Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

První ryba letos necteno

3.1.2007 | mirmen | Úspěchy | 5.210 zobrazení | 30 odpovědí

Kdo jste letos už něco zdolal? Co a jak?

"ochrana proti komarom" necteno

26.2.2006 | koloseum | Ryby | 5.035 zobrazení | 29 odpovědí

Ahoj! Co pouzivate ako ochranu proti komarom? Ja Szuku alebo Difusil no zacnem pouzivat aj ochrannu sietku na tvar lebo aj napriek kremom a sprejom je to velmi neprijemne a nechcel by som ist od vody len kvoli komarom :-( Tak jestli poznate nieco lepsie , cakam na nazory…Diky moc …

DOBRY A LEVNI CAPROVY PRUT necteno

12.12.2007 | morho2 | Pruty | 3.991 zobrazení | 23 odpovědí

Nazdar chlapi!!!potreboval by som tip na nijaky kaprovy prut…mam 14 takze nechcem vela vrazat…max 1500kc/ks-viem,je to malo ale kupujem aj feeder takze to nieje jednoduche utiahnut to z vreckoveho :)) hlavne aby to chytalo..co sa tyka parametrov-chcem aby ten prut bol schopny nahodit 30g krmitko+krmenie na vzdialenost cca 50–60 metrov…diki moc vsetkym

Nastrahy necteno

20.12.2005 | Poperr | Přívlač | 3.646 zobrazení | 21 odpovědí

Napište vaši neoblíbenější nastrahu na přívlač a kde na ni nejradeji například: Wobler Rapala -Pomalu tekoucí vody dyje 15

Přeprava špiček necteno

25.7.2010 | Tino | Feeder | 3.125 zobrazení | 18 odpovědí

Jak je nejlepší přepravovat špičky?

Asi mi napíšete, že v tubusu na to určeném, ale zajímalo by mě, jestli to jde jinak. Prostě abych pokaždé nemusel u vody dělat montáž znova. Samozřejmě jen když chodím na stejnou vodu a na stejné ryby.

Ptám se na to, protože jsem zlomil první špičku. :) A náhradní jsem si nechal doma, neb se lámou jen o velké ryby, že áno? Ale cejnky šlo chytat i bez prvního očka. :))

lipno necteno

24.5.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Ostatní ryby | 2.951 zobrazení | 17 odpovědí

dobrý den, chtěl bych se zeptat.když mám středočeskou povolenku a pojedu na týden na lipno chytat tak kolik mě bude stát povolenka ??? děkuji

Je třeba se obávat ? necteno

5.4.2010 | jersey | Vaše názory | 2.257 zobrazení | 13 odpovědí

Není to tak dlouho, co jsem se díval na Slovenskou tv, pořad Ryby,rybky,ry­bičky.Nevím, třeba mi kolegové ze Slovenska vysvětlí, kde ja zakopanej pes, ale docela mě vyděsilo, jak si tam pánové rybáři vzali echolot a jeli se s ním podívat na ryby ve Váhu, navíc na „tutová“ místa…ale co se nestalo, ryby nikde.Až po prostudování záznamu z echolotu doma zjistili, že tam pár rybek bylo.Nicméně opravdu jen pár.No, jestli takhle vypadají řeky na Slovensku, zdá se mi to minimálně alarmující.Byl to pro mě opravdu smutný pohled, jak brázdí řeku a echolot mlčí…ani šupina.

Dravci na Orlíku necteno

12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 10.269 zobrazení | 59 odpovědí

Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar

Prosba o radu-MULTIPLIKATOR-levnejsi necteno

8.8.2007 | Czudko | Navijáky | 4.175 zobrazení | 24 odpovědí

Vim, ze tema multiplikator se tu resilo mnohokrat. Procetl jsem snad vsechny fora, clanky…pochopil jsem, ze multik, kvalitni za nizkou cenu je temer nesmysl, ale ted se mi nehodi vydat 4500,– za Penn GTI i kdyz no…Proste, bude to muj prvni multiplikator a nechce se mi hned vysolit tolik. Da se sehnat rozumny do treba 2500,– na sumcarinu (bojka)?? Nepotrebuji pocitadlo, asi bych rad radic… co treba neco od Okumy? Jsem s Okumou spojeny ohledne navijaku a koukal jsem, ze ji HaD povazuje za rozumnou i v Mulikach. Nebo jsem nasel CORBOSS 510, CORMORAN…pocitadlo, nepocitadlo, vypada robusne a cena se mi libi. Poradite mi? Nechci drahy taky z toho duvodu, ze Lodku ma jen kamarad a s gumovym clunem za 1000,– co mam ja na zavazeni se na Sumce fakt asi neodvazim i kdyz je na 200kg (ten clun) verim tomu, ze zaprazeny sumec dokaze vyvinout daleko vetsi vahu – nebo se pletu?

