Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Jak jsem začal a v zápětí skončil s přívlačí
24.10.2004 | Frostys | Přívlač | 2.843 zobrazení | 20 odpovědí
Upřímně řečeno jsem kaprář začátečník tím pádem mně docela naštvalo hájení kaprovitých ryb tak jsem se s kamarádem vydal jen tak zkusit přívlač. koupil jsem si na to pár twisteru a třpytek celkem asi 5. no prostě jsem začal a asi kolem 5. hodiny jsem se slovy já se na to… (víte co )
no prostě jsem všechny utrhl. a ještě k tomu bez záběru, zato kámošovi to bralo dost ( 6parem 1okouna) no , utěšíte mně trošku tím že mi řeknete jak trháte taky ?
Kapr na vláčku
9.4.2006 | breca | Ryby | 2.563 zobrazení | 18 odpovědí
Kolikpak rybářů vytočím? Už se těším. Pouze seriózní vyjádření!! ):o))
Vaše nástrahy
1.6.2007 | ??? | Přívlač | 11.679 zobrazení | 82 odpovědí | upravit
mohl by jste mi prosím ukázat nějaký obrázky Vašich nástrah, pár obrázků jsem viděl, ale zajímalo by mě jaký nástrahy používáte díky
Tloušť jakožto nástražka na štiku
24.7.2011 | -tom- | Dravci | 9.117 zobrazení | 64 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s tlouštěm jako nástražní rybou na štiku? Proč se ptám – mám vyhlídlýho jednoho krokodýla, kterýho nemůžu za boha dostat na umělý nástrahy, v místě je velký množství tloušťů od 20–25cm vejš, ale o jinou rybu člověk pomalu nezavadí. Ještě loni byla i spousta okounů, letos jsem tam nechytil ani jednoho. Je to na špatně, ale opravdu špatně přístupným místě, takže i kdybych koupil okouny (plotičky) někde jinde, nejspíš mi chcípnou než je tam donesu. Tak mě napadlo zkusit místní zdroje, ale došlo mi, že vlastně nevím o nikom, kdo by kdy tlouště jako nástražní rybu na štiku použil. Na sumce ano, tam je to docela běžný, ale u zubatý fakt nevím. Má nějaký specifika, nebo bude taky naprosto v klídku a nepoužívá se jenom proto, že ostatní rybky jsou krapet vhodnější?
Prosím o pomoc s výběrem prutu na sumčařinu
19.2.2009 | Romak | Sumcařina | 5.700 zobrazení | 40 odpovědí
Jsem začátečník amatér v tomto směru,tak bych chtěl poradit s výběrem.Budu s ním chodit tak na Odru a možná občas na nějakou větší vodu ,takže žádnej extrém.Narazil jsem např. na tento prut: Prut Mystery CAMOU Catfish 3,00m 100–300g. Takže by mě zajímalo jestli s ním nemáte náhodou nějaké zkušenosti?Popřípadně jiný zhruba v této kategorii a cena tak do 1200Kč.dík
Přídavný trojháček
26.6.2013 | flussy | Přívlač | 3.418 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravím, mohl by mě prosím někdo poradit kam,jak a jakým způsobem se připevní přídavný trojháček pod velkou gumovou nástrahu na jigové hlavě? Nikde jsem to tu nenašel a to jsem prolezl skoro celou encyklopedii uzlů. Ještě jsem ho nikdy nepřidával ale po zkušenostech z uplynulého víkendu není jiného východiska. Na menší velikosti gum mi ryba nereagovala a ty velke překusovala vejpůl, ale háček nidy netrefila.Díky za odpovědi.
Vláčka nebo moucha
13.2.2005 | jiris | Lososovité ryby | 8.129 zobrazení | 57 odpovědí
Zajímalo by mne jaká rybolovná technika je lehčí na naučení? Vláčka nebo moucha? A proč?
Časopis čistě o přívlači a muškařině
15.5.2008 | bucharovic | Obchod | 7.006 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhodl jsem se otevřít tuto otázku ,protože jsem po zvážení mnoha důvodů dospěl k názoru,že podobné periodikum na našem trhu chybí. Podle profilů Vás registrovaných zde , ale i na konkurenčních stránkách – Mrk. cz, jsem seznal , že základna rybářů věnujících se převážně výše jmenovaným ,, královským“ disciplínám rybařiny je velmi početná. Podotýkám,že nejsem ani potenciálním vydavatelem , ani nemám nic společného s trhem nástrah či rybářského vybavení. Jde mě čistě jen o otevření debaty na toto téma. Pokusím se stejnou otázku položit i na ,,konkurenčních „ stránkách – Mrk.cz , a to proto abych zjistil jaké jsou názory mezi co nejširší rybářskou veřejností. Dost se divím,že tuto mezeru na trhu odborně zaměřených časopisů zatím nikdo nezaplnil. Přemýšlel jsem nad problémem , zda by bylo v tomto úzce specificky zaměřeném časopise po pár měsících o čem psát. Odpověděl jsem si že – ano. Stačí si projít různé ( třeba i krátké ) příspěvky zde na Chytej.cz ale i na Mrk.cz , které se vláčce a mušařině věnují. Já osobně jsem z mnoha diskusí vytěžil daleko víc potřebných informací než z různých byť sebelépe napsaných článků. Přímá debata má ( podle mně ) daleko víc ,,punc“ praxe než sáhodlouhé články ,jejichž náplň se ve větší či menší míře točí stále dokola. A tak si myslím,že utvořeno z opravdu fundovaných názorů , otázek a odpovědí širokého spektra ,,Mrkáčů“ i ,, Chytáčů“ by mohlo vzniknout cosi , co by každý měsíc potěšilo nejen mně , ale věřím že i tisíce dalších. Dalo by se říci,že proč něco podobného,když na obou serverech je podobných informací dost a dost ? Ne každý ale má přístup na internet a přitom je ,,lačný“ po novinkách na poli rybařiny. Mezi oběma ,,konkurenčními“ servery podle jistých známek panuje rivalita . Je to logické . Já se však ptám – nemohli by se ,,oba týmy“ v podobném projektu ,, spojit“ a spolupracovat ? Proč hledat cesty co nás rozdělují , když se nám nabízí cesta která by nás mohla společně dovést k cíli ke kterému zatím směřujeme každý zvlášť ?! I kdyby se ani jeden z ,,týmů“ podobné myšlence ,,nenaklonil“ , stále je tu šance , že si naší debaty a názorů všimne někdo , kdo podobné záležitosti pomůže ,,vdechnout život“ . Já věřím,že by to bylo ku prospěchu věci zvané – sportovní rybařina. Díky
netušíte co to bylo/mohlo bejt?
12.6.2006 | mikiw | Ryby | 6.002 zobrazení | 42 odpovědí
Zdravím, pro začátek uvádím že jsem nebyl opilej ani zhulenej a vidim dobře. Zkrátka zajímalo by mě co to mohlo bejt za rybu…viz dále. Chytila se při vytahování na peletu s foukanou kukuřicej (2 návazce) a asi 2m od břehu se to uřízlo.Byla to ryba stříbrná s velkýma šupinama cca jako u karasa, cca 60cm dlouhá a hrozně hubená-asi jen 3 cm vysoká se špičatou hlavou a šedýma úzkýma a ostřeji tvarovanýma ploutvema-ocasní hodně prořízlá…no čuměl jsem na to jak blázen ale než jsem to vytáhl bylo to fuč,koukal jsem na to asi 3–4 vteřiny a absolutně netuším co to mohlo bejt…protože to trochu připomínalo mořskou jehlici,ale to na slepejch ramenech moc nebejvá:-)
bodový systém u vody
29.6.2006 | Milky | Legislativa | 5.142 zobrazení | 36 odpovědí
Pořád se mluví o bodovém systému. Myslíte si, že třeba i u vody by měl platit bodový systém???
Jak berou na Ostravských revírech?
29.9.2005 | neuwirt | Domácí revíry | 3.857 zobrazení | 27 odpovědí
V poslední době to nejde,zajímá mě jaké máte úspěchy na revírech v Ostravě a okoli vy.
RYBÁŘSKÝ DOTAZNÍK
3.2.2009 | vagi | chytej.cz | 3.569 zobrazení | 25 odpovědí
V novém rybářství a na www.rybsvaz.cz je k dispozici rybářský dotazník pro zpracování socioekonomické studie sportovního rybolovu v ČR.Je tam 30 otázek od nej způsobu lovu, počtu ulovených, odnesených, zkonzumovaných ryb, přes roční investice do ryb. vybavení až po četnost kontroly RS atd. Budete ho vyplňovat a co si o tom myslíte? Za sebe vyplním a budu doufat, že to bude k něčemu dobré.
