Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prut + naviják na přívlač - rada necteno

24.5.2007 | Tomasas | Přívlač | 2.634 zobrazení | 21 odpovědí

Zdravím.
Už pár let rybařím a nedávno jsem přičichl k přívlači. Hodně mě zaujalo chodit kolem řeky a snažit se přelstít nějakého toho dravce…
A tak se chci zeptat jestli nemáte tip na nějaký slušný prut a naviják na přívlač? Prut bych chtěl tak 2–3 metrový, spíše skládací než teleskop. Naviják ne moc velký se zadní brzdou a možná i s bojovou.
Chytat s tím budu na menších
i klasických řekách a občas zaskočím i na nějaký potok nebo rybník.
Cenově bych to chtěl tak do těch 4000 kč dohormady…
Děkuji za všechny případné rady. S přáním pohody u vody Tomáš.

vojna necteno

12.1.2013 | vlčák | Vaše názory | 12.439 zobrazení | 99 odpovědí

Kolegové co vojna,dala vám něco pro rybařinu?Třeba pořádek(samozřejmě ten vojenskej,třeba-co je mokré to je čisté)?A co vám vojna vzala(samozřejmě dva roky v pr…nebo dva roky bez prutů)?Máte něco co vám spojuje vojnu s rybařinou? Petrův zdar.

Uznáváte echoloty?? necteno

9.6.2010 | CiCu | Vaše názory | 8.541 zobrazení | 68 odpovědí

Uznáváte echoloty a sonary na našich revírech? Řekl bych že to do sportovní rybařiny vůbec nepatří!Je to věc názoru jen mě zajímá kdo ho uznává a kdo ne !

Pravidelné přezkušování členů ČRS necteno

19.10.2006 | Shrek | Legislativa | 7.916 zobrazení | 63 odpovědí

Přátelé,zajímal by mě váš názor na povinné přeskušování znalosti RŘ.Co byste říkali na řekněme tříleté přezkušování znalostí RŘ.Pokud by dotyčný toto přezkoušení neudělal,měl by po povolence.Co vy na to?Mělo by to význam?Pomohlo by to snížit už tak vysoký rybářský tlak na naše revíry?Díky za názory.

vysněnná ryba či dobrodružství.. necteno

22.10.2006 | zany | Ryby | 6.667 zobrazení | 53 odpovědí

Dámy a pánové každý z vás má určitě nějakou vysněnnou rybu či dobrodrožsství..Tak by mě to tak trochu zajímalo jestli vám to nevadí…

zvyseni lovne miry ryb. necteno

21.11.2008 | Losfedos | Ryby | 12.591 zobrazení | 100 odpovědí

zvyseni lovne miry ryb.nebylo by na skodu kdyby se to takrka u vsech ryb zvysilo o 5cm.rybari kteri chytaji pro zabavu by to jiste uvytali a ti co chytaji stylem -kazdou rybu brat ikdyz je mala.at je hodne masa ti by mneli smulu,bouzel je takovych masaru dost.

Veletrh Rybaření 2008 necteno

26.3.2008 | HaD | chytej.cz | 9.694 zobrazení | 77 odpovědí

Vše o veletrhu co Vás zajímá

Dalešice(Dallas) necteno

17.7.2007 | Mal | Domácí revíry | 3.529 zobrazení | 28 odpovědí

Nevite někdo jak to bere v techto vedrech na dallasu. Např. pod čiměří, a pod Koněšínem? Dík za info

Tatrovický okoun necteno

20.7.2007 | rarach | Domácí revíry | 2.395 zobrazení | 19 odpovědí

Hlavně pro evropany ze západu Čech. Kdo má zájem o lov a pokecání v nádherné lokalitě revíru Chodovského potoka 3 (Tatrovice), ať se dostaví v sobotu mezi 18–19 hod na hráz. Uspořádáme malou soukromou technopárty v lovu okounů či dalších škůdníků a vzácného pstruha duhového. Lovec který uloví duháka dostane pohár. Všichni s P povolenkou jsou vítáni.

Regionální dobrůtky necteno

17.11.2012 | troutkiller | Recepty | 20.952 zobrazení | 166 odpovědí

Dost často nám ruzná fora končí u bílého sexu a ruznejch dobrutek,tak sem s oblíbenejma řezníkama,pekařema cukrářema a hospudkama kde se dobře vaří peče a udí:-)))

Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada? necteno

23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 17.697 zobrazení | 140 odpovědí

Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.

Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….

Jaka je vase nejoblibenejsi ryba necteno

18.10.2005 | ozrala | Ryby | 2.530 zobrazení | 20 odpovědí

jekou mate nejoblibenejsi rybu nebo jakou nejradsi chytate

Déšť a nářadí necteno

29.3.2006 | ČudlařX | Ryby | 2.276 zobrazení | 18 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat ,jestli déšť a sníh vadí na pruty a zejména na navijáky.Mají se po „mokrém lovu“ vysoušet?

Moucha versus vláčka na pstruhovce necteno

27.5.2007 | regulus | Muškaření | 8.870 zobrazení | 70 odpovědí

Vzhledem k tomu, že se to pernamentně tahá do jinejch diskuzí, tak tu můžeme diskutovat na téma zda vláčka na pstruhovku patří, či ne, používání nebo nepoužívání víceháčků, s protihroty nebo nikoliv, .............

preklápač necteno

13.12.2005 | bizkit | Přívlač | 3.679 zobrazení | 29 odpovědí

hojky! zaujímalo by ma ako si preklápate späť preklápač po nahodení. ja osobne to robím ručne a nie za pomoci klučky, aj preto že klučkou to vždy ide ťažšie. som toho názoru, že ak sa to robí kučkou može sa dačo ulomiť v systéme. čo vy na to?

Dočasné téma-Chytejácký klan v CoD necteno

13.2.2005 | DEATH | Ryby | 3.173 zobrazení | 25 odpovědí

Tohle se pak smázne. Promiň HaDe… Jedná se o to,že se snažíme poskládat partu lidí(tzv. klan),kteří hrají CoD(Call of Duty) Pro ty co neznají CoD-Je to sqělá 3D akce,simulace z prostředí 2. světové války. A my chceme udělat tým(klan) Chytejáků… Co vy na to?Kdo je pro ať se tady projeví… Podmínkou je minimální rychlost spojení 128/64 kb/s. Zatím v téhle bandě natšenců je Zedus a Kelt. Luban už uvažuje…

kapitalni ulovky a vse co chytite davejte sem necteno

15.5.2008 | kaprnak | Úspěchy | 24.771 zobrazení | 195 odpovědí

Prosim vas všechny milovníky rybařiny a ryb aby sem psali poznatky od vody a fotografie svych ulovku jakykolich dekuji předem.

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI PRUT necteno

19.4.2009 | Losfedos | Pruty | 13.107 zobrazení | 103 odpovědí

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI prut?vase postrehy.JAke uprednostnujete delky ,gramaz a typ prutu.?

Vánoce necteno

13.12.2006 | Kubajs | Ryby | 2.543 zobrazení | 20 odpovědí

Tak co co jste si přáli a po vánocích jsem ukažte fota co jste dostali od ježíška já si napsal o rapalky,berkley gumy,atd.

ZOH VANCOUVER 2010 necteno

15.2.2010 | obor | Závody | 59.339 zobrazení | 466 odpovědí

Zimná olympiáda? Predsa voda v inom skupenstve! Možno raz bude jednou z disciplín aj lov rýb na dierkach!:-)