Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Začátek rybaření necteno

15.12.2004 | Rico | Pruty | 5.163 zobrazení | 30 odpovědí

Chytám teprve rok a propadl jsem rybaření asi jako každý kdo to zkusil. Do začátku jsem si pořídil třímetr, teleskop s gramáží 100 – 150g, a jeden menší(teleskop) 2,10m 40 – 60g. A teď bych potřeboval poradit co nakoupit dál. Baví mě kaprařina a přívlač. A nevím jestli si mam koupit na kapry speciály a na přívlač taky. Nebo jestli si mam pořídit univerzální, nébo to zkombinovat. Finačně taky na tom nejsem nic moc. Moc bych byl vdečný za rady. Jsem začátečník a ani nemám moc kamarádů co na ryby chodí, ani v rodině takový nikdo není, tak moc prosím o radu díky moc.

Stiky a okouni v Lipne necteno

20.12.2006 | koy | Ryby | 3.096 zobrazení | 18 odpovědí

Co rikate na markantni ubytek stik,okounu a candatu na Lipne,myslim si ze jednoim z nejvetsich problemu je Bolen

Vhodný vláčák a naviják s přední brzdou necteno

2.8.2010 | Mireczech | Přívlač | 2.753 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím,

kdysi jsem chytával ryby, je to 10 let zpátky. Taková těžká amatéřina, prut lipno, naviják MK 110 (TOKOZ). Bavilo mě nejvíce vláčení, můj poslední úspěšný lov. 3 štiky (40cm) a jedna kolem 60 se mi vytřepla (nebylo divu s takovou „výzbrojí“.

Chtěl bych se začít věnovat přívlači. Chytat převážně štiky, okouny, boleny střední velikosti (pokud to tak lze říci). Návnadu zatím nevím, měl jsem rád woblery, okolo 7–10 cm, ale také rotačky (gramově nevím, ale typoval bych okolo 10g)

Vybral jsem si prut Daiwa Fisher TriForce 2,7m 8–35g nebo Shimano Catana BX Spinning délka 270cm zátěž 10–30g. (uvidím jak mi který sedne do ruky)

Naviják se mi šikuje více se zadní brzdou, ale zvyknu si klidně na přední, když je na přívlač doporučována. Vybral jsem si Naviják Shimano Catana 2500FA.

Nevím pak jestli pro začátek bude lepší vlasec a nebo koupit nějakou splétanou šňůru, např. Fire Line Crystal 0,17mm/10,20kg nebo Fire Line Crystal 0,15mm/7,90kg.

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci necteno

13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 11.385 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.

MUŠKAŘI poraďte mi necteno

3.8.2005 | fikus | Muškaření | 8.971 zobrazení | 52 odpovědí

potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.

Zápis docházky na mimopstruhovou vodu necteno

24.5.2005 | Vydrus | Legislativa | 5.001 zobrazení | 29 odpovědí

Plníte tuto povinnost? Má to prospět k zarybnění, ale můžeme tomu věřit? V některých oblastech už se to prý osvědčilo. Máte tu zkušenost?

parma necteno

11.8.2009 | candatek | Bílá ryba | 3.101 zobrazení | 18 odpovědí

nevite prosim jeste nekdo jak na parmy dekuji uvitam kazdou odpoved:) skousel jsem na syr ale moc to neslo

proutek na jemnou přívlač? necteno

3.1.2009 | talE | Přívlač | 8.802 zobrazení | 51 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych radu, jelikož moc rád chytám na přívlač půl roku, chtěl jsem radu odhledně nějakého jemného proutku na jemnou přívlač.Něco od Mivardi nebo shimano.Tyhle firmy preferuji jedině v rybářském vybavení.Prosím poradtě

Co sobota 11.9.2004, brali? necteno

13.9.2004 | Holajz2 | Ryby | 6.050 zobrazení | 35 odpovědí

Sedel jsem u nás na rybniku (sev. Morava) a lupnul 2 candaty 56 a 59 cm. Byl to den D. Ve 20:45 jsem sel dom. Bralo to i jinde?

stika necteno

26.8.2004 | fish | Přívlač | 5.181 zobrazení | 30 odpovědí

ktera navnada je nejlepsi na stiky ?????????????­????????????????,

Lov bez RL/členské legitimace necteno

6.1.2007 | kkarlos | Legislativa | 3.452 zobrazení | 20 odpovědí

Tak mi tak napadlo jaký by mi mohl čekat postih když budu mít platnou povolenku k lovu, jen si doma zapomenu ryb. lístek či členskou průkazku…?

pleas ,poraďte začátečníkovi necteno

21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.462 zobrazení | 20 odpovědí

Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.

Co úhoři-už je čas necteno

26.4.2004 | Jindra5 | Ostatní ryby | 24.593 zobrazení | 142 odpovědí

Už jsem to zkoušel, ale nic, chce to asi počkat na květen, kdy se může chytat do pozdějc v noci

Vnadeni masnaky necteno

20.1.2009 | clingfish | Legislativa | 3.118 zobrazení | 18 odpovědí

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li je povoleno v ramci MRS vnadit masnaky. Dekuju moc

Hledam partu na Ebro necteno

17.12.2012 | Fidel | Rybaření v zahraničí | 2.946 zobrazení | 17 odpovědí

Čau, hledam partu na rybářskou dovolenou na příští rok na přehradu Ebro. Nemáte někdo volné jedno nebo dvě místa? Díky

Kuriózní ryb. příběhy - SOUTĚŽ o nejzajímavější příspěvek necteno

1.11.2007 | HaD | chytej.cz | 40.794 zobrazení | 235 odpovědí

Uběhla delší doba. Určitě se stala spousta kuriózních zážitků: Vyhlašujeme novou soutěž! Spočívá v tom, že nám zde do tohoto fóra budete vkládat příběhy od vody, které se vám staly, nebo i někomu jinému a patří do kategorie zavánějící rybářskou latinou. Každý příběh by měl být založen na skutečné události. Každý měsíc vybere porota ve složení: David Havlíček (šéfredaktor Chytej.cz), Miroslav Horáček (redaktor CHYTEJ.cz, ) a Pavla Havlíčková – nejlepší příspěvek, který oceníme. Každý měsíc vyhlásíme novou cenu. Soutěž platí do odvolání. Kritéria pro výběr vítězného příspěvku jsou následující: kurióznost příběhu, literární kvalita příspěvku a především pointa (překvapivá, nečekaná, kuriózní atd.)

Tak pojďte na to!

vozík na loďku necteno

28.11.2007 | wallys | Ostatní nádobíčko | 10.411 zobrazení | 60 odpovědí

Chci se zeptat a poradit které firmy vyrábí vozíky na rybářskké lodě (pranice do 4m a 120kg), popřípadě nějaký ten zlepšovák na úpravu normálního vozíku za auto.Dík

Vánoce 2006 necteno

18.12.2005 | kkarlos | Vánoce | 8.852 zobrazení | 51 odpovědí

Tak už se nám pomalu ty Vánoce blíží a tak se vas ptam co chcete najít pod stromkem a co tam najdete! Pište hlavně ryb. věci, ale můžete psát i ostatní věci které chcete nebo dostanete!

Cena povolenky. necteno

4.1.2009 | standas | Ryby | 7.811 zobrazení | 45 odpovědí

Zdá se vám cana povolenky vysoká? Nebo je nízká či odpovídající platům. Osobně jsem ochoten připlatit za cenu lepší péče o revíry ( rybí přechody,trdliš­tě,úprava břehů,vyrovnaná násada atd.)

DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy? necteno

18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.947 zobrazení | 40 odpovědí

Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?