Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Pruty pod multíky
14.2.2011 | kerob | Pruty | 24.438 zobrazení | 153 odpovědí
Vy, kdo chytáte s multíkama, jaký používate klacky, jak jste s nimi spokojeni a jaký nástrahy jsou na danym klacku použitelný? Na základě vlákna, které vytvořil PetrC o multících, si spousta lidí řekla, že to musí s multíkem zkusit (byla to poslední kapka i u mne) a tak bych – a doufam, ze i ostatni multíkonováčci – uvítal i info ohledně prutů. Představuju si to tak, že napíšete typ navijaku, jaka šňůra či vlasec na něm je, na jakym prutu sedí a co většinou tahá… předem díky :-)
CaR pro potočáka
13.6.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 7.671 zobrazení | 48 odpovědí
Byli by jste pro CaR pro potočáka na našich vodách, dokud by se jeho stavy u nás nezlepšili? Budu rád za každý názor.
Rybářské základny - Ano či Ne
11.6.2007 | breca | Ryby | 2.238 zobrazení | 14 odpovědí
Podle aktuální informace amerického serveru i-yesterday.com došlo k jednání při summitu G8 mezi Vladimírem a Gergem o možnosti vybudovat v Česku rybářské základny. Vše vyplynulo ze zájmu uvést v život vynález českého studenta – automatický prut – a praxi si tak ověřit jeho funkčnost. Společnou řeč však stratili v momentě, kdy se jednalo, čí sonar bude sledovat zarybněnost. Američané trvají na svém nejmodernějším satelitním sonaru SeeAll, který dokaže lokalizovat i červa na háčku, Rusové celý projekt podmiňují instalací svého satelitu BrosaťMetko, který svými lasery dokáže tohoto červa dokonce zastřelit. Očekává se tvrdý střet na obou stranách, který bude jistě podepřen věcnými argumenty na téma: Nejdříve se koukat, či rovnou střílet. Ani na naší straně není jednota. Předseda vlády Topolánek zastává názor, že je dobré mít všechny červy pod dozorem, zatímco předseda nejsilnější opoziční strany Paroubek tvrdí, že všechny pozemské červy je třeba vyhubit. Na jaké straně jste vy???
Co se vyplatilo na veletrhu koupit
29.3.2008 | Robur | Obchod | 13.753 zobrazení | 86 odpovědí
Omlouvám se za 3. veletržní fórum, ale nechci aby otázka zapadla v historii. Zítra jdu ještě jednou na veletrh, tak se ptám, co vás tam letos nejvíc zaujalo nebo co jste výhodně pořídili, krom výstavní opice. Mám na to jen chvilku, jdu s klukem na modely a takhle půjdu na jistotu.
Kaprari!!!
2.1.2006 | | Kaprařina | 7.517 zobrazení | 47 odpovědí | upravit
Cau kluci,jem by me tak zajimalo kolik z nas je tady kapraru?
Zátěž feedrového prutu
23.11.2009 | samotm | Feeder | 7.045 zobrazení | 44 odpovědí
Ahoj.
Koukám teď na feedrový pruty a našel jsem divnou věc: zátěž: 2/3/4oz.
To mi snad řekne tuhost špiček, ale nic o odhozový zátěži prutu, ne? Jak zjistit odhozovou zátěž?
Díky.
Odkaz na ten prut: http://www.byron.cz/shop/index.php?…
Pravidla Chytej.cz
2.3.2008 | Klon | chytej.cz | 5.279 zobrazení | 33 odpovědí
Pánové,jak všichni pomalu zjišťujeme,registruje se sem čím dál víc lidí kteří se neumějí chovat a nadávají nebo jinak urážejí členy na Chytej.cz.Narušují tím klid a pohodu členům,kteří doopravdy mají zájem na rozvoji a kvalitě těchto stránek… Navrhuji udělat pravidla,které si bude muset každý nový člen při registraci přečíst nebo ho to nepustí dále…Jakmile poruší některé s pravidel dostane podmínku a poruší je dále dostane blok popřípadě i blok IP.Mohl by to hlídat nějaký prográmek na vulgaritu a taky ostatní členové si to taky ohlídáme…Do pravidel by se mohl zahrnout i zbytečné zakládání témat apod.. Opravdu by toto bylo zapotřebí,protože mě fakt některý lidi svým chováním přivádějí ke vzteku a né jenom mě… Podávám to jako návrh.Vyjádřete se pro jeho legalizaci a pak podáme podmět HaDovi nebo jego pomocníkům…Děkuji.
Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka
10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.678 zobrazení | 23 odpovědí
K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.
to co píšu níže je jen můj osobní názor
Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)
nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně
těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost
nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky
Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.
nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti
jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými
protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez
protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.
jednoháčky
tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.
Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: –
možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy
síťkou.
Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby.
výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.
nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.
já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)
Wolf
¨co na něj říkáte????
26.11.2005 | Tumi | Pruty | 3.519 zobrazení | 22 odpovědí
Shimano Alivio Spinning délka 240cm zátěž 10–30g
Potápíte se pro uváznuté nástrahy a riskujete tak svůj život?
