Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Muškařský prut na "okolí Brna"
2.1.2013 | slapyd | Ostatní nádobíčko | 4.768 zobrazení | 30 odpovědí
Ahoj, rad bych zacal muskarit, potreboval bych, ale radu jaký prut do začátku pořídit na revíry, které jcou v Moravském Rybarském svazu ( tedy ne jen jizni morava, ale i Vysocina atd :) Nevím jake jsou tu typy rek a jaký vhodný prut na ně? Mám představu o 2,7m a AFTA 4–5, ale nevím jestli to nebude moc na zdejší vody. Rád bych chytal klasiku na menších a případně středních řekách (pokud tu takové jsou). Prosím teda o radu jestli je to správná volba popř. jestli ji nějak upravit, popř. klidně i konkrétní návrh na revír nebo výbavu potěší. Děkuji
Výroba rotaček, plandavek atd.
5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 17.358 zobrazení | 109 odpovědí
chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem
Rybářské časopisy
21.2.2008 | Czudko | Obchod | 9.873 zobrazení | 62 odpovědí
Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.
Máš štěstí ?
27.12.2005 | | Dravci | 3.820 zobrazení | 24 odpovědí
Každý z nás asi nepatří k partě ,,vyvolených" někdo na rybách štěstí má a chytá mu to samo,někdo studuje literaturu ,učí se od zkušenějších atd. a ono to pořád nepřichází. Když pominu ostatní okolnosti ,setkal jsem se ve svém životě mnohokrát se situací kdy dva rybáři chytající na stejnou nástrahu, ve stejné hloubce,na stejném dně,5 metrů od sebe charakterizovali oba příklady tohoto tématu. Jeden tahal,druhý si kousal nehty. K jaké karegorii patříte vy?Myslíš že máš štěstí?
Přívlačový prut
31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 19.303 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…
Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.
Máte letos nějakou trofejní rybu???
30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.955 zobrazení | 75 odpovědí
S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!
Co vás na tom bere ???
26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 7.181 zobrazení | 45 odpovědí
Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY
Entomologie pro muskare.
4.7.2016 | Snakei | Muškaření | 3.190 zobrazení | 20 odpovědí
Ahoj, nevite, kde sehnat tuhle knihu? Pritelkyne mi chce udelat radost k svatku, ale nikde neni skladem. Klidne z druhe ruky, diky.
Pike shooting - střílení štik
20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 12.310 zobrazení | 77 odpovědí
A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?
Boli to ryby?
5.3.2006 | svaca | Ryby | 5.113 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím určitě se nekdo z nás setkal s tím, že se ho někdo zeptal ''A to to ty rybicky neboli chudinky''Zajímalo by me co jim na to odpovídáte!?
LETOŠNÍ KAPŘI
20.10.2007 | Fish man | Kaprařina | 4.476 zobrazení | 28 odpovědí
Nazdárek jak to vypadalo letos u Vás s kaprama? Nějaký nový osobáček? Popřípadě hoďte i fotku!
Křeslo
15.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 8.634 zobrazení | 54 odpovědí
Prosím o radu. Chci si koupit nové křeslo, ale nabídka je tak široká že nevím pro které sáhnout. Poraďte mi nějaké. Dík.
SALMO--najúčinejšie farby
27.4.2005 | RASTOK | Ryby | 5.277 zobrazení | 33 odpovědí
S ktorými farbami máte najlepšie skúsenosti ? U mňa je to : štuka – minnow RR, HP, PH zubáč – sting BL, GS, GMB pstruh – hornet T, DB, PH jalec – hornet D, BT
Vlasec na UL přívlač
3.1.2007 | troutman2 | Přívlač | 4.800 zobrazení | 30 odpovědí
chtěl bych si koupit nakej vlasec na UL přívlač koukal sem na stelon 0,12mm má 2,6kg a nevim jak budu chytat ale nejčastějš na mini voblery a asi na 000 vaškovky.....
Techniky rybaření a věk
25.6.2008 | Robur | chytej.cz | 4.160 zobrazení | 26 odpovědí
Mohu nadhodit téma, kdo se zde cítí nejstarším muškařem či vláčkařem, případně plavačkářem či feedrařem. Nebo se podělit o důvody zanechání aktivnějších způsobů rybolovu směrem k bobkařině či jiným alternativám. Ne že by alzhaimer klepal na dveře, spíš mě k tomu zamyšlení vede letošní vláčkařský propadák /zatím, to se musí zlomit/:-) a Ripkova masáž:-)).
