Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kormoráni
4.12.2010 | osprey | Vaše názory | 85.089 zobrazení | 554 odpovědí
Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Záplavy ČR 2006???
28.3.2006 | Lukas | Ryby | 19.966 zobrazení | 130 odpovědí
Nemislyte si že budou zaplavy ja jo ale nechci aby byly vse bylo ve zpravach.Řeka ve starém Plzenci uz se vylila na louky.Stary plzenec je v zapadnich cechac.Uz jednou tam most opravovali.napred vyndali paneli dali tam vojenskej most a ted je tam novej.Doufam ze se to nebude opakovat.
Lov línů na boilie
17.2.2011 | Jak.novi | Bílá ryba | 7.070 zobrazení | 46 odpovědí
Máte zkušenosti s lovem línů na boilie? Když ano, přihoďte tipy na boilie (příchuť, nebo dokonce recept) a třeba vhodnou montáž. Prostě vše o lovu lína na boilie (mohou být i zkušenosti s peletama).
Prut do 1300
28.5.2008 | t.m66 | Pruty | 2.917 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj rybáři jak všichni dobře víte za 19 dnu je dravčí sezona a jelikož mě třpytkaení velice chytlo tak bych si chtěl pořídit proutek do 1300 kč…ale nemůžu si vybrat pošlu vám 2 typy
nevím co je lepší ale chtěl bych chytat štiky :) nejlepe na třpytky nebo woblery
Petru zdar
Blažší podmínky rybářského práva(ČRS středočeského svazu)
23.1.2009 | Pumpik | Legislativa | 2.612 zobrazení | 17 odpovědí
Dobrý večer,měl bych pár dotazů ohledně rybářského práva.Jednáse o mimopstruhovou vodu,revíru ČRS Středočeského územního svazu pro rok 2009. § 16 vyhlášky č. 197/2004Sb. (1)V mimopstruhovém rybáčském revíru je povoleným způsobem lovu: a)lov na položenou nebo lov na plavanou b)lov přívlačí nebo hlubinovou přívlačí v době od 16.června do 31.prosince. Takhle to tam je napsaný,ale je to nějakej nesmysl abych chytal na těžko a na splávek až od 16.června to je akorat povolen lov štik:D.Setkal jste se stím budto jsem si toho minulí rok nevšim protože vím že se chytá na těžko celoročně(kolikrát mě v únoru kontroval poribný a nic neřek)A jak je to teda z čeřínkováním?To je od 16 června taky?Děkuji za odpovědi snad to nějak přečtete.
Co podle vás znamená "ŽVEJKA PRUT"
23.9.2006 | regulus | Pruty | 10.468 zobrazení | 68 odpovědí
Tento „terminus technikus“ je poměrně dost rozšířenej. Jsem pevně přesvědčen, že naprostá většina těch kdo tento termín použila, vlastně ani neví, co s tím chtěli říci. Prostě by mě zajímalo, co si kdo z vás pod tímto termínem a v jaké souvislosti, což je dost důležitý představuje. Svůj sáhodlouhý názor doručím později, tak se zatím tužte. -:)))
Focení za šera
26.6.2006 | Sander | Ryby | 9.389 zobrazení | 61 odpovědí
Mohu se zeptat, jak fotíte za šera? Zda sebou na ryby nosíte stativ, nebo máte jiné finty, jak foťák udržet v „polních“ podmínkách v klidu? Upozorňuji, že mi jde o focení bez blesku a na malé vzdálenosti – dám sem jeden názorný příklad – tlouště foceného asi v 22:00, jak zamezit takovému rozmazání když jsem sám a v přírodě? Díky
Lužická Nisa 3
1.10.2006 | Vichrzhor | Domácí revíry | 3.847 zobrazení | 25 odpovědí
Právě jsem se vrátil ze své první návštěvy revíru Lužická Nisa 3, konkrétně úsek mezi Machnínem a Andělskou Horou. Voda špinavá, dost zapáchající, pár ryb jsem zahlídl, ale úlovek žádný. Celkem jsem rozčarován, ale v podstatě jsem něco podobného čekal. Budu rád, sdělíte – li svoje zkušenosti či nějaké tipy, jak a kde si dobře zamuškařit na Lužické Nise
Už se Vám podařilo zlomit prut?
11.5.2005 | jake | Neúspěchy | 18.640 zobrazení | 121 odpovědí
Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.
Kuriozní úlovky na přívlač
7.11.2004 | jake | Přívlač | 18.343 zobrazení | 119 odpovědí
Slyšel jsem v v jednom krámě s rybařinou, že kolega chytl kapra na přívlač na twistera. Zajímalo by mne, zda má někdo podobné kuriozní úlovky? Sám jsem rybář začátečník a moc jsem toho na přívlač zatím nechytil (alespoň kvalitou) – kromě desítek tloušťů – max.39 , okounů – max.32 a parem – max.46 a jedné štičky – 32 na svou pořádnou rybu na přívlač teprve čekám. Před týdnem se mě pověsila na mrtvou rybku půlmetrová štika – bohužel jsem neměl lanko, takže mě zbyly jen oči pro pláč. Ale nevzdávám to …
Amuři
22.7.2006 | Martin 16 | Úspěchy | 11.561 zobrazení | 75 odpovědí
Volná diskuze, o tom jak Vám berou a hlavně jací amuři..
Co se stane pokud zapomenu povolenku?
28.3.2005 | free | Legislativa | 11.409 zobrazení | 74 odpovědí
Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povolenky,ryb lístek,docházku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.
ODKUD JSTE?????
23.1.2005 | Klon | Ryby | 96.173 zobrazení | 623 odpovědí
Vím že toto téma se moc ryb netýká,ale zajímalo by mě odkud kdo je,abych se třeba mohl na něj obrátit když bych tam jel na ryby. Podle mě to má výhodu že se s tím dotyčným můžu pak předem dohodnout na ryby,protože většinou jezdím sám a ve více lidech je to lepší né. Tak pište díky
Trhání, trhání
16.10.2010 | chj.rybar | Přívlač | 6.633 zobrazení | 43 odpovědí
Dnes jsem nechal ve vodě nástrahy asi za 600Kč. Zajímalo by mne, jak jste na tom Vy?
Záhada
1.4.2010 | Shimano911 | Feeder | 3.397 zobrazení | 22 odpovědí
Prosím Vás, vysvětlí mi někdo z Vás jednu věc,týkající se krmení? Minulí rok jsem chytal na feeder krmení Traper cca za 50 Kč,ryby slušné,záběry časté. Poté jsem si koupil krmení za 120 Kč Lorpio Feeder Special Medium od Mivardi, a to jsem neměl dělat. Za víkend sotva 5 záběrů. Podotýkám že na Trapera jsem chytal skoro pořád s úspěchem. Zkusil jsem Mivardi a ani ťuk. Tak jak je to? Odráží se skutečně v ceně kvalita??
Poradte mi naviják
19.12.2005 | Poperr | Přívlač | 2.468 zobrazení | 16 odpovědí
Kupuju naviják je dobry:Vzhledove dobry, Sema x-force-zadni brzda,4 ložiska,vyvazena klicka,354g a 498kč
Přezdívky?
6.10.2004 | HaD | chytej.cz | 41.894 zobrazení | 271 odpovědí
Nakousl jsem to na srazu. zajímalo by mě, podle čeho jste si zvolili svou přezdívku. moje je celkem jasná David Havlíček neboli DaH. Dnes bych si asi dal vtipnější Havlíček David neboli HaD. Co tedy Vy?
Konflikty u vody!?
22.2.2005 | Tomucha | Ryby | 23.324 zobrazení | 151 odpovědí
měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody
"Revíry nasucho"
9.8.2015 | CeP | Domácí revíry | 12.219 zobrazení | 79 odpovědí
Letošní (2015) sucho nám
všem dává zabrat, rybám asi ještě více.
Na druhou stranu je na mnoha lokalitách možné spatřit co bylo našim očím
mnoho let skryté tak proč to nezdokumentovat? Další obrázky se stručným
popiskem a datací vítány.
24 HODINOVÝ RYBOLOV V ČR.CO VY NA TO?
20.1.2008 | kam!kaze | Legislativa | 9.588 zobrazení | 62 odpovědí
Myslím že tohle téma zajímá nás všechny tak sem s názory :)