Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Vaše zkušenosti a rada s výběrem navijáku necteno

22.10.2016 | Švejk | Navijáky | 2.748 zobrazení | 23 odpovědí

Shimano Rarenium FB 4000 nebo Daiwa Ballistic EX-H 4000 případně něco jiného v této cenové kategorii. Rád bych si pořídil odolnější kousek na přívlač větších gum nebo woblerů na lov sumíků a štik s pletenkou. díky za vaše postřehy ;-)

Klepadlo aneb fórum pamětníků necteno

7.11.2012 | Kazan | Vaše názory | 23.739 zobrazení | 198 odpovědí

Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.

Rituál u vody necteno

15.11.2005 | saky | Vánoce | 12.231 zobrazení | 102 odpovědí

ahoj, zajímalo by mě, jestli máte někdo nějakej rituál, když přijdete k vodě. Já třeba přijdu k vodě, , sestavim vlačák, navlíknu si broďáky, sednu si na břeh a dám si cígo a jen koukám po okolí. Teprv pak vlezu do řeky.

na začátku sezóny obdobně, jen s doutníkem

Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek necteno

25.1.2011 | pilot | Legislativa | 11.028 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji

Kupujete rádi v e - shopech? Díky za názory. necteno

17.8.2010 | | Vaše názory | 6.112 zobrazení | 51 odpovědí

Nakupujete v e-shopech (rybářských)? Co by jste si přes internetový obchod nekoupily a co naopak ano.Díky za Vaše názory.

porybnej necteno

24.11.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.876 zobrazení | 24 odpovědí

je mi 12 let a nemám povolenku.kdybych šel třeba na jizeru na černo ale vše bych pouštěl a chytal podle pravidel co by mi porybnej udělal pokutu?nebo bi mi sebral nějaké vibavení?

Jak tento rok zacnete? necteno

21.2.2006 | Lukas | Ryby | 2.759 zobrazení | 23 odpovědí

Tak jak tento rok zacnete?Co budete lovit?na jakou metodu?A kde?na jakou nástrahu?

Já pudu chytat na plavanou skusim chytat na žížali,červy,nebo nějaky těsto. pudu lovit cejny,okouny,plo­tice.Revir KLABAVA 2A.Ejpovice pobliz plzne. Tak všichni hodně úspěchů v lovu!

Reálná nosnost feederových návazců necteno

19.1.2010 | osprey | Feeder | 18.479 zobrazení | 154 odpovědí

Feeder je jemná technika, kde se obvykle používají slabé návazce, ale často se s nimi zdolávají velké ryby. Proto je důležité používat kvalitní návazcové materiály. Výrobci si ovšem mohou na cívku napsat, co chtějí, takže jsem si kdysi vymyslel reálný test.

Na větší ryby je běžným průměrem návazec 0.14 mm. Prakticky jakákoli čtrnáctka má deklarovanou nosnost přes 2 kg. Ale unese je opravdu? Z má zkušenosti vyplynulo, že mnohé vlasce, které mají větší průměr než na cívce udávaných 0.14 mm a „papírově“ unesou skoro 3 kg, dvoukilovou zátěž nezvednou.

Takže: Hledá se vlasec s udávaným průměrem 0.14 mm vhodný jako návazcový materiál, který bez potíží zvedne a udrží ve vzduchu 2 kg zátěže (když nebudem puntičkáři, poslouží i 2l PET láhev – kdyžtak se může naplnit přesně na 2 kg celkové hmotnosti). Doporučuju smyčkový uzel. Pokud je čerstvý, většinou vydrží a praskne to jinde. A je lepší zkusit to několikrát.

Pište jen výsledky – název vlasce a jestli zvedne nebo nezvedne, případně jak snadno praskne.

Tak co na tento článek říkate? necteno

8.8.2011 | janead | Vaše názory | 2.880 zobrazení | 24 odpovědí

Ja jsem u toho pěkně zuřil. Prej vyhodit ryby aby se lidi mohli koupat.

http://www.vysocina-news.cz/…-v-rybnicich- na-vysocine-neda-koupat/email/

Konger Equs Tango DX 240 do 10g necteno

23.12.2008 | Shiman | Ryby | 9.616 zobrazení | 80 odpovědí

Ahoj prosím vás nevíte nikdo kde sehnat tento prut v ČR?Děkuji za odpovědi.Shiman

