Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Vesta
9.6.2005 | Tloust | Ostatní nádobíčko | 7.575 zobrazení | 52 odpovědí
Používáte vestu?Jak často? A jak jste s ní spokojení? Pro mě je nepostradatelná mám v ní všechno co potřebuju akorát si vezmu prut do ruky a jdu.
Oblíbená značka háčků
17.1.2013 | vlčák | Ostatní nádobíčko | 3.497 zobrazení | 24 odpovědí
Vaše oblíbené háčky a jak často je v sestavě měníte(opotřebení)?Používáte na háčky brousek?
Zima už se blíží:-( Poraďte boty
30.8.2006 | okoun 1 | Ostatní nádobíčko | 37.673 zobrazení | 258 odpovědí
Zima už je,jak to tak vypadá za dveřmi.Jaké máte zkušenosti s rybářskou obuví?
Candát
7.11.2012 | revoke | Dravci | 28.762 zobrazení | 197 odpovědí
Ač je candát mezi
rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel
nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě
jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých,
jen je neumíme chytat.
Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.
Blažší podmínky rybářského práva(ČRS středočeského svazu)
23.1.2009 | Pumpik | Legislativa | 2.483 zobrazení | 17 odpovědí
Dobrý večer,měl bych pár dotazů ohledně rybářského práva.Jednáse o mimopstruhovou vodu,revíru ČRS Středočeského územního svazu pro rok 2009. § 16 vyhlášky č. 197/2004Sb. (1)V mimopstruhovém rybáčském revíru je povoleným způsobem lovu: a)lov na položenou nebo lov na plavanou b)lov přívlačí nebo hlubinovou přívlačí v době od 16.června do 31.prosince. Takhle to tam je napsaný,ale je to nějakej nesmysl abych chytal na těžko a na splávek až od 16.června to je akorat povolen lov štik:D.Setkal jste se stím budto jsem si toho minulí rok nevšim protože vím že se chytá na těžko celoročně(kolikrát mě v únoru kontroval poribný a nic neřek)A jak je to teda z čeřínkováním?To je od 16 června taky?Děkuji za odpovědi snad to nějak přečtete.
mini woblerky
16.5.2008 | runcajs | Přívlač | 15.052 zobrazení | 103 odpovědí
čau vláčkaři, jaký používáte malý woblerky okolo 3cm na UL, hlavně na tlouště a okouny, zajímalo by mě jaký značky, díky
Vařite boili na paře?
9.3.2008 | chosebaits | Kaprařina | 7.745 zobrazení | 53 odpovědí
Jde my o to ,jak dlouho na peře a s jakym uspěchem pote lovite.
dravci
28.5.2007 | Sniper001 | Dravci | 2.631 zobrazení | 18 odpovědí
Tak nám za chvíly začnou dravci!!! Konečně!!! Nevím jak vy,ale já se nemůžu dočkat.Jak se těšíte Vy? A kde zahájíte?
Těšíte se na ochlazení o víkendu
23.7.2010 | lednacek | Vaše názory | 2.484 zobrazení | 17 odpovědí
Bude následné ochlazení znamenat lepší rybačku nebo naopak?Bude mít jiný vliv na řece a na stojáku?
RYBARSKY RAD 2008
10.1.2008 | Czudko | Legislativa | 3.663 zobrazení | 25 odpovědí
Krom toho, ze v novem rybarskem radu je zakazano pouzivani pet lahvi a neopracovanych polystyren coby bojku-HURA!!! Mi prece jen neco vrta hlavou. V odstavci, ktery popisuje chovani u vody je veta: „pouzivat plovoucich a jinych předmětů oznacujicich krmna mista se zakazuje“. To jako nesmim pouzivat napr. tycovou bojku nebo jak si to mam vysvetlit???? Potom jeste v odstavci: „Uchovani ulovenych ryb“ se zakazuje „pouzivat spolecnych zarizeni k uchovani ulovenych zivych ryb“. To jako nesmim dat ryby k sobe do vezirku a musim mit kazdou zvlast nebo kazdou nastrazni rybku musim mit solo????? Dekuji za objasneni.
Je investice do tohoto ,,setu" výhodná?
