Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Berounka 2 - pod Karlštějnem- je bez ryb necteno

18.4.2011 | jeewee | Domácí revíry | 20.818 zobrazení | 128 odpovědí

Vážení kolegové rybáři, celý svůj dospělý rybářský život chodím v zimě i v létě na „svoje“ místo. Tím je revír Berounka 2 pod jezem v Karlštějně – Klučicích. Uvádím to proto, aby bylo jasné, že tuhle vodu znám opravdu důvěrně. Po celou tu dobu si chodím k řece především sednout – ani neumích chytat trofejní ryby – i když se sem tam nějaká spletla. Stejně tak i 99% procent úlovků hned vracím zpět. Vždy jsem se bavil chytáním tloušťů, podouství, cejnů, cejnků, línků – taková ta jarní droboť, která člověka baví, když neberou jiné ryby. Jenže letos je to úplně jinak – od počátku roku jsem ani já, ani ostatní rybáři, které každý víkend potkávám – nechytli nic jiného než kapra. Jiná ryba nebyla na revíru od počátku února ulovena (nepočítám 2 – slovy „dva“ tlouště). Není vidět ryby kroužkovat, sbírat z hladiny, nezaloví dravec…prostě mrtvá voda až na ty vysazené kapry. Mám lodičku, tak jsem si dal tu práci a každý víkend se vyptávám já a další tři kolegové, zda někdo chytil jinou rybu než kapra. Všichni mají jen šupináče – nic jiného. Nemáte někdo představu, co se mohlo stát? Tahle řeka byla vždy jako kotel plný ryb, rybiček, potěru … a teď člověk nechytne nic ani na červíky. Když dám housku, kolínko, nebo kukuřici, tak tam je do půl hodiny kapr. Poraďte, prosím…

Turínský Rybník necteno

11.3.2008 | sifu007 | Ryby | 19.663 zobrazení | 121 odpovědí

chyta se vam tam dobre?bere to tam?jak to tam vypadá?jaka je tam hloubka atd.

Jak chutná okoun? necteno

22.9.2006 | JarKoto | Dravci | 13.168 zobrazení | 81 odpovědí

Nevíte někdo, jak chutnají okouní – nemají moc kostí, dá se to třeba ugrilovat, nebo je to jenom taková ta plevelnice?

Coby jste změnili na CHYTEJ. CZ necteno

1.1.2006 | Poperr | chytej.cz | 5.526 zobrazení | 34 odpovědí

Kdyby jste mohli co by jste změnili na chytej. cz

padají mi okouni z TWISTERŮ! necteno

18.6.2006 | Lukas | Kaprařina | 5.369 zobrazení | 33 odpovědí

chytal jsem okouny v proudu a mel jsem na hacku 5 okounu a jednoho candata ale vsichni spadli!Takova skoda musim se polepsit ale jak?jde to nejak udelat aby nepadaly tak casto? dekuji za kazdou radu.

Pstruhová sezóna 2013 necteno

16.2.2013 | kamos007 | Lososovité ryby | 4.550 zobrazení | 28 odpovědí

Zdravím,

jelikož patřím k těm nedočkavcům, tak jsem již začal zbrojit na novou sezónu, a zaujalo mě plno novinek jako nové vzory třpytek, velký sortiment nymf, smáčků,… A to i s docela netradičními barvami,… Jaké jsou podle vás ty top nástrahy a barvy, nevím jak jinde, ale mě ač chodím pořád na stejné vody tak každý rok mi to bere lépe na něco jiného.

Kradení loděk necteno

11.9.2008 | milhom | Tipy & triky | 4.227 zobrazení | 26 odpovědí

Koupili sme dohromady 3rybáři laminátku, kompletně opravili a zakotvili na UN Dalešická pod wilsonku, no a co se nestalo? Pár dní po odjezdu jednoho z nás někdo loď ukrad… Smutná sranda je že na ni prakticky 24h deně hleděli rybáři co tam maj natrvalo maringotku a jeden si na ni pamatuje a druhej prohlásil že tam žádná taková nikdy nebyla.
A to sme ji tam parkovali celej týden a jezdili na ní… Máte s tím také zkušenosi???

DOTAZ ! necteno

3.10.2004 | Frostys | Legislativa | 3.251 zobrazení | 20 odpovědí

Chci se zeptat na dvě otázky

1. Potřebuje mládež do 15-ti let dozor dospělé osoby pži rybaření ??
  2. až od 15-ti let se smí chytat na 2 pruty ???? Díky moc !

