Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

stika necteno

26.8.2004 | fish | Přívlač | 5.151 zobrazení | 30 odpovědí

ktera navnada je nejlepsi na stiky ?????????????­????????????????,

pleas ,poraďte začátečníkovi necteno

21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.436 zobrazení | 20 odpovědí

Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.

vozík na loďku necteno

28.11.2007 | wallys | Ostatní nádobíčko | 10.334 zobrazení | 60 odpovědí

Chci se zeptat a poradit které firmy vyrábí vozíky na rybářskké lodě (pranice do 4m a 120kg), popřípadě nějaký ten zlepšovák na úpravu normálního vozíku za auto.Dík

DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy? necteno

18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.880 zobrazení | 40 odpovědí

Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?

Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník necteno

2.2.2010 | vagi | Obchod | 6.540 zobrazení | 38 odpovědí

Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?

Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.

Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.

No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)

Jaký je váš názor?

okouni nad 40cm necteno

14.11.2005 | skwor | Dravci | 6.201 zobrazení | 36 odpovědí

V poslední době se tu objevilo dost trofejních okounů. Docela by mě zajímalo, kdo máte kolik a jak velkých okounů nad 40cm. Já zatim 0.

DOBRY A LEVNI CAPROVY PRUT necteno

12.12.2007 | morho2 | Pruty | 3.956 zobrazení | 23 odpovědí

Nazdar chlapi!!!potreboval by som tip na nijaky kaprovy prut…mam 14 takze nechcem vela vrazat…max 1500kc/ks-viem,je to malo ale kupujem aj feeder takze to nieje jednoduche utiahnut to z vreckoveho :)) hlavne aby to chytalo..co sa tyka parametrov-chcem aby ten prut bol schopny nahodit 30g krmitko+krmenie na vzdialenost cca 50–60 metrov…diki moc vsetkym

Prehrada Hnevkovice necteno

1.3.2006 | kamet | Domácí revíry | 3.270 zobrazení | 19 odpovědí

Prehrada Hnevkovice zkusenosti uspechy

Přeprava špiček necteno

25.7.2010 | Tino | Feeder | 3.099 zobrazení | 18 odpovědí

Jak je nejlepší přepravovat špičky?

Asi mi napíšete, že v tubusu na to určeném, ale zajímalo by mě, jestli to jde jinak. Prostě abych pokaždé nemusel u vody dělat montáž znova. Samozřejmě jen když chodím na stejnou vodu a na stejné ryby.

Ptám se na to, protože jsem zlomil první špičku. :) A náhradní jsem si nechal doma, neb se lámou jen o velké ryby, že áno? Ale cejnky šlo chytat i bez prvního očka. :))

Kuriózní ryb. příběhy - SOUTĚŽ o nejzajímavější příspěvek necteno

1.11.2007 | HaD | chytej.cz | 40.505 zobrazení | 235 odpovědí

Uběhla delší doba. Určitě se stala spousta kuriózních zážitků: Vyhlašujeme novou soutěž! Spočívá v tom, že nám zde do tohoto fóra budete vkládat příběhy od vody, které se vám staly, nebo i někomu jinému a patří do kategorie zavánějící rybářskou latinou. Každý příběh by měl být založen na skutečné události. Každý měsíc vybere porota ve složení: David Havlíček (šéfredaktor Chytej.cz), Miroslav Horáček (redaktor CHYTEJ.cz, ) a Pavla Havlíčková – nejlepší příspěvek, který oceníme. Každý měsíc vyhlásíme novou cenu. Soutěž platí do odvolání. Kritéria pro výběr vítězného příspěvku jsou následující: kurióznost příběhu, literární kvalita příspěvku a především pointa (překvapivá, nečekaná, kuriózní atd.)

Tak pojďte na to!

