Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Co vás na tom bere ??? necteno

26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 6.835 zobrazení | 45 odpovědí

Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY

Je aktivni muskareni privlac z hlediska rybarskeho radu? necteno

31.12.2009 | lowend | Muškaření | 6.539 zobrazení | 43 odpovědí

Prestoze vim, ze tato otazka uz na nekterych forech zaznela, rad bych vedel, jak se u vas porybni vyrovnavaji s aktivnim vedenim mokre mouchy nebo lury v dobe, kdy je zakazana privlac. Dnes jsem volal funkcionari rady CRS, ktery mi rekl, ze na Orliku bych mohl mit problem, nebot se rozhodli kvalifikovat popotahovani musky jako privlac. Podobne je to v radlicke organizaci v Praze. Tam jsou smirlivejsi, pokud to bude vypadat jako moucha a ne jako streamer, respektive aspon ne jako stikovy streamer. Precetl jsem si rybarsky rad a podle neho mi spise vychazi, ze pokud uvazu z peri cokoli bez plisku nebo vrtulky, tak to mohu tahat treba na lane za clunem a bude to porad muskareni. Nechci diskutovat, zda je to spravne nebo ne, ale zda je to povolene nebo ne.

pejskaři-taky vás štvou... necteno

7.9.2008 | Futureriver | chytej.cz | 9.742 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj lidi,
jen by mě zajímalo jaký Vy máte názor na pejskaře? myslím hlavně ty co maj různý bojový plemena pitbul,rotvajler atd.. choděj s nima kolem vody a nemaj je navodítku. Např: Chytáte a přiběhne k vám pitbul a začne solidně na vás štěkat.. no a páníčka má cca 20 m dál nebo víc..a páníček říká,že nekouše..,Jakej je váš názor na to?(Neměli by být psi u vody na vodítku??

Pravidla Chytej.cz necteno

2.3.2008 | Klon | chytej.cz | 5.024 zobrazení | 33 odpovědí

Pánové,jak všichni pomalu zjišťujeme,re­gistruje se sem čím dál víc lidí kteří se neumějí chovat a nadávají nebo jinak urážejí členy na Chytej.cz.Narušují tím klid a pohodu členům,kteří doopravdy mají zájem na rozvoji a kvalitě těchto stránek… Navrhuji udělat pravidla,které si bude muset každý nový člen při registraci přečíst nebo ho to nepustí dále…Jakmile poruší některé s pravidel dostane podmínku a poruší je dále dostane blok popřípadě i blok IP.Mohl by to hlídat nějaký prográmek na vulgaritu a taky ostatní členové si to taky ohlídáme…Do pravidel by se mohl zahrnout i zbytečné zakládání témat apod.. Opravdu by toto bylo zapotřebí,protože mě fakt některý lidi svým chováním přivádějí ke vzteku a né jenom mě… Podávám to jako návrh.Vyjádřete se pro jeho legalizaci a pak podáme podmět HaDovi nebo jego pomocníkům…Děkuji.

Který ,,styl" rybaření je nejrozšířenější? necteno

25.1.2006 | Gagi | Ryby | 2.437 zobrazení | 16 odpovědí

Který ,,styl" rybaření je podle Vás nejrozšířenější? Že je nejvíc bobkařů se asi shodnem, podle mého pak následují vláčkaři a dohání je feeder. Ještě je dost plavačkářů a až za nimi následují kapraři, sumcaři a muškaři. Nebo je to jinak ?

Rybářské základny - Ano či Ne necteno

11.6.2007 | breca | Ryby | 2.131 zobrazení | 14 odpovědí

Podle aktuální informace amerického serveru i-yesterday.com došlo k jednání při summitu G8 mezi Vladimírem a Gergem o možnosti vybudovat v Česku rybářské základny. Vše vyplynulo ze zájmu uvést v život vynález českého studenta – automatický prut – a praxi si tak ověřit jeho funkčnost. Společnou řeč však stratili v momentě, kdy se jednalo, čí sonar bude sledovat zarybněnost. Američané trvají na svém nejmodernějším satelitním sonaru SeeAll, který dokaže lokalizovat i červa na háčku, Rusové celý projekt podmiňují instalací svého satelitu BrosaťMetko, který svými lasery dokáže tohoto červa dokonce zastřelit. Očekává se tvrdý střet na obou stranách, který bude jistě podepřen věcnými argumenty na téma: Nejdříve se koukat, či rovnou střílet. Ani na naší straně není jednota. Předseda vlády Topolánek zastává názor, že je dobré mít všechny červy pod dozorem, zatímco předseda nejsilnější opoziční strany Paroubek tvrdí, že všechny pozemské červy je třeba vyhubit. Na jaké straně jste vy???

Výroba rotaček, plandavek atd. necteno

5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 16.626 zobrazení | 109 odpovědí

chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem

Mník na jižní Moravě necteno

21.10.2005 | Robur | Ostatní ryby | 8.236 zobrazení | 54 odpovědí

Nevíte kde? Možná jsem zadal moc velký region, stačilo by mně rovířit debatu o tom, zda jsou na Svratce č. 6, nad Veversko Bítýškou.