Chodíte na zahájení nebo ne?
3.3.2004 | pupak | Muškaření | 15.888 zobrazení | 111 odpovědí
Je pro vás 16 duben svátkem nebo depresí. Máte svůj oblíbený revír nebo jezdíte pokaždé jinam.
Berkley Jigolo
11.2.2011 | Stroft | Dravci | 10.311 zobrazení | 72 odpovědí
Pozor.Po vydařené serii prutů Skeletor, přišel na trh Berkley Jigolo. Nábídka je lákavá, ale po dodání zjistíte, že se nejedná o nabízený model dle fotek na e-shopech. Zcela jiný blank než na který jsme ze Skeletora zvyklí, místo 10 oček pouze 6 a to jen keramických. Akce tohoto proutku spíše parabolická.Výroba made in China. Tak bacha na ně:-))
Berete domu ryby a nebo poustite???
24.11.2005 | R3F13X | Ryby | 5.445 zobrazení | 38 odpovědí
Jake ryby berete domu(velikosti)?A jake poustite?
Dobrý muškařský web? Sem s ním...
1.9.2006 | Yossik | Muškaření | 7.175 zobrazení | 50 odpovědí
Nahoďte sem sím své oblíbené www o muškaření…
Letošní Nejvíce ceněná ryba
30.11.2005 | Tomik | Přívlač | 5.882 zobrazení | 41 odpovědí
Možná trochu nepochopitelné téma, ale kdyby jste si fakt meli vybrat
jednu rybu, které si nejvíce letos ceníte jaká by to byla?? já si
například vážím každé ryby co chytím ale kdybch si mel vybrat tak na
1. Duhák 56
2. štika 67 Vím, že to nejsou ždádné extra úlovky ale zajímalo by me
jaxte na tom Vy???
ostrava
9.10.2007 | hanz.333 | Domácí revíry | 3.585 zobrazení | 25 odpovědí
nevite někdo o revirech ondřejnice nebo lubina 1 dik za odpověd
Které ryby si nejvíc ceníte?
2.1.2006 | Pytel | Ryby | 3.157 zobrazení | 22 odpovědí
Já si nejvíc cením Candáta , kterého jsem chytl na Žermanické přehradě se strašným štěstím. Candát byl uloven klasicky na mrtvou rybičku na položenou. Po krásnem a rychlém rozjezdu po cca 15 až 20 sekundách po došponovaní vlasce následoval zásek bez většího odporu během zdolávaní mi ryba zajela do vázky a já ho urval. V návalu zlosti jsem zabalil prut s tím že počkám ještě chvíli a budu chytat jen na druhej prut , ktery jsem měl nahozeny na kapra po nějaké době jsem se rozhodl tento prut stáhnout a taky zabalit a jet domu. Při stahovaní mi i tento prut uvázl ve vázce ale mi se ho po nějaké době podařilo vyprostit po chvilce jsem ale na prutu ucítil odpor dost silný odpor tak jsem si myslel že jsem musel něco podseknout nebo že táhnu nějakého utopeného . Při přiblíženi břehu jsem uviděl krásného candáta. Po vytažení candáta jsem zjistil že je za motám do mé udice a taky chycenej při rozmotávaní jsem poznal svou montáž hned mi bylo veseleji. Protože jsem vytáhl da se říct ztrácenou rybu. Po vyproštěni háčku a tím vysvobozeni Candáta se zajeti ve kterém by asi našel smrt jsem ho změřil měl nádherných 87,5 cm. A nakonec pustil protože si ten svůj život určitě zasloužil po všech útrapách co zažil :roll
ochrana před kormorány
24.2.2006 | Lukas | Ostatní nádobíčko | 3.591 zobrazení | 25 odpovědí
Mam plan z casopisu rybarstvi a tam se popisuje ochrana pred kormorany.je to tak ze se koupi snura ze sisalu ktera se pomoci haku upina na vetve nad rekami to ma odplasit kormorany.Kachnam to nevadi ale kormoranum jo.a odklizeni zase lehke sestrihne se snura vezme a zlikviduje a co tam zbyde to zlikvyduji mravenci a cmelaci. To by se dalo pouzit na reky a potoky v zime a na jare se to zlikvyduje.Ale nezvyknou si KORMORANI na to????