Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Naviják na přívlač
22.2.2006 | ondras1 | Navijáky | 23.995 zobrazení | 145 odpovědí
Jaký by jste doporučili naviják na lehkou a střední přívlač?
Prosba o radu-MULTIPLIKATOR-levnejsi
8.8.2007 | Czudko | Navijáky | 3.973 zobrazení | 24 odpovědí
Vim, ze tema multiplikator se tu resilo mnohokrat. Procetl jsem snad vsechny fora, clanky…pochopil jsem, ze multik, kvalitni za nizkou cenu je temer nesmysl, ale ted se mi nehodi vydat 4500,– za Penn GTI i kdyz no…Proste, bude to muj prvni multiplikator a nechce se mi hned vysolit tolik. Da se sehnat rozumny do treba 2500,– na sumcarinu (bojka)?? Nepotrebuji pocitadlo, asi bych rad radic… co treba neco od Okumy? Jsem s Okumou spojeny ohledne navijaku a koukal jsem, ze ji HaD povazuje za rozumnou i v Mulikach. Nebo jsem nasel CORBOSS 510, CORMORAN…pocitadlo, nepocitadlo, vypada robusne a cena se mi libi. Poradite mi? Nechci drahy taky z toho duvodu, ze Lodku ma jen kamarad a s gumovym clunem za 1000,– co mam ja na zavazeni se na Sumce fakt asi neodvazim i kdyz je na 200kg (ten clun) verim tomu, ze zaprazeny sumec dokaze vyvinout daleko vetsi vahu – nebo se pletu?
Kdo byl minulý rok bez kapra
1.3.2006 | Robur | Neúspěchy | 6.961 zobrazení | 42 odpovědí
Považuji se celkem za univerzála,takže jsem aspoň 30* chytal na feedr atp. ale o kapra jsem nezavadil, tak se ptám zda je nás víc. Asi nemusí odpovídat ortodoxní vláčkaři a muškaři.
Nepořádek v řekách
5.10.2006 | Axamith | Legislativa | 2.323 zobrazení | 14 odpovědí
Dnes jsem byl na MP revíru si zamuškařit a asi po třech hodinách jsem odcházel od vody naprosto znechucen. Úsek řeky, který jsem navštívil neměl s krásou vodního toku nic společného. Desítky pneumatik v řece a na březích, uprostřed toku stará lednička, nespočetné množství igelitu a dalšího haraburdí. Lidé se k řekám chovají jako ke splaškové stoce. Jaké máte s tímto nešvarem zkušenosti ?
Hájení okouna říčního
16.1.2009 | inspo | Dravci | 16.116 zobrazení | 97 odpovědí
Tak od letoška má v SM kraji i okoun svou dobu hájení a to od 1.1. do 16.5. Jak je tomu u Vás ostatních? Co si o tom myslíte?
Pomožme kamarádovi
26.5.2009 | cercer | Tipy & triky | 7.309 zobrazení | 44 odpovědí
Milí přátelé,jak už asi většina z vás ví,náš dobrý kamarád vyrazí 4.července na životní lov( a ač o tom asi ještě neví),uloví i životní úlovek.Všichni znalí věci ale také víme,že následkem tohoto kroku se mohou stát návštěvy a vycházky k naší milované vodě méně časté a vzácnější.Proto jsem vás chtěl požádat,všechny kolegy,kteří vědí o čem mluvím a mají zkušenosti..posílejte sem, našemu společnému kamarádovi svoje tajné triky,fígle a rady,případně výmluvy,jak to vše navlékáte vy,aby doma byla pohoda a vy mohli k vodě…
Tohle musím mít
9.5.2009 | skwor | Ostatní nádobíčko | 6.474 zobrazení | 39 odpovědí
V souvislosti s fórem „Co bych si nikdy nekoupil“ by mě zajímal pravý opak. O které věci, kterou jste v obchodě s rybařinou zahlédli, jste si řekli „Tak tohle prostě musím mít“? I za cenu, že jste na to museli nějaký čas šetřit.
