Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
LOSOS
21.7.2004 | Prizrak | Lososovité ryby | 4.122 zobrazení | 28 odpovědí
Co si myslíte o vysazování lososů zpět do našich řek?
Prut do 1300
28.5.2008 | t.m66 | Pruty | 2.797 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj rybáři jak všichni dobře víte za 19 dnu je dravčí sezona a jelikož mě třpytkaení velice chytlo tak bych si chtěl pořídit proutek do 1300 kč…ale nemůžu si vybrat pošlu vám 2 typy
nevím co je lepší ale chtěl bych chytat štiky :) nejlepe na třpytky nebo woblery
Petru zdar
Poradte mi naviják
19.12.2005 | Poperr | Přívlač | 2.359 zobrazení | 16 odpovědí
Kupuju naviják je dobry:Vzhledove dobry, Sema x-force-zadni brzda,4 ložiska,vyvazena klicka,354g a 498kč
Focení za šera
26.6.2006 | Sander | Ryby | 9.007 zobrazení | 61 odpovědí
Mohu se zeptat, jak fotíte za šera? Zda sebou na ryby nosíte stativ, nebo máte jiné finty, jak foťák udržet v „polních“ podmínkách v klidu? Upozorňuji, že mi jde o focení bez blesku a na malé vzdálenosti – dám sem jeden názorný příklad – tlouště foceného asi v 22:00, jak zamezit takovému rozmazání když jsem sám a v přírodě? Díky
Prográmek na sčítání úlovků
21.12.2005 | saky | Ryby | 4.727 zobrazení | 32 odpovědí
máte nějakej prográmek ve kterým si sčítáte úlovky??? Jestli jo, co to umí?
Asi jsme přišli o český kaprařský rekord
15.8.2010 | osprey | Kaprařina | 3.841 zobrazení | 26 odpovědí
Zaslechl jsem nedávno na jihu Moravy historku o kaprovi 116 cm / 31 kg.
Uloven by měl být zřejmě dost pochybným způsobem někde na Dyji pod Novými Mlýny a kolektivně sežrán. Důkaz o jeho existenci v podobě snímku či šupiny neexistuje, ale „viděla ho celá hospoda“. Neslyšel jsem, ovšem, která.
Neví někdo něco bližšího? Mraky kaprařů „pasou“ po „třicítce“ z našeho území a evidentně budou mít cestičku k této metě zase o trošku těžší. Na druhou stranu, možná je tato ryba (pokud existovala) důkazem, že není nereálné něco takového chytit.
Na co chytat štiku ?
23.8.2007 | Pepa Kreidl | Dravci | 32.549 zobrazení | 220 odpovědí
Chci se vás zeptat,jaké máte zkušenosti s lovením štik,zda je chytáte raději na třpytku či woblera,nebo dáváte přednost raději živé rybce ?
"Revíry nasucho"
9.8.2015 | CeP | Domácí revíry | 11.687 zobrazení | 79 odpovědí
Letošní (2015) sucho nám
všem dává zabrat, rybám asi ještě více.
Na druhou stranu je na mnoha lokalitách možné spatřit co bylo našim očím
mnoho let skryté tak proč to nezdokumentovat? Další obrázky se stručným
popiskem a datací vítány.
UL Vláčák
21.5.2006 | navijak | Pruty | 6.652 zobrazení | 45 odpovědí
Nazdar chlapi,potřeboval bych trochu poradit.Pár let už vláčim,ale chtěl bych zkusit UL přívlač.Takže bych si rád pořídil nějaký pěkný proutek a navijáček.Obojí dohromady tak max. sedum hadrů,bylo by to na menší řeku,takže prut v délce tak 180–210cm,hlavně na wolbry a rotačky…dik za odp.
Malé, těžké plandavky
25.1.2016 | JKemr | Dravci | 5.325 zobrazení | 36 odpovědí
Ahoj, poraďte, kde sehnat plandavky kolem 3cm, max.4cm, těžké 7–8gr. Možná špatně hledám, ale nikde je nemůžu sehnam a v krabičce mi v této velikosti zbývá poslední. Nevím, kde jsem je kdysi sehnal, ale nutně je potřebuji. Díky moc za typy a rady.
spadávání ryb
25.5.2008 | rhany | Feeder | 4.292 zobrazení | 29 odpovědí
Mám velký problém.Spadávají mi větší ryby,buď je to hned po výpadu ryby,nebo při zdolávání u břebu.Používám háčky Owner s očkem 50922 vel.10,12. na průběžné montáži.Vše se začlo dít při posledních čtyřech návštěvách u vody.Poraďte co s tím,nebo jestli jste měli podobnou zkušenost,popřípadě jaké háčky používáte vy(značku,velikost,tip).Zapomněl jsem dodat,háček mám na každou chytačku nový.
Záplavy ČR 2006???
28.3.2006 | Lukas | Ryby | 19.268 zobrazení | 130 odpovědí
Nemislyte si že budou zaplavy ja jo ale nechci aby byly vse bylo ve zpravach.Řeka ve starém Plzenci uz se vylila na louky.Stary plzenec je v zapadnich cechac.Uz jednou tam most opravovali.napred vyndali paneli dali tam vojenskej most a ted je tam novej.Doufam ze se to nebude opakovat.
Jake pouzivate woblery?
30.5.2005 | willIam | Přívlač | 4.298 zobrazení | 29 odpovědí
Jaka znacka wobleru je podle Vas nejlepsi?
Svítilna
24.10.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 2.816 zobrazení | 19 odpovědí
Pánové, sem tam dámo a Ripko, prosím o radu. Potřebuji pro kamarádku svítilnu na chatu. Měla dobíjecí s adaptérem a ještě jí vyhovovalo, že na tom byla malá dioda, takže se to po tmě dobře hledalo. Jina při nabíjení to bylo na nějakém držáku na zdi, což není priorita. Asi by to mělo mít ochranu proti přebití, páč to má permanentně v zásuvce, kterou nahazuje hned po příjezdu zapnutím pojistek. Cena asi do 500Kč. A samozřejmě by to mělo svítit na nabití co nejdéla a nabíjení by mělo mít co nejkratší dobu. Tak nezapomeňte při doporučování uvádět i tyto údaje. Díky.
Amuři
22.7.2006 | Martin 16 | Úspěchy | 11.134 zobrazení | 75 odpovědí
Volná diskuze, o tom jak Vám berou a hlavně jací amuři..
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | Dravci | 6.531 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
Boli to ryby?
5.3.2006 | svaca | Ryby | 4.748 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím určitě se nekdo z nás setkal s tím, že se ho někdo zeptal ''A to to ty rybicky neboli chudinky''Zajímalo by me co jim na to odpovídáte!?
P revíry a úspěšnost lovu
31.5.2005 | fikus | Úspěchy | 4.004 zobrazení | 27 odpovědí
Jak se vám chytá na P revírech? Máte ve svém okolí dobře zarybněné P vody? Myslím tím jestli chytíte (skoro) pokaždé pěkné ryby, nebo odcházíte (většinou) jako bezrybky? Mám na mysli ryby lososovité.
Plotice
28.2.2006 | MK | Bílá ryba | 9.512 zobrazení | 64 odpovědí
Máte nějaké fígle na lov velkých plotic???
24 HODINOVÝ RYBOLOV V ČR.CO VY NA TO?
20.1.2008 | kam!kaze | Legislativa | 9.209 zobrazení | 62 odpovědí
Myslím že tohle téma zajímá nás všechny tak sem s názory :)