Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Doprava k vodě necteno

13.12.2006 | ČudlařX | Ryby | 5.150 zobrazení | 35 odpovědí

Jak se vůbec rybářská populace dopravuje k vodě??Já 99% šlapu na ryby na kole páč je to pro mě (zatim) jedinej povolenej dopravní prostředek . A co vy??

Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi.ze stromu . necteno

24.1.2010 | Losfedos | Ostatní nádobíčko | 4.704 zobrazení | 32 odpovědí

Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi ze stromu.Jelikoz ja osobne vlacim a hodne vlacecich nastrah utrhnu na stromech a kerich,vzdy prijde cas v zimnim obdoby ,kdy vyrazim na rybniky a reky posbirat sve nastrahy a pritom tam nachazim i nastrahy jinych rybaru.Nekdy si pripadam jako bych otrhaval vanocni stromecek.Vase zkusenosti ,pokud nekdo zvas take chodi ocesavat stromy.

Co teď mám dělat??? necteno

15.1.2005 | Tomash | Ryby | 6.627 zobrazení | 45 odpovědí

4all : Stalo se mi něco dost hroznýho! Nevím, jak bych měl začít… Asi všichni znáte server mrk. cz. Taky asi všichni víte o tom, že David někdy před měsícem vyhlásil akci – napiš článek a získáš podběrák. Ještě před touto akcí jsem Davidovi poslal své dva články – „Za rytíři našich vod“ a „Se splávkem na jeseny a tlouště“. Mimo jiné jsem Davidovi zaslal také nedodělaný článek o „lovu na gumové nástrahy“. HaD mi odepsal – Ahoj, děkuji za zaslaný článek. Bohužel jsem už poměrně slušný článek
o přívlači obdržel od .........., který splňuje požadavky. Tvůj je navíc příliš krátký. Pokud v dohledné době nedorazí články z jiných kategoriií a  Ty článeček rozšíříš (o praktické informace), tak jej do akce zařadím.

Díky za pochopení

David

Já to pochopil tak, že David článek do akce nezařadí. Článek jsem časem dopsal, ale to už bylo na chytej napsáno, že podběráky za články jsou fuš… Mezitím jsem se dozvěděl, že na mrku dostanou autoři zveřejněných článků finanční odměnu. To mě motivovalo článek(již dodělaný) jsem zaslal na mrk. cz. David mi poslal domů trička a čepky s logem chytej. cz a také – k mému mega údivu raketový podběrák! Možná, že si vzpomínáte, jak jsem na to reagoval v diskuzi na chytej. cz. Myslel jsem si, že podběrák jsem dostal za článek o plavané, ale to byl omyl. David mi rakeťák zaslal předběžně za článek, který byl již v té době v rukou M. Maťáka… Tímto jsem zklamal nejen Davida Havlíčka a chytejáky,ale především sám sebe! Tuto věc jsem skutečně nezvládl, ale je pro mě důležité, abyste to věděli ode mě. Né z doslechu… David mě o této skutečnosti informoval během dnešního dne – napsal mi emaily a i mi telefonoval. Jsem u toho neuvěřitelně smutný! Je mi to moc líto, ale nechci to nechat jen tak! Neudělal jsem to s úmyslel někoho okrást, nebo si přivlastnit něco, co mi nepatří! TO NE! Píšu to vařejně všem chytejákům, aby věděli, co se také může stát a aby mi poradili jakékoliv řešení z této prekérní situace. Na chytej. cz jsem „objevil“ spoustu senzačních lidí, kterých si velmi vážím a mají veškeré mé sympatie, i když jsem se s nimi nikdy nesetkal osobně. tak například BigMike, jiris, Láďa vydra, Chose, Milky, pupak, Bass, dudu, mirmen, CeP, denyg, Rico a další. Davida Havlíčka aliaz Hada jsem si nechal na konec. David je skutečně skvělí člověk. Bohužel ho neznám osobně, ale do budoucna bych to chtěl napravit. Dříve než jsem se s Davidem „seznámil“ na chytej jsem četl jeho názory a jeho rady prostřednictvím časopisu Kajman. Celkově na mě David působí příjemným dojmem – je skromný, umí stále lovit velké ryby, je otevřený a ochotný se vším kdykoliv poradit. Né že by to neuměli třeba jiris, nebo Big Mike či Milky, ale je to prostě tak… Seznámil jsem vás se svým problémem. Sám problémy řešit umím, ale toto se týká i vás – nejen mě. Sypu si popel na hlavu. Kdyby šel vrátit čas, tak to udělám… Bohužel to nejde. Co se stalo stalo se. Mrzí mě to. Tento problém bych řešil několika způsoby – buď zabalit podběrák a s velikánskou omluvou ho vrátit Davidovi, nebo se pokusit napsat nový a ještě lepší článek… Obě řešeníjsem rozpačitě nabídl Hadovi v našem telefoním rozhovoru… Opravdu mě to moc mrzí a znovu vás žádám o váš názor na tento problém… Děkuji všem za upřímnost… PS : Nechci být za podrazáka a za toho, kdo je schopný zradit kamarády…

Rybářské peklo necteno

10.10.2012 | Robur | chytej.cz | 6.476 zobrazení | 44 odpovědí

Jak si vlastně představujete rybářské peklo, do kterého přijdou nepoctiví rybáři? Fantaziím se meze nekladou. Případně koho byste tam poslali?

Rada pro začátečníka s přívlačí necteno

26.8.2011 | Vendelín | Přívlač | 5.888 zobrazení | 40 odpovědí

Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.

Opékání,smažení a grilování všeho možného. necteno

1.9.2013 | troutkiller | Recepty | 4.426 zobrazení | 30 odpovědí

Dneska jsem podnikl s kámošem grilovačku krkovice a byla to moc velká dobrota:-)Tohle forum je pro fajnšmekry který se vyžívaji v opékání všeho možného i nemožného.

rybnicek necteno

6.5.2009 | petr168 | Domácí revíry | 1.918 zobrazení | 13 odpovědí

budovani zahradniho rybnicku na vlastnim pozemku o rozmerech 10× 10,m se sloupcem 140cm zpritokem a jak zamezyt uniku pstruhu z jednoho potucku do druheho

Jak rozpojit vlaceci prut??? necteno

26.8.2010 | Alkoj | Pruty | 3.547 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?

uhoř necteno

11.8.2009 | candatek | Dravci | 3.397 zobrazení | 23 odpovědí

nemate nekdo prosim skusenosti z uhořema na rybnicich kdyz tak se ozvete a kyby nekdovedel na co je chytat kromne žizal uvitam vše dekuju

PLUNDROVACÍ KOMANDA necteno

22.10.2009 | Beebo | Vaše názory | 2.365 zobrazení | 16 odpovědí

Nejsem absolutní přívrženec hesla „chyť a pusť“, když mám na rybu chuť, tak si ji vezmu (většinou kapra), ale beru si ryby pouze tehdy, když ji opravdu chci sníst nebo když mě o ni požádá třeba můj tchán. Nechápu rybáře, kteří chodí na ryby a plní si normu danou rybářským řádem, jako že třeba „dokud nemám ve vezírku 2 kapry tak domů nejdu“ apod. Pak ty kapry rozdává po vsi, protože to doma nikdo nežere, „páč to má kosti a smrdí to bahnem“. Ale, „když už to stálo tolik peněz, tak se mi to musí přece vrátit“, sice to nechápu, ale budiž, i tací jsou mezi námi. Stalo se mi, že jsem denně potkával dědu, kterej si vozí 2 starý laminátový Lipna na štangli své Ukrajiny, přijede nahodí, chytí dva kapříky (37–40cm) a jede domů. Na moji otázku jestli mu to denně chutná mi odpověděl, že to nejí, ale že to doma rozseká sekyrkou pro slepice „to bys koukal mladej jaký maj pak dobrý vejce“ Nechápu to, ale budiž, povolenku si zaplatil a víc jak 2 kapry domů nevozí. Že jsou malí a že by ještě mohli dorůst a udělat radost někomu jinýmu? „To máš jedno, "oni“ sem nasadí jiný„. Co mě ale vadí nejvíc jsou bandy "profi kaprařů“ s boilies, echoloty a dalšími vymoženostmi moderní doby, kteří přijedou na víkend k rybníku, autem by nejraději zajeli až do vody a „jedou celou noc“. Vše co chytí šup do auta (čas chytání, počet prutů, ryb a jejich míry nikdo z nich neřeší) a pak po nich zůstane na místě jen samej nepořádek. Ryby, který nachytají pak prodávají do různých hospod atd. Že nechytám na boilies a někdo jinej jo, proti tomu samozřejmě nic nemám, tihle kluci chycené ryby stejně většinou pouští, jde jim o to povozit si pěknou rybu na prutu, vyfotit se s kaprem, daj mu pusu a vrátí ho vodě. Ale bandy plundrující naše revíry mě fakt vytáčí k nepříčetnosti. Jak se na to díváte vy? Děje se něco podobného i u vás?

Gramatika, pravopis na Chytej necteno

7.9.2008 | Robur | chytej.cz | 13.911 zobrazení | 94 odpovědí

Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?

kormorány necteno

4.11.2005 | ywan | Ryby | 7.839 zobrazení | 53 odpovědí

no páni, kormorány si už začínajú brúsiť zobáky na naše ryby. Idete skúsiť niečo proti nim podniknúť alebo kašlete na ne? U nás legálny odstrel zamietli a zamietajú ho ďalej. prak a ložiskové guličky už mám nachystané Na pláne ich mám min. 10. Viem že je to ilegal a keby ma niekto chytil tak mám zarobené pekné peniaze, ale už sa na to fakt nedá pozerať

Nová generace háčků necteno

31.5.2013 | Dany73 | Ostatní nádobíčko | 5.920 zobrazení | 40 odpovědí

Borci, narazil jsem v rybárně na kaprové háčky vyrobené z TEFLONU. Vyslechl jsem si klasické pohádky o nejlepším z nejlepších atd. Je pravda, že tak ostré háčky jsem ještě neviděl. Už při doteku o prst se hrot ostrý jako břitva skoro zaryl pod kůži. Máte s nimi zkušenosti? Výhody – nevýhody. Budou se asi rychle tupit? Mimochodem, stojí „raketu“: 10ks za 149kaček.

Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír." necteno

7.8.2012 | fila | Dravci | 34.670 zobrazení | 234 odpovědí

Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Kon­krétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Ře­hačka,Záplavy­Dyje,Vranov),ja­ko samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udír­na..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..

mini woblerky necteno

16.5.2008 | runcajs | Přívlač | 15.266 zobrazení | 103 odpovědí

čau vláčkaři, jaký používáte malý woblerky okolo 3cm na UL, hlavně na tlouště a okouny, zajímalo by mě jaký značky, díky

Úspěšná přívlač necteno

2.7.2008 | Venouš | Přívlač | 8.587 zobrazení | 58 odpovědí

Jake máte názory na používání lanek,či pletenky,nebo ničeho při vláčení???

Zima už se blíží:-( Poraďte boty necteno

30.8.2006 | okoun 1 | Ostatní nádobíčko | 38.301 zobrazení | 258 odpovědí

Zima už je,jak to tak vypadá za dveřmi.Jaké máte zkušenosti s rybářskou obuví?

Oblíbená značka háčků necteno

17.1.2013 | vlčák | Ostatní nádobíčko | 3.560 zobrazení | 24 odpovědí

Vaše oblíbené háčky a jak často je v sestavě měníte(opotře­bení)?Používá­te na háčky brousek?

Okuma Trio a Vaše zkušenosti s tímto navijákem necteno

31.8.2014 | Atik | Přívlač | 2.818 zobrazení | 19 odpovědí

Moc rád bych si tento naviják koupil ale nevím zda je dost dobrý pro lehkou/střední přívlač.

Candát necteno

7.11.2012 | revoke | Dravci | 29.269 zobrazení | 197 odpovědí

CandátAč je candát mezi rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých, jen je neumíme chytat.

Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.