Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Návrat lososů do Českých řek necteno

29.12.2009 | cici13 | Lososovité ryby | 6.578 zobrazení | 49 odpovědí

Zdravím všechny kolegy rybáře,rybářky­.Nedávno jsem slyšel v rádiu, že ČRS plně usiluje o návratu lososů do ČR.Takže se rozjela kampaň tzv. adoptujte si lososa, kdy při zaslání dárcovské DMS v hodnotě 30KČ adoptujete asi 10 cm velkého lososa, který bude vysazen do vod Českého Šwýcarska. Já osobně jsem milovníkem lososovitých ryb a DMS jsem poslal.Byl bych moc rád ,kdyby losos byl naší běžnou rybou. A proto se ptám Vás ostatních, jste pro návrat lososa do Českých řek?Více informací na www.navratlososu.cz

ANKETA necteno

8.9.2004 | HaD | chytej.cz | 3.758 zobrazení | 28 odpovědí

Máte někdo zajímavý návrh na anketu? Sem s ním!

popy,popy,popíčky. necteno

21.8.2008 | farnas | Dravci | 8.199 zobrazení | 61 odpovědí

chytate na popy, jenom boleni nebo okouni, stiky tento druh muze vyprovokovat i velke dravce mel jsem pripad ze mi potom skocil 70 cm bolen.Jake jsou vase pripady muzete jsem davat i vase fotky.....

Vláčení se smáčky fy Berkley necteno

14.12.2005 | Tomash | Přívlač | 6.987 zobrazení | 52 odpovědí

Chytejáci, zajímalo by mě, jaké barvy a délky upřednostňujete při vláčení těchto myslím si ještě „netradičních“ nástrah? Na webu jsem našel dva typy – Klasik a Sparkle. Délky u obou jsou 5,1cm a 7,6cm. Zajímají mě jakékoliv postřehy, tipy, zkušenosti, popřípadě způsoby nastražení, délky a druhy ulovených ryb atd. Předem díky za odpovědi.

Navijáky s okousanou cívkou necteno

2.12.2012 | Kazan | Navijáky | 5.116 zobrazení | 38 odpovědí

Navijáky s okousanou cívkouPoměrně zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste ho někdy?

pomozte rybari.... necteno

26.1.2010 | Vydra11111 | Dravci | 3.646 zobrazení | 27 odpovědí

chtel bych jet v lete na sumce a vubec si newim rady nejblizsi revir nadejny pro me jsou nechranice poradi nekdo kde a kam a co na nejj ?? predem dekuji :-)

Burčák necteno

3.9.2006 | Robur | chytej.cz | 3.372 zobrazení | 25 odpovědí

Budeme brát na sraz s Prutosem burčák, protože zdroje jsou omezené (zatím burčáku moc není), tak bychom rádi znali předběžné množství a možnosti odběratelů, cena 35 – 40 Kč/l. Tak sem napište, kdo a kolik. Napište všichni, ať nemusíme evidovat, kdo už k tomuto tématu napsal do jiných diskusí. Asi se to poveze ve větších nádobách, tak si pro jistotu vemte petky.

KOLIK? necteno

11.6.2006 | kukurice | Kaprařina | 2.160 zobrazení | 16 odpovědí

Prosím poraďte když je povolen 40ks kapra a je tam víc revíru pod jedním číslem platíto celkem nebo na jednom, když budou tři revíry tak se smí chytit 120 kapru nebo ne???Děkuju

vlasce či šňůry necteno

10.8.2011 | treska | Přívlač | 7.311 zobrazení | 54 odpovědí

Nemůžu se rozhodnout vlasec nebo šňůru na přívlač co radči používáte a proč?? Jaké výsledky na to máte??????? Děkuji za přidané rady.

Pod nohama necteno

19.8.2005 | kkarlos | Přívlač | 3.656 zobrazení | 27 odpovědí

Mam takovy dojem ze dravci berou jen u brehu. Pred dvema dny jsem zacal vlacet a chytl sem nekoulik tloustu a okounu ale vzdy jen kousek ode mne. Tak jak je to teda??? Stava se vam to taky???

pravidelne krmeni necteno

7.5.2009 | recek | Kaprařina | 3.382 zobrazení | 25 odpovědí

Dobry den zajimali by me vase skusenosti s pravidelnym krmenim.Krmil bych na potoku ktery je siroky okolo 10m nekde o trochu vyc vym ze kapri na toku sou par sem jich uz chytil.Krmil bych varenou psenicí a pridaval bich do ni i trochu kukurice.Jak dloho a pravidelne je treba krmit nez by se na ni ryby naucili?A jak velkym mnozstvym bych mel krmit.

Jak zabezpečit loďku necteno

2.2.2006 | efendi | Ryby | 2.975 zobrazení | 22 odpovědí

Poraďte jak nejlépe zabezpečit loďku na přehradě/Hněv­kovice/proti zlodějským a vandalským hajzlům?

Poradit s prutem necteno

18.12.2005 | MMArtanuss | Přívlač | 2.705 zobrazení | 20 odpovědí

Potřeboval bych poradit , protože si mám vybrat věci na ryby a to za něco přes 3000kč. Potřebuji prut a naviják. chtěl bych i vláčet a zároven chytat na položenou.

Děkuji mockrát

Podložka pod ryby povinně? Ano/ne a proč. necteno

22.11.2005 | foxRM | Kaprařina | 12.464 zobrazení | 92 odpovědí

Jaký máte názor na podložku pod rybu? Měla by být povinně ve výbavě? Já myslím, že ano.

Legální podsekávánání sumců? necteno

29.12.2004 | HaD | Sumcařina | 11.782 zobrazení | 87 odpovědí

Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.

Co hrozí rybářům za nemoc z povolání ? necteno

26.10.2004 | dudu | Ryby | 7.448 zobrazení | 55 odpovědí

Co si myslíte , které nemoci a úrazy hrozí při různém způsobu rybolovu? Např. bobkaři-hemeroidy, vláčkaři-tenisový loket, feedraři-zablokování krčních obratlů, muškaři- plísně a exémy......... . Prosím i trochu humoru byť černého.

Má nárok student VŠ na slevu??? necteno

4.1.2008 | Rico | Legislativa | 6.906 zobrazení | 51 odpovědí

Jsem studentem VŠ a nikde není pořádně uvedeno jestli my „budoucnost národa“ :) :) máme nárok na studetskou slevu při koupi povolenky, známky, rybářského lístku a placení brigád… Proto prosím ty co o tom něco ví o výstižnou a stručnou odpověď…

5.1. jdu tyhle záležitosti vyřídit a nemam náladu se tam s těma dědulama hašteřit.

Děkuju moc za pomoc :)

Antitrofeje necteno

11.7.2006 | Pepa1 | Ryby | 5.825 zobrazení | 43 odpovědí

Pochlubte se jakou nejmenší rybu se vam podařilo zdolat :).

Neskutečné ryby! Aneb jsme skuteční RYBÁŘI... necteno

20.12.2004 | Tomash | Ryby | 4.065 zobrazení | 30 odpovědí

Zajímalo by mě, jak často slýcháte od ostatních rybářů o obrovských rybách, jejichž velikost je opravdu neskutečná… Já jsem se například od jednoho rybáře dozvěděl, že na jednom rybníce ulovil jeden den cejna velkého o délce 85 cm a váze 8,5 kg a druhý den tam jeho známý ulovil také cejna, ale o délce 110 cm a váze 12 kg!!! Tento rybář nebyl pod vlivem omomných látek a ani to nebyl žádný začátečník. Prostě si to na mě vymyslel. Jiný rybář mi zase na Labi přísahal, že před dvěma dny ulovil karasa obecného o délce 65 cm!!! Opět to byl rybář, který rozezná kapra od karase. Dlší rybář se dušoval, že ulovil úhoře na jednom malém rybníčku o délce 220 cm, který byl tlustý jako roura od kamen! … Nebyl to žádný začátečník… Je to prostě rybářská latina jako řemen!!! Zajímají mě vaše zážitky s podobnou rybářskou latinou. nebo jsou takové úlovký možné??? To snad raději ani né…

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | Domácí revíry | 849.347 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.