Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Výměna trojháčku na rotačce
7.10.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 2.518 zobrazení | 15 odpovědí
jak řešíte v případě zničení trojháku na rotně jeho výměnu. Je nějaký fígl na rozebrání rotny nebo přichází na řadu koužek či dvojhák?
Kuriózní ryb. příběhy - SOUTĚŽ o nejzajímavější příspěvek
1.11.2007 | HaD | chytej.cz | 39.475 zobrazení | 235 odpovědí
Uběhla delší doba. Určitě se stala spousta kuriózních zážitků: Vyhlašujeme novou soutěž! Spočívá v tom, že nám zde do tohoto fóra budete vkládat příběhy od vody, které se vám staly, nebo i někomu jinému a patří do kategorie zavánějící rybářskou latinou. Každý příběh by měl být založen na skutečné události. Každý měsíc vybere porota ve složení: David Havlíček (šéfredaktor Chytej.cz), Miroslav Horáček (redaktor CHYTEJ.cz, ) a Pavla Havlíčková – nejlepší příspěvek, který oceníme. Každý měsíc vyhlásíme novou cenu. Soutěž platí do odvolání. Kritéria pro výběr vítězného příspěvku jsou následující: kurióznost příběhu, literární kvalita příspěvku a především pointa (překvapivá, nečekaná, kuriózní atd.)
Tak pojďte na to!
Spojení pletenky s fluorocarbonem
27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 10.589 zobrazení | 63 odpovědí
Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!
Nafukovací člun s kýlem
11.10.2010 | capicek73 | Kaprařina | 10.585 zobrazení | 63 odpovědí
Ahoj,mám možnost odběru nafukovacího člunu 320 OAL,3+1 komora, pr.válce 42cm,nosnost 532 kg, motor do 15 hp, počet osob 5. Vesla, pumpa, opravná sada,lavičky součástí dodávky.
Barvy nafukovacího člunu: světle šedá
vozík na loďku
28.11.2007 | wallys | Ostatní nádobíčko | 10.091 zobrazení | 60 odpovědí
Chci se zeptat a poradit které firmy vyrábí vozíky na rybářskké lodě (pranice do 4m a 120kg), popřípadě nějaký ten zlepšovák na úpravu normálního vozíku za auto.Dík
První ryba letos
3.1.2007 | mirmen | Úspěchy | 5.038 zobrazení | 30 odpovědí
Kdo jste letos už něco zdolal? Co a jak?
Pražáci a MRS
10.4.2005 | Dědek | Legislativa | 2.859 zobrazení | 17 odpovědí
- Jak je možné, že na pražských vodách nemá dobu hájení siven a duhák?
- Jak je možné, že na Vltavě je možné vláčet ještě po sezoně?
Takže cajzli mají zase výhodu. Co na to říká MRS?
Procházka a obhlídka pred lovem Mže a Radbůza v Plzni
6.1.2008 | Rico | Domácí revíry | 2.520 zobrazení | 15 odpovědí
Jen se kouknete a reknete jestli tam chodi nekdo chytat :) Hnedka pridam fotky.....
Jakou muškařskou šňůru?
16.9.2004 | HaD | Muškaření | 5.052 zobrazení | 30 odpovědí
Jaká šňůra je vodná na jezerní muškaření na prut 6/7 myslím 2,75 m? Mám na navijáku plovoucí a potápivou, plovoucí je ale už asi špatná a rád bych pořídil novou. Byl bych rád, kdyby byla dobře použitelná jak na jezrní mušku (Pilák), tak i na řeku (Lužnice-mimopstruhovka). Tedy pokud je to možné sloučit. Předem díky za rady. Jo a ještě jakou barvu doporučujete. Teď mám žlutou.
PF 2007
22.12.2006 | toulovec | Vánoce | 7.584 zobrazení | 45 odpovědí
Začíná se to tu v různých diskusích a forech množit PFkami, tak je můžete posílat sem, ať je máme hezky pohromadě.
BRNO
24.10.2005 | | chytej.cz | 3.709 zobrazení | 22 odpovědí | upravit
tak kolik je nas tady z Brna?
Bunda na zimu
8.10.2006 | Sander | Ryby | 2.700 zobrazení | 16 odpovědí
Mohu se zeptat, máte nějaký tip na teplou, přírodně zbarvenou bundu, vhodnou nejen k zimnímu rybolovu, ale i na myslivost? – tzn. nešustivou. Díky.
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.470 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Alternatívny pohon malého plavidla
10.9.2013 | lunimus | Ostatní nádobíčko | 7.094 zobrazení | 42 odpovědí
Priatelia. Nedávno som videl celkom zaujímavý nápad.
Chlap používal na pohon malého nafukovacieho člna klasickú akumulátorovú
vŕtačku, kde upol dlhší hriadeľ s vrtuľou. Hriadeľ bol v ložisku,
ložisko v ruke a v druhej vŕtačka.
Samozrejme sa od toho nedá očakávať extra výkon, ani výdrž, ale napadlo
mi, že kopec týchto skrutkovačiek je na 12V a kapacita sa pohybuje cca na
úrovni 1,5 Ah. Ak by som túto baterku nahradil autobatériou, výdrž by
mohla byť viac než dostatočná pre zavážanie MALÝM plavidlom. Zároveň by
sa vyriešilo rozumne uchytenie k člnu, nech má človek aspoň jednu ruku
voľnú :)
Prípadne by to mohol byť zaujímavý pohom pre belly boat.
Čo si o tomto nápade myslíte?
co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano co
25.11.2005 | foxRM | Vánoce | 4.733 zobrazení | 28 odpovědí
co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano
Blýskající se navijáky
3.4.2011 | jepice-zruseno | Navijáky | 4.731 zobrazení | 28 odpovědí
Nevadí vám, že se navijáky blýskají? Myslíte si, že to rybám vadí? Přemýšlím nad tím již delší dobu. Udivuje mě, že miniaturní daiwa na lehkou přívlač (např. tato http://www.chytej.cz/…luvias-1003/), která stojí 11 000 a je vybavená kdejakou serepetičkou naprd se blejská jak pouťová cetka.
chvaty na ryby
8.4.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.558 zobrazení | 27 odpovědí
Priatelia zachytil som viac otázok typu, ako chytiť „túto“ rybu tak, aby sa ani nepohla.
Všetky tieto rady k jednotlivým rybím druhom sú kde kade roztrúsené po jednotlivých fórach a myslím, že mnohým z nás by pomohlo vytvorenie nejakej „databázy“ na jednom mieste.
Príspevky očakávam v tvare: „ryba ⇒ chytiť z hora tesne za
žiabrovým oblúkom a jemne stlačiť“
Diskusii sa samozrejme brániť nebudem. Každý môže mať predsa odskúšané
iné chvaty ako účinné a iné zaručené recepty mu zas nefungujú :)
Ďakujem
Poslední chycená ryba v r. 2005
1.1.2006 | regulus | Úspěchy | 4.389 zobrazení | 26 odpovědí
Jaká byla poslední ryba, kterou jste chytili v roce 2005, kdy a jakou rybolovnou technikou.
Naviják na sumce a zavážení
5.9.2014 | rybarjirka | Sumcařina | 4.052 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych si koupit navijám nebo multík na sumce do 3000,– Kč na lov v našich revírech. Rozhoduji se mezi navijákem Tica Cybernetic GG 100 a nějakým multíkem. Naviják mi připadá lepší na nahazování, ale nevím, jestli s ním jde zavážet, aby se nemotala šňúra (přes brzdu)? co by jste mi doporučili a řešíte nějak zavážení nebo zaplavávání s navijákem?
Trojkový muškařský naviják
28.9.2007 | toulovec | Navijáky | 14.047 zobrazení | 83 odpovědí
Prosím o radu na trojkové kolečko. Jediným kritériem výběru je nízká hmotnost. Sháním něco na šestistopou dvojku. Na brzdě nezáleží, na vzhledu nezáleží, na materiálu nezáleží – klidně plast. Mám tam Lamsona Velocity a to je těžký jako kráva. Jediný co od toho očekávám je aby se na to dalo navinout kus trojkový lajny a bylo to lehký jako lví pšouk.