21.6.2006 | HaD | Ryby | 5.131 zobrazení | 32 odpovědí
Nevím, jestli jste slyšeli o tom, co se stalo 19.6.2006. Prý o tom psali i v Blesku. Dnes mi volal TR a vyprávěl o tragédii, která se stala na Dyji právě 19.6.2006. Rybář, kterého jsem znal a byl kamarádem několika mých kamarádů při lovu přívlačí uvázl woblerem v řece a rozhodl se jej vyprostit tak, že se pro něj potápěl. Bohužel se mu to stalo osudné, zamotal se do utrhaných šňůr a vlasců a utopil se. Bylo mu 25 let, byl ženatý a měl dvě děti. Znám více rybářů, kteří se pro nástrahy běžně potápí. Já to nikdy nepraktikoval – mám z toho takovou lehkou fobii. Co vy? Potápíte se pro nástrahy i do hloubky a riskujete tak svůj život?
jaký prut
29.9.2010 | deniiis | Vaše názory | 4.329 zobrazení | 27 odpovědí
dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!
Záběry,zvláštní záběry
14.1.2009 | | Tipy & triky | 2.726 zobrazení | 17 odpovědí
Ahoj rybáři,zima je dlouhá a pořádně chladná,plno z nás ještě nezahájili lov nového roku a někdo zase den po dnu tráví čas u dírek a pokouší své štěstí.Sedím pěkně v teple a přemýšlím nad předchozím rokem,a vspomínám na skvělé zážitky u vody.Stali se mi také věci ktéré jsem moc nepochopil a jak už to při rybaření je,asi se to nikdy nedovím..Proto zakládám toho téma a zajímalo by mě co zajímavého se stalo vám:-D..
ohníček u vody ano či ne
4.1.2005 | silur | Legislativa | 10.594 zobrazení | 66 odpovědí
jak jste na tom ze sirkama. Opečený buřtík na rybách to je věc co pánové ale není to vždy jednoduché.
Malé, těžké plandavky
25.1.2016 | JKemr | Dravci | 5.780 zobrazení | 36 odpovědí
Ahoj, poraďte, kde sehnat plandavky kolem 3cm, max.4cm, těžké 7–8gr. Možná špatně hledám, ale nikde je nemůžu sehnam a v krabičce mi v této velikosti zbývá poslední. Nevím, kde jsem je kdysi sehnal, ale nutně je potřebuji. Díky moc za typy a rady.
Plandavka Blue Fox Moresilda
15.1.2013 | sethy | Přívlač | 3.689 zobrazení | 23 odpovědí
Nevíte kde sehnat
plandavky Blue fox Moresilda v 10g (na barvě nesejde) http://www.normark.cz/…ky/Moresilda
vyjasneni pojmu
11.10.2008 | salfi | Legislativa | 3.533 zobrazení | 22 odpovědí
ahoj, muzete mi nekdo vyjasnit osvojeni ryby? Pokud chytnu napr. 2 kapry, dam si je do vezirku, musim je ihned zapsat, tim padem musim ukoncit pro ten den lov? nebo mohu chytat dal s tim, ze si uz nemohu zadneho nechat? a nebo pokud chytnu tretiho, mohu si vybrat, ktere dva z tech tri si odnesu? dekuju za objasneni
Jak to jde na Labi? Děčín, Ústí...
26.3.2006 | ulrisak2 | Domácí revíry | 3.856 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych na vikend na Labe, ale nevim, jestli to má vůbec cenu, nerad bych tam sedel 2 dny bez záběru:)
Sumec se udusil fotbalovým míčem
2.7.2008 | Zakin | Sumcařina | 7.091 zobrazení | 44 odpovědí
Četli jste dnes v Novinkách rubrika Koktejl, jak se v Německu udusil sumec mičudou? Škoda pěknýho sumce! Pro někoho to možná bude inspirace na co chytat :-) Žádný plandavky nebo woblery, kupte si kopačák a hurá vyrazit na sumíky :-)
Prut pro začínajícího rybáře.
30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 19.020 zobrazení | 118 odpovědí | upravit
Dobrý den.
Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.
Předem díky za vaše reakce.
Kuba
Jerkbait - čo na naviják?
28.9.2010 | maro | Přívlač | 5.966 zobrazení | 37 odpovědí
Zdravím, priatelia. Včera som sa stal šťastným majiteľom jerkovej zostavy MegaForce od fi. Daiwa. Keďže som sa s „jerkovaním“ stretol len v teoretickej rovine, prosím o radu skúsených, čo si mám navinúť na cievku multiplikátora. V článkoch viac autorov odporúča pre začiatok monofil … aký priemer vlasca bude optimálny na lov s prútom 1,8m a 40–80g? Prípadne ak šnúru, aký priemer by ste mi odporúčali? Tiež aká hmotnosť nástrah (od do) je na tento prút vhodná? Som úplný začiatočník a potešia ma aké koľvek rady. Ďakujem.