Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

podběrák??? necteno

15.10.2006 | marianek | Přívlač | 7.197 zobrazení | 47 odpovědí

ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!

Coby jste změnili na CHYTEJ. CZ necteno

1.1.2006 | Poperr | chytej.cz | 5.206 zobrazení | 34 odpovědí

Kdyby jste mohli co by jste změnili na chytej. cz

Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka necteno

10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.522 zobrazení | 23 odpovědí

K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.

to co píšu níže je jen můj osobní názor

Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)

nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky

Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.

nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.

jednoháčky

tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.

Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: – možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy síťkou.

Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby.

výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.

nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.

já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)

Wolf

Odkazy na revíry, firmy... necteno

24.11.2004 | HaD | chytej.cz | 2.908 zobrazení | 19 odpovědí

Rubrika „Odkazy“ dnes již čítá přes 260 ručně zatříděných záznamů a je tak asi největší (z mě známých) databází rybářských linků na netu. Přesto stojí za to, ji dále rozšiřovat, aby byla ještě obsáhlejší. Sám ji poměrně často využívám a čiňte tak i vy! Chtěl bych vás poprosit o další odkazy na firemní stránky, soukromé revíry, zahraniční odkazy, cestovky atd. Prostě o všechny chybějící odkazy související s naším koníčkem. Díky za pomoc.

automobil-pravá nebo levá ruka rybářova necteno

4.1.2005 | silur | Legislativa | 8.904 zobrazení | 58 odpovědí

Už se vám taky stalo, že někomu jinému překážel váš vůz natolik, že jste museli přeparkovat?Nám ano. Přístupové cesty k různým revírům jsou dosti problematické a hlavně kapraři to dnes nemají jednoduché. Když jde člověk vláčet má jak se říká malou polní a počítá s procházkou, která k tomu patří ale co kaprař. To už není malá polní ale tri velké polní a to někdy musí jít člověk i dvakrát. Kde jsou ty časy, kdy nám stačil jeden bambusák, rohlík do kapsy a šlo se. Pokrok letí raketovou rychlostí v každém oboru lidské činnosti a rybařinu nevyjímaje. Valí se na nás takové novinky a rybář neodolá a nakupuje. Proto je pro rybáře a nejen kapraře automobil prostě nutností. Ano lze odnést věci 50 nebo 100m daleko na pěkný flek ale tahat věci třeba 300 nebo i 500m daleko a ještě se vracet pro druhou várku je prostě děs. Sem tam se ale najde cesta k vodě ale musíte vždy něco porušit – zákaz vjezdu, přírodní CHKO atd. A proto se ptám. Nebylo by dobré rybářům tyto cesty otevřít nebo zákonem povolit. Myslím si, že rybář má určitě větší vztah k přírodě nežli zemědělec, který uzavře cestu abi mu nikdo nejezdil po louce kolem řeky Napište svůj názor budu se těšit.

Zátěž feedrového prutu necteno

23.11.2009 | samotm | Feeder | 6.757 zobrazení | 44 odpovědí

Ahoj.

Koukám teď na feedrový pruty a našel jsem divnou věc: zátěž: 2/3/4oz.

To mi snad řekne tuhost špiček, ale nic o odhozový zátěži prutu, ne? Jak zjistit odhozovou zátěž?

Díky.

Odkaz na ten prut: http://www.byron.cz/shop/index.php?…

padají mi okouni z TWISTERŮ! necteno

18.6.2006 | Lukas | Kaprařina | 5.068 zobrazení | 33 odpovědí

chytal jsem okouny v proudu a mel jsem na hacku 5 okounu a jednoho candata ale vsichni spadli!Takova skoda musim se polepsit ale jak?jde to nejak udelat aby nepadaly tak casto? dekuji za kazdou radu.

LETOŠNÍ KAPŘI necteno

20.10.2007 | Fish man | Kaprařina | 4.302 zobrazení | 28 odpovědí

Nazdárek jak to vypadalo letos u Vás s kaprama? Nějaký nový osobáček? Popřípadě hoďte i fotku!

