rybáři sami. Nebýt mezi námi vodní koryto natáhl bych ho tou lahví taky aby věděl jaké to v jeho věku je když ho někdo jen tak z rozmaru natře flaškou od piva :-(
Sportovní rybář
10.2.2006 | ZN | Ryby | 6.014 zobrazení | 51 odpovědí
Zajímalo by mne vysvětlení pojmu „sportovní rybář“. Při různých diskuzích všude možně se to dokolečka opakuje, každý má na toto slovní spojení nějaký názor, nikdy mi to nikdo rozumným způsobem nevysvětlil. Co to tedy je a kde se to vzalo?
ještě pár let a vyhynu...P - - - - ř
7.11.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní ryby | 3.301 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé,kdy a kde jste se s tak nádhernou a vzácnou rybou setkali? Já v lokalitě Poodří CHKO.Pokud jste tuto rybu chytli někdy na háček,napište jakým způsobem.
kradez vercajku
29.8.2006 | hlino | Kaprařina | 2.595 zobrazení | 22 odpovědí
chcel by som sa spytat ci ked ukradnu pruty pri vode ked spim ma vyznam volat policajtov alebo to nechat tak
Karta uživatele Chytej. cz
30.9.2004 | toulovec | chytej.cz | 5.904 zobrazení | 50 odpovědí
Na srazu jsme se bavili o tom, kdo si jak zvolil svůj nick, mně by zajímalo proč někteří nevyplní kartu uživatele. Ccete být v anonymitě?? nebo máte strach ze zneužití??? Já si vyplnil kartu myslím docela poctivě a myslím že mi to přineslo víc pozitivního než toho špatného. Takže zase rejpám do vosího hnízdečka – proč herdek nevyplníte víc abych se o Vás něco dozvěděl????
lanko technostel
28.5.2009 | recek | Dravci | 3.541 zobrazení | 30 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jake mate skusenosti s lankem technostel na stiky muzu ho dat i na candata kdyz hrozi ze rybycku sezere stika a pak by se trapila z ukouslim hackem.
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.759 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…
Jak tento rok zacnete?
21.2.2006 | Lukas | Ryby | 2.723 zobrazení | 23 odpovědí
Tak jak tento rok zacnete?Co budete lovit?na jakou metodu?A kde?na jakou nástrahu?
Já pudu chytat na plavanou skusim chytat na žížali,červy,nebo nějaky těsto. pudu lovit cejny,okouny,plotice.Revir KLABAVA 2A.Ejpovice pobliz plzne. Tak všichni hodně úspěchů v lovu!