6.7.2009 | FISHERBOY | Pruty | 2.929 zobrazení | 20 odpovědí
Zdravím..... po třech letech se vracím k vodě…rád bych se trochu víc zaměřil na přívlač protože mě to narozdíl od kaprařiny dycky víc bavilo. Základní vercajk už mám z minulých let (nejaky plandy, rotačky, gumy a něco málo woblerů). přívlačový prut a naviják jsem si pujčil od dědy, ale rad bych si koupil svůj vlastní proto se vás chci zeptat, zda je podle vás toto kvalitní výrobek…zdá se mi to nějako levné… 2-dílný prut Mitchell 2,4m 10–30g + ZDARMA naviják a vlasec – za 689 kč… je to na www.braunstar.cz chytám přežně na údolní nádrži Seč, myslim že víc jak do hloubky 10 metrů se nikde nedostanu…a chytat chci takové ty štiky..boleny, candaty… kolem míry …a kdyby to vzalo omylem neco vetšího aby ten prut taky přežil… Takže by mě zajímalo jestl má cenu tenhle prut kupovat.
hledám hru
25.7.2004 | pompo | Ostatní nádobíčko | 5.575 zobrazení | 38 odpovědí
všichni to asi znate je uplně hnusne nebo ste nachcipani(nemocní)a vi chcete jit na rybi. uš pekně dlouho hledam nejakou hru jestli mate nejakou hru prosimvas vipalte ji dam za ni 50kč t. mohyla@centrum. cz
Vytyčovací prut
12.12.2010 | Shimano911 | Legislativa | 9.400 zobrazení | 64 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je opravdu povoleno využít vytyčovací prut. Někdo tomu říká Marker. Jen klasický prut, zátěž a splávek. bez háčku. Např. bych si tím vyznačil hranu lavice či krmné místo. Předem děkuji za odpovědi.
Nové Chytej mi nejde ve Firefoxu
16.3.2007 | | chytej.cz | 2.498 zobrazení | 17 odpovědí
Nové Chytej se mi špatně zobrazuje ve Firefoxu, je to normální, nebo mám něco špatně nastaveno? V IE nebo Opeře to jde dobře.
Satelitní kvíz - poznejte revír
18.9.2010 | Paja73 | Domácí revíry | 48.382 zobrazení | 329 odpovědí
Nedávno jsem viděl na nějakém fóru zajímavý kvíz ohledně památek a zajímavých míst v ČR. Tak mě napadlo, převést toto na rybářské revíry ať již svazové nebo soukromé. Je to jednoduché někdo zadá satelitní snímek revíru a ten kdo jej první pozná zadává další, pokud by nebyla delší dobu žádná odpověď poskytne zadávající nějakou nápovědu.
Pokud tenhle kvíz naznají admini blbostí, tak téma klidně smažte, nechci něco nutit, ovšem myslím že by to mohlo být zajímavé.
Co se stane pokud zapomenu povolenku?
28.3.2005 | free | Legislativa | 10.886 zobrazení | 74 odpovědí
Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povolenky,ryb lístek,docházku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.
Brněnská přehrada..
3.10.2006 | cercer | Domácí revíry | 7.059 zobrazení | 48 odpovědí
Chlapi..poraďte..chci tam jet zavláčet..nikdy jsem tam nebyl..zajímavá místa..kam se podívat.Popřípadě něco zajímavého v okolí…tedy..rybářsky zajímavého:-)
Lov línů na boilie
17.2.2011 | Jak.novi | Bílá ryba | 6.763 zobrazení | 46 odpovědí
Máte zkušenosti s lovem línů na boilie? Když ano, přihoďte tipy na boilie (příchuť, nebo dokonce recept) a třeba vhodnou montáž. Prostě vše o lovu lína na boilie (mohou být i zkušenosti s peletama).
Reklama v televizi
27.2.2010 | Hony | Vaše názory | 5.297 zobrazení | 36 odpovědí
Jak se vám líbí „odborně“ udělaná reklama pivních rybářů? Nevytažené teleskopy, pivo ve vezírku a duchaplné hlášky.
Jaký naviják???
16.12.2004 | Rico | Přívlač | 4.271 zobrazení | 29 odpovědí
Můžete mi někdo poradit podle čeho se mam orientovat , když si chci koupit navijám na vláčák?