Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
SPORTEX něco víc než pruty
19.1.2013 | mastrof | Vaše názory | 22.307 zobrazení | 177 odpovědí
je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.
BORDEL U VODY
1.8.2007 | Czudko | Domácí revíry | 5.795 zobrazení | 46 odpovědí
Je pravda, ze nejsem zadnej ekolog, ale na druhou stranu si rikam, ze by rybar mel byt svym zpusobem i ochrance prirody a tak me neuveritelne stve, kdyz clovek prijede k vode a kolem fleku na kterem den pred tim byl se najednou vali x pet lahvi, obaly od vseho mozneho, krabicky od zizal a cervu atd. Proboha to je takovy problem si s sebou na ryby vzit igelitku a po ukonceni lovu to do ni vsechno nahazet a vyhodit cestou do popelnice? Vim, ze se najdou rybari, ktery berou i kapry 36cm, a vse ostatni co nema stanovenou miru berou jakekoliv velikosti a od takovych jatkaru asi nikdo nemuze ocekavat uctu k prirode, ale prijde mi, ze jich je posledni dobou nejak moc v okoli berounky a Vltavy. Jeden den uklidime pri odjezdu i po nich a druhy den je to tam znova? Jak se k tomu stavite vy? Kdyz tam nekdo necha bordel, uklidite to nebo nad tim mavnete rukou a reknete si to neni moje to uklizet nebudu? Fakt by mela casteji chodit RS a tyhle veci kontrolovat.
Těším se ...
23.10.2004 | Milky | Ryby | 3.147 zobrazení | 25 odpovědí
Je to spíše takové volné téma – na co se ještě může těšit rybář na konci října. Myslím, že těch tužeb může být děsná spousta a mohou být i inspirací pro ostatní. Nechám se rád inspirovat i přeqapit .
Výběr multíku
16.5.2011 | Bulb | Přívlač | 3.025 zobrazení | 24 odpovědí
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jakými parametry by měl disponovat multiplikátor na jerkování, co se týče kapacity cívky (upřednostňoval bych vlasec), brzdné síly, popřípadě konkrétně jaké máte zkušenosti s nejrůznějšími výrobci.
Děkuji
Otázka pro kolegy ze Slovenska....
16.1.2005 | xycht | Ryby | 2.646 zobrazení | 21 odpovědí
Slyšel jsem že na Slovensku byl od minulého roku povolen lov nonstop v červenci a srpnu. Plno lidí varovalo, že dojde k rozmachu pytláctví a dalším negativním jevů. Chtěl bych se pro to kolegů ze Slovenska zeptat zda mají informace,že se některé negativní prognozy potvrdili a že se pytlačilo více apod. Zajímá mne jak oni sami hodnotí že smí lovit nonstop Díky
Vodňany
5.4.2008 | yerrx | Vaše názory | 14.000 zobrazení | 111 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na školu ve Vodňanech. Jaké se tam třeba učí předměty a jaké z toho nakonec může být povolání?
ořezávátka
13.8.2006 | upbraider | Přívlač | 5.546 zobrazení | 44 odpovědí
S prohlížením fotek zjišťuju, že čím dál tím více rybářů si nástrahy,zejména wobblery sami vyrábí.Patříte i vy mezi ořezávátka nebo raděj nakupujete?? Já se přiznám, že si úlovek na samodomo wobyho cením dvojnásob možná i víc a satisfakce z ryby přechytračené na vlastní nástrahu mi vlívá do žil novou chuť pižlat tu balsu dál. Co vy?? Taky jste bigmajk nebo raděj koupíte rapalu za dvě kila?
Navijáky s okousanou cívkou
2.12.2012 | Kazan | Navijáky | 4.794 zobrazení | 38 odpovědí
Poměrně
zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má
omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste
ho někdy?
spánek u vody?
