Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Výběr multíku necteno

16.5.2011 | Bulb | Přívlač | 3.121 zobrazení | 24 odpovědí

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat, jakými parametry by měl disponovat multiplikátor na jerkování, co se týče kapacity cívky (upřednostňoval bych vlasec), brzdné síly, popřípadě konkrétně jaké máte zkušenosti s nejrůznějšími výrobci.

Děkuji

Bezuzlové háčky necteno

4.12.2012 | HaD | Ostatní nádobíčko | 12.624 zobrazení | 97 odpovědí

Bezuzlové háčkyNa trhu se objevují zbrusu nové háčky určené na bezuzlové vázání. Máte s nimi zkušenosti?

PS: A pak, že už nejde nic nového vymyslet :-)

Lanko a jeho cena necteno

19.6.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.729 zobrazení | 44 odpovědí

Soutěž o nic, ale hrabal jsem v krabičkách a našel tyto lanka, tak zkluste hádat klok stálo 12 kusů pře revolucí, tipuji jejich pořízení do roku 1985. Ještě přidám foto, doufám, že se trochu povede.

Gumy zn. Orka necteno

28.9.2012 | Honcek | Přívlač | 3.908 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj, chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite kde se daji sehnat gumy od teto znacky?uz dlouho jsem na ne nikde nenarazil. ......diky za vase doporuceni!!

SPY : Článek Vágner podvádí necteno

23.7.2007 | ??? | Vaše názory | 331.047 zobrazení | 2.540 odpovědí | upravit

nečetli jste někdo SPY z minulého čtvrtka článek „Vágner podvádí?“ …jen jsem něco zaslechl,ale nečetl…

SPORTEX něco víc než pruty necteno

19.1.2013 | mastrof | Vaše názory | 23.080 zobrazení | 177 odpovědí

je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.

Co má vlastně v životě smysl...? necteno

10.2.2009 | bucharovic | chytej.cz | 6.786 zobrazení | 52 odpovědí

Každý měsíc v roce má své kouzlo. Únor ho má ale tak nějak méně, než kterýkoliv jiný…

Stál jsem u okna a to, co jsem viděl, dokonale doplňovalo to, jak jsem se cítil. Olověné nebe bylo kladivem, co ve mně dokonale ubíjelo naději na to, že ten holý strom naproti přes ulici bude zase bohatý svým listím, na to, že ta mladá žena, co jde po té ulici mezi mnou a tím smutným stromem, se zase zbaví nutnosti zimního kabátu a celému světu na obdiv zase vystaví své krásné nohy, zkrášlené barvou bronzu a lemem minisukně.

Zase přijde den a já budu moci opustit ten blázinec velkoměsta a ač nevěřící, půjdu a vstoupím do chrámu. Zase projdu těžkou branou vůně lesa a odhrnu závoj zpěvavého ticha. Jako tisíce svíček na oltáři budou zase přede mnou plát odlesky vodní hladiny a já v ten planoucí oltář ponořím svou dlaň. Zase ucítím její dotek a zase uslyším ve své duši -,, Jsi vítán…!“

Třeba jako tehdy, kdy jsem se stal součástí podzimního obrazu a chůze po břehu Labe mě donutila si na chvíli sednout pod prastarým dubem. Nakrmil jsem jídlem své tělo a nikam nespěchajíc, nechal jsem pojíst i svou duši. Ta je bezedná a potravu pro ni určenou, jsem měl okolo sebe v nekonečném množství.

Po druhém břehu šla žena. Tlačila kolo a malé dítě, které bylo jejím pokladem si přidřeplo do trávy, aby sebralo ono ,, cosi“ a s výskotem běželo za ní, aby se svěřilo, jakou vzácnost lze najít v barvách podzimního listí. Mezi nimi a mnou byla řeka a těsně nad ní se mihl vzduchem létající smaragd. To ledňáček dokázal, že drahokamy žijí…

Klížily se mně oči, pod hlavou vojenský batoh a po boku rybářský prut. Najednou se chvěje zem a do toho zvuku, co jako by sem zdánlivě nepatřil, se ozve podivné frknutí.

Chlapec a dívka, oba na koních. Oba mladí, krásní a šťastní. Zbyl po nich pocit bezstarostného chvění a vůně koňského potu, smíšená s kořenitou vůní zeminy, kterou podkovy na koňských kopytech odhodily stranou.

Tehdy, toho dne jsem žádnou rybu nechytil, ale přesto jsem se vrátil domů šťastný. Moje duše pojedla dosyta života a já byl vděčný…

Byl jsem vděčný, jako třeba tehdy, kdy slunce slíbilo nádherný červnový den. Dravým rybám skončil čas lásky a začal čas boje.

Všiml jsem si ho už na Smíchovském nádraží. Stářím vyzáblé tělo měl oblečené do červenobíle kostkované košile a starých manšestrových kalhot barvy oliv. Na zádech měl ruksak a z něj mu vykukoval stařičký rybářský prut. Pár lidí se po něm ohlédlo, snad se i výsměšně pousmálo, ale to proto, že oni si nevšimli jeho očí.