Plandavka Blue Fox Moresilda necteno

15.1.2013 | sethy | Přívlač | 3.533 zobrazení | 23 odpovědí

Plandavka Blue Fox MoresildaNevíte kde sehnat plandavky Blue fox Moresilda v 10g (na barvě nesejde) http://www.normark.cz/…ky/Moresilda

Sumec versus Parma necteno

24.8.2008 | okoun27 | Ryby | 2.611 zobrazení | 17 odpovědí

názory:která ryba je při stejné velikosti bojovnější(třeba parma 60 cm a sumec 60 cm)pište své názory

Sponzorské dary necteno

13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.233 zobrazení | 60 odpovědí

Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?

Akce 1+1 Pruty a navijáky necteno

7.8.2008 | Stanosek | Pruty | 8.156 zobrazení | 53 odpovědí

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levným sety: www.tropicliberec.cz

www.tropicliberec.cz

Dá se na tyto pruty a navijáky spolehnout na časté rybaření? Díky za radu Standa

Kam mizejí velcí okouni??! necteno

5.12.2004 | DEATH | Dravci | 7.385 zobrazení | 48 odpovědí

Tak nevím,jestli si toho všiml i někdo jiný,ale vypadá to,že na řekách mizí velcí okouni,ale za to je 4× více těch malých co žijí v hejnech. Nevíte někdo,co s nima může být??

Kaprari!!! necteno

2.1.2006 | | Kaprařina | 7.235 zobrazení | 47 odpovědí | upravit

Cau kluci,jem by me tak zajimalo kolik z nas je tady kapraru?

Chytání 24 hodin v letním období??? necteno

17.4.2008 | Shrek23 | Legislativa | 5.535 zobrazení | 36 odpovědí

Kdo by to nebral ,když mnozí znás dělaj na směny a chtěj si odpočinout od práce u vody.

Rada necteno

24.1.2017 | KRIKO | Přívlač | 3.384 zobrazení | 22 odpovědí | upravit

Ahoj,chtěl bych se zeptat začínám s rybařinou a chtěl bych se zeptat jaký je v hodný vlasec na přívlač jak silný ?lov bude na orlíku děkuju za radu.

Rady pro chytání bičem necteno

4.3.2005 | Tloust | Ryby | 18.333 zobrazení | 119 odpovědí

Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!

Vlasec na UL přívlač necteno

3.1.2007 | troutman2 | Přívlač | 4.623 zobrazení | 30 odpovědí

chtěl bych si koupit nakej vlasec na UL přívlač koukal sem na stelon 0,12mm má 2,6kg a nevim jak budu chytat ale nejčastějš na mini voblery a asi na 000 vaškovky.....

Techniky rybaření a věk necteno

25.6.2008 | Robur | chytej.cz | 4.004 zobrazení | 26 odpovědí

Mohu nadhodit téma, kdo se zde cítí nejstarším muškařem či vláčkařem, případně plavačkářem či feedrařem. Nebo se podělit o důvody zanechání aktivnějších způsobů rybolovu směrem k bobkařině či jiným alternativám. Ne že by alzhaimer klepal na dveře, spíš mě k tomu zamyšlení vede letošní vláčkařský propadák /zatím, to se musí zlomit/:-) a Ripkova masáž:-)).

Klub přátel češtiny. necteno

6.8.2012 | JHolc | Neúspěchy | 9.874 zobrazení | 64 odpovědí

Pánové, vím, že chytej.cz je rybářský server a naším společným zájmem je tedy rybaření. Ale to co tu poslední dobou vidím za paskvily mě pěkně štve. Neřeším detaily, nikdo není dokonalý, ale všechno má své meze. Co si o tom myslíte vy? Myslím, že by nebylo od věci přidávat i některé „perly“ které se v diskuzích vyskytují. :-)