Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Výměna woblerů, třpytek atp.
21.11.2006 | jiris | Přívlač | 144.705 zobrazení | 870 odpovědí
Potřebujete se zbavit „neúspěšného“ woblera, třpytky či jiné přívlačové nástrahy? Sem s ní, vyměňte ji za jinou…
Čtyrkolový mazel???
9.12.2014 | tenodvody | Ostatní nádobíčko | 12.311 zobrazení | 74 odpovědí
Ahoj, chtěl bych trochu pozměnit téma i když se bude týkat rybaření a to tak, že se optám, jaké auto by jste si pořídili na dopravování se za rybařením po ČR, ale i třebas někam dál, za hranice, prostě auto, se kterým máte zkušenosti a neměnili by jste :) Tak jdeme diskutovat.
Rybaření na LOH?
30.7.2012 | Kantik | Vaše názory | 15.506 zobrazení | 93 odpovědí
Pište vaše názory o tom, jestli by se mohlo rybaření zařadit do sportů na letních olympijských hrách. Dle mě by mohlo, spíš i mělo. Jestli tam totiž je jezdectví, kde nerozhodují vlastní zkušenosti, ale to, jakého má závodník koně, tak proč by tam nebyla například plavaná, feeder, kaprařina,…, kde záleží hlavně na zkušenostech závodníka?
okouni nad 40cm
14.11.2005 | skwor | Dravci | 6.012 zobrazení | 36 odpovědí
V poslední době se tu objevilo dost trofejních okounů. Docela by mě zajímalo, kdo máte kolik a jak velkých okounů nad 40cm. Já zatim 0.
lipno
24.5.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Ostatní ryby | 2.838 zobrazení | 17 odpovědí
dobrý den, chtěl bych se zeptat.když mám středočeskou povolenku a pojedu na týden na lipno chytat tak kolik mě bude stát povolenka ??? děkuji
Je třeba se obávat ?
5.4.2010 | jersey | Vaše názory | 2.172 zobrazení | 13 odpovědí
Není to tak dlouho, co jsem se díval na Slovenskou tv, pořad Ryby,rybky,rybičky.Nevím, třeba mi kolegové ze Slovenska vysvětlí, kde ja zakopanej pes, ale docela mě vyděsilo, jak si tam pánové rybáři vzali echolot a jeli se s ním podívat na ryby ve Váhu, navíc na „tutová“ místa…ale co se nestalo, ryby nikde.Až po prostudování záznamu z echolotu doma zjistili, že tam pár rybek bylo.Nicméně opravdu jen pár.No, jestli takhle vypadají řeky na Slovensku, zdá se mi to minimálně alarmující.Byl to pro mě opravdu smutný pohled, jak brázdí řeku a echolot mlčí…ani šupina.
Rybářská VIDEA
16.1.2008 | HaD | chytej.cz | 3.680 zobrazení | 22 odpovědí
Máte svoje video a nevíte si rady se střihem, přípravou atp.? Nebo naopak chcete něco natočit a nevíte si rady? Máte problém s vložením do naší rubriky www.chytej.cz ? Zde si navzájem poradíme!
Lov bez RL/členské legitimace
6.1.2007 | kkarlos | Legislativa | 3.347 zobrazení | 20 odpovědí
Tak mi tak napadlo jaký by mi mohl čekat postih když budu mít platnou povolenku k lovu, jen si doma zapomenu ryb. lístek či členskou průkazku…?
Stiky a okouni v Lipne
20.12.2006 | koy | Ryby | 3.009 zobrazení | 18 odpovědí
Co rikate na markantni ubytek stik,okounu a candatu na Lipne,myslim si ze jednoim z nejvetsich problemu je Bolen
Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci
13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 11.057 zobrazení | 66 odpovědí
Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.
Bezrybka
2.8.2005 | Mlady_Rybar | Bílá ryba | 10.211 zobrazení | 61 odpovědí
Ahoj,
prosím vás, poraďte mi jak na ně vyzrát, jsou to bestie, neberou, poslední úlovek je 25.5.2005 kapr 25cm a před tím 20.4.2005 kapr 40cm, ale od toho 25.5. jsem vždy byl bezrybka. Beru rady na všechny rybolovné způsoby, přívlač, plavaná, položená, recepty na těsta, na co chytat, kde, kdy a jak. Už jsem bezradný, poraďte prosím jak chytit aspoň mini plotičku, chytám nejčastěji na zatopeném lomu, jmenuje se to jezírko Na košutce, Mže1 tady v Plzni, pak ještě na Mži 1řece(tam jsem neměl v životě ani ťukání) což je parmová řeka. Pod jezem je asi 300m pstruhového charakteru. Hloubku nad jezem odhaduji 80–130cm, pod jezem 20–50cm, potom postupně se hloubka hodně zvyšuje a potom je asi kolem 2m. Zatopený lom je hluboký 15m, kamenité dno, plno vázek. (krmítko, dva háčky, olůvko a ještě pár věcí už mi tam uvízlo… ) dál nevím co poznamenat...... Používám vlasec trabucco t-force 0,185mm. Tak pište, každou radu ocením, a jestli se mi díky podaří ulovit rybu tak eště víc…
Vánoce 2006
18.12.2005 | kkarlos | Vánoce | 8.536 zobrazení | 51 odpovědí
Tak už se nám pomalu ty Vánoce blíží a tak se vas ptam co chcete najít pod stromkem a co tam najdete! Pište hlavně ryb. věci, ale můžete psát i ostatní věci které chcete nebo dostanete!
Ryby v roce 2007
2.1.2007 | koy | Ryby | 5.529 zobrazení | 33 odpovědí
Jen se chci zeptat na jakou rybu nebo jaky „styl“ rybareni se hodlate pristi rok zamerit?
Největší potočák
23.12.2005 | Budra | Lososovité ryby | 4.188 zobrazení | 25 odpovědí
Stále nemohu chytit kapitálního potočáka. (můj nej je asi 45cm) jakýho máte vy svýho největšího????
Nastrahy
20.12.2005 | Poperr | Přívlač | 3.515 zobrazení | 21 odpovědí
Napište vaši neoblíbenější nastrahu na přívlač a kde na ni nejradeji například: Wobler Rapala -Pomalu tekoucí vody dyje 15
Naviják na přívlač
22.2.2006 | ondras1 | Navijáky | 24.324 zobrazení | 145 odpovědí
Jaký by jste doporučili naviják na lehkou a střední přívlač?
MUŠKAŘI poraďte mi
3.8.2005 | fikus | Muškaření | 8.730 zobrazení | 52 odpovědí
potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.
proutek na jemnou přívlač?
3.1.2009 | talE | Přívlač | 8.550 zobrazení | 51 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych radu, jelikož moc rád chytám na přívlač půl roku, chtěl jsem radu odhledně nějakého jemného proutku na jemnou přívlač.Něco od Mivardi nebo shimano.Tyhle firmy preferuji jedině v rybářském vybavení.Prosím poradtě
PENN Spinn Fisher 8500SS (9500SS)
16.9.2005 | xycht | Navijáky | 7.218 zobrazení | 43 odpovědí
Nemáte někdo zkušenosti s tímhle navijákem? Chci si ho pořídit na příští sezónu na lov sumců (bojka, vábnička). díky
Docházka na pstruhovku
9.5.2005 | Dědek | Lososovité ryby | 7.212 zobrazení | 43 odpovědí
Myslíte si, že je správné omezit docházku na ps na určitý počet dnů v týdnu? Nebylo by vhodnější omezit počet ponechaných ryb za týden?