Krmit ano či ne??? necteno

26.7.2005 | kkarlos | Ryby | 3.250 zobrazení | 20 odpovědí

Myslíte že má cenu krmit na místě kde budu chytat v sobotu???Napište mi prosím čím mám krmit když chci chytat kapry kolem 50cm. dík

Vedoucí rybářské mládeže necteno

10.1.2012 | Dawee | Vaše názory | 54.858 zobrazení | 337 odpovědí

Toto fórum je zde pro všechny vedoucí kroužků, zde se můžete svěřovat se všemi strastmi i radostmi s rybářskou drobotinou.

nesvazove ani soukrome reviry! necteno

21.2.2006 | svaca | Domácí revíry | 3.745 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim vsechny rybare chtel bych se optat jak ste na tom s chytani na takovych revirech, myslim tim potoky ktere pod nic nespadaj ale ryby v nich jsou!v jiznich cechach je toho dost napr.odpadni vody z rybniku!neni to sice vzdy legalni ale nic za to nehrozi s metodou chyť a pusť

Takovy maly testicek. necteno

28.4.2005 | pupak | Ryby | 3.581 zobrazení | 22 odpovědí

Myslite si, ze stika ma zuby, nebo nema a kapr naopak zuby ma?

HÁČKY NA WOBLERECH necteno

27.5.2005 | frenki | Přívlač | 2.767 zobrazení | 17 odpovědí

Chci se zeptat ,když si koupíte například nějakou rapalu jestli se vám nezdá,že má moc velké háčky? rád bych znal váč názor jestli se vám zdaji být háčky uměrné velikosti wobleru a nebo jestli se vám jako mě zdají velké a vyměnite si je za menší??????????­???????

mazanie navijaka necteno

28.11.2005 | RASTOK | Navijáky | 16.953 zobrazení | 104 odpovědí

čím mažete navijáky ? aké plastické mazivo používate, aby neztuhlo pri teplotách okolo nuly ?

Vlasec na UL přívlač necteno

18.3.2013 | Erik | Přívlač | 8.978 zobrazení | 55 odpovědí

Dobrý den,chci se zeptat jaký konkrétně používáte vlasec na UL přívlač.Koupil jsem od značky awa-shima 0,12 výrobce udává nosnost2.00Kg Když jsem to zkoušel přes eletronickou váhu unesl 0,8Kg.Díky…

Tření v navijáku necteno

18.11.2009 | FISHERBOY | Navijáky | 7.499 zobrazení | 46 odpovědí

Zdravím, obracím se na Vás s dotazem, žádostí o radu, tip, či nápad, jak vyřešit můj problém. Na mém přívlačovém navijáku jsem po určité době spokojeného používání(cca 3 měsíce) zaznamenal místy tření, který způsobovalo takový ,,šumivý" zvuk. zkoušel jsem naviják rozebrat , promazat, houby platny.. při poslední vycházce se stav zhoršil, ze při jakémkoli navíjení to uz fakt ,,chrčí". Když sundám cívku a motám jen tak , tak to nechrčí tolik jako se zátěží, ale i tak zvuk slyším. čím to je?? jak to odstanit?? nevíte někdo?

Máte na štedrý den k večeři rybu? A na jaký způsob? necteno

20.12.2004 | Padis | Vánoce | 3.590 zobrazení | 22 odpovědí

Není toto téma moc troufalé.

Pruty stále dokola necteno

19.1.2009 | rhany | Přívlač | 3.432 zobrazení | 21 odpovědí

Jako každý rybář si chci nadělit proutek do sezóny.Přívlači jsem propadl loni,proto se ptám jaký vybrat proutek na woblery.Osvědčily se mi woblery rapala DT-4,DT-6 a chci zkoušet woblery od 5do10cm.Cena prutu do 3000.Cílová ryby štika,candát.Revír řeka a přehrada,bohužel ze břehu. Porovnejte třeba: Diaflash EX Spinning 240 M 10–30g a Skeletor 270 délka 2,7 m 7–28g,Technium Diaflash spinning 240 ML 5–20g,nebo něco jiného.

Když je rybář masařem necteno

25.7.2011 | | Vaše názory | 40.441 zobrazení | 247 odpovědí

Od kdy se rybář stává masařem? Je nějaký všeobecný pohled na takového rybáře? Co si o něm myslíte a jaký má pro to důvod? Jaká hmotnost ponechaných ryb u vás znamená,že je rybář masař?

Prut na pstruhy a okouny necteno

1.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 6.878 zobrazení | 42 odpovědí

ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc