Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Chraníte velké okouny? necteno

14.11.2005 | Hrouzek | Domácí revíry | 11.371 zobrazení | 96 odpovědí

Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k velkým okounům. Jsou dny v roce, kdy i velcí okouni berou intenzivně. Masaři si plní pytle. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co dělat?

darovani fishbonu. necteno

18.12.2009 | Losfedos | chytej.cz | 4.391 zobrazení | 37 odpovědí

zajmalo by me pokud by jste byly ochotni darovat sve nazbirane fisbony ,za ktere by se koupily cepice tricka a Dvd o rybach.ze servru chytej.bylo by to dobrovolne,zalezi na kazdem z vas .darovane fishbony by se spocitali a poridily se za ne darecky z chytej,a mohlo by se to darovat nekteremu z detskych domovu,nebo detskym rybarskym krouzkum.pokud by stim souhlasil HaD.Kdyz jsou ty vanoce.

Ztráty a nálezy necteno

20.7.2006 | jake | Ryby | 7.134 zobrazení | 60 odpovědí

Tak se pochlubte, co jste kdy ztratili a pak zase našli…? :-)

Veletrh Rybaření 2008 necteno

26.3.2008 | HaD | chytej.cz | 9.165 zobrazení | 77 odpovědí

Vše o veletrhu co Vás zajímá

Bazar,některé nabídky nechápu necteno

25.2.2013 | macek2 | Vaše názory | 6.676 zobrazení | 56 odpovědí

Velmi často se v bazaru vyskytují nabídky které pro mě postrádají smysl,třeba poslední vložený inzerát http://www.chytej.cz/bazar/12757/ obratem jsem ten samý produkt našel na netu o 100kč levnější http://www.kaprarskaspecialka.cz/…fisher-Metal ,to někteří lidé nechápou význam bazarového obchodu?je přece logické že v bazaru bude zboží nabízeno levněji,vím že je každého věc jakou požaduje cenu,rád bych si přes bazar i něco koupil ale s takovou se mi to nikdy nepovede,váš názor?

boilles ano nebo ne necteno

10.3.2014 | Frysi | Kaprařina | 2.383 zobrazení | 20 odpovědí

Dobrý den zajímá mě jestli se dá na boilles chytat i tam kde ryby na to nejsou zvyklí,kde se chytá jen na kukuřici rohlík a podobně.Je i nějaký na které jdou všude.Někdo říká,že boilles je nejlepší a někdo že na to ještě nikdo nic nechytil,popřípadě mě poraďte jaké boilles když budu chodit na tři čtyři hodinky k vodě.

Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada? necteno

23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 16.712 zobrazení | 140 odpovědí

Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.

Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….

Berete si ryby na jídlo? necteno

8.12.2004 | HaD | Ryby | 12.764 zobrazení | 107 odpovědí

Berete si ryby na jídlo? Pokud ano, tak jaké? Já osobně si pochutnám na candátovi, okounovi, pstruhovi či sumcovi. Moc jich sice za rok není, ale sem tam něco zbaštím. Co vy?

Ripka a spol. necteno

6.3.2007 | Robur | chytej.cz | 81.868 zobrazení | 685 odpovědí

Zdarec Ripko, to se mně líbí, že jsi se vrátil a moc nám nenadávaš a debata je kulturnější. Nechceš své názor prezentovat v tomto diskusním fóru, které ti tímto věnuji. Nebude to tolik ucpávat jiné diskuse a bude to přehlednější. Na začátek bych se zeptal, zda existuje vůbec nějký rybolovný způsob, který by jsi nám byl ochoten tolerovat?

vysněnná ryba či dobrodružství.. necteno

22.10.2006 | zany | Ryby | 6.334 zobrazení | 53 odpovědí

Dámy a pánové každý z vás má určitě nějakou vysněnnou rybu či dobrodrožsství..Tak by mě to tak trochu zajímalo jestli vám to nevadí…

Tradice velí 1. rybu pustit necteno

26.4.2006 | breca | Ryby | 5.858 zobrazení | 49 odpovědí

Pustili jste svou letošní první rybu? Druh, velikost?

Berkley Tactix necteno

14.3.2010 | Tarzan | Pruty | 11.238 zobrazení | 94 odpovědí

Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html

Děkuji za pomoc

Nejnesympatický revír necteno

31.10.2008 | baddy73 | Domácí revíry | 2.511 zobrazení | 21 odpovědí

Robur mě inspiroval.Máte někdo revír, kterému se zdaleka vyhýbáte a proč? Ve skrytu duše doufám, že těch neoblíbených revírů nebude zas tak tolik:-).

