Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kam mizejí velcí okouni??! necteno

5.12.2004 | DEATH | Dravci | 7.741 zobrazení | 48 odpovědí

Tak nevím,jestli si toho všiml i někdo jiný,ale vypadá to,že na řekách mizí velcí okouni,ale za to je 4× více těch malých co žijí v hejnech. Nevíte někdo,co s nima může být??

Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka necteno

10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.709 zobrazení | 23 odpovědí

K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.

to co píšu níže je jen můj osobní názor

Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)

nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky

Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.

nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.

jednoháčky

tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.

Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: – možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy síťkou.

Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby.

výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.

nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.

já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)

Wolf

¨co na něj říkáte???? necteno

26.11.2005 | Tumi | Pruty | 3.550 zobrazení | 22 odpovědí

Shimano Alivio Spinning délka 240cm zátěž 10–30g

Co se vyplatilo na veletrhu koupit necteno

29.3.2008 | Robur | Obchod | 13.900 zobrazení | 86 odpovědí

Omlouvám se za 3. veletržní fórum, ale nechci aby otázka zapadla v historii. Zítra jdu ještě jednou na veletrh, tak se ptám, co vás tam letos nejvíc zaujalo nebo co jste výhodně pořídili, krom výstavní opice. Mám na to jen chvilku, jdu s klukem na modely a takhle půjdu na jistotu.

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně? necteno

17.6.2015 | HaD | Dravci | 11.479 zobrazení | 71 odpovědí

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně „nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné, ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca 45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi. Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???

Kaprari!!! necteno

2.1.2006 | | Kaprařina | 7.589 zobrazení | 47 odpovědí | upravit

Cau kluci,jem by me tak zajimalo kolik z nas je tady kapraru?

Pravidla Chytej.cz necteno

2.3.2008 | Klon | chytej.cz | 5.341 zobrazení | 33 odpovědí

Pánové,jak všichni pomalu zjišťujeme,re­gistruje se sem čím dál víc lidí kteří se neumějí chovat a nadávají nebo jinak urážejí členy na Chytej.cz.Narušují tím klid a pohodu členům,kteří doopravdy mají zájem na rozvoji a kvalitě těchto stránek… Navrhuji udělat pravidla,které si bude muset každý nový člen při registraci přečíst nebo ho to nepustí dále…Jakmile poruší některé s pravidel dostane podmínku a poruší je dále dostane blok popřípadě i blok IP.Mohl by to hlídat nějaký prográmek na vulgaritu a taky ostatní členové si to taky ohlídáme…Do pravidel by se mohl zahrnout i zbytečné zakládání témat apod.. Opravdu by toto bylo zapotřebí,protože mě fakt některý lidi svým chováním přivádějí ke vzteku a né jenom mě… Podávám to jako návrh.Vyjádřete se pro jeho legalizaci a pak podáme podmět HaDovi nebo jego pomocníkům…Děkuji.

jaký prut necteno

29.9.2010 | deniiis | Vaše názory | 4.367 zobrazení | 27 odpovědí

dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!

ohníček u vody ano či ne necteno

4.1.2005 | silur | Legislativa | 10.699 zobrazení | 66 odpovědí

jak jste na tom ze sirkama. Opečený buřtík na rybách to je věc co pánové ale není to vždy jednoduché.

Zátěž feedrového prutu necteno

23.11.2009 | samotm | Feeder | 7.137 zobrazení | 44 odpovědí

Ahoj.

Koukám teď na feedrový pruty a našel jsem divnou věc: zátěž: 2/3/4oz.

To mi snad řekne tuhost špiček, ale nic o odhozový zátěži prutu, ne? Jak zjistit odhozovou zátěž?

Díky.

Odkaz na ten prut: http://www.byron.cz/shop/index.php?…

Záběry,zvláštní záběry necteno

14.1.2009 | | Tipy & triky | 2.754 zobrazení | 17 odpovědí

Ahoj rybáři,zima je dlouhá a pořádně chladná,plno z nás ještě nezahájili lov nového roku a někdo zase den po dnu tráví čas u dírek a pokouší své štěstí.Sedím pěkně v teple a přemýšlím nad předchozím rokem,a vspomínám na skvělé zážitky u vody.Stali se mi také věci ktéré jsem moc nepochopil a jak už to při rybaření je,asi se to nikdy nedovím..Proto zakládám toho téma a zajímalo by mě co zajímavého se stalo vám:-D..

