Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Pražáci a MRS
10.4.2005 | Dědek | Legislativa | 2.917 zobrazení | 17 odpovědí
- Jak je možné, že na pražských vodách nemá dobu hájení siven a duhák?
- Jak je možné, že na Vltavě je možné vláčet ještě po sezoně?
Takže cajzli mají zase výhodu. Co na to říká MRS?
Trojkový muškařský naviják
28.9.2007 | toulovec | Navijáky | 14.256 zobrazení | 83 odpovědí
Prosím o radu na trojkové kolečko. Jediným kritériem výběru je nízká hmotnost. Sháním něco na šestistopou dvojku. Na brzdě nezáleží, na vzhledu nezáleží, na materiálu nezáleží – klidně plast. Mám tam Lamsona Velocity a to je těžký jako kráva. Jediný co od toho očekávám je aby se na to dalo navinout kus trojkový lajny a bylo to lehký jako lví pšouk.
Chytání 24 hodin
31.10.2005 | KULKIN | Legislativa | 12.195 zobrazení | 71 odpovědí
chytáte někdy i v noci. Jakýje váš názor na omezení rybářským řádem . Lidé co tam jsou mi připadají jako svazáci kteří zaspali dobu.
Sběratelství
1.1.2007 | Kubajs | Ryby | 6.873 zobrazení | 40 odpovědí
Čau chytejáci zajímalo by mě co rybáři našeho typu sbírajínapř: Známky,Mince,Zátky od piva atd.
co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano co
25.11.2005 | foxRM | Vánoce | 4.811 zobrazení | 28 odpovědí
co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano
4 sladkovodní druhy ryb nad 100kg v jednom jezeře
9.2.2005 | z | Ryby | 4.295 zobrazení | 25 odpovědí
V časopise Slovenský rybár 2/05 jsem se dočetl, že Jakub Vágner zná jezero, kde se vyskytují 4 druhy ryb přesahující hmotnost 100kg. Marně jsme si s kolegou lámali hlavu, o jaké druhy se jedná a v jakém jezeře by se to měly vyskytovat. Neví to náhodou někdo z vás?
Naložené rybičky na přívlač, tutovku a pod
15.10.2009 | Kulik | Dravci | 3.778 zobrazení | 22 odpovědí
Viděl jsem prodávat naložené rybičky ve sklenici, jako nástrahu na vláčení, na tutovku apod., ale jen cca do10 cm. Dotaz na Vás zní, zda někdo ví zda se dají senat naložené rybičky na přívlač a pod. i větší (15 – 20cm)a když tak kde nebo zda zná někdo způsob jak je naložit, aby vydrželi a nezměkli. Díky za odpovědi, to, že je mají v supermrketech a ještě s příchutí vim.
montaz na silne zarostlou vodu
8.9.2005 | Lukas | Kaprařina | 6.363 zobrazení | 37 odpovědí
Poradte mi jakou mam udelat montaz na kapra v silne zarostle vode je to takovy rybnicek ale ty kapri jsou jen ve stulikach a mne se to tam zamota a je hotovo. Pak to taham ven no hruza. ale dostal jsem napad dat tam prubezne 15 g olovo a na hacek plovouci chleba samozrejmne na tezko. poradte mi. diky za kazdy napad.
Rybářské Waterloo
8.11.2005 | jake | Neúspěchy | 4.128 zobrazení | 24 odpovědí
To proběhlo právě dnes. Strávil jsem s vláčákem na Dřevnici (říčka o šířce cca 10 – 12 m) 4 (slovy – čtyři!!!) hodiny. Revír na kterém chytnu vždycky aspoń něco a kam si chodím hojit bebínko, když vyhořím třebas na Moravě apod. Dnes za 4 hodiny – BEZRYBKA . Co k tomu dodat. Zařekl jsem se, že letos už vláčák nevezmu do ruky Když jsem uviděl v rubrice Z LOVU toho osmiletého klučinu s tou 70 štikou, tak jsem jenom skřípal zubama – ne že bych mu ji nepřál – je krásná, jen tak dál. V neděli jsem na Moravě prodrbal štiku díky blbě utažené brzdě, tak jsem se těšil, že se pohojím aspoń nějakým okounkem, tlouštěm nebo pstruhem. Ryby pro mě dnes nějak neměly pochopení . Měli jste někdy podobné Waterloo?
Bunda na zimu
8.10.2006 | Sander | Ryby | 2.754 zobrazení | 16 odpovědí
Mohu se zeptat, máte nějaký tip na teplou, přírodně zbarvenou bundu, vhodnou nejen k zimnímu rybolovu, ale i na myslivost? – tzn. nešustivou. Díky.
Výměna trojháčku na rotačce
7.10.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 2.583 zobrazení | 15 odpovědí
jak řešíte v případě zničení trojháku na rotně jeho výměnu. Je nějaký fígl na rozebrání rotny nebo přichází na řadu koužek či dvojhák?
Naviják na sumce a zavážení
5.9.2014 | rybarjirka | Sumcařina | 4.141 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych si koupit navijám nebo multík na sumce do 3000,– Kč na lov v našich revírech. Rozhoduji se mezi navijákem Tica Cybernetic GG 100 a nějakým multíkem. Naviják mi připadá lepší na nahazování, ale nevím, jestli s ním jde zavážet, aby se nemotala šňúra (přes brzdu)? co by jste mi doporučili a řešíte nějak zavážení nebo zaplavávání s navijákem?
Lov na mrtvou rybku na P revírech
13.1.2009 | albin | Legislativa | 3.450 zobrazení | 20 odpovědí
Jaký je váš názor na tuto problematiku.Nemusíte psát,že se vám to nelíbí spíš jestli má někdo nějaký erudovaný názor proč a s jakým úmyslem.Nikde jsem nenalezl vysvětlení tak kdyby byl někdo šikovnější a objevil kde najít Rozhodnutí Mze ČR č.j.2645/119–179/2000–2220.A je to jen výmysl ZČ svazu nebo i jiných?
Pěst na oko MO Jihlava mládež
7.2.2008 | Salmo | Legislativa | 12.787 zobrazení | 74 odpovědí
Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??
Spojení pletenky s fluorocarbonem
27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 10.874 zobrazení | 63 odpovědí
Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!
Jak vést kroužek?
21.12.2009 | MB | Vaše názory | 10.872 zobrazení | 63 odpovědí
Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.714 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Co je to neúspěch?
26.1.2005 | Gudaska | Neúspěchy | 8.290 zobrazení | 48 odpovědí
Nula příspěvků je zajímavá. Co je to neúspěch? Já když jdu k vodě, tak už jsem uspěl.
PF 2007
22.12.2006 | toulovec | Vánoce | 7.779 zobrazení | 45 odpovědí
Začíná se to tu v různých diskusích a forech množit PFkami, tak je můžete posílat sem, ať je máme hezky pohromadě.
Rybaření na lučině a ostravici
14.2.2007 | kapr123 | Domácí revíry | 7.096 zobrazení | 41 odpovědí
Pokec o rybaření na lučině a ostravici a dobrá místa na chytání na těchto řekách.