DOBRY A LEVNI CAPROVY PRUT
12.12.2007 | morho2 | Pruty | 3.821 zobrazení | 23 odpovědí
Nazdar chlapi!!!potreboval by som tip na nijaky kaprovy prut…mam 14 takze nechcem vela vrazat…max 1500kc/ks-viem,je to malo ale kupujem aj feeder takze to nieje jednoduche utiahnut to z vreckoveho :)) hlavne aby to chytalo..co sa tyka parametrov-chcem aby ten prut bol schopny nahodit 30g krmitko+krmenie na vzdialenost cca 50–60 metrov…diki moc vsetkym
Utržené štiky
8.11.2009 | voltor | Dravci | 3.324 zobrazení | 20 odpovědí
Včera jsem byl na rybách na jedné labské tůni.Kapři vůbec nespolupracovali,zato štiky ano.CHytli jsme ve dvou osm štik a pět se nám vyháklo. .Ale proč to píšu.Pěti s těch těch osmi koukaly s útrob lanka s vlasci.Museli jsme jim to ustříhnout,protože to měli tak hluboko,že při pokusu vyndat jim to by asi nepřežily.Hlavně ty vlasce co jim koukali byli nějaké osmnáctky.Je docela zajímavé,že i při takovém hendykepu,měli chuť žrát.Kromě jedné byli docela vypasené,takže asi hlady netrpěli.Pak jsme přišli na to proč to tak je.Naaproti nám si sedl jeden rybář,nastražil na štiku.Při záběru si prutu skoro nevšímal a asi 25 minut čekal pak zasekl vyndal štiku a strašně nadával,že to má prý až v pr..... Myslím,že i na rybičku se dá chytat šetrně.Tolik náš včerjší zážitek od vody.Momochodem,všechny ulovené štiky měli od 50 do 58 cm
pleas ,poraďte začátečníkovi
21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.323 zobrazení | 20 odpovědí
Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.
Oprava broďáků
18.8.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 2.988 zobrazení | 18 odpovědí
Tak jsem konečně objevil díru… Je nějaký fígl na opravu, záplatu, zalepení, zašití atp? Jedná se o klasiku, nemám ani neopreny či dejcháče, ale asi bude poučné psát o všech možných opravách, ale hlavně o těch mejch:-))
Gide select Phantom 2.45m 2-12g x-fast
27.1.2015 | oxandrolon | Přívlač | 2.158 zobrazení | 13 odpovědí
Má niekto skúsenosti ? čo zvláda a čo je už moc… potrebujem niečo na ľahkú vláčku napríklad OF5 a 7cm a gumy na 3–5g jigoch
Ryobi Arctica
23.11.2014 | Dany73 | Navijáky | 13.171 zobrazení | 79 odpovědí
Obracím se na vlastníky navijáku Ryobi Arctica. Chci si ho pořídit ve vel. 4000 na vláčku hlubokopotápivých wobů se šňůrou. Zatím jsem moc nepobral nevýhody té tzv. rychlosklopné kličky. Chci ho v té starší verzi, pěnovku na kličce a kulatou kličku už nechci. Jak jste s ním spokojeni? Díky zdar
Děličky na kapra
19.6.2006 | Zauwi | Kaprařina | 7.506 zobrazení | 45 odpovědí
Petrův Zdar,chtěl bych se zeptat jaké byste mi doporučili deličky na kapry,mám v úmyslu investovat do každé tak max.1700,–,délka něco přes 3 metry.CHtěl bych se zeptat jestli má 3 dílný prut horší akci než 2dílný?Poradte mi a kdyžtak napište i něco co bych měl vědět. Díky za ochotu:-)
Stejným metrem
6.12.2009 | SlavoJalovicor | Vaše názory | 5.662 zobrazení | 34 odpovědí
Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vysokoškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh.i mimopstruh."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.
Začátek rybaření
15.12.2004 | Rico | Pruty | 5.003 zobrazení | 30 odpovědí
Chytám teprve rok a propadl jsem rybaření asi jako každý kdo to zkusil. Do začátku jsem si pořídil třímetr, teleskop s gramáží 100 – 150g, a jeden menší(teleskop) 2,10m 40 – 60g. A teď bych potřeboval poradit co nakoupit dál. Baví mě kaprařina a přívlač. A nevím jestli si mam koupit na kapry speciály a na přívlač taky. Nebo jestli si mam pořídit univerzální, nébo to zkombinovat. Finačně taky na tom nejsem nic moc. Moc bych byl vdečný za rady. Jsem začátečník a ani nemám moc kamarádů co na ryby chodí, ani v rodině takový nikdo není, tak moc prosím o radu díky moc.
"ochrana proti komarom"
26.2.2006 | koloseum | Ryby | 4.837 zobrazení | 29 odpovědí
Ahoj! Co pouzivate ako ochranu proti komarom? Ja Szuku alebo Difusil no zacnem pouzivat aj ochrannu sietku na tvar lebo aj napriek kremom a sprejom je to velmi neprijemne a nechcel by som ist od vody len kvoli komarom :-( Tak jestli poznate nieco lepsie , cakam na nazory…Diky moc …
JERKBAITS
23.2.2007 | PetrC | Přívlač | 3.332 zobrazení | 20 odpovědí
Názory, otázky a odpovědi. Aneb cukatůrou k lepším zítřkům.
stika
26.8.2004 | fish | Přívlač | 5.006 zobrazení | 30 odpovědí
ktera navnada je nejlepsi na stiky ?????????????????????????????,
kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu
8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 4.845 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,obyčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť