Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Na jake ryby se specializujete necteno

15.6.2005 | Wobler | Dravci | 6.918 zobrazení | 44 odpovědí

Na jake ryby se specializujete

Prográmek na sčítání úlovků necteno

21.12.2005 | saky | Ryby | 5.029 zobrazení | 32 odpovědí

máte nějakej prográmek ve kterým si sčítáte úlovky??? Jestli jo, co to umí?

Rybářské časopisy necteno

21.2.2008 | Czudko | Obchod | 9.767 zobrazení | 62 odpovědí

Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.

SALMO--najúčinejšie farby necteno

27.4.2005 | RASTOK | Ryby | 5.202 zobrazení | 33 odpovědí

S ktorými farbami máte najlepšie skúsenosti ? U mňa je to : štuka – minnow RR, HP, PH zubáč – sting BL, GS, GMB pstruh – hornet T, DB, PH jalec – hornet D, BT

Muškařský prut na "okolí Brna" necteno

2.1.2013 | slapyd | Ostatní nádobíčko | 4.732 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj, rad bych zacal muskarit, potreboval bych, ale radu jaký prut do začátku pořídit na revíry, které jcou v Moravském Rybarském svazu ( tedy ne jen jizni morava, ale i Vysocina atd :) Nevím jake jsou tu typy rek a jaký vhodný prut na ně? Mám představu o 2,7m a AFTA 4–5, ale nevím jestli to nebude moc na zdejší vody. Rád bych chytal klasiku na menších a případně středních řekách (pokud tu takové jsou). Prosím teda o radu jestli je to správná volba popř. jestli ji nějak upravit, popř. klidně i konkrétní návrh na revír nebo výbavu potěší. Děkuji

Máš štěstí ? necteno

27.12.2005 | | Dravci | 3.786 zobrazení | 24 odpovědí

Každý z nás asi nepatří k partě ,,vyvolených" někdo na rybách štěstí má a chytá mu to samo,někdo studuje literaturu ,učí se od zkušenějších atd. a ono to pořád nepřichází. Když pominu ostatní okolnosti ,setkal jsem se ve svém životě mnohokrát se situací kdy dva rybáři chytající na stejnou nástrahu, ve stejné hloubce,na stejném dně,5 metrů od sebe charakterizovali oba příklady tohoto tématu. Jeden tahal,druhý si kousal nehty. K jaké karegorii patříte vy?Myslíš že máš štěstí?

Entomologie pro muskare. necteno

4.7.2016 | Snakei | Muškaření | 3.154 zobrazení | 20 odpovědí

Ahoj, nevite, kde sehnat tuhle knihu? Pritelkyne mi chce udelat radost k svatku, ale nikde neni skladem. Klidne z druhe ruky, diky.

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 19.120 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.

Výroba rotaček, plandavek atd. necteno

5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 17.220 zobrazení | 109 odpovědí

chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem

Co vás na tom bere ??? necteno

26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 7.110 zobrazení | 45 odpovědí

Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY

Online CHAT na Chytej.cz necteno

26.11.2013 | HaD | chytej.cz | 3.160 zobrazení | 20 odpovědí

Online CHAT. Na Chytej.czZbrusu nová funkce umožňující rychlou soukromou komunikaci mezi uživateli. Uvítáme nápady, odhalení chyb apod.

Máte letos nějakou trofejní rybu??? necteno

30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.858 zobrazení | 75 odpovědí

S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!

Testování prutů Favorite pro veřejnost necteno

19.8.2014 | karel.hrubin | Dravci | 8.541 zobrazení | 54 odpovědí

Vážený lide Petrova cechu, chystám se připravit jedinečnou akci pro příznivce přívlače a to otestovat si pruty značky Favorite, gumy Crazy Fish, K-tech a Red Bass. Rádi bychom Vám přiblížili chytání s Čeburaškou a další… Akce se bude konat 28.8. v Praze 4 na Písnické nádrži. Celá akce bude samozřejmě oficielně povolena Rybářským svazem a snad i vjezd na pozemek bude povolen PČR. Případnou změnu místa si vyhrazujeme, včas bychom informovali.

Vezměte si s sebou svoje navijáky! ! !

