Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb. necteno

4.3.2011 | 1Mara | Domácí revíry | 43.405 zobrazení | 288 odpovědí

Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).

Berounka necteno

4.3.2008 | Kobr | Domácí revíry | 24.834 zobrazení | 165 odpovědí

Pro místní rybáře

KLEŠTĚ NA SUMCE ! ! ! necteno

22.5.2006 | Bobson | Sumcařina | 13.106 zobrazení | 87 odpovědí

Sumci -Kleště na sumce! Znáte to? Máte někdo zkušenosti o tomto vynálezu? Na přelomu května jsem byl s partičkou Reného Plzáka opět na výpravě, kde jsem potkal člověka Jaroslava Matouška, jež je vlastníkem patentu KLEŠTÍ NA SUMCE. V dnešní době si už lov bez tohoto náčiní nedokážu představit. Sám Jaroslav chytil sumce 223 cm, 78 kg bez jakékoliv asistence lidí. Při jeho zdoláváni na lodi použil zmíněné kleště, sumce zapnul o loď a v klídku dojel na břeh. Nemusel tahat takovou rybu do lodi. Z toho vyplývá, že pokud chcete sumce uchovat a zavážete jej na provaz, není to to pravé ořechové. Nasunutí kleští do tlamy sumce trvá 3 – 4 sekundy a ryba je tak minimálně vystavena bolesti a poškození. Mrkněte na to sami a udělejte si obrázek o tomto vynálezu sami. Napište mi na tento vynález Váš názor.Pokusím se tam dát svoje fotky.Inf. www.fischterrier.cz

Proč mizí rybí druhy z našich řek? necteno

28.1.2011 | Poldík | Domácí revíry | 6.924 zobrazení | 46 odpovědí

Rád chodím rybařit k vodě, kde nevím co ulovím za rybí druh.Pravdou však je,že poslední roky je náhoda ulovit lína, lipana a okouna i tam, kde se to rybami jen hemžilo. Je ryb opravdu málo?

Tak co štiky berou? necteno

1.8.2007 | pašerák7 | Dravci | 6.623 zobrazení | 44 odpovědí

co jste za letošní sezonu ulovili pochlubte se

Co takhle slovník cizích slov? necteno

24.12.2006 | | Ryby | 3.918 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj kamarádi. Tak jsem si řekl, že se obrátím hlavně na mladší generaci, jazykově vybavenou…nee­xistuje nějaký slovník kde bych si nalistoval třeba „přívlač“ a našel si co je to „spinning“, nebo jaký je rozdíl mezi woblerem a ripperem, a vůbec jak se vyznat ve všech těch cizích výrazech v rybařině?

olešna nebo horni bečva necteno

8.3.2010 | hanz.333 | Domácí revíry | 3.014 zobrazení | 20 odpovědí

čaute da se chgytit na těchto revirech naky větši kapr nad 60cm ma někdo takovy ulovek jestli jo napište ale i ostatni ryby mužou byt

ODKUD JSTE????? necteno

23.1.2005 | Klon | Ryby | 93.938 zobrazení | 623 odpovědí

Vím že toto téma se moc ryb netýká,ale zajímalo by mě odkud kdo je,abych se třeba mohl na něj obrátit když bych tam jel na ryby. Podle mě to má výhodu že se s tím dotyčným můžu pak předem dohodnout na ryby,protože většinou jezdím sám a ve více lidech je to lepší né. Tak pište díky

privlac - pomoc necteno

21.8.2005 | Hosty | Přívlač | 6.486 zobrazení | 43 odpovědí

Pomúzeme nekdo jak do zacatku s privlaci…?? proste takovej malej navod… celkove co a jak… Dik moc!!!

Jaký měli vaši vedoucí v ryb. kroužku vliv na váš další vývoj? necteno

1.1.2006 | Hora | Ryby | 5.281 zobrazení | 35 odpovědí

Týká se to hlavně rybářů kteří začínali v rybářských kroužcích,jaký vliv na jejich další vývoj coby rybáře měli vedoucí mládeže.

Bižuterie FEEDER necteno

9.8.2006 | topaga | Feeder | 4.221 zobrazení | 28 odpovědí

Můžete mně prosím poradit, co mně ještě chybí z krmítek aj. základní feederové bižuterie popř. jiné fígle co by bylo doběré pro začátečníka :-) Háčky používám 6–10 Owner, olova 30–60g z kaprařiny, ale tím to asi končí co by šlo použít. Zatím mám zajištěný jen prut, naviják, dobrou náladu a odhodlání :-)

Povodně necteno

30.6.2006 | Sander | Ryby | 2.563 zobrazení | 17 odpovědí

Když se tak zamyslím nad tím, jak každou chvíli a po každém větším dešti stoupají naše řeky až na 3 stupeň, přijde mi to už nějaké divné, Nejsem velký pamětník, ale toto se před dvanácti lety tak často neopakovalo. Vím, že tento server navštěvují rybáři, takže by se dalo říci „laikové“, ale napadá Vás nějaká příčina, která by toto způsobovala? Mám namysli třeba napřímení toků, méně lesů a tímpádem i horší terén k zadržování vody (polnosti) a v neposlední řadě i účinky globálního oteplování (?).

Prut a naviják na hodně jemnou přívlač necteno

9.11.2006 | | Přívlač | 5.588 zobrazení | 37 odpovědí

Prosím o radu. S postupným ochlazováním se přestávám věnovat sedavým a lehavým způsobům rybolovu a chodím vláčet. Největší úspěchy mám na malé gumové nástrahy, ale nemám na to vercajk, mám prut na střední přívlač 10–40g a naviják 50 , no a to není moc citlivé. Rád bych si pořídil něco hodně jemného na gumičky 2cm, malé woblerky a tak. Nic moc drahého, prut a naviják tak do 3000Kč, věnuji se tomuto chytání jenom okrajově na podzim. Chodím chytat hlavně na řeku Berounka a také na potok Rakovnický. Budu rád za každou radu, prut- délka a gramáž, naviják velikost.

Potápíte se pro uváznuté nástrahy a riskujete tak svůj život? necteno

21.6.2006 | HaD | Ryby | 4.833 zobrazení | 32 odpovědí

Nevím, jestli jste slyšeli o tom, co se stalo 19.6.2006. Prý o tom psali i v Blesku. Dnes mi volal TR a vyprávěl o tragédii, která se stala na Dyji právě 19.6.2006. Rybář, kterého jsem znal a byl kamarádem několika mých kamarádů při lovu přívlačí uvázl woblerem v řece a rozhodl se jej vyprostit tak, že se pro něj potápěl. Bohužel se mu to stalo osudné, zamotal se do utrhaných šňůr a vlasců a utopil se. Bylo mu 25 let, byl ženatý a měl dvě děti. Znám více rybářů, kteří se pro nástrahy běžně potápí. Já to nikdy nepraktikoval – mám z toho takovou lehkou fobii. Co vy? Potápíte se pro nástrahy i do hloubky a riskujete tak svůj život?

prívlačová taška necteno

7.2.2006 | pablo | Ostatní nádobíčko | 18.299 zobrazení | 121 odpovědí

rozmýšlam o kúpe prívlačovej tašky aj s krabicami-boxami v počte 2–5 ks a mala by byť menej premokavá (napr. do lode). Máte s ňou nejaké skúsenosti? Prípadne poprosím značku a kontakt. Dík

Od ledna k vodě bez povolenky necteno

11.11.2009 | carpz | Legislativa | 13.308 zobrazení | 88 odpovědí

Politici usnadní pytlákům chytání. RS už nebude moct chytat pytláky pokud nebudou mít víc ryb, jak za pět tisíc korun, tak nač povolenky? Novela zákona o pytláctví.

Muškařský prut na "okolí Brna" necteno

2.1.2013 | slapyd | Ostatní nádobíčko | 4.538 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj, rad bych zacal muskarit, potreboval bych, ale radu jaký prut do začátku pořídit na revíry, které jcou v Moravském Rybarském svazu ( tedy ne jen jizni morava, ale i Vysocina atd :) Nevím jake jsou tu typy rek a jaký vhodný prut na ně? Mám představu o 2,7m a AFTA 4–5, ale nevím jestli to nebude moc na zdejší vody. Rád bych chytal klasiku na menších a případně středních řekách (pokud tu takové jsou). Prosím teda o radu jestli je to správná volba popř. jestli ji nějak upravit, popř. klidně i konkrétní návrh na revír nebo výbavu potěší. Děkuji

Chytání ryb v letním období 24 hodin denně necteno

12.1.2007 | Radous | Legislativa | 16.672 zobrazení | 110 odpovědí

V poslední době se hodně hovoří o době lovu v letním období povolit lov 24 denně .Já s tím souhlasím, jelikož je spousta rybářů , kteří v letním období nedodržujou dobu lovu .Ani se nedivím,protože když jede rybář na ryby s úmyslem chytit životní rybu tak se musí vysedět.Myslím, že spousta rybářů je naštavnych , když končí doba denního lovu musí své náčiní vytahnout z vody.Tak at se někdo nad tím zamyslí .ten kdo bude brát (pytlačit)ryby tak je mu jedno kdy a nekouká na dobu lovu.a takových je mezi náma dost.mám s tím zkušenosti jelikož jsem členem RS.

Elektromotor necteno

7.6.2009 | filip111 | Ostatní nádobíčko | 8.352 zobrazení | 55 odpovědí

Uvažuji o koupi elektromotoru, starší diskuze jsem si pročetl, ale jsou staršího data, tak si říkám, že se možná lecos změnilo co se týká výkonu, spotřeby apod. Koukal jsem na E-Thrust 36 lb, popř. 55lb. Řeším jakou k němu baterii, nebo jestli máte někdo jiný typ na to jaký motor koupit. Provozovat ho budu na nafukovacím Seahawku do doby než koupím něco pevnějšího. Budu rád za jakékoliv postřehy, na co si dát pozor apod.

Salmo nebo Rapala necteno

14.3.2009 | -zruseno | Přívlač | 11.097 zobrazení | 73 odpovědí

Jaké woblery máte radši, od Rapaly, nebo od Salma? Pište.