Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník
1.2.2010 | vagi | Obchod | 6.377 zobrazení | 38 odpovědí
Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?
Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.
Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.
No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)
Jaký je váš názor?
Jídlo, hlasování
3.11.2008 | Robur | Recepty | 8.408 zobrazení | 50 odpovědí
hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.
Menu I
- Aperitivka
- Tartar z indonézského tuňáka
na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon
- Houbové ravioly
- Sicilská bouillabaisse
s aiolli a chlebovým chipsem
- Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,
restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne
- Horký čokoládový dortík s krémovou
omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies
MENU II
- Aperitivka*
- Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,
s nočkem kozího sýru a piniemi*
- Kalamáry na grilu s bylinkami,
bílým vínem zjemněné máslem*
- Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka
a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou
- *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky
z medu a sezamu s citronovým mascarpone
MENU III
- Aperitivka
- Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
- Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
- Thajská krémová polévka s křupavým wontonem
plněným marinovanou krevetou
- Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
- Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta
DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy?
18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.724 zobrazení | 40 odpovědí
Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?
Přeprava špiček
25.7.2010 | Tino | Feeder | 3.027 zobrazení | 18 odpovědí
Jak je nejlepší přepravovat špičky?
Asi mi napíšete, že v tubusu na to určeném, ale zajímalo by mě, jestli to jde jinak. Prostě abych pokaždé nemusel u vody dělat montáž znova. Samozřejmě jen když chodím na stejnou vodu a na stejné ryby.
Ptám se na to, protože jsem zlomil první špičku. :) A náhradní jsem si nechal doma, neb se lámou jen o velké ryby, že áno? Ale cejnky šlo chytat i bez prvního očka. :))
Prehrada Hnevkovice
28.2.2006 | kamet | Domácí revíry | 3.199 zobrazení | 19 odpovědí
Prehrada Hnevkovice zkusenosti uspechy
Vnadeni masnaky
20.1.2009 | clingfish | Legislativa | 3.030 zobrazení | 18 odpovědí
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li je povoleno v ramci MRS vnadit masnaky. Dekuju moc
Začátek rybaření
15.12.2004 | Rico | Pruty | 5.063 zobrazení | 30 odpovědí
Chytám teprve rok a propadl jsem rybaření asi jako každý kdo to zkusil. Do začátku jsem si pořídil třímetr, teleskop s gramáží 100 – 150g, a jeden menší(teleskop) 2,10m 40 – 60g. A teď bych potřeboval poradit co nakoupit dál. Baví mě kaprařina a přívlač. A nevím jestli si mam koupit na kapry speciály a na přívlač taky. Nebo jestli si mam pořídit univerzální, nébo to zkombinovat. Finačně taky na tom nejsem nic moc. Moc bych byl vdečný za rady. Jsem začátečník a ani nemám moc kamarádů co na ryby chodí, ani v rodině takový nikdo není, tak moc prosím o radu díky moc.
Nejhezčí a nejromantičtější revír MRS
5.8.2007 | Rybar211 | Ryby | 3.713 zobrazení | 22 odpovědí
Jaký je váš nejkrásnější revír MRS? Máte radši chytání ryb někde v lesíku nebo přímo u rušné křižovatky??! Pochlubte se.....
Upravili byste míry některých ryb??
6.2.2005 | DEATH | Legislativa | 3.375 zobrazení | 20 odpovědí
Chci zde probudit debatu o tom,jestli byste upravili některé míry ryb,nebo jestli jste spokojení.............. Budu rád za každý příspěvek.
Je čeburaška opravu tak výjimečná?
13.11.2015 | Dany73 | Přívlač | 10.297 zobrazení | 61 odpovědí
Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…
Zaměřeno na TRUMANy...