Tatrovický okoun necteno

20.7.2007 | rarach | Domácí revíry | 2.272 zobrazení | 19 odpovědí

Hlavně pro evropany ze západu Čech. Kdo má zájem o lov a pokecání v nádherné lokalitě revíru Chodovského potoka 3 (Tatrovice), ať se dostaví v sobotu mezi 18–19 hod na hráz. Uspořádáme malou soukromou technopárty v lovu okounů či dalších škůdníků a vzácného pstruha duhového. Lovec který uloví duháka dostane pohár. Všichni s P povolenkou jsou vítáni.

2. MUŠKAŘSKÝ VÁZACÍ VÍKEND necteno

14.10.2005 | toulovec | chytej.cz | 25.866 zobrazení | 216 odpovědí

Takže přátelé muškaři, vazači! na četné žádosti a po letošním úspěšném vázacím víkendu vypisuju druhý ročník. Sice je poněkud brzo, ale nebojte, ono to uteče jako voda. TERMÍN: jsem určil na poslední únorový víkend, tj. zahájení pátek odpoledne 24. 2. 2006, ukončení v neděli 26. 2. 2006 MÍSTO: Totožné jako loňský ročník, tj. turistická ubytovna TJ Jiskra Litomyšl, Vranice, Jarošov u Litomyšle, okres Svitavy Kraj Pardubický. supermapy. centrum. cz PROGRAM: Vázání mušek, diskuse, pívo, jídlo atd – prostě pohoda. Uvidíme jaká bude účast, jesli bude dost místa, rozhodně se vejdou i vláčkaři a strouhání woblerků CENA: myslím že něco okolo 500–600 Kč je max. strop, letos to bylo výrazně méně.

• zaplatíme nocleh (předpokládám že to bude jako loni 100–150 Kč/noc, + elektrika
  • jídlo se budu snažit zajistit vydatné, levné, jednoduché a chutné (asi jen večeře pátek a sobota a oběd v sobotu, snídani pravděpodobně každej sám)
  • pití zajistím jen pívo – nealko každej sám sobě (loni jsem se podělili všichni rovným dílem a myslím že to bylo lepší než celej víkend matlat nějaký čárečky).

CELEBRITY: nebojte, pár kluků co opravdu něco umí tam rozhodně bude a ochotně Vás naučí na co se zeptáte. Rozhodně tam za lepší ceny nakoupíte nějaké materiály pro vázání, mouchy, nebo můžete jen koukat a debatovat a učit se vázat. CO S SEBOU: – kdo má své vázání, tak samozřejmě svěrák, chlupy, peří............ kdo nemá nebojte se, rozhodně Vám to někdo půjčí do ruky, aby jste se něco naučili.

• půllitr na pívo a bačkory a myslím že to tam přežijete

jak vy necteno

27.6.2013 | nedby | Vaše názory | 2.276 zobrazení | 19 odpovědí

Rybařím už spoustu let ale letos je to bída docházka žalostná teprve 12 ne a ne se z toho vymotat počasí povodně milenka jak jste na tom vy čau

streamer x zákon necteno

26.3.2007 | Ftmči | Legislativa | 13.303 zobrazení | 111 odpovědí

Zajmalo by mě,jak je to s lovem na streamery v JČ kraji.1)Před 16.6. na MP s muškařskou udicí.Vzhledem k odstavci o lovu dravců(Způsob lovu evidentně určený k lovu dravců).A pokud je to povoleno,tak jestli je to k rybám etické?2)Po 16.6. na P s vláčákem a sbirolinem(broč­ky,olůvkem…),vzhle­dem k odstavci o zákazu umisťování zátěží mimo tělo mušky.Navíc se mi zdá,že při vláčení streameru s olověnou hlavičkou jde vlastně podle zákona né o vláčení,ale o lov na umělou mušku.Předem děkuji za jakoukoliv odpověd.

Pravidelné přezkušování členů ČRS necteno

19.10.2006 | Shrek | Legislativa | 7.556 zobrazení | 63 odpovědí

Přátelé,zajímal by mě váš názor na povinné přeskušování znalosti RŘ.Co byste říkali na řekněme tříleté přezkušování znalostí RŘ.Pokud by dotyčný toto přezkoušení neudělal,měl by po povolence.Co vy na to?Mělo by to význam?Pomohlo by to snížit už tak vysoký rybářský tlak na naše revíry?Díky za názory.

Pražská kaprařina v zimě necteno

9.3.2011 | dannnyX | Kaprařina | 3.595 zobrazení | 30 odpovědí | upravit

máte někdo zkušenosti se zímní kaprařinou v praze nebo okolo prahy s MP povolenkou???

Výzkum necteno

22.5.2008 | yerrx | chytej.cz | 8.528 zobrazení | 71 odpovědí

Mám do školy udělat nějaký statistický výzkum a tak mě napadlo proč neudělat něco o rybách. Tak se tedy ptám jakým stylem chytáte? Prosím aby jste napsali jen jednu možnost, kterou upřednostňujete. Díky za všechny odpovědi.