Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kolik ste toho letos na svazovkách nachytali? necteno

27.12.2015 | cry.wolf | Úspěchy | 6.114 zobrazení | 37 odpovědí | upravit

Kolik ste toho letos na svazovkách nachytali?KOlem vody se pořád povídá že se málo sadí, že ryby neberou, že sou malý a takový plky. Pohlubte se před odevzdáním povolenky kolik ryb se vám podařilo za sezónu nachytat, abychom měli přehled co a jaký ryby se nejčastěji loví. Revíry doporučuju začernit, aby monitoři neměli tipy kam chodit víc masit. Jen ať si musí najít ryby sami.

Mě se zdá že letos byla sezona dobrá, bílé ryby hafo, no a kaprů kdybych chtěl tak sem mohl nachytat víc než dost.

klub pro mladé boilisaře necteno

23.1.2011 | jirka99 | Kaprařina | 2.645 zobrazení | 16 odpovědí

forum pro mladé kapraře kde se muzete navzajem pomahat a doplňovat. nejvhodnější věk 13 –18let.

Jste pro omezení množství vnadící směsi ??? necteno

5.4.2010 | regulus | Legislativa | 18.711 zobrazení | 113 odpovědí

Vím, že si s tímto fórem nabiju čenich, nicméně docela by mne zajímaly vaše názory.
V dobách dřívějších, bývaly zakázány určité druhy návnad, pokud si dobře pamatuji, ještě kdysi dávno bylo množství i nějakým způsobem omezeno. Počínaje platností zákona o rybářství 99/2004 Sb., není v BP o vnadění ani řádek, jen zcela vyjímečně je zmínka o zákazu u některých revírů v jejich popisu. Existuje však zákon o vodách 254/2001 Sb. [http://www.mrsbrno.cz/…komentar.pdf] kde jsou v §39 odstavec 1 definované závadné látky (na odkazu je to na straně 71 [str. 36 v PDF]) a z toho vyplývá, že i návnada je chápána jako závadná látka a vy tím, že vnadíte de facto porušujete zákon. Za tuto činnost vás nijakým způsobem nemůže postihnout RS, nicméně pokud by vás přistihl inspektor ČIŽP nebo jiný pověřený pracovník tak možná dostanete pokutu, zrovna tak, jako patrně i člověk co krmí kačeny z mostu. Netuším jestli je to dírka v legislativě nebo na to naši zákonodárci ještě nepřišli, ale asi většinu lidí napadne, že si rybář hodí do vody návnadu aby si přilákal ryby.
Je zcela jasné, že především položená by se bez vnadění stala daleko méně atraktivní, „čekání na rybu“ by se ještě prodloužilo, takže úplný zákaz vnadění (i když prakticky existuje) by se nesetkal s moc velkým ohlasem. Ovšem faktickým důsledkem dnešního rybářského trendu především na menších stojatých nádržích je podstatné zhoršení kvality vody a častější úhyny ryb, které bývají alibisticky sváděny na přemnožení bílé ryby apod. Pokud si představíte hektarový rybník, kam za den přijde od března do listopadu v průměru 50 rybářů denně a každý z nich do vody nasype 10 kg krmné směsi, mnohdy velmi pochybné kvality, tak je na neštěstí zaděláno. Vetší stojaté revíry a řeky povětšinou větší množství návnady tak nějak vstřebají, ale pro malé stojáky je to počátek zkázy.
Již skoro 10 let bojuji o omezení vnadění na nějakou rozumnou míru v rámci naší MO, zatím beznadějně, když vstoupil v platnost zákon o rybářství, tak se semnou nikdo nechtěl na tohle téma vůbec bavit z obavy, že by se o vnadění někdo začal zajímat z hlediska zákona o vodách, posledních pár let mi to smetou ze stolu s odůvodněním, že by to nešlo uhlídat a že to je zbytečný.

Jaký na to máte názor vy a co si myslíte o omezení v tomto rozsahu:
Stojaté vody do 2 ha a řeky do 10m šířky 2 kg suché směsi na den
Ostatní 5 kg suché směsi na den

Co je lepší třpytky nebo wobler ??? Co myslíte ?? necteno

2.8.2010 | Lazovič | Přívlač | 10.933 zobrazení | 66 odpovědí

Já myslim ,že je to stejni co vy ??? Třpytky jako woblery ne ??? Co myslíte ?????????????­????????????

Ryba,pekáč,pánev a to ostatní. necteno

9.12.2005 | | Recepty | 20.387 zobrazení | 123 odpovědí

Pořád se tu řešíme jak ošetřovat šňůry,pruty,jak mazat navijáky a pod. Ale jak nejlépe ošetříte rybu,kterou vezmete domů? Myslím tím způsob přípravy,olej ingredience atd. Citlivky CaR mohou napsat jak ji ošetří než ji pustí.(teda mimo polibku)

Začátek DRAVČÍ sezony necteno

16.6.2005 | kkarlos | Ryby | 7.458 zobrazení | 45 odpovědí

Tak jaké byli vaše úspěchy 16.června 2005???

Pouštět nebo nepouštět dravé ryby?? necteno

3.11.2008 | sajmon | Dravci | 11.627 zobrazení | 70 odpovědí

Schválně jsem položil tuto otázku k zamyšlení. V České republice je zhruba 350 000 rybářů. Mým odhadem je zhruba maximálně 10 000 rybářů co sem tam pustí nějakou rybu a zastánců 100% chyť a pusť je ještě míň. Má cenu pouštět mírové dravé ryby?? O víkendu jsem chytl štiku 55 cm, byla nádherná, tak jsem ji pustil. Ihned jsem se stal centrem urážek a absolutní hlouposti, že rybu pouštím. Když si uvědomím, že je opravdu mnoho rybářů, které by tu štiku vzali a jsou i takoví a není jich málo, co si vezmou i štiku podmírovou, tak si říkám, jestli má cenu opravdu pouštět dravé ryby. Člověk si řekne, pustím ji, aby měli i ostatní radost, ale když ji pak někdo chytí znovu, tak ve velkém případě ji nepustí zpět a já se s touto rybou v trofejní velikosti již určitě nesetkám. Nejsem, ortodoxním zastáncem metody chyť a pusť, i já si vezmu nějakou rybu za rok domů a udělám si radost, ale víkendový incident mě opravdu vede k zamyšlení, jestli nebrat většinu chycených dravých ryb!! Co si o tom rybáři myslíte?? Tuto otázku jsem položil jen ohledně dravých ryb, protože si myslím, že kaprů je dostatek a nemá cenu spekulovat nad pouštěním kaprů.

Chytej. cz na Ebru? necteno

1.11.2005 | HaD | chytej.cz | 4.819 zobrazení | 29 odpovědí

Protože vím, že by mělo asi více lidí zájem podívat se a rybařit ve Španělsku na Ebru (lov sumců, candátů, kaprů a black bassů), mohla by se uspořádat příští rok v létě výprava. Byl bych schopen zajistit vše od povolenek, přes ubytování, lodě atd. Cena na týden (pouze náklady) by neměla přesáhnout 12.000,– Kč (doprava, ubytování v kempu ve stanu, loď (jedna pro 4 osoby), licence, povolenka). Jídlo, benzín do lodí, případná útrata apod. není v ceně. S výběrem místa, s lovem atd bych samozřejmě dle možností pomohl. Zajímalo by mě předběžně, kolik lidí by mělo zájem.

Trochu drahá prívlač necteno

16.5.2008 | LuboO | Přívlač | 4.658 zobrazení | 28 odpovědí

Vážení, našiel som zaujímavú nástrahu na prívlač, asi ju aj kúpim, len počkám do výplaty..:)) Možno ukecam aj nejaku zľavu. A tak ma napadlo, aký najdrahší kúsok vlastníte vy a čo ste ochotní urobiť pre to, aby vám neostal vo vode na večné veky? Foto vo fóre.

lov ve stulíkových polích necteno

4.2.2007 | timbab | Plavaná | 4.493 zobrazení | 27 odpovědí

Chtěl bych se optat jestli někdo nemá zkušenosti s chytáním ve stulíkách.loni jsem tam chytil pár pěkných ryb ale pořád tam mám nějaké rezervy.

Praha a Střední Čech?? necteno

17.2.2006 | Petas | Domácí revíry | 3.494 zobrazení | 21 odpovědí

Zajímalo by mě kolik je tu rybářů z Prahy a Středních čech. Ať vím na koho se mohu případně obrátit. Sám jsem přistěhovalí Pražák, narodil jsem se v Českém Bradě.

feeder-volnobezka - ANO nebo NE necteno

15.11.2005 | cop74 | Feeder | 10.669 zobrazení | 64 odpovědí

Otazka je jasna- na feeder navijak z volnobezkou nebo je to zbytecny. Na //www. fishing-aussie. com/ i na feederklubu pisou, ze volnobezka je zbytecna, ale zase si rikam, ze kdybych dal treba rybku na kandata, tak by se zde mohla uplatnit a nemusel bych chytat prut nad hladinou. Tak se feedrari vyjadrete. Predem dik. At vim co koupit- zacinam a chci mit jasno.

Internetové obchody necteno

7.1.2008 | Ftmči | Obchod | 4.667 zobrazení | 28 odpovědí

Podle aktuálních výsledků ankety nakupuje 80% rybářů alespoň někdy přes internet. Mě zajímají vaše zkušenosti s reklamacemi po internetu (nemusí jít nutně o rybářské zboží).

Lov jesetera pod ledem necteno

9.12.2013 | hanis93 | Rybaření na dírkách | 4.331 zobrazení | 26 odpovědí

Lov jesetera pod ledemZačal jsem se zajímat o ulovení jesetera pod ledem.

Rád bych se dozvěděl informace o zvolených nástrahách, primárně peletách (halibut, korýš, ryba, …), jejich velikost, návazce, krmení do dírky, použité vybavení (vlastně ani nevím jak moc je jeseter bojovný) :-D Velikost ryb vše kolem 70–80cm.

Netuším, kde rybu hledat a dělat díry. Většinou je tam bahýnko ale kus tvrdého se najde taky. Krmí se při březích na mělčinách, drží se úkrytů, hledá hloubku, rovné, tvrdé dno? Případně kdo by mohl přispět s lovem na nějaké gumky, ráčky atd. taky budu rád.

Předem moc díky, ať Vám přes zimu mrzne!

Rada necteno

24.1.2017 | KRIKO | Přívlač | 3.671 zobrazení | 22 odpovědí | upravit

Ahoj,chtěl bych se zeptat začínám s rybařinou a chtěl bych se zeptat jaký je v hodný vlasec na přívlač jak silný ?lov bude na orlíku děkuju za radu.

Woblery Luciapuma necteno

4.6.2009 | sirka12 | Přívlač | 3.170 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravim všechny vlačkaře, kdo ma zkušenost s těmito woblery? Zkouším je na pstruhovce ale mam hodně smišene pocity, tak nevim jestli to byla vhodna investice, prosim o vaše nazory.

Oblíbená značka ? necteno

1.11.2006 | Vlackar | Ryby | 2.840 zobrazení | 17 odpovědí

Jaká je vaše oblíbená značka: 1,Prutu 2,Navijáku 3,Vlasce či pletenky 4,Nástrah ?????????????­???????????????????

Jak tahat thrill.. ? necteno

10.8.2008 | Vlackar | Přívlač | 2.671 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravim všechny, koupil sem si všema chválenou „bolenovku“ – thrilla. Problém je, že sem si nevšiml jeho nějak výraznějšího chodu než kolíbání a ani nvm jak ho tahat. Neměl by někdo radu jak s tim pracovat ? díky

Na kterém e-shopu se vám nejlépe nakupuje? necteno

6.9.2012 | Martin Habera | Ostatní nádobíčko | 12.031 zobrazení | 72 odpovědí | upravit

Ahoj kolegové, svěřte se zde prosím, v jakém rybářském e-shopu se vám nejlépe nakupuje? Zajímá mne teď jen hledisko přehlednosti – rychlost dodání, celkovou spokojenost se službami shopu apod. teď prosím nechme stranou.

Budu rád za co nejvíce informací, nejen prostý název obchodu, ale třeba i zdůvodnění, proč vám připadá přehlednější než jiné, proč jej máte rádi atd.

Připravujeme nový obchod, a chtěli bychom co nejvíce názorů od svých kolegů – každému, kdo této otázce věnuje čas, děkuji!

Utržené nástrahy necteno

23.12.2005 | Poperr | Přívlač | 10.702 zobrazení | 64 odpovědí

Kolik jste letos utrhl nástrah. Jaá jsem letos utrhl 2 gumy 1 rotačku to je muj rekord.