Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Nastrahy necteno

20.12.2005 | Poperr | Přívlač | 3.421 zobrazení | 21 odpovědí

Napište vaši neoblíbenější nastrahu na přívlač a kde na ni nejradeji například: Wobler Rapala -Pomalu tekoucí vody dyje 15

lipno necteno

24.5.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Ostatní ryby | 2.769 zobrazení | 17 odpovědí

dobrý den, chtěl bych se zeptat.když mám středočeskou povolenku a pojedu na týden na lipno chytat tak kolik mě bude stát povolenka ??? děkuji

Rybaření na LOH? necteno

30.7.2012 | Kantik | Vaše názory | 15.171 zobrazení | 93 odpovědí

Pište vaše názory o tom, jestli by se mohlo rybaření zařadit do sportů na letních olympijských hrách. Dle mě by mohlo, spíš i mělo. Jestli tam totiž je jezdectví, kde nerozhodují vlastní zkušenosti, ale to, jakého má závodník koně, tak proč by tam nebyla například plavaná, feeder, kaprařina,…, kde záleží hlavně na zkušenostech závodníka?

Kdo tomu rozumí poradí! necteno

3.11.2004 | DEATH | Muškaření | 2.445 zobrazení | 15 odpovědí

Chtěl bych muškařit,avšak sem odrazován okolím,kvůli ceně vybavení a nedobrým podmínkám na blízkých revírech..... Podmínky zas tak hrozné nejsou,spíš by mě zajímalo,do kolika tisíc se vejdu se základní výbavou??? Mušky neberte v potaz,ty kamarád váže za 2 neb 3 koruny jednu..... !!!!!!!DÍKY ZA ODPOVĚĎ!!!!!! DEATH

Kapři a boilie necteno

31.7.2006 | Bobs | Úspěchy | 11.111 zobrazení | 68 odpovědí

Jake mate zkušenoti chytání kaprů a boilie

Jídlo, hlasování necteno

3.11.2008 | Robur | Recepty | 8.168 zobrazení | 50 odpovědí

hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.

Menu I

• Aperitivka
  • Tartar z indonézského tuňáka

na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon

• Houbové ravioly
  • Sicilská bouillabaisse

s aiolli a chlebovým chipsem

• Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
  • Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,

restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne

• Horký čokoládový dortík s krémovou

omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies

MENU II

• Aperitivka*
  • Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,

s nočkem kozího sýru a piniemi*

• Kalamáry na grilu s bylinkami,

bílým vínem zjemněné máslem*

• Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
  • *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka

a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou

• *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky

z medu a sezamu s citronovým mascarpone

MENU III

• Aperitivka
  • Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
  • Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
  • Thajská krémová polévka s křupavým wontonem

plněným marinovanou krevetou

• Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
  • Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta

Ryby v roce 2007 necteno

2.1.2007 | koy | Ryby | 5.388 zobrazení | 33 odpovědí

Jen se chci zeptat na jakou rybu nebo jaky „styl“ rybareni se hodlate pristi rok zamerit?

kam dojdeš s poctivost? necteno

24.2.2005 | Tomucha | Ryby | 2.942 zobrazení | 18 odpovědí

v poslední době se mi zdá, že pokud je člověk trochu slušnej nebo poctivej tak je většinou všude za vola… Co na to říkáte?jaký máte zkušenosti?Nej­častěji se stím setkávám na rybách-bohužel. Pište!!! dokáže mě znechutit když si vezmu 3 pstruhy a jdu domů a borec jich má v báglu 20 a chytá dál

Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník necteno

2.2.2010 | vagi | Obchod | 6.223 zobrazení | 38 odpovědí

Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?

Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.

Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.

No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)

Jaký je váš názor?

Chráníte parmy??? necteno

29.9.2004 | Tomash | Domácí revíry | 4.583 zobrazení | 28 odpovědí

Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k parmám. Jsou dny v roce, kdy parmy berou intenzivně jakoukoliv nástrahu. Masaři si plní pytle a loví je na polystyren apod. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co s tím???

Podběrák na přívlač necteno

17.12.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.255 zobrazení | 26 odpovědí

Chci si pořídit nějaký pevný podběrák, do kterýho by se vlezla štika 60–70 cm bez problému, ale musí být skladný. Můžete mi doporučit nějaý, s kterým máte dobrý zkušenosti?

