Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Nejhezčí a nejromantičtější revír MRS
5.8.2007 | Rybar211 | Ryby | 3.848 zobrazení | 22 odpovědí
Jaký je váš nejkrásnější revír MRS? Máte radši chytání ryb někde v lesíku nebo přímo u rušné křižovatky??! Pochlubte se.....
Shimano aerocast spin 240 M+ navi shimano aernos..
27.3.2013 | MOndo | Pruty | 3.674 zobrazení | 21 odpovědí
Dobrý den, už měsíc lustruji webové stránky a různé diskuse a hledám přívlačák+navi. do nové sezóny. Do oka mi prvně padl beastmaster, ale nakonec jsem se zakoukal do toho aerocastu, který teď mají ve slevě. Zajímaly by mě praktické zkušenosti, vaše doporučení, pokud možno nějaké fotky hlavně rukojeti(je tam nějaká blbůstka a nevím o co jde, viděl jsem jen nekvalitní foto), taky by mě zajímalo jestli je k tomu prutu tubus, tak jako jsem viděl na pár fotkách které jsem vygooglil. Nemám možnost si ho jít někde osahat a 2000 pro mě není zrovna malá částka. Dřív jsem vysedával u kapřáků, ale minulý rok jsem z důvodu nedostatku času hodně provětrával svoje staré shimano alivio AX 210M+exage 2500 a našel jsem v tom velké zalíbení (: ,to už je ale po těch letech a po tom vypružování pařezů jak zvějka. To samé by mě zajímalo u navijáku, nevím ani jakou velikost a jetli vůbec tento. Všude doporučují ryobi nebo red arca. Chytám v místech kde je hodně přezů= často váznu a mám pocit, že když koupím cokoliv, do dvou, maximálně do tří let to oddělám. Kupodivu to exage mi celkem drží, ale dřív jsem na tom měl namontované ty levnější řady a ty dostávali slušně zabrat. Děkuji všem za příjemnou diskusi a cenné rady. Vím že tu je toho o prutech dost, ale konkrétně o tomto jsem našel jen pár zápisů.(možná neumím hledat:))
Utržené štiky
8.11.2009 | voltor | Dravci | 3.499 zobrazení | 20 odpovědí
Včera jsem byl na rybách na jedné labské tůni.Kapři vůbec nespolupracovali,zato štiky ano.CHytli jsme ve dvou osm štik a pět se nám vyháklo. .Ale proč to píšu.Pěti s těch těch osmi koukaly s útrob lanka s vlasci.Museli jsme jim to ustříhnout,protože to měli tak hluboko,že při pokusu vyndat jim to by asi nepřežily.Hlavně ty vlasce co jim koukali byli nějaké osmnáctky.Je docela zajímavé,že i při takovém hendykepu,měli chuť žrát.Kromě jedné byli docela vypasené,takže asi hlady netrpěli.Pak jsme přišli na to proč to tak je.Naaproti nám si sedl jeden rybář,nastražil na štiku.Při záběru si prutu skoro nevšímal a asi 25 minut čekal pak zasekl vyndal štiku a strašně nadával,že to má prý až v pr..... Myslím,že i na rybičku se dá chytat šetrně.Tolik náš včerjší zážitek od vody.Momochodem,všechny ulovené štiky měli od 50 do 58 cm
JERKBAITS
23.2.2007 | PetrC | Přívlač | 3.496 zobrazení | 20 odpovědí
Názory, otázky a odpovědi. Aneb cukatůrou k lepším zítřkům.
Ryobi Arctica
23.11.2014 | Dany73 | Navijáky | 13.827 zobrazení | 79 odpovědí
Obracím se na vlastníky navijáku Ryobi Arctica. Chci si ho pořídit ve vel. 4000 na vláčku hlubokopotápivých wobů se šňůrou. Zatím jsem moc nepobral nevýhody té tzv. rychlosklopné kličky. Chci ho v té starší verzi, pěnovku na kličce a kulatou kličku už nechci. Jak jste s ním spokojeni? Díky zdar
Děličky na kapra
19.6.2006 | Zauwi | Kaprařina | 7.886 zobrazení | 45 odpovědí
Petrův Zdar,chtěl bych se zeptat jaké byste mi doporučili deličky na kapry,mám v úmyslu investovat do každé tak max.1700,–,délka něco přes 3 metry.CHtěl bych se zeptat jestli má 3 dílný prut horší akci než 2dílný?Poradte mi a kdyžtak napište i něco co bych měl vědět. Díky za ochotu:-)
Docházka na pstruhovku
9.5.2005 | Dědek | Lososovité ryby | 7.535 zobrazení | 43 odpovědí
Myslíte si, že je správné omezit docházku na ps na určitý počet dnů v týdnu? Nebylo by vhodnější omezit počet ponechaných ryb za týden?
Jak na ryby
5.9.2006 | Raven | Ryby | 2.802 zobrazení | 16 odpovědí
Za tuto sezonu jsem chytil jen 3 kapry a 1 plotici jinak nic poradte jak zvetsit uspech na co chytat, vyber mista atd..
LOV NONSTOP. Využijete této možnosti lovu ?
22.6.2008 | HaD | Legislativa | 7.363 zobrazení | 42 odpovědí
Zajímalo by mě, kdo a jak bude využívat možnosti lovu 24 hodin denně. Budete vláčet, kapřařit či sumcařit? Na jakých lokalitách a jak často? Využijete to pouze na jednom revíru či budete jezdit na více z nich?
4 sladkovodní druhy ryb nad 100kg v jednom jezeře
9.2.2005 | z | Ryby | 4.385 zobrazení | 25 odpovědí
V časopise Slovenský rybár 2/05 jsem se dočetl, že Jakub Vágner zná jezero, kde se vyskytují 4 druhy ryb přesahující hmotnost 100kg. Marně jsme si s kolegou lámali hlavu, o jaké druhy se jedná a v jakém jezeře by se to měly vyskytovat. Neví to náhodou někdo z vás?
Trofejní vody
25.8.2006 | Kosmik | Úspěchy | 3.506 zobrazení | 20 odpovědí
Jaká je Vaše TROFEJNÍ VODA?
A jaké trofejní úlovky jste na ní ulovily?
Nepořádek v řekách
5.10.2006 | Axamith | Legislativa | 2.455 zobrazení | 14 odpovědí
Dnes jsem byl na MP revíru si zamuškařit a asi po třech hodinách jsem odcházel od vody naprosto znechucen. Úsek řeky, který jsem navštívil neměl s krásou vodního toku nic společného. Desítky pneumatik v řece a na březích, uprostřed toku stará lednička, nespočetné množství igelitu a dalšího haraburdí. Lidé se k řekám chovají jako ke splaškové stoce. Jaké máte s tímto nešvarem zkušenosti ?
Trojkový muškařský naviják
28.9.2007 | toulovec | Navijáky | 14.586 zobrazení | 83 odpovědí
Prosím o radu na trojkové kolečko. Jediným kritériem výběru je nízká hmotnost. Sháním něco na šestistopou dvojku. Na brzdě nezáleží, na vzhledu nezáleží, na materiálu nezáleží – klidně plast. Mám tam Lamsona Velocity a to je těžký jako kráva. Jediný co od toho očekávám je aby se na to dalo navinout kus trojkový lajny a bylo to lehký jako lví pšouk.
Jdou vám už ryby,
10.2.2008 | vosakh | Ryby | 12.483 zobrazení | 71 odpovědí
Tak co už chodíte na ryby?Bere něco?pište
Trest za pytláctví.
7.1.2005 | rybar11 | Legislativa | 9.145 zobrazení | 52 odpovědí
Na Ostravici (pstruhovka) chytili porybní 3 pytláky. Těm teď hrozí trest až dva roky odnětí svobody. Souhlasíte s takovým trestem? Já bych je nechal nasadit metrák mírových pstruhů potočních a metrák mírových lipanů. Zdá se mi to jako logičtější trest. Co vy na to?
okouni nad 40cm
14.11.2005 | skwor | Dravci | 6.327 zobrazení | 36 odpovědí
V poslední době se tu objevilo dost trofejních okounů. Docela by mě zajímalo, kdo máte kolik a jak velkých okounů nad 40cm. Já zatim 0.
Ryby v roce 2007
2.1.2007 | koy | Ryby | 5.802 zobrazení | 33 odpovědí
Jen se chci zeptat na jakou rybu nebo jaky „styl“ rybareni se hodlate pristi rok zamerit?
Rybářská mluva
29.4.2009 | Libor | Vaše názory | 21.642 zobrazení | 123 odpovědí
Zakládám téma, rybářská mluva. Co znáte, dávejte sem. Můžete i moderní, nové co používáte.. Setkáváte se u vody s rybářskou mluvou?
Pocet nastrah
3.10.2004 | navijak | Přívlač | 7.571 zobrazení | 43 odpovědí
Jak velkou mate sbirku vlacecich nastrah?Ja mam pet wobleru,pet rotacek,deset gum,pet plandavek a vystacim si s tim(zabyvam se jen lehkou privlaci). Nekde jsem tu zahledl:„mam 30 wobleru…“. Je to nad,pod anebo prumer?Diky za odp.
Kdo byl minulý rok bez kapra
1.3.2006 | Robur | Neúspěchy | 7.394 zobrazení | 42 odpovědí
Považuji se celkem za univerzála,takže jsem aspoň 30* chytal na feedr atp. ale o kapra jsem nezavadil, tak se ptám zda je nás víc. Asi nemusí odpovídat ortodoxní vláčkaři a muškaři.