Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Tak co štiky berou? necteno

1.8.2007 | pašerák7 | Dravci | 6.973 zobrazení | 44 odpovědí

co jste za letošní sezonu ulovili pochlubte se

Pike shooting - střílení štik necteno

20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 12.215 zobrazení | 77 odpovědí

A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?

firma D.A.M necteno

26.12.2008 | nemecky.0vcak | Ryby | 10.802 zobrazení | 68 odpovědí

chci se zeptat jestli máte skušenosti s touto fimrou..dostal jsem od ní naviják ,a tak chci vedět do ceho jdu..

LETOŠNÍ KAPŘI necteno

20.10.2007 | Fish man | Kaprařina | 4.441 zobrazení | 28 odpovědí

Nazdárek jak to vypadalo letos u Vás s kaprama? Nějaký nový osobáček? Popřípadě hoďte i fotku!

Který ,,styl" rybaření je nejrozšířenější? necteno

25.1.2006 | Gagi | Ryby | 2.541 zobrazení | 16 odpovědí

Který ,,styl" rybaření je podle Vás nejrozšířenější? Že je nejvíc bobkařů se asi shodnem, podle mého pak následují vláčkaři a dohání je feeder. Ještě je dost plavačkářů a až za nimi následují kapraři, sumcaři a muškaři. Nebo je to jinak ?

HRA necteno

20.11.2007 | Robur | chytej.cz | 125.306 zobrazení | 788 odpovědí

Blíží se dlouhé zimní večery, tak mám takový nápad na hru, poslali by jsme adminům /asi Hadovi/ nějaké specifické a snadno identifikovatelné fotky z našich oblíběných revírů nebo lokalit kam jezdíme na ryby např. splav na nějaké řece, mlýn, most, hráz, strom, profláknutý flek na chytání s (vysvětlením, kde to je, což by se ale zveřejnilo až za týden). Ostatní by pak mezitím hádali: kde to je či co to je. Eventuelně by se mohla dát nápověda ze tří možností nebo nějaká pomocná věta, jako třeba, že přehrada je známá čistou vodou a pěknými okouny. Nebo přehrada byla napuštěná 1928. Ještě by se mně líbilo, kdyby byly na každý týden ty fotky dvě, jedna pro Čechy a jedna pro Moravu a Slezsko. Každá za bod a případně, že by Moravák uhodl foto z cizího regionu, tak by měl body dva a naopak, takže za jedno soutěžní kolo lze maximálně získat tři body. Pro to, aby člověk mohl získat dva body /jako že uhodl to z „cizího“ regionu by pak musel mít vyplněnou kartu člena, kde minimálně musí napsat bydliště, aby bylo patrné, že Brňák poznal Karlův most, který je jak známo v Praze.

podběrák??? necteno

15.10.2006 | marianek | Přívlač | 7.474 zobrazení | 47 odpovědí

ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!

Vlasec na UL přívlač necteno

3.1.2007 | troutman2 | Přívlač | 4.766 zobrazení | 30 odpovědí

chtěl bych si koupit nakej vlasec na UL přívlač koukal sem na stelon 0,12mm má 2,6kg a nevim jak budu chytat ale nejčastějš na mini voblery a asi na 000 vaškovky.....

Odkazy na revíry, firmy... necteno

24.11.2004 | HaD | chytej.cz | 3.023 zobrazení | 19 odpovědí

Rubrika „Odkazy“ dnes již čítá přes 260 ručně zatříděných záznamů a je tak asi největší (z mě známých) databází rybářských linků na netu. Přesto stojí za to, ji dále rozšiřovat, aby byla ještě obsáhlejší. Sám ji poměrně často využívám a čiňte tak i vy! Chtěl bych vás poprosit o další odkazy na firemní stránky, soukromé revíry, zahraniční odkazy, cestovky atd. Prostě o všechny chybějící odkazy související s naším koníčkem. Díky za pomoc.

medializacia nasho admina. necteno

30.11.2005 | kostnak | chytej.cz | 3.023 zobrazení | 19 odpovědí

poslednou dobou akoby sa s HaDmi vrece roztrhlo. su vsHaDe!!!!!!!!!!

ja som si vcera wobbler kupil a na nom, ze: sHaD rap.

kde to bude mat podla vas koniec???