Pytlaci s povolenkou! necteno

24.5.2011 | Krumo | Vaše názory | 6.372 zobrazení | 53 odpovědí

Chci upozornit na zvlast nevhodne chovani rybaru a MO CRS.Ohledne nedodrzovani povinnosti.Jsem u vody tak 2–3 krat do tydne a v poslednim mesici jsem mel par skutecne nechutnejch zazitku.Stale vic cizincu si porizuje povolenku k lovu,to samo o sobe neni nic spatneho,no hacek je v tom,ze se jedna o lidi,kteri vubec nemaj sajn o rybarskych povinostech.Za priklad uvedu to co se mi stalo minulej tyden.Prisel jsem na sve oblibene misto kde uz vodu prohazoval jinej „rybar“.Na prvni pohled nic spatne,nez ke mne prisel s tim jakej je to vlastne revir,ze ho nema zapsany.A nemel zapsanyho kapra ve vezirku,a ani nemoh,nemel metr a ani pean.No za 5 min vytah jelce jesena a ptal se co je to za rybu!?!To uz jsem mu neco rekl.No odpoved byla sokujici.Staci mi vedet mira,a ze si ho veme,v kvetnu!Jinak uplne beznym postupem je,zahodit na kapra dva pruty a opodal si chytat na trpitku okouny.Nebo chytit plnej vezirek kapriku 35–38 a sup domu.Je to tak casty,ze mi stoji rozum nad tim,jak je mozny kdyz"neumim cesky" udelam testy a dostanu povolenku.Jinak,to ze chodej k vode v hojnych poctech,jen co kdyz nahodou nekdo pride na kontrolu,ze „pak uvidi“a pod.Ja rybarim od klukovskych let a urazi me takove chovani MO CRS Mlada Boleslav,ktera je zrejme na tom tak zle,po financni strance.Bohuzel,ne­jedna se jenom o cizince,pytlaku s povolenkou snad zhazujou z nebe.

Karta uživatele Chytej. cz necteno

30.9.2004 | toulovec | chytej.cz | 6.011 zobrazení | 50 odpovědí

Na srazu jsme se bavili o tom, kdo si jak zvolil svůj nick, mně by zajímalo proč někteří nevyplní kartu uživatele. Ccete být v anonymitě?? nebo máte strach ze zneužití??? Já si vyplnil kartu myslím docela poctivě a myslím že mi to přineslo víc pozitivního než toho špatného. Takže zase rejpám do vosího hnízdečka – proč herdek nevyplníte víc abych se o Vás něco dozvěděl????

ještě pár let a vyhynu...P - - - - ř necteno

7.11.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní ryby | 3.364 zobrazení | 28 odpovědí

Přátelé,kdy a kde jste se s tak nádhernou a vzácnou rybou setkali? Já v lokalitě Poodří CHKO.Pokud jste tuto rybu chytli někdy na háček,napište jakým způsobem.

Bolen Dravý necteno

18.6.2008 | Kubajs | Dravci | 20.457 zobrazení | 170 odpovědí

No tak začala plná sezona a já stále nevím jak chytit bolena je to problém řeka je jich plná ale žádnej mi ještě ani neskočil po nástraze podělte se prosím o nějaký typ jak přelstít bolena vláčkou zkusil jsem i poperra

Chraníte velké okouny? necteno

14.11.2005 | Hrouzek | Domácí revíry | 11.577 zobrazení | 96 odpovědí

Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k velkým okounům. Jsou dny v roce, kdy i velcí okouni berou intenzivně. Masaři si plní pytle. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co dělat?

Soukromé revíry aneb ...... necteno

12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.976 zobrazení | 91 odpovědí

Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…

Sportovní rybář necteno

10.2.2006 | ZN | Ryby | 6.160 zobrazení | 51 odpovědí

Zajímalo by mne vysvětlení pojmu „sportovní rybář“. Při různých diskuzích všude možně se to dokolečka opakuje, každý má na toto slovní spojení nějaký názor, nikdy mi to nikdo rozumným způsobem nevysvětlil. Co to tedy je a kde se to vzalo?

kradez vercajku necteno

29.8.2006 | hlino | Kaprařina | 2.658 zobrazení | 22 odpovědí

chcel by som sa spytat ci ked ukradnu pruty pri vode ked spim ma vyznam volat policajtov alebo to nechat tak

Ripka a spol. necteno

6.3.2007 | Robur | chytej.cz | 82.849 zobrazení | 685 odpovědí

Zdarec Ripko, to se mně líbí, že jsi se vrátil a moc nám nenadávaš a debata je kulturnější. Nechceš své názor prezentovat v tomto diskusním fóru, které ti tímto věnuji. Nebude to tolik ucpávat jiné diskuse a bude to přehlednější. Na začátek bych se zeptal, zda existuje vůbec nějký rybolovný způsob, který by jsi nám byl ochoten tolerovat?

Ztráty a nálezy necteno

20.7.2006 | jake | Ryby | 7.267 zobrazení | 60 odpovědí

Tak se pochlubte, co jste kdy ztratili a pak zase našli…? :-)