Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte???
6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 10.914 zobrazení | 75 odpovědí
Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jemnější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.
Nekoupení svazové povolenky
6.1.2009 | Raf | Legislativa | 9.044 zobrazení | 62 odpovědí
Uvažovali už jste někdo, že ukončíte sňatek z rozumu, přestanete být členem ČRS či MRS a nekoupíte si svazovou povolenku? Mě ještě před nedávnem toto vyjádření postoje k rybářskému řádu a obhospodařování svazových vod přišlo jako utopické, ale letos nad tímto krokem začínám velmi vážně uvažovat a zřejmě tak za předpokladu nulové progrese za pár let i učiním. Nevede mě k tomu ani v nejmenším cena povolenky, ale to že mi vyhovují jiné cesty. Loni jsem rybařil měsíc v zahraničí, celou dobu tam lovil non-stop a vyzkoušel si lov na pět prutů, zarybněnost také nebyla vůbec špatná. Po návratu se na naši realitu špatně zvyká. Soukromé revíry také nejsou špatnou cestou. Nehledě na to, že v podobném počínání je trochu chutě „bojovat s větrnými mlýny“. Jste na tom někdo podobně?
Soukromý revír Grunty??
19.7.2006 | Carpboy | Ryby | 8.158 zobrazení | 56 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto soukromým revírem??
Ukousnuta rybka
19.7.2007 | ??? | Dravci | 7.581 zobrazení | 52 odpovědí | upravit
Nevite nekdo co je to za rybu, ktera bere na polozenou na mrtvou rybku. Porad jen tuka a pak vytahuju na hacku jen hlavu s pateri??? Diky
Jak je to s ukončením denního lovu ryb
22.3.2007 | novacek | Legislativa | 7.430 zobrazení | 51 odpovědí
Tím se chci vás všech zeptat jak to vlastně je s ukončením denního lovu ryb.Příklad. Jdu na ryby,chytím 2 kapry,a to znamená,že se musím sbalit a jít domů?A nebo můžu dál chytat třeba malé ryby?Bavil jsem se o tom s hodně rybáři,ale nikdo to bezpečně nevěděl.Tak jak to vlastně je? Dík všem za reakci!!
Na první nához
12.6.2007 | Robur | Přívlač | 3.792 zobrazení | 26 odpovědí
Tak tato rubrika by měla být otevřená až 16., ale dnes nostalgicky vzpomínám na loňskou zahájenou,kdy na druhý nához cnadát tuším 76 cm, tak uvidíme, kdo lapne letos na první nějakou slušnoou rybku
Vlasy,ne ty normalni :D
3.3.2005 | Ebobo | Přívlač | 2.768 zobrazení | 19 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s lovem vlasů,jak je použít,technika lovu..,můžete samozřejmě přidat i nějaký fota. atd. No prostě všechno co o nich víte .
{Bydlení u vody}
30.8.2006 | Jarda carp | Legislativa | 6.573 zobrazení | 45 odpovědí
Možná,že i vy trávíte svůj volný čas u vody víc,než je zdrávo a občas u vody i přespíte.Chtělbych vědět co to je za nesmysl rozlišovat stan s podlážkou a bez podlážky a jaký v tom je zásadní rozdíl…Mám kamaráda,který kontrolovaný rybářskou stráží se ihned dozvěděl,že je bez papírů,protože má postavený stan.Jaký byl údiv strážce vesmíru,když zjistil,že plátěná podlážka je ze stanu vyříznutá, tudíš je vše v pořádku…Nechápu také omezení časové doby lovu,protože mi ryby nejvíc berou po 24.hod..V Anglii,Německu,atd,atd,podobná omezování dávno neplatí…co vy na to ?
Tv
30.12.2008 | Mega-Fish | Ryby | 6.130 zobrazení | 42 odpovědí
Zdravím nevíte nedko jestli se znovu bude vysílat pořad :jak na ryby(byl to nádhernej pořad opravdu moc je moc levká škoda že místo toho tam dávají neco pro zahrádkáře) nebo neco podobného?
Nový muškařský prut + naviják
20.1.2007 | Zauwi | Muškaření | 21.340 zobrazení | 146 odpovědí
Patrův zdar, chci si kupovat jemnej mušák a k tomu nějakje pěknej navijáček.Koukám se na to po netu a zaujal mě prut od Firmy Green stream 853 2(je na www.hobby-g.cz),a jako navijáček jsem k tomu vybral SHIMANO ULTEGRA FLY – 34,www.colmic.cz ,rozmýšlím se jestli spíš nemám koupit tu dvojku,co tam je,chytám na docela maly potoku kde je malo místa.. Prosím poradte mi a kdo toto nádobíčko má by mi mohl napsat svoje hodnocení,pokud by byl tak hodný:) Samozřejmě,že než to koupim tak si to pojedu „omakat“,ale rád bych věděl názor ostatních…
Illex
24.9.2008 | moezzz | Přívlač | 17.261 zobrazení | 118 odpovědí
Chytáte někdo na tyto poněkud dražší nástrahy? Jestli jo, tak napište co jste na ně už chytli a pošlete nějaké foto.
Strýmrování na MP vodách
21.1.2006 | xycht | Rybaření na dírkách | 14.619 zobrazení | 100 odpovědí
Smí se na MP vodách strýmrovat? Tj. jestli můžu vodit velký štikový strýmry aniž bych se musel bát postihu za lov dravců, který je zakázán před 16.6. Měl někdo někdy problém? Díky všem za věcný odpovědi.
RYBÁŘI x VODÁCI
24.7.2008 | vagi | Vaše názory | 12.573 zobrazení | 86 odpovědí
Vzhledem k tomu, že jsem na
vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden),
zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem
k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi
vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody
sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky
až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet…
:-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně
velkým obloukem.
Rybářský bodový systém
13.5.2009 | Piranha | Vaše názory | 4.973 zobrazení | 34 odpovědí
V poslední době se setkávám s problémem nedodržování rybářského řádu u samotných rybářů.Ať už je to nedodržování povolené míry ryb, ponechávání si hájených úlovků, nebo lov nepovoleným způsobem.Dnes už není tak problém s pytláky, jakož to s rybáři samotnými. Proto si myslím že by nebylo na škodu zavést bodový systém i u rybářů.RS by do kolonky k tomu určené vypsala hříšníkovy body a pokud by se opět opakovalo něco podobného, opět by se zapsaly body a po určitém počtu by se odebírala povolenka např. jeden měsíc až po jeden rok.S nějakým finančním postihem nevím jestli by byla RS oprávněna vybírat, nebo by se pokuta platila na Mo při převzetí povolenky. Co myslíte.
Živá rybka ano či ne?
6.6.2004 | HaD | Dravci | 22.153 zobrazení | 151 odpovědí
Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!
bolen a štika
17.8.2009 | candatek | Dravci | 6.453 zobrazení | 44 odpovědí
prosim vas skoci mi bolen na maleho okounka mnel jsem okounka na stice a popichala se o neho
Co jsem ještě nechytl.
29.1.2006 | Robur | chytej.cz | 6.302 zobrazení | 43 odpovědí
Tak jsem si kladl otázku, kterou rybu jsem ještě nechytl, a tak nějak jsem zjistil, že co se týče druhové pestrosti českých vod, tak už mně toho moc nezbývá. Tak se pochlubte Vy, která rybka Vám nedá spát. Nejde o trofeje, můj nej sumec měl cca 50 cm, ale byl to sumec. Takže při použití této logiky mně ještě chybí losos, mník, síh a snad jeseter, ale ten je hlavně v Dunaji /neberu soukromé vody/ a po vrankach, koljuškách a piskořích nějak neprahnu, takže je nejmenuji. Ještě bych rád viděl střevli.
Cormoran
30.12.2012 | Firefighter | Navijáky | 3.078 zobrazení | 21 odpovědí
Zdravím,má někdo zkušenosti s tímto navijákem?? Bližší informace jsem bohužel nikde nenašel.A na tu moji rybařinu si myslím,že by mi posloužil dobře. Zaráží mě ale,že jsem ho nenašel ani v katalogu Cormoranu ani nikde na stránkách,ale pouze na aukru. Díky za zkušenosti a prosím k věci. O odpovědi typu cormoran je na h…,jedině shimano atd. nemám zájem. Každopádně díky
Prosim o radu - rybarsky listek
9.10.2010 | Perkins | Legislativa | 9.984 zobrazení | 68 odpovědí | upravit
Zdravim,
Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?
Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?
Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?
A jak dlouho trva vydani listku ?
Dekuji vsem za odpoved.
Petr Praha
Rybářské peklo
10.10.2012 | Robur | chytej.cz | 6.475 zobrazení | 44 odpovědí
Jak si vlastně představujete rybářské peklo, do kterého přijdou nepoctiví rybáři? Fantaziím se meze nekladou. Případně koho byste tam poslali?