Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Techniky rybaření a věk necteno

25.6.2008 | Robur | chytej.cz | 4.060 zobrazení | 26 odpovědí

Mohu nadhodit téma, kdo se zde cítí nejstarším muškařem či vláčkařem, případně plavačkářem či feedrařem. Nebo se podělit o důvody zanechání aktivnějších způsobů rybolovu směrem k bobkařině či jiným alternativám. Ne že by alzhaimer klepal na dveře, spíš mě k tomu zamyšlení vede letošní vláčkařský propadák /zatím, to se musí zlomit/:-) a Ripkova masáž:-)).

olešna nebo horni bečva necteno

8.3.2010 | hanz.333 | Domácí revíry | 3.124 zobrazení | 20 odpovědí

čaute da se chgytit na těchto revirech naky větši kapr nad 60cm ma někdo takovy ulovek jestli jo napište ale i ostatni ryby mužou byt

Sponzorské dary necteno

13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.386 zobrazení | 60 odpovědí

Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?

Akce 1+1 Pruty a navijáky necteno

7.8.2008 | Stanosek | Pruty | 8.300 zobrazení | 53 odpovědí

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levným sety: www.tropicliberec.cz

www.tropicliberec.cz

Dá se na tyto pruty a navijáky spolehnout na časté rybaření? Díky za radu Standa

Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka necteno

10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.600 zobrazení | 23 odpovědí

K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.

to co píšu níže je jen můj osobní názor

Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)

nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky

Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.

nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.

jednoháčky

tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.

Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: – možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy síťkou.

Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby.

výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.

nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.

já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)

Wolf

Kam mizejí velcí okouni??! necteno

5.12.2004 | DEATH | Dravci | 7.522 zobrazení | 48 odpovědí

Tak nevím,jestli si toho všiml i někdo jiný,ale vypadá to,že na řekách mizí velcí okouni,ale za to je 4× více těch malých co žijí v hejnech. Nevíte někdo,co s nima může být??

Zátěž feedrového prutu necteno

23.11.2009 | samotm | Feeder | 6.893 zobrazení | 44 odpovědí

Ahoj.

Koukám teď na feedrový pruty a našel jsem divnou věc: zátěž: 2/3/4oz.

To mi snad řekne tuhost špiček, ale nic o odhozový zátěži prutu, ne? Jak zjistit odhozovou zátěž?

Díky.

Odkaz na ten prut: http://www.byron.cz/shop/index.php?…

Vlasec na UL přívlač necteno

3.1.2007 | troutman2 | Přívlač | 4.700 zobrazení | 30 odpovědí

chtěl bych si koupit nakej vlasec na UL přívlač koukal sem na stelon 0,12mm má 2,6kg a nevim jak budu chytat ale nejčastějš na mini voblery a asi na 000 vaškovky.....

CaR pro potočáka necteno

13.6.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 7.540 zobrazení | 48 odpovědí

Byli by jste pro CaR pro potočáka na našich vodách, dokud by se jeho stavy u nás nezlepšili? Budu rád za každý názor.

Kaprari!!! necteno

2.1.2006 | | Kaprařina | 7.377 zobrazení | 47 odpovědí | upravit

Cau kluci,jem by me tak zajimalo kolik z nas je tady kapraru?

VYSAZOVÁNÍ ÚHOŘÍHO MONTÉ necteno

11.3.2008 | HaD | Legislativa | 5.649 zobrazení | 36 odpovědí

Na co by jste se odborníků a zástupců svazu zeptali, kdyby jste měli možnost být u toho?

vyjasneni pojmu necteno

11.10.2008 | salfi | Legislativa | 3.458 zobrazení | 22 odpovědí

ahoj, muzete mi nekdo vyjasnit osvojeni ryby? Pokud chytnu napr. 2 kapry, dam si je do vezirku, musim je ihned zapsat, tim padem musim ukoncit pro ten den lov? nebo mohu chytat dal s tim, ze si uz nemohu zadneho nechat? a nebo pokud chytnu tretiho, mohu si vybrat, ktere dva z tech tri si odnesu? dekuju za objasneni

Nový naviják na vláčku necteno

1.6.2012 | bushman | Navijáky | 17.164 zobrazení | 109 odpovědí

Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.

Poradte mi s gumkami necteno

30.8.2006 | Mysho 22 | Přívlač | 5.195 zobrazení | 33 odpovědí

Aku mate techniku pri love s gumami konkretne s twisterami(rozne finty a grify).Skušam ,skušam a nič.Stale sa mi viac darý na wobler.

¨co na něj říkáte???? necteno

26.11.2005 | Tumi | Pruty | 3.463 zobrazení | 22 odpovědí

Shimano Alivio Spinning délka 240cm zátěž 10–30g

Záběry,zvláštní záběry necteno

14.1.2009 | | Tipy & triky | 2.678 zobrazení | 17 odpovědí

Ahoj rybáři,zima je dlouhá a pořádně chladná,plno z nás ještě nezahájili lov nového roku a někdo zase den po dnu tráví čas u dírek a pokouší své štěstí.Sedím pěkně v teple a přemýšlím nad předchozím rokem,a vspomínám na skvělé zážitky u vody.Stali se mi také věci ktéré jsem moc nepochopil a jak už to při rybaření je,asi se to nikdy nedovím..Proto zakládám toho téma a zajímalo by mě co zajímavého se stalo vám:-D..

Fotografie v rybářských časopisech necteno

24.2.2011 | Luccini | Vaše názory | 2.206 zobrazení | 14 odpovědí

Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???

Pruty pod multíky necteno

14.2.2011 | kerob | Pruty | 24.116 zobrazení | 153 odpovědí

Vy, kdo chytáte s multíkama, jaký používate klacky, jak jste s nimi spokojeni a jaký nástrahy jsou na danym klacku použitelný? Na základě vlákna, které vytvořil PetrC o multících, si spousta lidí řekla, že to musí s multíkem zkusit (byla to poslední kapka i u mne) a tak bych – a doufam, ze i ostatni multíkonováčci – uvítal i info ohledně prutů. Představuju si to tak, že napíšete typ navijaku, jaka šňůra či vlasec na něm je, na jakym prutu sedí a co většinou tahá… předem díky :-)

Rady pro chytání bičem necteno

4.3.2005 | Tloust | Ryby | 18.758 zobrazení | 119 odpovědí

Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!

Klub přátel češtiny. necteno

6.8.2012 | JHolc | Neúspěchy | 10.090 zobrazení | 64 odpovědí

Pánové, vím, že chytej.cz je rybářský server a naším společným zájmem je tedy rybaření. Ale to co tu poslední dobou vidím za paskvily mě pěkně štve. Neřeším detaily, nikdo není dokonalý, ale všechno má své meze. Co si o tom myslíte vy? Myslím, že by nebylo od věci přidávat i některé „perly“ které se v diskuzích vyskytují. :-)