Je čeburaška opravu tak výjimečná? necteno

13.11.2015 | Dany73 | Přívlač | 10.525 zobrazení | 61 odpovědí

Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…

"ochrana proti komarom" necteno

26.2.2006 | koloseum | Ryby | 5.000 zobrazení | 29 odpovědí

Ahoj! Co pouzivate ako ochranu proti komarom? Ja Szuku alebo Difusil no zacnem pouzivat aj ochrannu sietku na tvar lebo aj napriek kremom a sprejom je to velmi neprijemne a nechcel by som ist od vody len kvoli komarom :-( Tak jestli poznate nieco lepsie , cakam na nazory…Diky moc …

Utržené štiky necteno

8.11.2009 | voltor | Dravci | 3.449 zobrazení | 20 odpovědí

Včera jsem byl na rybách na jedné labské tůni.Kapři vůbec nespolupracova­li,zato štiky ano.CHytli jsme ve dvou osm štik a pět se nám vyháklo. .Ale proč to píšu.Pěti s těch těch osmi koukaly s útrob lanka s vlasci.Museli jsme jim to ustříhnout,protože to měli tak hluboko,že při pokusu vyndat jim to by asi nepřežily.Hlavně ty vlasce co jim koukali byli nějaké osmnáctky.Je docela zajímavé,že i při takovém hendykepu,měli chuť žrát.Kromě jedné byli docela vypasené,takže asi hlady netrpěli.Pak jsme přišli na to proč to tak je.Naaproti nám si sedl jeden rybář,nastražil na štiku.Při záběru si prutu skoro nevšímal a asi 25 minut čekal pak zasekl vyndal štiku a strašně nadával,že to má prý až v pr..... Myslím,že i na rybičku se dá chytat šetrně.Tolik náš včerjší zážitek od vody.Momochodem,všechny ulovené štiky měli od 50 do 58 cm

Hájení okouna říčního necteno

16.1.2009 | inspo | Dravci | 16.750 zobrazení | 97 odpovědí

Tak od letoška má v SM kraji i okoun svou dobu hájení a to od 1.1. do 16.5. Jak je tomu u Vás ostatních? Co si o tom myslíte?

Dravci na Orlíku necteno

12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 10.191 zobrazení | 59 odpovědí

Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar

Jídlo, hlasování necteno

3.11.2008 | Robur | Recepty | 8.636 zobrazení | 50 odpovědí

hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.

Menu I

• Aperitivka
  • Tartar z indonézského tuňáka

na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon

• Houbové ravioly
  • Sicilská bouillabaisse

s aiolli a chlebovým chipsem

• Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
  • Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,

restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne

• Horký čokoládový dortík s krémovou

omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies

MENU II

• Aperitivka*
  • Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,

s nočkem kozího sýru a piniemi*

• Kalamáry na grilu s bylinkami,

bílým vínem zjemněné máslem*

• Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
  • *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka

a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou

• *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky

z medu a sezamu s citronovým mascarpone

MENU III

• Aperitivka
  • Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
  • Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
  • Thajská krémová polévka s křupavým wontonem

plněným marinovanou krevetou

• Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
  • Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta

LOV NONSTOP. Využijete této možnosti lovu ? necteno

22.6.2008 | HaD | Legislativa | 7.257 zobrazení | 42 odpovědí

Zajímalo by mě, kdo a jak bude využívat možnosti lovu 24 hodin denně. Budete vláčet, kapřařit či sumcařit? Na jakých lokalitách a jak často? Využijete to pouze na jednom revíru či budete jezdit na více z nich?

Ryby v roce 2007 necteno

2.1.2007 | koy | Ryby | 5.697 zobrazení | 33 odpovědí

Jen se chci zeptat na jakou rybu nebo jaky „styl“ rybareni se hodlate pristi rok zamerit?

První ryba letos necteno

3.1.2007 | mirmen | Úspěchy | 5.177 zobrazení | 30 odpovědí

Kdo jste letos už něco zdolal? Co a jak?

kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu necteno

8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 5.009 zobrazení | 29 odpovědí

Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,o­byčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť