Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jak tahat thrill.. ? necteno

10.8.2008 | Vlackar | Přívlač | 2.563 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravim všechny, koupil sem si všema chválenou „bolenovku“ – thrilla. Problém je, že sem si nevšiml jeho nějak výraznějšího chodu než kolíbání a ani nvm jak ho tahat. Neměl by někdo radu jak s tim pracovat ? díky

feeder-volnobezka - ANO nebo NE necteno

15.11.2005 | cop74 | Feeder | 10.269 zobrazení | 64 odpovědí

Otazka je jasna- na feeder navijak z volnobezkou nebo je to zbytecny. Na //www. fishing-aussie. com/ i na feederklubu pisou, ze volnobezka je zbytecna, ale zase si rikam, ze kdybych dal treba rybku na kandata, tak by se zde mohla uplatnit a nemusel bych chytat prut nad hladinou. Tak se feedrari vyjadrete. Predem dik. At vim co koupit- zacinam a chci mit jasno.

Kotvící bojka necteno

1.6.2007 | Honza2 | Sumcařina | 4.654 zobrazení | 29 odpovědí

Nazdar kolegové. Co používáte jako kotvící bojku pro trhačku na jezero? Děláte si je nebo někde kupujete?

Norsko necteno

20.12.2010 | Mr. Vydra | Rybaření v zahraničí | 4.494 zobrazení | 28 odpovědí

Kdo si myslí zda je rybaření v Norsku pěkné a záživné tak napište co se vám podařilo nějaké úspěchy a nelepší místa pro lov.

Lov trofejních tloušťů necteno

23.2.2005 | Chose | Dravci | 3.052 zobrazení | 19 odpovědí

Našel jsem revír na kterém se vyskytují trofejní tloušti. Jedná se o malou říčku širokou cca 6m ahloubkou asi 1,5m. Líně plynoucí voda v nadjezí. Chytat chci na plavanou. Mimo tloušťů je zde dost malých okounů,kterým bych se rád vyhnul. Potřeboval bych pár přímých rad a tipů. díky předem

proutek yad oakland necteno

16.4.2008 | runcajs | Pruty | 2.891 zobrazení | 18 odpovědí

čaues, chci si pořídit novej proutek na UL a chci se zeptat na zkušenosti s prutem YAD oakland, dýlka asi 210cm, maji ho tady www.milfa.cz

Jste pro omezení množství vnadící směsi ??? necteno

5.4.2010 | regulus | Legislativa | 18.159 zobrazení | 113 odpovědí

Vím, že si s tímto fórem nabiju čenich, nicméně docela by mne zajímaly vaše názory.
V dobách dřívějších, bývaly zakázány určité druhy návnad, pokud si dobře pamatuji, ještě kdysi dávno bylo množství i nějakým způsobem omezeno. Počínaje platností zákona o rybářství 99/2004 Sb., není v BP o vnadění ani řádek, jen zcela vyjímečně je zmínka o zákazu u některých revírů v jejich popisu. Existuje však zákon o vodách 254/2001 Sb. [http://www.mrsbrno.cz/…komentar.pdf] kde jsou v §39 odstavec 1 definované závadné látky (na odkazu je to na straně 71 [str. 36 v PDF]) a z toho vyplývá, že i návnada je chápána jako závadná látka a vy tím, že vnadíte de facto porušujete zákon. Za tuto činnost vás nijakým způsobem nemůže postihnout RS, nicméně pokud by vás přistihl inspektor ČIŽP nebo jiný pověřený pracovník tak možná dostanete pokutu, zrovna tak, jako patrně i člověk co krmí kačeny z mostu. Netuším jestli je to dírka v legislativě nebo na to naši zákonodárci ještě nepřišli, ale asi většinu lidí napadne, že si rybář hodí do vody návnadu aby si přilákal ryby.
Je zcela jasné, že především položená by se bez vnadění stala daleko méně atraktivní, „čekání na rybu“ by se ještě prodloužilo, takže úplný zákaz vnadění (i když prakticky existuje) by se nesetkal s moc velkým ohlasem. Ovšem faktickým důsledkem dnešního rybářského trendu především na menších stojatých nádržích je podstatné zhoršení kvality vody a častější úhyny ryb, které bývají alibisticky sváděny na přemnožení bílé ryby apod. Pokud si představíte hektarový rybník, kam za den přijde od března do listopadu v průměru 50 rybářů denně a každý z nich do vody nasype 10 kg krmné směsi, mnohdy velmi pochybné kvality, tak je na neštěstí zaděláno. Vetší stojaté revíry a řeky povětšinou větší množství návnady tak nějak vstřebají, ale pro malé stojáky je to počátek zkázy.
Již skoro 10 let bojuji o omezení vnadění na nějakou rozumnou míru v rámci naší MO, zatím beznadějně, když vstoupil v platnost zákon o rybářství, tak se semnou nikdo nechtěl na tohle téma vůbec bavit z obavy, že by se o vnadění někdo začal zajímat z hlediska zákona o vodách, posledních pár let mi to smetou ze stolu s odůvodněním, že by to nešlo uhlídat a že to je zbytečný.

Jaký na to máte názor vy a co si myslíte o omezení v tomto rozsahu:
Stojaté vody do 2 ha a řeky do 10m šířky 2 kg suché směsi na den
Ostatní 5 kg suché směsi na den

K70 - fraška nebo podvod ??????? necteno

22.6.2005 | toulovec | Ryby | 16.712 zobrazení | 104 odpovědí

V minulých dnech jsem několikrát reagoval na stránkách ankety www. K70. wz. cz. Spolu s několika kamarády a spolupracovníky jsme projevili nesouhlas s touto anketou a připojili svoje hlasy pod „NE“. Druhý den jsme však překvapeně zjistili, že naše hlasy byly anulovány a anketa vesele jede znovu bez našich hlasů. Když jsem na výše uvedených stránkách projevil velice slušnou formou svůj nesouhlas s touto činností a označil tuto anketu za zmanipulovanou, anketa ze serveru dnes ráno zmizela úplně a nedostanu se ani do diskusního fóra. Co si myslíte o tomto jednání? Přijde Vám toto jednání jako férové? Mám pocit, že bude něco shnilého ve státě .............­......... Hodláte tuto podivnou akci i nadále podporovat???

Chytání ve Švédsku necteno

21.10.2008 | Tomeš | Rybaření v zahraničí | 6.596 zobrazení | 41 odpovědí

Zdravim všechny příznivce přívlače.Na jaře příštího roku by jsem chtěl vyrazit do Švé=dska na naše zubaté kamarády a touhle cestou hledám kamarády,kteří by jeli semnou.

Revír v Libni necteno

5.11.2009 | voltor | Domácí revíry | 3.376 zobrazení | 21 odpovědí

Prosím vás co je za revír :Vtava nebo Rokytka v Libni .Je to to rameno u bývalých loděnic.,Stěhuji se do Prahy a byl bych rád za nějaké informace o tomto revíru.Děkuji

Oblíbená značka ? necteno

1.11.2006 | Vlackar | Ryby | 2.733 zobrazení | 17 odpovědí

Jaká je vaše oblíbená značka: 1,Prutu 2,Navijáku 3,Vlasce či pletenky 4,Nástrah ?????????????­???????????????????

Vhodný vláčák a naviják s přední brzdou necteno

2.8.2010 | Mireczech | Přívlač | 2.573 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím,

kdysi jsem chytával ryby, je to 10 let zpátky. Taková těžká amatéřina, prut lipno, naviják MK 110 (TOKOZ). Bavilo mě nejvíce vláčení, můj poslední úspěšný lov. 3 štiky (40cm) a jedna kolem 60 se mi vytřepla (nebylo divu s takovou „výzbrojí“.

Chtěl bych se začít věnovat přívlači. Chytat převážně štiky, okouny, boleny střední velikosti (pokud to tak lze říci). Návnadu zatím nevím, měl jsem rád woblery, okolo 7–10 cm, ale také rotačky (gramově nevím, ale typoval bych okolo 10g)

Vybral jsem si prut Daiwa Fisher TriForce 2,7m 8–35g nebo Shimano Catana BX Spinning délka 270cm zátěž 10–30g. (uvidím jak mi který sedne do ruky)

Naviják se mi šikuje více se zadní brzdou, ale zvyknu si klidně na přední, když je na přívlač doporučována. Vybral jsem si Naviják Shimano Catana 2500FA.

Nevím pak jestli pro začátek bude lepší vlasec a nebo koupit nějakou splétanou šňůru, např. Fire Line Crystal 0,17mm/10,20kg nebo Fire Line Crystal 0,15mm/7,90kg.

Rybři z Prostějova. necteno

27.7.2008 | Piranha | chytej.cz | 2.413 zobrazení | 15 odpovědí

Chodi na chytej nejaky rybar(ka) s Prostejova nebo nedalekeho okoli?

Porybný jak se proti nim bránit? necteno

12.5.2007 | ??? | Legislativa | 13.858 zobrazení | 86 odpovědí | upravit

nezapsání docházky k vodě na mimopstruhovce.

Trochu drahá prívlač necteno

16.5.2008 | LuboO | Přívlač | 4.507 zobrazení | 28 odpovědí

Vážení, našiel som zaujímavú nástrahu na prívlač, asi ju aj kúpim, len počkám do výplaty..:)) Možno ukecam aj nejaku zľavu. A tak ma napadlo, aký najdrahší kúsok vlastníte vy a čo ste ochotní urobiť pre to, aby vám neostal vo vode na večné veky? Foto vo fóre.

Migrace ryb po vysazování na řekách necteno

8.1.2014 | Dany73 | Vaše názory | 3.058 zobrazení | 19 odpovědí

Rád bych se podělil s ostatními o zkušenosti a názory na téma migrace ryb po vysazování na řekách bez zásahu povodně. Na horním úseku nejmenovaného úseku řeky(od jezu k jezu cca. 2km) je obecně známo, že se zde ani po delším času od vysazování nedosahuje tak vysokých úlovků vysazených ryb jako na úseku spodním, kde se ryby vysazují (sypání probíhá bohužel na jednom místě nad spodním jezem – včetně štik). Nejlépe je to vidět na rybách, které jsou zde nedostatkovým zbožím (po jejich vysazení se i po delším času chytají až na výjimky dole). Jsou ryby schopny revír, zejména bohatý na potravu, projet opravdu téměř od jezu k jezu, aby nové prostředí prozkoumaly a našly si vhodné teritorium? Případně které druhy ano a jiné spíše ne? Osobně u některých druhů ryb o tomto pochybuji. Úhoře samozřejmě neřešme.

!!! POVZBUDENIE !!! necteno

27.7.2006 | koloseum | Ryby | 2.092 zobrazení | 13 odpovědí

KTO VIE AKO NAJLEPSIE POVZBUDIT RYBARA, KED TO NAJVIAC POTREBUJE? CAKAM NA VASE SKVELE NAPADY:-))) DIK

Co sobota 11.9.2004, brali? necteno

13.9.2004 | Holajz2 | Ryby | 5.641 zobrazení | 35 odpovědí

Sedel jsem u nás na rybniku (sev. Morava) a lupnul 2 candaty 56 a 59 cm. Byl to den D. Ve 20:45 jsem sel dom. Bralo to i jinde?

Pstruhovy revir v okoli 30km od PLzne??? necteno

15.1.2006 | kkarlos | Domácí revíry | 3.066 zobrazení | 19 odpovědí

Nevite nekdo takovy revir???- a nemate s nim nejake zkusenosti???

Na kterém e-shopu se vám nejlépe nakupuje? necteno

6.9.2012 | Martin Habera | Ostatní nádobíčko | 11.623 zobrazení | 72 odpovědí | upravit

Ahoj kolegové, svěřte se zde prosím, v jakém rybářském e-shopu se vám nejlépe nakupuje? Zajímá mne teď jen hledisko přehlednosti – rychlost dodání, celkovou spokojenost se službami shopu apod. teď prosím nechme stranou.

Budu rád za co nejvíce informací, nejen prostý název obchodu, ale třeba i zdůvodnění, proč vám připadá přehlednější než jiné, proč jej máte rádi atd.

Připravujeme nový obchod, a chtěli bychom co nejvíce názorů od svých kolegů – každému, kdo této otázce věnuje čas, děkuji!