1.1.2010 | Ciffik | Vaše názory | 62.053 zobrazení | 491 odpovědí
Zdravím všechny, jaký je váš pohled na rybáře, co si nahodí, dají pruty do pípáků a odeberou se do bivaku spat? (přes večerní a ranní hodiny) a tímto stylem chytají třeba týden…za jakékoliv reakce díky…
Gumy zn. Orka
28.9.2012 | Honcek | Přívlač | 3.792 zobrazení | 30 odpovědí
Ahoj, chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite kde se daji sehnat gumy od teto znacky?uz dlouho jsem na ne nikde nenarazil. ......diky za vase doporuceni!!
poraďte
3.1.2008 | pesla | Kaprařina | 3.034 zobrazení | 24 odpovědí
Zdar chlapi začínám s kaprařinou mám pruty HARRISON-Marksman 12´ 3lb jsou dobrý?A teď nevím jaké navijáky.Poraďte moc díky.
Zarybnění českých vod oproti vodám v EU
25.2.2006 | vody | Domácí revíry | 3.290 zobrazení | 26 odpovědí
Jáký máte názor ohledně zarybnění českých vod(hlavně řek) oproti sousedům v zemích EU.Soukromé komerční revíry samozřejmě vypouštím a známa vyhlášená letoviska typu Ebro též.Zajímavá by byla statistika jak přirozené reprodukce i umělého vysazování ryb.
Muskari Plzen
22.3.2006 | Bery | Muškaření | 2.916 zobrazení | 23 odpovědí
Panove, kolik je nas muskaru v Plzni a okoli, co treba udelat sraz jako ostatni kolegove z jinych casti republiky.
Rybaření v okolí Českých Budějovic
16.9.2006 | Frostty | Domácí revíry | 2.789 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj, jelikož nastupuji na VŠ do ČB hledám informace o tamních revírech:), konkrétně o Vltavě, co můžu chytnout? Na co se mám připravit? Dále by mě zajímaly nějaké soukromé revíry v blízkém okolí ČB. Předem díky…
Vláčení se smáčky fy Berkley
14.12.2005 | Tomash | Přívlač | 6.603 zobrazení | 52 odpovědí
Chytejáci, zajímalo by mě, jaké barvy a délky upřednostňujete při vláčení těchto myslím si ještě „netradičních“ nástrah? Na webu jsem našel dva typy – Klasik a Sparkle. Délky u obou jsou 5,1cm a 7,6cm. Zajímají mě jakékoliv postřehy, tipy, zkušenosti, popřípadě způsoby nastražení, délky a druhy ulovených ryb atd. Předem díky za odpovědi.
feeder
1.2.2009 | Ome | Pruty | 6.092 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj , doporučili by jste mi někdo nějaký levný feederový prut?
Pustili by jste trofejního candáta? Znáte někoho kdo ano?
18.8.2009 | petrcech | Vaše názory | 3.171 zobrazení | 25 odpovědí
Zajímalo by mě, který z chytejáků by pustil trofejního candáta. Myslím že lidí až tak moc nebude. Jesli bych ho pustil já? Netuším, kdyby krvácel tak ne. Kdyby byl jako řepa tak bych ho po vyfocení možná pustil. Hlavně kdyby měl šanci na přežití. Párkrát se mi stalo, že po vylovení je candát takový jakoby nemocný. Díky za všechny vaše odpovědi.
Návrat lososů do Českých řek
29.12.2009 | cici13 | Lososovité ryby | 6.223 zobrazení | 49 odpovědí
Zdravím všechny kolegy rybáře,rybářky.Nedávno jsem slyšel v rádiu, že ČRS plně usiluje o návratu lososů do ČR.Takže se rozjela kampaň tzv. adoptujte si lososa, kdy při zaslání dárcovské DMS v hodnotě 30KČ adoptujete asi 10 cm velkého lososa, který bude vysazen do vod Českého Šwýcarska. Já osobně jsem milovníkem lososovitých ryb a DMS jsem poslal.Byl bych moc rád ,kdyby losos byl naší běžnou rybou. A proto se ptám Vás ostatních, jste pro návrat lososa do Českých řek?Více informací na www.navratlososu.cz
chytate oukleje na splávek a na marmyšku
17.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 11.703 zobrazení | 92 odpovědí
chytli jste někdy ouklej? jestli jo tak napište na toto forum jakou největší a naco berou.
Antitrofeje
11.7.2006 | Pepa1 | Ryby | 5.469 zobrazení | 43 odpovědí
Pochlubte se jakou nejmenší rybu se vam podařilo zdolat :).