Prut pro začínajícího rybáře. necteno

30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 19.154 zobrazení | 118 odpovědí | upravit

Dobrý den.

Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.

Předem díky za vaše reakce.

Kuba

vyjasneni pojmu necteno

11.10.2008 | salfi | Legislativa | 3.571 zobrazení | 22 odpovědí

ahoj, muzete mi nekdo vyjasnit osvojeni ryby? Pokud chytnu napr. 2 kapry, dam si je do vezirku, musim je ihned zapsat, tim padem musim ukoncit pro ten den lov? nebo mohu chytat dal s tim, ze si uz nemohu zadneho nechat? a nebo pokud chytnu tretiho, mohu si vybrat, ktere dva z tech tri si odnesu? dekuju za objasneni

Jerkbait - čo na naviják? necteno

28.9.2010 | maro | Přívlač | 6.015 zobrazení | 37 odpovědí

Zdravím, priatelia. Včera som sa stal šťastným majiteľom jerkovej zostavy MegaForce od fi. Daiwa. Keďže som sa s „jerkovaním“ stretol len v teoretickej rovine, prosím o radu skúsených, čo si mám navinúť na cievku multiplikátora. V článkoch viac autorov odporúča pre začiatok monofil … aký priemer vlasca bude optimálny na lov s prútom 1,8m a 40–80g? Prípadne ak šnúru, aký priemer by ste mi odporúčali? Tiež aká hmotnosť nástrah (od do) je na tento prút vhodná? Som úplný začiatočník a potešia ma aké koľvek rady. Ďakujem.

Jak to jde na Labi? Děčín, Ústí... necteno

26.3.2006 | ulrisak2 | Domácí revíry | 3.901 zobrazení | 24 odpovědí

Chtěl bych na vikend na Labe, ale nevim, jestli to má vůbec cenu, nerad bych tam sedel 2 dny bez záběru:)

Plandavka Blue Fox Moresilda necteno

15.1.2013 | sethy | Přívlač | 3.737 zobrazení | 23 odpovědí

Plandavka Blue Fox MoresildaNevíte kde sehnat plandavky Blue fox Moresilda v 10g (na barvě nesejde) http://www.normark.cz/…ky/Moresilda

taška na přívlač necteno

27.6.2008 | inspo | Přívlač | 15.641 zobrazení | 96 odpovědí

no už mě přestalo bavit pořad přehazovat věci z batohu, když jdu jednou vláčet jednou na plavanou a … Takže jsem se rozhodl koupit nějakou tašku na přívlač, tak bych se chtěl zeptat jakou byste mi doporučili … cena nerozhoduje, ale pokud bude do 1000 kč, tak to bude jen dobře :-) … díky za všechny názory.

Sumec se udusil fotbalovým míčem necteno

2.7.2008 | Zakin | Sumcařina | 7.168 zobrazení | 44 odpovědí

Četli jste dnes v Novinkách rubrika Koktejl, jak se v Německu udusil sumec mičudou? Škoda pěknýho sumce! Pro někoho to možná bude inspirace na co chytat :-) Žádný plandavky nebo woblery, kupte si kopačák a hurá vyrazit na sumíky :-)

Potápíte se pro uváznuté nástrahy a riskujete tak svůj život? necteno

21.6.2006 | HaD | Ryby | 5.211 zobrazení | 32 odpovědí

Nevím, jestli jste slyšeli o tom, co se stalo 19.6.2006. Prý o tom psali i v Blesku. Dnes mi volal TR a vyprávěl o tragédii, která se stala na Dyji právě 19.6.2006. Rybář, kterého jsem znal a byl kamarádem několika mých kamarádů při lovu přívlačí uvázl woblerem v řece a rozhodl se jej vyprostit tak, že se pro něj potápěl. Bohužel se mu to stalo osudné, zamotal se do utrhaných šňůr a vlasců a utopil se. Bylo mu 25 let, byl ženatý a měl dvě děti. Znám více rybářů, kteří se pro nástrahy běžně potápí. Já to nikdy nepraktikoval – mám z toho takovou lehkou fobii. Co vy? Potápíte se pro nástrahy i do hloubky a riskujete tak svůj život?

Rady pro chytání bičem necteno

4.3.2005 | Tloust | Ryby | 19.408 zobrazení | 119 odpovědí

Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!