Hájení okouna říčního necteno

16.1.2009 | inspo | Dravci | 16.889 zobrazení | 97 odpovědí

Tak od letoška má v SM kraji i okoun svou dobu hájení a to od 1.1. do 16.5. Jak je tomu u Vás ostatních? Co si o tom myslíte?

Je čeburaška opravu tak výjimečná? necteno

13.11.2015 | Dany73 | Přívlač | 10.627 zobrazení | 61 odpovědí

Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…

Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník necteno

2.2.2010 | vagi | Obchod | 6.616 zobrazení | 38 odpovědí

Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?

Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.

Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.

No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)

Jaký je váš názor?

kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu necteno

8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 5.048 zobrazení | 29 odpovědí

Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,o­byčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť

Blýskající se navijáky necteno

3.4.2011 | jepice-zruseno | Navijáky | 4.878 zobrazení | 28 odpovědí

Nevadí vám, že se navijáky blýskají? Myslíte si, že to rybám vadí? Přemýšlím nad tím již delší dobu. Udivuje mě, že miniaturní daiwa na lehkou přívlač (např. tato http://www.chytej.cz/…luvias-1003/), která stojí 11 000 a je vybavená kdejakou serepetičkou naprd se blejská jak pouťová cetka.

Prehrada Hnevkovice necteno

1.3.2006 | kamet | Domácí revíry | 3.308 zobrazení | 19 odpovědí

Prehrada Hnevkovice zkusenosti uspechy

Poznáte a poradíte???? necteno

13.3.2011 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 3.137 zobrazení | 18 odpovědí

Prosim Vás nevíte někdo co je toto za nástrahu a kde bych to sehnal??? nevím jak to pojmenovat, od čeho se odrazit.....

Jakou muškařskou šňůru? necteno

16.9.2004 | HaD | Muškaření | 5.237 zobrazení | 30 odpovědí

Jaká šňůra je vodná na jezerní muškaření na prut 6/7 myslím 2,75 m? Mám na navijáku plovoucí a potápivou, plovoucí je ale už asi špatná a rád bych pořídil novou. Byl bych rád, kdyby byla dobře použitelná jak na jezrní mušku (Pilák), tak i na řeku (Lužnice-mimopstruhovka). Tedy pokud je to možné sloučit. Předem díky za rady. Jo a ještě jakou barvu doporučujete. Teď mám žlutou.

Upravili byste míry některých ryb?? necteno

6.2.2005 | DEATH | Legislativa | 3.488 zobrazení | 20 odpovědí

Chci zde probudit debatu o tom,jestli byste upravili některé míry ryb,nebo jestli jste spokojení....­.......... Budu rád za každý příspěvek.

Prut pro začátečníka přívlače? necteno

3.9.2005 | Tumi | Pruty | 2.966 zobrazení | 17 odpovědí

Potřeboval bych poradit jakýprut bych si měl na přívlač koupit cenou tak do +/- 1 400 kč . Měřím 177cm. Děkuji za všechny odpovědi.

Pomožme kamarádovi necteno

26.5.2009 | cercer | Tipy & triky | 7.688 zobrazení | 44 odpovědí

Milí přátelé,jak už asi většina z vás ví,náš dobrý kamarád vyrazí 4.července na životní lov( a ač o tom asi ještě neví),uloví i životní úlovek.Všichni znalí věci ale také víme,že následkem tohoto kroku se mohou stát návštěvy a vycházky k naší milované vodě méně časté a vzácnější.Proto jsem vás chtěl požádat,všechny kolegy,kteří vědí o čem mluvím a mají zkušenosti..po­sílejte sem, našemu společnému kamarádovi svoje tajné triky,fígle a rady,případně výmluvy,jak to vše navlékáte vy,aby doma byla pohoda a vy mohli k vodě…