Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Ukousnuta rybka necteno

19.7.2007 | ??? | Dravci | 7.740 zobrazení | 52 odpovědí | upravit

Nevite nekdo co je to za rybu, ktera bere na polozenou na mrtvou rybku. Porad jen tuka a pak vytahuju na hacku jen hlavu s pateri??? Diky

netušíte co to bylo/mohlo bejt? necteno

12.6.2006 | mikiw | Ryby | 6.249 zobrazení | 42 odpovědí

Zdravím, pro začátek uvádím že jsem nebyl opilej ani zhulenej a vidim dobře. Zkrátka zajímalo by mě co to mohlo bejt za rybu…viz dále. Chytila se při vytahování na peletu s foukanou kukuřicej (2 návazce) a asi 2m od břehu se to uřízlo.Byla to ryba stříbrná s velkýma šupinama cca jako u karasa, cca 60cm dlouhá a hrozně hubená-asi jen 3 cm vysoká se špičatou hlavou a šedýma úzkýma a ostřeji tvarovanýma ploutvema-ocasní hodně prořízlá…no čuměl jsem na to jak blázen ale než jsem to vytáhl bylo to fuč,koukal jsem na to asi 3–4 vteřiny a absolutně netuším co to mohlo bejt…protože to trochu připomínalo mořskou jehlici,ale to na slepejch ramenech moc nebejvá:-)

Nový muškařský prut + naviják necteno

20.1.2007 | Zauwi | Muškaření | 21.770 zobrazení | 146 odpovědí

Patrův zdar, chci si kupovat jemnej mušák a k tomu nějakje pěknej navijáček.Koukám se na to po netu a zaujal mě prut od Firmy Green stream 853 2(je na www.hobby-g.cz),a jako navijáček jsem k tomu vybral SHIMANO ULTEGRA FLY – 34,www.colmic.cz ,rozmýšlím se jestli spíš nemám koupit tu dvojku,co tam je,chytám na docela maly potoku kde je malo místa.. Prosím poradte mi a kdo toto nádobíčko má by mi mohl napsat svoje hodnocení,pokud by byl tak hodný:) Samozřejmě,že než to koupim tak si to pojedu „omakat“,ale rád bych věděl názor ostatních…

Vlasy,ne ty normalni :D necteno

3.3.2005 | Ebobo | Přívlač | 2.830 zobrazení | 19 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s lovem vlasů,jak je použít,technika lovu..,můžete samozřejmě přidat i nějaký fota. atd. No prostě všechno co o nich víte .

Živá rybka ano či ne? necteno

6.6.2004 | HaD | Dravci | 22.531 zobrazení | 151 odpovědí

Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!

Nekoupení svazové povolenky necteno

6.1.2009 | Raf | Legislativa | 9.257 zobrazení | 62 odpovědí

Uvažovali už jste někdo, že ukončíte sňatek z rozumu, přestanete být členem ČRS či MRS a nekoupíte si svazovou povolenku? Mě ještě před nedávnem toto vyjádření postoje k rybářskému řádu a obhospodařování svazových vod přišlo jako utopické, ale letos nad tímto krokem začínám velmi vážně uvažovat a zřejmě tak za předpokladu nulové progrese za pár let i učiním. Nevede mě k tomu ani v nejmenším cena povolenky, ale to že mi vyhovují jiné cesty. Loni jsem rybařil měsíc v zahraničí, celou dobu tam lovil non-stop a vyzkoušel si lov na pět prutů, zarybněnost také nebyla vůbec špatná. Po návratu se na naši realitu špatně zvyká. Soukromé revíry také nejsou špatnou cestou. Nehledě na to, že v podobném počínání je trochu chutě „bojovat s větrnými mlýny“. Jste na tom někdo podobně?

Téma neuplná registrace? necteno

12.4.2006 | ladamaj | Ryby | 2.089 zobrazení | 14 odpovědí

Myslím že pokud není registrace uplná nemněl by dotyčný mít přístup k registrovaným stránkám vůbec přístup.Důvod možnosti zneužití co vy nato?

RYBÁŘI x VODÁCI necteno

24.7.2008 | vagi | Vaše názory | 12.864 zobrazení | 86 odpovědí

RYBÁŘI x VODÁCIVzhledem k tomu, že jsem na vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden), zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet… :-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně velkým obloukem.