2.11.2008 | BlueShark | Ostatní ryby | 7.770 zobrazení | 46 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky. Asi každý se setkal s rybou zvanou TRUMAN. Ano, Sumeček Americký má tendenci se přemnožovat na stojatých vodách. Drtí populaci ryb, plůdky, jikry a voda se neregeneruje :( Má někdo nápad co s tím? Zaslechl jsem, že soupeř je candát, že mu smrtelný mortel trumana nevadí (roztažené bodce do stran při smrti nebo obraně). Z ptáků kormorán nebo volavka. Jaem z Ústí nad Labem (jeden rybník cca 3ha je jimi přemnožen) a chtěl bych něco provést s lokalitama, které ovládli. Po náhozu se chytají za ploutve, břicho a pořád tahaj, na vše co do vody přiletí. I na vajgl jsem je vytáhl. Ke kaprům tak nástraha doputuje jen ojediněle. CO S TÍM? MÁ NĚKDO NÁPAD?
LOV NONSTOP. Využijete této možnosti lovu ?
22.6.2008 | HaD | Legislativa | 7.095 zobrazení | 42 odpovědí
Zajímalo by mě, kdo a jak bude využívat možnosti lovu 24 hodin denně. Budete vláčet, kapřařit či sumcařit? Na jakých lokalitách a jak často? Využijete to pouze na jednom revíru či budete jezdit na více z nich?
DOBRY A LEVNI CAPROVY PRUT
12.12.2007 | morho2 | Pruty | 3.887 zobrazení | 23 odpovědí
Nazdar chlapi!!!potreboval by som tip na nijaky kaprovy prut…mam 14 takze nechcem vela vrazat…max 1500kc/ks-viem,je to malo ale kupujem aj feeder takze to nieje jednoduche utiahnut to z vreckoveho :)) hlavne aby to chytalo..co sa tyka parametrov-chcem aby ten prut bol schopny nahodit 30g krmitko+krmenie na vzdialenost cca 50–60 metrov…diki moc vsetkym
Má někdo zkušenosti s navjákem: Daiwa Crossfire 2000A.
25.1.2013 | votruba | Navijáky | 6.095 zobrazení | 36 odpovědí
Prosím všechny kteří znají nebo mají tento naviják aby se přidají do diskuze. Předem díky za vaše rady.
stika
26.8.2004 | fish | Přívlač | 5.078 zobrazení | 30 odpovědí
ktera navnada je nejlepsi na stiky ?????????????????????????????,
"ochrana proti komarom"
26.2.2006 | koloseum | Ryby | 4.905 zobrazení | 29 odpovědí
Ahoj! Co pouzivate ako ochranu proti komarom? Ja Szuku alebo Difusil no zacnem pouzivat aj ochrannu sietku na tvar lebo aj napriek kremom a sprejom je to velmi neprijemne a nechcel by som ist od vody len kvoli komarom :-( Tak jestli poznate nieco lepsie , cakam na nazory…Diky moc …
pleas ,poraďte začátečníkovi
21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.382 zobrazení | 20 odpovědí
Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.
Hájení okouna říčního
16.1.2009 | inspo | Dravci | 16.453 zobrazení | 97 odpovědí
Tak od letoška má v SM kraji i okoun svou dobu hájení a to od 1.1. do 16.5. Jak je tomu u Vás ostatních? Co si o tom myslíte?
Pomožme kamarádovi
26.5.2009 | cercer | Tipy & triky | 7.456 zobrazení | 44 odpovědí
Milí přátelé,jak už asi většina z vás ví,náš dobrý kamarád vyrazí 4.července na životní lov( a ač o tom asi ještě neví),uloví i životní úlovek.Všichni znalí věci ale také víme,že následkem tohoto kroku se mohou stát návštěvy a vycházky k naší milované vodě méně časté a vzácnější.Proto jsem vás chtěl požádat,všechny kolegy,kteří vědí o čem mluvím a mají zkušenosti..posílejte sem, našemu společnému kamarádovi svoje tajné triky,fígle a rady,případně výmluvy,jak to vše navlékáte vy,aby doma byla pohoda a vy mohli k vodě…
kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu
8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 4.919 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,obyčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť