Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
PLUNDROVACÍ KOMANDA
22.10.2009 | Beebo | Vaše názory | 2.301 zobrazení | 16 odpovědí
Nejsem absolutní přívrženec hesla „chyť a pusť“, když mám na rybu chuť, tak si ji vezmu (většinou kapra), ale beru si ryby pouze tehdy, když ji opravdu chci sníst nebo když mě o ni požádá třeba můj tchán. Nechápu rybáře, kteří chodí na ryby a plní si normu danou rybářským řádem, jako že třeba „dokud nemám ve vezírku 2 kapry tak domů nejdu“ apod. Pak ty kapry rozdává po vsi, protože to doma nikdo nežere, „páč to má kosti a smrdí to bahnem“. Ale, „když už to stálo tolik peněz, tak se mi to musí přece vrátit“, sice to nechápu, ale budiž, i tací jsou mezi námi. Stalo se mi, že jsem denně potkával dědu, kterej si vozí 2 starý laminátový Lipna na štangli své Ukrajiny, přijede nahodí, chytí dva kapříky (37–40cm) a jede domů. Na moji otázku jestli mu to denně chutná mi odpověděl, že to nejí, ale že to doma rozseká sekyrkou pro slepice „to bys koukal mladej jaký maj pak dobrý vejce“ Nechápu to, ale budiž, povolenku si zaplatil a víc jak 2 kapry domů nevozí. Že jsou malí a že by ještě mohli dorůst a udělat radost někomu jinýmu? „To máš jedno, "oni“ sem nasadí jiný„. Co mě ale vadí nejvíc jsou bandy "profi kaprařů“ s boilies, echoloty a dalšími vymoženostmi moderní doby, kteří přijedou na víkend k rybníku, autem by nejraději zajeli až do vody a „jedou celou noc“. Vše co chytí šup do auta (čas chytání, počet prutů, ryb a jejich míry nikdo z nich neřeší) a pak po nich zůstane na místě jen samej nepořádek. Ryby, který nachytají pak prodávají do různých hospod atd. Že nechytám na boilies a někdo jinej jo, proti tomu samozřejmě nic nemám, tihle kluci chycené ryby stejně většinou pouští, jde jim o to povozit si pěknou rybu na prutu, vyfotit se s kaprem, daj mu pusu a vrátí ho vodě. Ale bandy plundrující naše revíry mě fakt vytáčí k nepříčetnosti. Jak se na to díváte vy? Děje se něco podobného i u vás?
rybnicek
6.5.2009 | petr168 | Domácí revíry | 1.871 zobrazení | 13 odpovědí
budovani zahradniho rybnicku na vlastnim pozemku o rozmerech 10× 10,m se sloupcem 140cm zpritokem a jak zamezyt uniku pstruhu z jednoho potucku do druheho
RYBÁŘI x VODÁCI
24.7.2008 | vagi | Vaše názory | 12.393 zobrazení | 86 odpovědí
Vzhledem k tomu, že jsem na
vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden),
zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem
k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi
vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody
sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky
až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet…
:-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně
velkým obloukem.
K zamyšlení
1.4.2005 | Milky | Ryby | 6.048 zobrazení | 42 odpovědí
Varující statistiku jsem nalezl na::link:: . Hodně se tlachá o K70+ , ale není tohle daleko horší? Zvláště si pak pozorně pročtěte článek, ve kterém se uvádí třeba počet poraněných ryb na jednu ulovenou. Co vy na to?
Rada pro začátečníka s přívlačí
26.8.2011 | Vendelín | Přívlač | 5.766 zobrazení | 40 odpovědí
Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.
Illex
24.9.2008 | moezzz | Přívlač | 17.016 zobrazení | 118 odpovědí
Chytáte někdo na tyto poněkud dražší nástrahy? Jestli jo, tak napište co jste na ně už chytli a pošlete nějaké foto.
Gramatika, pravopis na Chytej
7.9.2008 | Robur | chytej.cz | 13.562 zobrazení | 94 odpovědí
Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?
Prosim o radu - rybarsky listek
9.10.2010 | Perkins | Legislativa | 9.816 zobrazení | 68 odpovědí | upravit
Zdravim,
Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?
Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?
Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?
A jak dlouho trva vydani listku ?
Dekuji vsem za odpoved.
Petr Praha
Živá rybka ano či ne?
6.6.2004 | HaD | Dravci | 21.810 zobrazení | 151 odpovědí
Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!
Nová generace háčků
31.5.2013 | Dany73 | Ostatní nádobíčko | 5.796 zobrazení | 40 odpovědí
Borci, narazil jsem v rybárně na kaprové háčky vyrobené z TEFLONU. Vyslechl jsem si klasické pohádky o nejlepším z nejlepších atd. Je pravda, že tak ostré háčky jsem ještě neviděl. Už při doteku o prst se hrot ostrý jako břitva skoro zaryl pod kůži. Máte s nimi zkušenosti? Výhody – nevýhody. Budou se asi rychle tupit? Mimochodem, stojí „raketu“: 10ks za 149kaček.
uhoř
11.8.2009 | candatek | Dravci | 3.332 zobrazení | 23 odpovědí
nemate nekdo prosim skusenosti z uhořema na rybnicich kdyz tak se ozvete a kyby nekdovedel na co je chytat kromne žizal uvitam vše dekuju
Okuma Trio a Vaše zkušenosti s tímto navijákem
31.8.2014 | Atik | Přívlač | 2.752 zobrazení | 19 odpovědí
Moc rád bych si tento naviják koupil ale nevím zda je dost dobrý pro lehkou/střední přívlač.
Trhání, trhání
16.10.2010 | chj.rybar | Přívlač | 6.240 zobrazení | 43 odpovědí
Dnes jsem nechal ve vodě nástrahy asi za 600Kč. Zajímalo by mne, jak jste na tom Vy?
Perlíni na přívlač
29.7.2008 | Radim11 | Přívlač | 6.106 zobrazení | 42 odpovědí
zdarec:-) Slyšel jsem, že jeden můj znamy rybář chytil perlína na přívlač tak se chci zeptat jeslti je to normální nebo náhoda?? A jeslti je to normalní tak na co nejvíce berou. Třpytky??
Kdo chce okumu vs????????za 3600.......
17.1.2007 | troutman2 | Obchod | 5.960 zobrazení | 41 odpovědí
řeknu to takto objednal jsem si od známého zlevněnou okumu vs 30 přední brzda,za 3600!okamžitě jsem ji bral má být zaplacená do konce března a já ouha kvůli finančím problémům nebudu mít tolik peněz do stanovené doby tedy do konce března,je to uplně nový funkční kousek nejedná se o použité zboží je to prostě ze zahraničního skladu ptám se vás tedy jesi by neměl nekdo zájem cena je i s poštovným do loun…je to nabídka dost solidní:-)tak co vy nato.....
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | Dravci | 34.047 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Úspěšná přívlač
2.7.2008 | Venouš | Přívlač | 8.446 zobrazení | 58 odpovědí
Jake máte názory na používání lanek,či pletenky,nebo ničeho při vláčení???
kormorány
4.11.2005 | ywan | Ryby | 7.717 zobrazení | 53 odpovědí
no páni, kormorány si už začínajú brúsiť zobáky na naše ryby. Idete skúsiť niečo proti nim podniknúť alebo kašlete na ne? U nás legálny odstrel zamietli a zamietajú ho ďalej. prak a ložiskové guličky už mám nachystané Na pláne ich mám min. 10. Viem že je to ilegal a keby ma niekto chytil tak mám zarobené pekné peniaze, ale už sa na to fakt nedá pozerať
Jak rozpojit vlaceci prut???
26.8.2010 | Alkoj | Pruty | 3.493 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?