Ty oči byly očima mladíka, byla v nich radost ze života, plamínky humoru a modř nebe.

Potkal jsem ho znovu ve chvíli, kdy jsem se marně snažil přemluvit nějakou tu štiku k útoku na mou třpytku. Nebýt té jeho červené kostkované košile, snad bych si ho ani v olšinách na břehu Berounky nevšiml. Když jsem ho viděl před tím na nádraží, tak jsem se ve své mladické nadutosti usmál při pohledu na jeho starý rybářský prut. Když jsem ho však spatřil, soustředěně nakloněného, jeho modré oči bez mrknutí sledovaly splávek z husího brku a jeho ruce neomylně zasekly přesně ve chvíli, kdy pantáta tloušť spolkl jeho nástrahu, tehdy jsem musel uznat, že mistra nedělá ,, vercajk“, ale zkušenosti a léty získaný grif.

Když jsem se s ním dal po chvíli do řeči, on vyslechl mé nářky nad štikami, co dnes neberou, aby mě poslal namířeným ukazovákem k nedalekému, zatopenému křoví, tehdy jsem pochopil význam slov -,, moudrost stáří a mladická nadutost“. Poradil mně tehdy, jak si mám stoupnout na místo směrem po proudu od křoví, jak nechat třpytku rotovat s proudem a tak mně pomohl ke krásné štice, která se pod tím křovím ukrývala.

Potkal jsem ho u vody ještě několikrát, ale potom přišlo léto, kdy ten moudrý pán zmizel. Snad zemřel, snad jen mu už zdraví nedovolilo dál chodit do chrámu Boha přírody a břehy jeho i mé milované Berounky přišly v jeho osobě o jednu ze svých součástí.

Byl jsem z toho smutný.

Smutný, jako tehdy, kdy jsem viděl umírat ryby po tisících. Tehdy, v jednom mlžném, zářijovém ránu, kdy skalice modrá, nasypaná nezodpovědným člověkem do vod jednoho jezera vedle Labe, dokončila svou proměnu v jed a po té, co z vody vyhnala tolik potřebný kyslík, zabila skoro všechny ryby.

Viděl jsem tehdy téci slzy hodně mužům. Ty slzy byly znamením hněvu a bezmoci nad lidskou blbostí a omezeností. Takové věci jsou smutné, ale dají se pochopit a jejich příčina je jasně identifikovatelná. Jsou však věci, které jsou také smutné a my se marně ptáme na důvody jejich vzniku.

Stojím u okna a je únor. Myslím na jednoho muže, kterého znám a je mně bližší, než kterýkoliv chlap na světě. Je jen o čtyři roky starší než já a zítra mu budou operovat páteř. Miluje přírodu a je to PAN rybář. Pokud by se nedej Bože něco nepovedlo, už nikdy by ke svým milovaným řekám po vlastních nohách nedošel a dost možná by je už nikdy ani neviděl. To pomyšlení nutí k pokoře a k tomu, rozmyslet si dobře, co vlastně má v životě opravdu smysl.

Stejně jako maso ze srnce prý pomohlo bratrům Oty Pavla přežít koncentrák, stejně tak já doufám, že čistá esence mých myšlenek a vzpomínek na naše milované řeky pomůže překlenout tuhle těžkou životní zkoušku tomu, komu koluje v žilách stejná krev, jako je ta moje.

Drž se brácho, Tvá řeka na Tebe čeká!!!

BORDEL U VODY necteno

1.8.2007 | Czudko | Domácí revíry | 6.003 zobrazení | 46 odpovědí

Je pravda, ze nejsem zadnej ekolog, ale na druhou stranu si rikam, ze by rybar mel byt svym zpusobem i ochrance prirody a tak me neuveritelne stve, kdyz clovek prijede k vode a kolem fleku na kterem den pred tim byl se najednou vali x pet lahvi, obaly od vseho mozneho, krabicky od zizal a cervu atd. Proboha to je takovy problem si s sebou na ryby vzit igelitku a po ukonceni lovu to do ni vsechno nahazet a vyhodit cestou do popelnice? Vim, ze se najdou rybari, ktery berou i kapry 36cm, a vse ostatni co nema stanovenou miru berou jakekoliv velikosti a od takovych jatkaru asi nikdo nemuze ocekavat uctu k prirode, ale prijde mi, ze jich je posledni dobou nejak moc v okoli berounky a Vltavy. Jeden den uklidime pri odjezdu i po nich a druhy den je to tam znova? Jak se k tomu stavite vy? Kdyz tam nekdo necha bordel, uklidite to nebo nad tim mavnete rukou a reknete si to neni moje to uklizet nebudu? Fakt by mela casteji chodit RS a tyhle veci kontrolovat.

poraďte necteno

3.1.2008 | pesla | Kaprařina | 3.134 zobrazení | 24 odpovědí

Zdar chlapi začínám s kaprařinou mám pruty HARRISON-Marksman 12´ 3lb jsou dobrý?A teď nevím jaké navijáky.Poraďte moc díky.

jak ste spokojeni s poratkem u vody necteno

17.10.2005 | ozrala | Ryby | 2.612 zobrazení | 20 odpovědí

zdar chlapi jak se vam sedi u vody a co rikate na poradek u vody

Parťák na kaprařinu!! necteno

13.12.2013 | papiksk12 | Kaprařina | 3.529 zobrazení | 27 odpovědí

Ahoj hledám parťáka na výpravy. Najde se tu nějaký kolem Milevska nebo Tábora?