{Bydlení u vody} necteno

30.8.2006 | Jarda carp | Legislativa | 6.722 zobrazení | 45 odpovědí

Možná,že i vy trávíte svůj volný čas u vody víc,než je zdrávo a občas u vody i přespíte.Chtěl­bych vědět co to je za nesmysl rozlišovat stan s podlážkou a bez podlážky a jaký v tom je zásadní rozdíl…Mám kamaráda,který kontrolovaný rybářskou stráží se ihned dozvěděl,že je bez papírů,protože má postavený stan.Jaký byl údiv strážce vesmíru,když zjistil,že plátěná podlážka je ze stanu vyříznutá, tudíš je vše v pořádku…Nechápu také omezení časové doby lovu,protože mi ryby nejvíc berou po 24.hod..V Angli­i,Německu,atd,at­d,podobná omezování dávno neplatí…co vy na to ?

Kolik času, nebo km potřebujete k místu lovu? necteno

15.2.2006 | braska | Ryby | 5.676 zobrazení | 38 odpovědí

Já to mám na nejbližší vodu 22km a to ještě není revír nic moc. Přitom bydlím na nábřeží Otavy, ale voda je pstruhová a navíc chráněný úsek.Tak by mne docela zajímalo jak jste na tom vy

Na první nához necteno

12.6.2007 | Robur | Přívlač | 3.885 zobrazení | 26 odpovědí

Tak tato rubrika by měla být otevřená až 16., ale dnes nostalgicky vzpomínám na loňskou zahájenou,kdy na druhý nához cnadát tuším 76 cm, tak uvidíme, kdo lapne letos na první nějakou slušnoou rybku

K zamyšlení necteno

1.4.2005 | Milky | Ryby | 6.289 zobrazení | 42 odpovědí

Varující statistiku jsem nalezl na::link:: . Hodně se tlachá o K70+ , ale není tohle daleko horší? Zvláště si pak pozorně pročtěte článek, ve kterém se uvádí třeba počet poraněných ryb na jednu ulovenou. Co vy na to?

Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír." necteno

8.8.2012 | fila | Dravci | 35.091 zobrazení | 234 odpovědí

Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Kon­krétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Ře­hačka,Záplavy­Dyje,Vranov),ja­ko samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udír­na..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..

Jak je to s ukončením denního lovu ryb necteno

22.3.2007 | novacek | Legislativa | 7.642 zobrazení | 51 odpovědí

Tím se chci vás všech zeptat jak to vlastně je s ukončením denního lovu ryb.Příklad. Jdu na ryby,chytím 2 kapry,a to znamená,že se musím sbalit a jít domů?A nebo můžu dál chytat třeba malé ryby?Bavil jsem se o tom s hodně rybáři,ale nikdo to bezpečně nevěděl.Tak jak to vlastně je? Dík všem za reakci!!

Co jsem ještě nechytl. necteno

29.1.2006 | Robur | chytej.cz | 6.448 zobrazení | 43 odpovědí

Tak jsem si kladl otázku, kterou rybu jsem ještě nechytl, a tak nějak jsem zjistil, že co se týče druhové pestrosti českých vod, tak už mně toho moc nezbývá. Tak se pochlubte Vy, která rybka Vám nedá spát. Nejde o trofeje, můj nej sumec měl cca 50 cm, ale byl to sumec. Takže při použití této logiky mně ještě chybí losos, mník, síh a snad jeseter, ale ten je hlavně v Dunaji /neberu soukromé vody/ a po vrankach, koljuškách a piskořích nějak neprahnu, takže je nejmenuji. Ještě bych rád viděl střevli.

Prosim o radu - rybarsky listek necteno

9.10.2010 | Perkins | Legislativa | 10.214 zobrazení | 68 odpovědí | upravit

Zdravim,

Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?

Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?

Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?

A jak dlouho trva vydani listku ?

Dekuji vsem za odpoved.

Petr Praha

bolen a štika necteno

17.8.2009 | candatek | Dravci | 6.608 zobrazení | 44 odpovědí

prosim vas skoci mi bolen na maleho okounka mnel jsem okounka na stice a popichala se o neho

Materiál na výrobu splávků a ostatních rybářských potřeb. necteno

1.11.2006 | Hora | Ryby | 2.851 zobrazení | 19 odpovědí

Zde by jste se mohli rozepsat všichni,co si vyrábíte sami nějaké rybářské potřeby,od splávků po další potřebné věci a vyměnit si zkušenosti,pop­řípadě se pochlubit svými výrobky.

Jak rozpojit vlaceci prut??? necteno

26.8.2010 | Alkoj | Pruty | 3.611 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?

uhoř necteno

11.8.2009 | candatek | Dravci | 3.461 zobrazení | 23 odpovědí

nemate nekdo prosim skusenosti z uhořema na rybnicich kdyz tak se ozvete a kyby nekdovedel na co je chytat kromne žizal uvitam vše dekuju