Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Online CHAT na Chytej.cz
26.11.2013 | HaD | chytej.cz | 3.073 zobrazení | 20 odpovědí
Zbrusu nová funkce
umožňující rychlou soukromou komunikaci mezi uživateli. Uvítáme nápady,
odhalení chyb apod.
prívlačová taška
7.2.2006 | pablo | Ostatní nádobíčko | 18.623 zobrazení | 121 odpovědí
rozmýšlam o kúpe prívlačovej tašky aj s krabicami-boxami v počte 2–5 ks a mala by byť menej premokavá (napr. do lode). Máte s ňou nejaké skúsenosti? Prípadne poprosím značku a kontakt. Dík
KLEŠTĚ NA SUMCE ! ! !
22.5.2006 | Bobson | Sumcařina | 13.380 zobrazení | 87 odpovědí
Sumci -Kleště na sumce! Znáte to? Máte někdo zkušenosti o tomto vynálezu? Na přelomu května jsem byl s partičkou Reného Plzáka opět na výpravě, kde jsem potkal člověka Jaroslava Matouška, jež je vlastníkem patentu KLEŠTÍ NA SUMCE. V dnešní době si už lov bez tohoto náčiní nedokážu představit. Sám Jaroslav chytil sumce 223 cm, 78 kg bez jakékoliv asistence lidí. Při jeho zdoláváni na lodi použil zmíněné kleště, sumce zapnul o loď a v klídku dojel na břeh. Nemusel tahat takovou rybu do lodi. Z toho vyplývá, že pokud chcete sumce uchovat a zavážete jej na provaz, není to to pravé ořechové. Nasunutí kleští do tlamy sumce trvá 3 – 4 sekundy a ryba je tak minimálně vystavena bolesti a poškození. Mrkněte na to sami a udělejte si obrázek o tomto vynálezu sami. Napište mi na tento vynález Váš názor.Pokusím se tam dát svoje fotky.Inf. www.fischterrier.cz
Malé, těžké plandavky
25.1.2016 | JKemr | Dravci | 5.540 zobrazení | 36 odpovědí
Ahoj, poraďte, kde sehnat plandavky kolem 3cm, max.4cm, těžké 7–8gr. Možná špatně hledám, ale nikde je nemůžu sehnam a v krabičce mi v této velikosti zbývá poslední. Nevím, kde jsem je kdysi sehnal, ale nutně je potřebuji. Díky moc za typy a rady.
SALMO--najúčinejšie farby
27.4.2005 | RASTOK | Ryby | 5.077 zobrazení | 33 odpovědí
S ktorými farbami máte najlepšie skúsenosti ? U mňa je to : štuka – minnow RR, HP, PH zubáč – sting BL, GS, GMB pstruh – hornet T, DB, PH jalec – hornet D, BT
smackovani
20.6.2010 | kingkubik | Přívlač | 4.306 zobrazení | 28 odpovědí
prosim o radu pri smackovani.obevil jsem tuhle metodu az letos a je to opravdu super.ale chtel by jsem poradit jak se vyhnout popripade poradit si se sticimi zuby?dneka jsem prisel o stiku cca 80cm mel jsem ji na prutu tak 5sekund nez prekousla 16nactku vlasec?pouzivate nekdo treba lanka nebo podobne?dekuji za odpoved
Od ledna k vodě bez povolenky
11.11.2009 | carpz | Legislativa | 13.549 zobrazení | 88 odpovědí
Politici usnadní pytlákům chytání. RS už nebude moct chytat pytláky pokud nebudou mít víc ryb, jak za pět tisíc korun, tak nač povolenky? Novela zákona o pytláctví.
Testování prutů Favorite pro veřejnost
19.8.2014 | karel.hrubin | Dravci | 8.319 zobrazení | 54 odpovědí
Vážený lide Petrova cechu, chystám se připravit jedinečnou akci pro příznivce přívlače a to otestovat si pruty značky Favorite, gumy Crazy Fish, K-tech a Red Bass. Rádi bychom Vám přiblížili chytání s Čeburaškou a další… Akce se bude konat 28.8. v Praze 4 na Písnické nádrži. Celá akce bude samozřejmě oficielně povolena Rybářským svazem a snad i vjezd na pozemek bude povolen PČR. Případnou změnu místa si vyhrazujeme, včas bychom informovali.
Vezměte si s sebou svoje navijáky! ! !
Máte li nějaké dotazy, připomínky či návrhy – pište, volejte
Karel Hrubín
vláčka s Fire Line
26.9.2005 | MichalB | Přívlač | 5.549 zobrazení | 36 odpovědí
ahoj letos jsem toho s vláčákem moc nenachytal, ale v sobotu jsem zasel na Vltavu a docela slusne mi brali okouni na Kopyto.. Poridil jsem si FL 0,12. Co se tyka kontroly nastrahy a detekce zaberu, tak je to super, ale spousta ryb mi zrejme diky neprutaznosti snury spadla.. Brzdu jsem mel serizenou na prokluz.. Je to asi rukama.. Pouzivete FL na lehkou vlacku, nebo davate prednost klasickemu vlasci? Dik M.
Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?
17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.955 zobrazení | 71 odpovědí
Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za
tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi
připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených
mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním
případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám
anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých
zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně
„nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem
hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád
ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné,
ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování
mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi
špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů
rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a
měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy
ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem
se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo
se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se
mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca
45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi.
Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???
Tak co štiky berou?
1.8.2007 | pašerák7 | Dravci | 6.791 zobrazení | 44 odpovědí
co jste za letošní sezonu ulovili pochlubte se
Jaký měli vaši vedoucí v ryb. kroužku vliv na váš další vývoj?
1.1.2006 | Hora | Ryby | 5.411 zobrazení | 35 odpovědí
Týká se to hlavně rybářů kteří začínali v rybářských kroužcích,jaký vliv na jejich další vývoj coby rybáře měli vedoucí mládeže.
Výroba rotaček, plandavek atd.
5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 16.885 zobrazení | 109 odpovědí
chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem
Mník na jižní Moravě
21.10.2005 | Robur | Ostatní ryby | 8.361 zobrazení | 54 odpovědí
Nevíte kde? Možná jsem zadal moc velký region, stačilo by mně rovířit debatu o tom, zda jsou na Svratce č. 6, nad Veversko Bítýškou.
Prut a naviják na hodně jemnou přívlač
9.11.2006 | | Přívlač | 5.726 zobrazení | 37 odpovědí
Prosím o radu. S postupným ochlazováním se přestávám věnovat sedavým a lehavým způsobům rybolovu a chodím vláčet. Největší úspěchy mám na malé gumové nástrahy, ale nemám na to vercajk, mám prut na střední přívlač 10–40g a naviják 50 , no a to není moc citlivé. Rád bych si pořídil něco hodně jemného na gumičky 2cm, malé woblerky a tak. Nic moc drahého, prut a naviják tak do 3000Kč, věnuji se tomuto chytání jenom okrajově na podzim. Chodím chytat hlavně na řeku Berounka a také na potok Rakovnický. Budu rád za každou radu, prut- délka a gramáž, naviják velikost.
medializacia nasho admina.
30.11.2005 | kostnak | chytej.cz | 2.939 zobrazení | 19 odpovědí
poslednou dobou akoby sa s HaDmi vrece roztrhlo. su vsHaDe!!!!!!!!!!
ja som si vcera wobbler kupil a na nom, ze: sHaD rap.
kde to bude mat podla vas koniec???
Co vás na tom bere ???
26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 6.973 zobrazení | 45 odpovědí
Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY
Který ,,styl" rybaření je nejrozšířenější?
25.1.2006 | Gagi | Ryby | 2.482 zobrazení | 16 odpovědí
Který ,,styl" rybaření je podle Vás nejrozšířenější? Že je nejvíc bobkařů se asi shodnem, podle mého pak následují vláčkaři a dohání je feeder. Ještě je dost plavačkářů a až za nimi následují kapraři, sumcaři a muškaři. Nebo je to jinak ?
Přívlačový prut
31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 18.801 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…
Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.
Máte letos nějakou trofejní rybu???
30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.647 zobrazení | 75 odpovědí
S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!