Salmo nebo Rapala necteno

14.3.2009 | -zruseno | Přívlač | 11.623 zobrazení | 73 odpovědí

Jaké woblery máte radši, od Rapaly, nebo od Salma? Pište.

pejskaři-taky vás štvou... necteno

7.9.2008 | Futureriver | chytej.cz | 10.185 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj lidi,
jen by mě zajímalo jaký Vy máte názor na pejskaře? myslím hlavně ty co maj různý bojový plemena pitbul,rotvajler atd.. choděj s nima kolem vody a nemaj je navodítku. Např: Chytáte a přiběhne k vám pitbul a začne solidně na vás štěkat.. no a páníčka má cca 20 m dál nebo víc..a páníček říká,že nekouše..,Jakej je váš názor na to?(Neměli by být psi u vody na vodítku??

Elektromotor necteno

7.6.2009 | filip111 | Ostatní nádobíčko | 8.764 zobrazení | 55 odpovědí

Uvažuji o koupi elektromotoru, starší diskuze jsem si pročetl, ale jsou staršího data, tak si říkám, že se možná lecos změnilo co se týká výkonu, spotřeby apod. Koukal jsem na E-Thrust 36 lb, popř. 55lb. Řeším jakou k němu baterii, nebo jestli máte někdo jiný typ na to jaký motor koupit. Provozovat ho budu na nafukovacím Seahawku do doby než koupím něco pevnějšího. Budu rád za jakékoliv postřehy, na co si dát pozor apod.

Akce 1+1 Pruty a navijáky necteno

7.8.2008 | Stanosek | Pruty | 8.444 zobrazení | 53 odpovědí

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levným sety: www.tropicliberec.cz

www.tropicliberec.cz

Dá se na tyto pruty a navijáky spolehnout na časté rybaření? Díky za radu Standa

S karabinkou nebo bez karabinky necteno

15.4.2011 | dejv14 | Přívlač | 7.641 zobrazení | 48 odpovědí

Ahoj chci se zepta jestli je lepší mít karabinku na přívlač nebo ne na hodně fotkách jsem viděl že neni navazaná a je nastraha připevněná na pevno,určitě chápu že když je karabinka tak se líp mnění nástraha osobně používám karabinku.Děkuji za vaše tipy a rady.

Je aktivni muskareni privlac z hlediska rybarskeho radu? necteno

31.12.2009 | lowend | Muškaření | 6.845 zobrazení | 43 odpovědí

Prestoze vim, ze tato otazka uz na nekterych forech zaznela, rad bych vedel, jak se u vas porybni vyrovnavaji s aktivnim vedenim mokre mouchy nebo lury v dobe, kdy je zakazana privlac. Dnes jsem volal funkcionari rady CRS, ktery mi rekl, ze na Orliku bych mohl mit problem, nebot se rozhodli kvalifikovat popotahovani musky jako privlac. Podobne je to v radlicke organizaci v Praze. Tam jsou smirlivejsi, pokud to bude vypadat jako moucha a ne jako streamer, respektive aspon ne jako stikovy streamer. Precetl jsem si rybarsky rad a podle neho mi spise vychazi, ze pokud uvazu z peri cokoli bez plisku nebo vrtulky, tak to mohu tahat treba na lane za clunem a bude to porad muskareni. Nechci diskutovat, zda je to spravne nebo ne, ale zda je to povolene nebo ne.

Nový naviják na vláčku necteno

1.6.2012 | bushman | Navijáky | 17.376 zobrazení | 109 odpovědí

Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně? necteno

17.6.2015 | HaD | Dravci | 11.330 zobrazení | 71 odpovědí

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně „nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné, ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca 45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi. Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???

Sponzorské dary necteno

13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.564 zobrazení | 60 odpovědí

Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?

Kam mizejí velcí okouni??! necteno

5.12.2004 | DEATH | Dravci | 7.659 zobrazení | 48 odpovědí

Tak nevím,jestli si toho všiml i někdo jiný,ale vypadá to,že na řekách mizí velcí okouni,ale za to je 4× více těch malých co žijí v hejnech. Nevíte někdo,co s nima může být??