Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
poslední vláčka v roce
30.11.2005 | saky | Přívlač | 3.146 zobrazení | 21 odpovědí
Kdy vyrážíte naposled v roce na vláčku a kdy naposled vlezete do vody v broďácích.
já loni chtěl jít 31.12., ale den před sem moc pil a tak sem vzbudil až skoro za tmy … A naposled sem v broďácích vlez do vody loni 13.12. – nechtělo se mi urvat Storma, tak sem tam vlaz a nakonec si i neplánovaně zaplaval
Nejpoužívanější hmotnost jigů
28.11.2005 | dudu | Přívlač | 2.396 zobrazení | 16 odpovědí
Jakých jigů máte asi tak největší spotřebu? Já odhadem na Ps tak 70% 1,5g, zbytek 1 a 2 g. Na MPs 70% 4g, 10% 2g, 10% 6g, zbytek větší.
Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?
17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.652 zobrazení | 71 odpovědí
Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za
tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi
připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených
mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním
případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám
anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých
zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně
„nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem
hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád
ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné,
ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování
mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi
špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů
rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a
měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy
ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem
se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo
se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se
mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca
45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi.
Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???
Testování prutů Favorite pro veřejnost
19.8.2014 | karel.hrubin | Dravci | 8.101 zobrazení | 54 odpovědí
Vážený lide Petrova cechu, chystám se připravit jedinečnou akci pro příznivce přívlače a to otestovat si pruty značky Favorite, gumy Crazy Fish, K-tech a Red Bass. Rádi bychom Vám přiblížili chytání s Čeburaškou a další… Akce se bude konat 28.8. v Praze 4 na Písnické nádrži. Celá akce bude samozřejmě oficielně povolena Rybářským svazem a snad i vjezd na pozemek bude povolen PČR. Případnou změnu místa si vyhrazujeme, včas bychom informovali.
Vezměte si s sebou svoje navijáky! ! !
Máte li nějaké dotazy, připomínky či návrhy – pište, volejte
Karel Hrubín
Na jake ryby se specializujete
15.6.2005 | Wobler | Dravci | 6.600 zobrazení | 44 odpovědí
Na jake ryby se specializujete
Přezdívky?
6.10.2004 | HaD | chytej.cz | 40.704 zobrazení | 271 odpovědí
Nakousl jsem to na srazu. zajímalo by mě, podle čeho jste si zvolili svou přezdívku. moje je celkem jasná David Havlíček neboli DaH. Dnes bych si asi dal vtipnější Havlíček David neboli HaD. Co tedy Vy?
Rybářské časopisy
21.2.2008 | Czudko | Obchod | 9.311 zobrazení | 62 odpovědí
Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.
háčky s protihrotem vs. bez protihrotu
24.7.2011 | vovo | Vaše názory | 5.556 zobrazení | 37 odpovědí
chci vědět vaše názory a který používáte vy jestli s protihrotem nebo bez ja s protihrotem................
SALMO--najúčinejšie farby
27.4.2005 | RASTOK | Ryby | 4.957 zobrazení | 33 odpovědí
S ktorými farbami máte najlepšie skúsenosti ? U mňa je to : štuka – minnow RR, HP, PH zubáč – sting BL, GS, GMB pstruh – hornet T, DB, PH jalec – hornet D, BT
Hledám skušeného rybáře abi mi poradil
16.1.2006 | Tom1 | Kaprařina | 4.352 zobrazení | 29 odpovědí
[LIST]
Vánoční kapr a zima....
30.11.2005 | saky | Ryby | 3.155 zobrazení | 21 odpovědí
Baštíte 24.12. kapra, nebo si dáte radši nějakou jinou rybu, třeba pstruha…? Já osobně ryby nejim, takže se těšim na pořádnej flák prasátka .
povodne 2006- jejich dusledky???
3.6.2006 | perch | Ryby | 2.102 zobrazení | 14 odpovědí
Co se zmenilo na vasich domacich vodach po jarnich povodnich???
Kormoráni
4.12.2010 | osprey | Vaše názory | 83.258 zobrazení | 554 odpovědí
Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Konflikty u vody!?
22.2.2005 | Tomucha | Ryby | 22.696 zobrazení | 151 odpovědí
měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody
Kolik utratíte ročně za přívlač?
12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 6.919 zobrazení | 46 odpovědí
Dnes jsem byl u nás ve Zlíně v rybářském obchově For Fishing(bývalý Kováč Zlín) a potkal známeho,starého muškaře a vláčkaře a shodou okolností došlo k řeči,kolik asi tak vrazí do rybolovu. Odpovědi jsem se až zděsil:Okolo sto tisíc. Připadalo mi to hrozně moc(za takový prachy už jde pořídit auto nebo spoustu jiných užitečných věcí). Pak jsem si ale uvědomil,že když jsem minule byl pro twistery,woblery,atd,tak jsem tak utratil něco přes hadr. Dnes jsem byl zase,koupil jsem si streamry,háčky na streamery,smáčky,plandy,atd a vyšlo mi to aky skoro na hadr. Takovéto nakupy ovšem nedělám každý den,ale jen několikrát do roka(2–3krát). Zajímalo by mě,kolik do vláčky ročně asi vrazíte!?Zatím díky,denyg
smackovani
20.6.2010 | kingkubik | Přívlač | 4.213 zobrazení | 28 odpovědí
prosim o radu pri smackovani.obevil jsem tuhle metodu az letos a je to opravdu super.ale chtel by jsem poradit jak se vyhnout popripade poradit si se sticimi zuby?dneka jsem prisel o stiku cca 80cm mel jsem ji na prutu tak 5sekund nez prekousla 16nactku vlasec?pouzivate nekdo treba lanka nebo podobne?dekuji za odpoved
IQ našich rybářů
2.10.2006 | conwiq | Neúspěchy | 9.934 zobrazení | 66 odpovědí
Jaký máte názor na IQ našich rybářů? Jaký tipujete, že je republikový průměr. :/
Proč mizí rybí druhy z našich řek?
28.1.2011 | Poldík | Domácí revíry | 6.929 zobrazení | 46 odpovědí
Rád chodím rybařit k vodě, kde nevím co ulovím za rybí druh.Pravdou však je,že poslední roky je náhoda ulovit lína, lipana a okouna i tam, kde se to rybami jen hemžilo. Je ryb opravdu málo?
Tak co štiky berou?
1.8.2007 | pašerák7 | Dravci | 6.630 zobrazení | 44 odpovědí
co jste za letošní sezonu ulovili pochlubte se