Fotografie v rybářských časopisech necteno

24.2.2011 | Luccini | Vaše názory | 2.133 zobrazení | 14 odpovědí

Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???

HRA necteno

20.11.2007 | Robur | chytej.cz | 120.538 zobrazení | 788 odpovědí

Blíží se dlouhé zimní večery, tak mám takový nápad na hru, poslali by jsme adminům /asi Hadovi/ nějaké specifické a snadno identifikovatelné fotky z našich oblíběných revírů nebo lokalit kam jezdíme na ryby např. splav na nějaké řece, mlýn, most, hráz, strom, profláknutý flek na chytání s (vysvětlením, kde to je, což by se ale zveřejnilo až za týden). Ostatní by pak mezitím hádali: kde to je či co to je. Eventuelně by se mohla dát nápověda ze tří možností nebo nějaká pomocná věta, jako třeba, že přehrada je známá čistou vodou a pěknými okouny. Nebo přehrada byla napuštěná 1928. Ještě by se mně líbilo, kdyby byly na každý týden ty fotky dvě, jedna pro Čechy a jedna pro Moravu a Slezsko. Každá za bod a případně, že by Moravák uhodl foto z cizího regionu, tak by měl body dva a naopak, takže za jedno soutěžní kolo lze maximálně získat tři body. Pro to, aby člověk mohl získat dva body /jako že uhodl to z „cizího“ regionu by pak musel mít vyplněnou kartu člena, kde minimálně musí napsat bydliště, aby bylo patrné, že Brňák poznal Karlův most, který je jak známo v Praze.

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 18.503 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.

Pike shooting - střílení štik necteno

20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 11.770 zobrazení | 77 odpovědí

A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?

Máte letos nějakou trofejní rybu??? necteno

30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.473 zobrazení | 75 odpovědí

S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!

Křeslo necteno

15.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 8.260 zobrazení | 54 odpovědí

Prosím o radu. Chci si koupit nové křeslo, ale nabídka je tak široká že nevím pro které sáhnout. Poraďte mi nějaké. Dík.

VYSAZOVÁNÍ ÚHOŘÍHO MONTÉ necteno

11.3.2008 | HaD | Legislativa | 5.502 zobrazení | 36 odpovědí

Na co by jste se odborníků a zástupců svazu zeptali, kdyby jste měli možnost být u toho?

Máš štěstí ? necteno

27.12.2005 | | Dravci | 3.671 zobrazení | 24 odpovědí

Každý z nás asi nepatří k partě ,,vyvolených" někdo na rybách štěstí má a chytá mu to samo,někdo studuje literaturu ,učí se od zkušenějších atd. a ono to pořád nepřichází. Když pominu ostatní okolnosti ,setkal jsem se ve svém životě mnohokrát se situací kdy dva rybáři chytající na stejnou nástrahu, ve stejné hloubce,na stejném dně,5 metrů od sebe charakterizovali oba příklady tohoto tématu. Jeden tahal,druhý si kousal nehty. K jaké karegorii patříte vy?Myslíš že máš štěstí?

Co se vyplatilo na veletrhu koupit necteno

29.3.2008 | Robur | Obchod | 13.165 zobrazení | 86 odpovědí

Omlouvám se za 3. veletržní fórum, ale nechci aby otázka zapadla v historii. Zítra jdu ještě jednou na veletrh, tak se ptám, co vás tam letos nejvíc zaujalo nebo co jste výhodně pořídili, krom výstavní opice. Mám na to jen chvilku, jdu s klukem na modely a takhle půjdu na jistotu.

firma D.A.M necteno

26.12.2008 | nemecky.0vcak | Ryby | 10.408 zobrazení | 68 odpovědí

chci se zeptat jestli máte skušenosti s touto fimrou..dostal jsem od ní naviják ,a tak chci vedět do ceho jdu..

Pletenku nebo vlasec? necteno

11.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 9.040 zobrazení | 59 odpovědí

Zdarec včeci. Chci vás poprosit o radu. Přemýšlí o zakoupení pletenky. Minulej rok jsem chytal na vlasec AWA-SHIMA o průměru 0,35mm, protože poté co taťka urval pár pěkných ryb tvrdí, že vlasec pod 0,30mm není vlasec… Letos jsem zkoušel Berkley NANOFIL 0,28mm, ale absolutně se mi neosvědčil… Za chvíli se začal trhat jako papír… Vláčím hlavně na štiky a candáty, ale vercajk mám universálně a vláčím s ním aj okouny a pstruhy. A tak si říkám, že bych šel do nějaké pletenky do prům. asi 0,17mm, ale s pletenkama nemám žádný zkušenosti. (Mám prut Shimano FORCE MASTER AX 270M 10–30g)

podběrák??? necteno

15.10.2006 | marianek | Přívlač | 7.200 zobrazení | 47 odpovědí

ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!