Pošta Chytej - Pomoc necteno

2.11.2006 | hajan | Ryby | 2.483 zobrazení | 19 odpovědí

Neustále mi do mojí schránky „chytej“, automaty kydaj nějaký nesmysly. Nenechá se proti tomu nějak účinně bránit?? Dík za rady.

Nejsympatičtější revír necteno

29.10.2008 | Robur | Domácí revíry | 9.036 zobrazení | 69 odpovědí

Tak jak sleduji fotky z lovu, tak sem hodím jednu filosofickou myšlenku. Kdybyste měli tu možnost se přestěhvaot k nějaké vysněné vodě v ČR, která by to byla. Prostě jsem z Brna, Mušov za zadkem pro mnohé revír č. 1. Takže otázka zní, kdybyste teď mohli chytat jen na jedíném místě, které by to bylo? Doufám, že nějaký škarohlíd hned nenapíše, že když odpoví, tak svůj revír totálně odepíše, protože se mu tam sjede celá republika.

Červi a jejich barva-zkušenosti při lovu necteno

22.12.2009 | džigit | Vaše názory | 7.588 zobrazení | 58 odpovědí

Ahoj,chtěl bych znát Vaše názory a zkušenosti s červy.Ať už masnými,umělými zda barevnými,nebo bílými.Máte pocit,že v tom je nějaká zákonitost?Mně se zdá,že v tom mají ryby nějaký divný systém,neboť za určitých podmínek berou líp na určitou barvu a jen určitý druh a jindy je jim to jedno.Někteří rybáři dokonce tvrdí,že je to rybám fuk.Souhlasíte,nebo máte svůj vlastní názor?Zkuste se podělit-kdy,jak a proč?Nejde mi tak o aroma barvidla…

dobrý navijak na prívlač necteno

27.9.2014 | oxandrolon | Přívlač | 6.678 zobrazení | 51 odpovědí

zdravím, mám problém s výberom navijaku, doposial som mal daiwu exceler a ryobi-Slam, zauber… ani jeden nevydržal viac ako sezonu , vždy pri zaťažení v ňom začalo nepríjemne pukať alebo boli cítiť prevody aj napriek tomu že som ich premazal… pritom nerobím ťažkú vláčku, vláčim vačšinou gumy + 3g jig alebo ľahké balsové plytko chodiace woblere, čo by ste mi doporučili ? je to na prút do 20g tak mi záleží aj na hmotnosti navijaku chcel bz som niečo do 280g velkosť 30

o s o b n o s t necteno

9.10.2005 | Milky | Ryby | 8.121 zobrazení | 62 odpovědí

Quapem se blíží konec roku, což bývá zpravidla dost pádný důvod pro různé rekapitulace a ankety. Mě osobně by zajímalo, koho považujete za OSOBNOST rybaření letočního roku. Zkuste hodit do placu jednu dvě v dobré a jednu ANTIosonost.

ÚLOVEK necteno

31.5.2005 | Vydrus | Ryby | 3.145 zobrazení | 24 odpovědí

Jaký svůj úlovek považujete za nejkurióznější? Který vás hodně překvapil, nebo opravdu hodně potěšil? Já chytil např. čolka na žížalu. Ale třeba i pár igelitových tašek, což toho, kdo má přírodu rád opravdu nepotěší.

Otázka pro kolegy ze Slovenska.... necteno

16.1.2005 | xycht | Ryby | 2.754 zobrazení | 21 odpovědí

Slyšel jsem že na Slovensku byl od minulého roku povolen lov nonstop v červenci a srpnu. Plno lidí varovalo, že dojde k rozmachu pytláctví a dalším negativním jevů. Chtěl bych se pro to kolegů ze Slovenska zeptat zda mají informace,že se některé negativní prognozy potvrdili a že se pytlačilo více apod. Zajímá mne jak oni sami hodnotí že smí lovit nonstop Díky

Největší ryba necteno

16.12.2005 | MMArtanuss | Přívlač | 3.282 zobrazení | 25 odpovědí

Jaká byla vaše největší chycená ryba????

Tak pište.

Nejhezčí wobler necteno

5.12.2009 | bukaj | Přívlač | 14.053 zobrazení | 107 odpovědí

Chtěl bych vědět jaký wobler se vám nejvíc líbí. Je jedno kolik jste na něj nachytali ryb jen který se vám nejvíc líbí.