HRA
20.11.2007 | Robur | chytej.cz | 126.380 zobrazení | 789 odpovědí
Blíží se dlouhé zimní večery, tak mám takový nápad na hru, poslali by jsme adminům /asi Hadovi/ nějaké specifické a snadno identifikovatelné fotky z našich oblíběných revírů nebo lokalit kam jezdíme na ryby např. splav na nějaké řece, mlýn, most, hráz, strom, profláknutý flek na chytání s (vysvětlením, kde to je, což by se ale zveřejnilo až za týden). Ostatní by pak mezitím hádali: kde to je či co to je. Eventuelně by se mohla dát nápověda ze tří možností nebo nějaká pomocná věta, jako třeba, že přehrada je známá čistou vodou a pěknými okouny. Nebo přehrada byla napuštěná 1928. Ještě by se mně líbilo, kdyby byly na každý týden ty fotky dvě, jedna pro Čechy a jedna pro Moravu a Slezsko. Každá za bod a případně, že by Moravák uhodl foto z cizího regionu, tak by měl body dva a naopak, takže za jedno soutěžní kolo lze maximálně získat tři body. Pro to, aby člověk mohl získat dva body /jako že uhodl to z „cizího“ regionu by pak musel mít vyplněnou kartu člena, kde minimálně musí napsat bydliště, aby bylo patrné, že Brňák poznal Karlův most, který je jak známo v Praze.
Nový naviják na vláčku
1.6.2012 | bushman | Navijáky | 17.459 zobrazení | 109 odpovědí
Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.
Pletenku nebo vlasec?
11.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 9.448 zobrazení | 59 odpovědí
Zdarec včeci. Chci vás poprosit o radu. Přemýšlí o zakoupení pletenky. Minulej rok jsem chytal na vlasec AWA-SHIMA o průměru 0,35mm, protože poté co taťka urval pár pěkných ryb tvrdí, že vlasec pod 0,30mm není vlasec… Letos jsem zkoušel Berkley NANOFIL 0,28mm, ale absolutně se mi neosvědčil… Za chvíli se začal trhat jako papír… Vláčím hlavně na štiky a candáty, ale vercajk mám universálně a vláčím s ním aj okouny a pstruhy. A tak si říkám, že bych šel do nějaké pletenky do prům. asi 0,17mm, ale s pletenkama nemám žádný zkušenosti. (Mám prut Shimano FORCE MASTER AX 270M 10–30g)
automobil-pravá nebo levá ruka rybářova
4.1.2005 | silur | Legislativa | 9.293 zobrazení | 58 odpovědí
Už se vám taky stalo, že někomu jinému překážel váš vůz natolik, že jste museli přeparkovat?Nám ano. Přístupové cesty k různým revírům jsou dosti problematické a hlavně kapraři to dnes nemají jednoduché. Když jde člověk vláčet má jak se říká malou polní a počítá s procházkou, která k tomu patří ale co kaprař. To už není malá polní ale tri velké polní a to někdy musí jít člověk i dvakrát. Kde jsou ty časy, kdy nám stačil jeden bambusák, rohlík do kapsy a šlo se. Pokrok letí raketovou rychlostí v každém oboru lidské činnosti a rybařinu nevyjímaje. Valí se na nás takové novinky a rybář neodolá a nakupuje. Proto je pro rybáře a nejen kapraře automobil prostě nutností. Ano lze odnést věci 50 nebo 100m daleko na pěkný flek ale tahat věci třeba 300 nebo i 500m daleko a ještě se vracet pro druhou várku je prostě děs. Sem tam se ale najde cesta k vodě ale musíte vždy něco porušit – zákaz vjezdu, přírodní CHKO atd. A proto se ptám. Nebylo by dobré rybářům tyto cesty otevřít nebo zákonem povolit. Myslím si, že rybář má určitě větší vztah k přírodě nežli zemědělec, který uzavře cestu abi mu nikdo nejezdil po louce kolem řeky Napište svůj názor budu se těšit.
Testování prutů Favorite pro veřejnost
19.8.2014 | karel.hrubin | Dravci | 8.659 zobrazení | 54 odpovědí
Vážený lide Petrova cechu, chystám se připravit jedinečnou akci pro příznivce přívlače a to otestovat si pruty značky Favorite, gumy Crazy Fish, K-tech a Red Bass. Rádi bychom Vám přiblížili chytání s Čeburaškou a další… Akce se bude konat 28.8. v Praze 4 na Písnické nádrži. Celá akce bude samozřejmě oficielně povolena Rybářským svazem a snad i vjezd na pozemek bude povolen PČR. Případnou změnu místa si vyhrazujeme, včas bychom informovali.
Vezměte si s sebou svoje navijáky! ! !
Máte li nějaké dotazy, připomínky či návrhy – pište, volejte
Karel Hrubín