Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

zima necteno

6.3.2005 | pif | Ryby | 6.265 zobrazení | 51 odpovědí

Taky Vám už z té zimy hrabe?máte sny o jaru?

darovani fishbonu. necteno

18.12.2009 | Losfedos | chytej.cz | 4.548 zobrazení | 37 odpovědí

zajmalo by me pokud by jste byly ochotni darovat sve nazbirane fisbony ,za ktere by se koupily cepice tricka a Dvd o rybach.ze servru chytej.bylo by to dobrovolne,zalezi na kazdem z vas .darovane fishbony by se spocitali a poridily se za ne darecky z chytej,a mohlo by se to darovat nekteremu z detskych domovu,nebo detskym rybarskym krouzkum.pokud by stim souhlasil HaD.Kdyz jsou ty vanoce.

Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada? necteno

23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 17.220 zobrazení | 140 odpovědí

Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.

Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….

Dalešice(Dallas) necteno

17.7.2007 | Mal | Domácí revíry | 3.443 zobrazení | 28 odpovědí

Nevite někdo jak to bere v techto vedrech na dallasu. Např. pod čiměří, a pod Koněšínem? Dík za info

naviják na vláčku necteno

3.10.2010 | pajkinc | Navijáky | 3.443 zobrazení | 28 odpovědí

Prosím o radu, potřebuji naviják na vláčku a zatím mám vybráno mezi Ryobi Zauber a Fujitsi Quartz Grey. Chtěl bych znát Vaš názory nebo Vaše zkušenosti s těmito navijáky. Nebo mi jen zkuste doporučit dle svých zkušeností jiný tak do 3.000Kč. Děkuji za Vaše reakce.

Jaká je vaše zkušenost ? necteno

18.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 3.322 zobrazení | 27 odpovědí

Jaká je vaše zkušenost ?Ahoj,chtěl bych se s vámi poradit o vlascích od značky Byron.Rád bych věděl jaké máte skušenosti vy,uvítám každou radu a tip.

Prut + naviják na přívlač - rada necteno

24.5.2007 | Tomasas | Přívlač | 2.583 zobrazení | 21 odpovědí

Zdravím.
Už pár let rybařím a nedávno jsem přičichl k přívlači. Hodně mě zaujalo chodit kolem řeky a snažit se přelstít nějakého toho dravce…
A tak se chci zeptat jestli nemáte tip na nějaký slušný prut a naviják na přívlač? Prut bych chtěl tak 2–3 metrový, spíše skládací než teleskop. Naviják ne moc velký se zadní brzdou a možná i s bojovou.
Chytat s tím budu na menších
i klasických řekách a občas zaskočím i na nějaký potok nebo rybník.
Cenově bych to chtěl tak do těch 4000 kč dohormady…
Děkuji za všechny případné rady. S přáním pohody u vody Tomáš.

jak vy necteno

27.6.2013 | nedby | Vaše názory | 2.336 zobrazení | 19 odpovědí

Rybařím už spoustu let ale letos je to bída docházka žalostná teprve 12 ne a ne se z toho vymotat počasí povodně milenka jak jste na tom vy čau

Uznáváte echoloty?? necteno

9.6.2010 | CiCu | Vaše názory | 8.373 zobrazení | 68 odpovědí

Uznáváte echoloty a sonary na našich revírech? Řekl bych že to do sportovní rybařiny vůbec nepatří!Je to věc názoru jen mě zajímá kdo ho uznává a kdo ne !

RH - Redhead necteno

21.12.2005 | RASTOK | Přívlač | 3.449 zobrazení | 28 odpovědí

RH – červená hlava a biele telo, aké máte skúsenosti s touto farbou woblerov ?

Tatrovický okoun necteno

20.7.2007 | rarach | Domácí revíry | 2.343 zobrazení | 19 odpovědí

Hlavně pro evropany ze západu Čech. Kdo má zájem o lov a pokecání v nádherné lokalitě revíru Chodovského potoka 3 (Tatrovice), ať se dostaví v sobotu mezi 18–19 hod na hráz. Uspořádáme malou soukromou technopárty v lovu okounů či dalších škůdníků a vzácného pstruha duhového. Lovec který uloví duháka dostane pohár. Všichni s P povolenkou jsou vítáni.

Sumec na vláčku necteno

10.3.2006 | regulus | Sumcařina | 173.754 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Jaka je vase nejoblibenejsi ryba necteno

18.10.2005 | ozrala | Ryby | 2.471 zobrazení | 20 odpovědí

jekou mate nejoblibenejsi rybu nebo jakou nejradsi chytate

preklápač necteno

13.12.2005 | bizkit | Přívlač | 3.590 zobrazení | 29 odpovědí

hojky! zaujímalo by ma ako si preklápate späť preklápač po nahodení. ja osobne to robím ručne a nie za pomoci klučky, aj preto že klučkou to vždy ide ťažšie. som toho názoru, že ak sa to robí kučkou može sa dačo ulomiť v systéme. čo vy na to?

Déšť a nářadí necteno

29.3.2006 | ČudlařX | Ryby | 2.229 zobrazení | 18 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat ,jestli déšť a sníh vadí na pruty a zejména na navijáky.Mají se po „mokrém lovu“ vysoušet?

Regionální dobrůtky necteno

17.11.2012 | troutkiller | Recepty | 20.571 zobrazení | 166 odpovědí

Dost často nám ruzná fora končí u bílého sexu a ruznejch dobrutek,tak sem s oblíbenejma řezníkama,pekařema cukrářema a hospudkama kde se dobře vaří peče a udí:-)))

Výzkum necteno

22.5.2008 | yerrx | chytej.cz | 8.810 zobrazení | 71 odpovědí

Mám do školy udělat nějaký statistický výzkum a tak mě napadlo proč neudělat něco o rybách. Tak se tedy ptám jakým stylem chytáte? Prosím aby jste napsali jen jednu možnost, kterou upřednostňujete. Díky za všechny odpovědi.

Prut na lehkou-střední přívlač po sté :-) necteno

19.6.2013 | Peli33 | Přívlač | 6.573 zobrazení | 53 odpovědí | upravit

Sorry, že zakládám další dotaz, ale furt mi vrtá hlavou prut. Moje představa je 2,4–2,7m a gramáž cca 5–25 či 10–30g. Cenově cca 1500–1800,– Nechtěl bych nějak experimentovat a chtěl bych koupit něco co mi nějakou dobu vydrží. U vody se pohybuju zřídka. Měl sem vytipovanou Daiwu Exceler, ale nějak se mi ho nedaří sehnat. Jěště sem objevil levnější Daiwa Sweepfire. Zajímalo by mě porovnání, pokud má někdo zkušenost, případně nějakou alternativu k prutům Daiwa. Díky

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI PRUT necteno

19.4.2009 | Losfedos | Pruty | 12.799 zobrazení | 103 odpovědí

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI prut?vase postrehy.JAke uprednostnujete delky ,gramaz a typ prutu.?

Moucha versus vláčka na pstruhovce necteno

27.5.2007 | regulus | Muškaření | 8.699 zobrazení | 70 odpovědí

Vzhledem k tomu, že se to pernamentně tahá do jinejch diskuzí, tak tu můžeme diskutovat na téma zda vláčka na pstruhovku patří, či ne, používání nebo nepoužívání víceháčků, s protihroty nebo nikoliv, .............