Máte li nějaké dotazy, připomínky či návrhy – pište, volejte

Karel Hrubín

Prut a naviják na hodně jemnou přívlač necteno

9.11.2006 | | Přívlač | 5.857 zobrazení | 37 odpovědí

Prosím o radu. S postupným ochlazováním se přestávám věnovat sedavým a lehavým způsobům rybolovu a chodím vláčet. Největší úspěchy mám na malé gumové nástrahy, ale nemám na to vercajk, mám prut na střední přívlač 10–40g a naviják 50 , no a to není moc citlivé. Rád bych si pořídil něco hodně jemného na gumičky 2cm, malé woblerky a tak. Nic moc drahého, prut a naviják tak do 3000Kč, věnuji se tomuto chytání jenom okrajově na podzim. Chodím chytat hlavně na řeku Berounka a také na potok Rakovnický. Budu rád za každou radu, prut- délka a gramáž, naviják velikost.

vláčka s Fire Line necteno

26.9.2005 | MichalB | Přívlač | 5.700 zobrazení | 36 odpovědí

ahoj letos jsem toho s vláčákem moc nenachytal, ale v sobotu jsem zasel na Vltavu a docela slusne mi brali okouni na Kopyto.. Poridil jsem si FL 0,12. Co se tyka kontroly nastrahy a detekce zaberu, tak je to super, ale spousta ryb mi zrejme diky neprutaznosti snury spadla.. Brzdu jsem mel serizenou na prokluz.. Je to asi rukama.. Pouzivete FL na lehkou vlacku, nebo davate prednost klasickemu vlasci? Dik M.

Jaký měli vaši vedoucí v ryb. kroužku vliv na váš další vývoj? necteno

1.1.2006 | Hora | Ryby | 5.539 zobrazení | 35 odpovědí

Týká se to hlavně rybářů kteří začínali v rybářských kroužcích,jaký vliv na jejich další vývoj coby rybáře měli vedoucí mládeže.

Techniky rybaření a věk necteno

25.6.2008 | Robur | chytej.cz | 4.115 zobrazení | 26 odpovědí

Mohu nadhodit téma, kdo se zde cítí nejstarším muškařem či vláčkařem, případně plavačkářem či feedrařem. Nebo se podělit o důvody zanechání aktivnějších způsobů rybolovu směrem k bobkařině či jiným alternativám. Ne že by alzhaimer klepal na dveře, spíš mě k tomu zamyšlení vede letošní vláčkařský propadák /zatím, to se musí zlomit/:-) a Ripkova masáž:-)).

Pletenku nebo vlasec? necteno

11.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 9.347 zobrazení | 59 odpovědí

Zdarec včeci. Chci vás poprosit o radu. Přemýšlí o zakoupení pletenky. Minulej rok jsem chytal na vlasec AWA-SHIMA o průměru 0,35mm, protože poté co taťka urval pár pěkných ryb tvrdí, že vlasec pod 0,30mm není vlasec… Letos jsem zkoušel Berkley NANOFIL 0,28mm, ale absolutně se mi neosvědčil… Za chvíli se začal trhat jako papír… Vláčím hlavně na štiky a candáty, ale vercajk mám universálně a vláčím s ním aj okouny a pstruhy. A tak si říkám, že bych šel do nějaké pletenky do prům. asi 0,17mm, ale s pletenkama nemám žádný zkušenosti. (Mám prut Shimano FORCE MASTER AX 270M 10–30g)

automobil-pravá nebo levá ruka rybářova necteno

4.1.2005 | silur | Legislativa | 9.191 zobrazení | 58 odpovědí

Už se vám taky stalo, že někomu jinému překážel váš vůz natolik, že jste museli přeparkovat?Nám ano. Přístupové cesty k různým revírům jsou dosti problematické a hlavně kapraři to dnes nemají jednoduché. Když jde člověk vláčet má jak se říká malou polní a počítá s procházkou, která k tomu patří ale co kaprař. To už není malá polní ale tri velké polní a to někdy musí jít člověk i dvakrát. Kde jsou ty časy, kdy nám stačil jeden bambusák, rohlík do kapsy a šlo se. Pokrok letí raketovou rychlostí v každém oboru lidské činnosti a rybařinu nevyjímaje. Valí se na nás takové novinky a rybář neodolá a nakupuje. Proto je pro rybáře a nejen kapraře automobil prostě nutností. Ano lze odnést věci 50 nebo 100m daleko na pěkný flek ale tahat věci třeba 300 nebo i 500m daleko a ještě se vracet pro druhou várku je prostě děs. Sem tam se ale najde cesta k vodě ale musíte vždy něco porušit – zákaz vjezdu, přírodní CHKO atd. A proto se ptám. Nebylo by dobré rybářům tyto cesty otevřít nebo zákonem povolit. Myslím si, že rybář má určitě větší vztah k přírodě nežli zemědělec, který uzavře cestu abi mu nikdo nejezdil po louce kolem řeky Napište svůj názor budu se těšit.

Křeslo necteno

15.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 8.557 zobrazení | 54 odpovědí

Prosím o radu. Chci si koupit nové křeslo, ale nabídka je tak široká že nevím pro které sáhnout. Poraďte mi nějaké. Dík.