Vánoce 2006 necteno

18.12.2005 | kkarlos | Vánoce | 8.363 zobrazení | 51 odpovědí

Tak už se nám pomalu ty Vánoce blíží a tak se vas ptam co chcete najít pod stromkem a co tam najdete! Pište hlavně ryb. věci, ale můžete psát i ostatní věci které chcete nebo dostanete!

PENN Spinn Fisher 8500SS (9500SS) necteno

16.9.2005 | xycht | Navijáky | 7.052 zobrazení | 43 odpovědí

Nemáte někdo zkušenosti s tímhle navijákem? Chci si ho pořídit na příští sezónu na lov sumců (bojka, vábnička). díky

mensia rada.alebo pomoc necteno

13.8.2008 | lacika3000 | Kaprařina | 2.785 zobrazení | 17 odpovědí

chcel by som sa spytat ci neikto pouziva takuto montaz alebo nieco podbme poripadne radu ako to naviazt.foto dam

Bezrybka necteno

2.8.2005 | Mlady_Rybar | Bílá ryba | 10.019 zobrazení | 61 odpovědí

Ahoj,

prosím vás, poraďte mi jak na ně vyzrát, jsou to bestie, neberou, poslední úlovek je 25.5.2005 kapr 25cm a před tím 20.4.2005 kapr 40cm, ale od toho 25.5. jsem vždy byl bezrybka. Beru rady na všechny rybolovné způsoby, přívlač, plavaná, položená, recepty na těsta, na co chytat, kde, kdy a jak. Už jsem bezradný, poraďte prosím jak chytit aspoň mini plotičku, chytám nejčastěji na zatopeném lomu, jmenuje se to jezírko Na košutce, Mže1 tady v Plzni, pak ještě na Mži 1řece(tam jsem neměl v životě ani ťukání) což je parmová řeka. Pod jezem je asi 300m pstruhového charakteru. Hloubku nad jezem odhaduji 80–130cm, pod jezem 20–50cm, potom postupně se hloubka hodně zvyšuje a potom je asi kolem 2m. Zatopený lom je hluboký 15m, kamenité dno, plno vázek. (krmítko, dva háčky, olůvko a ještě pár věcí už mi tam uvízlo… ) dál nevím co poznamenat...... Používám vlasec trabucco t-force 0,185mm. Tak pište, každou radu ocením, a jestli se mi díky podaří ulovit rybu tak eště víc…

MUŠKAŘI poraďte mi necteno

3.8.2005 | fikus | Muškaření | 8.542 zobrazení | 52 odpovědí

potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.

Zaměřeno na TRUMANy... necteno

2.11.2008 | BlueShark | Ostatní ryby | 7.549 zobrazení | 46 odpovědí

Zdravím všechny rybáře a rybářky. Asi každý se setkal s rybou zvanou TRUMAN. Ano, Sumeček Americký má tendenci se přemnožovat na stojatých vodách. Drtí populaci ryb, plůdky, jikry a voda se neregeneruje :( Má někdo nápad co s tím? Zaslechl jsem, že soupeř je candát, že mu smrtelný mortel trumana nevadí (roztažené bodce do stran při smrti nebo obraně). Z ptáků kormorán nebo volavka. Jaem z Ústí nad Labem (jeden rybník cca 3ha je jimi přemnožen) a chtěl bych něco provést s lokalitama, které ovládli. Po náhozu se chytají za ploutve, břicho a pořád tahaj, na vše co do vody přiletí. I na vajgl jsem je vytáhl. Ke kaprům tak nástraha doputuje jen ojediněle. CO S TÍM? MÁ NĚKDO NÁPAD?

DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy? necteno

18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.571 zobrazení | 40 odpovědí

Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?

Upravili byste míry některých ryb?? necteno

6.2.2005 | DEATH | Legislativa | 3.286 zobrazení | 20 odpovědí

Chci zde probudit debatu o tom,jestli byste upravili některé míry ryb,nebo jestli jste spokojení....­.......... Budu rád za každý příspěvek.

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci necteno

13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 10.858 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.