Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Chytání 24 hodin necteno

31.10.2005 | KULKIN | Legislativa | 12.008 zobrazení | 71 odpovědí

chytáte někdy i v noci. Jakýje váš názor na omezení rybářským řádem . Lidé co tam jsou mi připadají jako svazáci kteří zaspali dobu.

4 sladkovodní druhy ryb nad 100kg v jednom jezeře necteno

9.2.2005 | z | Ryby | 4.231 zobrazení | 25 odpovědí

V časopise Slovenský rybár 2/05 jsem se dočetl, že Jakub Vágner zná jezero, kde se vyskytují 4 druhy ryb přesahující hmotnost 100kg. Marně jsme si s kolegou lámali hlavu, o jaké druhy se jedná a v jakém jezeře by se to měly vyskytovat. Neví to náhodou někdo z vás?

Lov na mrtvou rybku na P revírech necteno

13.1.2009 | albin | Legislativa | 3.385 zobrazení | 20 odpovědí

Jaký je váš názor na tuto problematiku.Ne­musíte psát,že se vám to nelíbí spíš jestli má někdo nějaký erudovaný názor proč a s jakým úmyslem.Nikde jsem nenalezl vysvětlení tak kdyby byl někdo šikovnější a objevil kde najít Rozhodnutí Mze ČR č.j.2645/119–179/2000–2220.A je to jen výmysl ZČ svazu nebo i jiných?

Sumec na popa necteno

23.8.2010 | ART | Dravci | 2.880 zobrazení | 17 odpovědí

Vrátil jsem se z výpravy, kde se mi podařilo zapřáhnout sumce na woblera, který jde do hlkoubky cca 1,8m. Sumár mi u něj narovnal háčky. Poté jsem v krabičce nenašel, jiného woblera než popa. Hned jsem s ním začel vláčet. Byla noc neviděl jsem kam házím ani co se děje okolo popa, ale při jednom šplouchnutí od popa, jsem zaslech sumčí lupnutí. Nevím jestli netrefil popíka nebo jesli lupnul jen tak z radosti. Moje otázka bude znít možná trochu divně. Je možné chytat cíleně sumce na popa nebo je to jen plaší a to co se mi stalo byla jen náhoda?

Pěst na oko MO Jihlava mládež necteno

7.2.2008 | Salmo | Legislativa | 12.567 zobrazení | 74 odpovědí

Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??

Pocitacove hry!!! necteno

14.7.2006 | perch | Ryby | 8.483 zobrazení | 50 odpovědí

Jake hry „frci“ mezi rybari???

Co je to neúspěch? necteno

26.1.2005 | Gudaska | Neúspěchy | 8.149 zobrazení | 48 odpovědí

Nula příspěvků je zajímavá. Co je to neúspěch? Já když jdu k vodě, tak už jsem uspěl.

Rybaření na lučině a ostravici necteno

14.2.2007 | kapr123 | Domácí revíry | 6.957 zobrazení | 41 odpovědí

Pokec o rybaření na lučině a ostravici a dobrá místa na chytání na těchto řekách.

Rybářské Waterloo necteno

8.11.2005 | jake | Neúspěchy | 4.074 zobrazení | 24 odpovědí

To proběhlo právě dnes. Strávil jsem s vláčákem na Dřevnici (říčka o šířce cca 10 – 12 m) 4 (slovy – čtyři!!!) hodiny. Revír na kterém chytnu vždycky aspoń něco a kam si chodím hojit bebínko, když vyhořím třebas na Moravě apod. Dnes za 4 hodiny – BEZRYBKA . Co k tomu dodat. Zařekl jsem se, že letos už vláčák nevezmu do ruky Když jsem uviděl v rubrice Z LOVU toho osmiletého klučinu s tou 70 štikou, tak jsem jenom skřípal zubama – ne že bych mu ji nepřál – je krásná, jen tak dál. V neděli jsem na Moravě prodrbal štiku díky blbě utažené brzdě, tak jsem se těšil, že se pohojím aspoń nějakým okounkem, tlouštěm nebo pstruhem. Ryby pro mě dnes nějak neměly pochopení . Měli jste někdy podobné Waterloo?

tu sa vadíme, urážame ... necteno

11.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 8.677 zobrazení | 51 odpovědí

Priatelia … už mi lezie trochu hore krkom, keď sa človek chce dozvedieť niečo nové a diskusia skĺzne do vzájomných invektív, urážok atď.

Majme prosím aspoň toľko slušnosti, že ak máme potrebu sa spolu povadiť, alebo sa vzájomne urážať, nezapĺňajme tým prosím vecnú diskusiu k jednotlivým témam, ale poďte si svoje srdiečka vyliať sem …

Ďakujem

Okouni na Orlíku necteno

2.12.2009 | oxiana | Domácí revíry | 7.480 zobrazení | 44 odpovědí

Můžete mi prosím někdo poradit nějaká místa, kam se dá jet na okouny na VN Orlík?

Jaké máte zkušenosti s woblerem: Berkley Frenzy Popper necteno

25.1.2007 | parmen | Přívlač | 3.570 zobrazení | 21 odpovědí

Üvažuji o tomto wobleru (Berkley Frenzy Popper ), ale nevím, jestli to nebudou vyhozené peníze. Díky za odpovědi

Jak utopit kuklu necteno

9.9.2010 | endeross | Feeder | 2.721 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím,

před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování. Bohužel jsem je zapomněl dát do chládku a ty potvory se zakuklily. Což by mi tak nevadilo, zkusil bych chytat s kuklami, co mi ale vadí je, že kukly vzlínají. A jelikož jsem nikde na netu ani tady na webu nenašel uspokojivou odpověď, rád bych se zeptal, zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání). Předem dík

Co mníci - už je čas !! necteno

5.11.2004 | mirmen | Ostatní ryby | 8.353 zobrazení | 49 odpovědí

Doposavad jsem je dostával jen při nočním lovu úhořů na rousnice. Letos jsem zkoušel lov za pomoci sklenářského tmele a nadnášejícího splávku. Za pomoci dlouhého, tvrdého prutu ( štikováku) 5–6 metrů dlouhého, kmen je 0,30. Na konci kmene obratlík. Do horního očka obratlíku cca 35 cm vlasec 0,30, na něj korkový špunt nebo kulové plovátko. Na to jde návazec cca 25 cm ( 0,25 ) s nastraženou žížalou. Tento nadnášející splávek drží nástrahu nade dnem, takže nezapadne do kamenů. Na spodní očko obratlíku jde taky vlasec 0,25 o délce cca 60 – 80 cm, který má na konci obyčejný uzlík. Na uzlík se namačkává jako zátěž kulička sklenářského tmele o průměru 1 – 2 cm namísto závaží. Ze bžehu se nahodí na dno kus od kamenů, nechá se ležet. Mezi prsty levé ruky se uchopí kmen a čeká 3–5 minut na záběr. Pak se sestava přitáhne ke kamenům a celé se to opakuje. Pokud zátěž(= tmel) uvázne v kamenech, dá se to snadno vyprostit, protože kulička z uzlíku sklouzne. Silný kmen ( a dlouhý, tvrdý prut) se používá proto, že mník vyjede jen 1–2 metry z kamenů ( přes den) , uchopí sousto a hned se vrací. Okamžitě po drbanci musí následovat zásek a držet mníka natvrdo na čisté vodě, aby se mezi šutry nedostal. Jakmile by vlasec byl slabší, praskne. Jakmile se mník mezi kameny dostane, tak ho nedostaneš. Zkoušel jsem to 2× letos, bezúspěšně. Uvátám případné zkušenosti s touto technikou používanou v Německu k lovu pod jezy a hlavně v kamených záhozech okolo řek a kanálů.

Jak a kdy jste začali rybařit? necteno

22.1.2005 | HaD | Ryby | 7.836 zobrazení | 46 odpovědí

Vedou se zde různé diskuze, jak chytat, kde chytat, na co chytat, o rybářském náčinní… Mě by ale tentokrát zajímalo, jak jste se dostali k rybařině, v kolika letech jste začali chytat apod.
U nás v rodině nebyl široko daleko žádný rybář. Přesto jsem byl dle vyprávění už od cca 3 let zcela fascinován podvodním životem. Na dovolených v Jugošce jsem stále koukal na ryby do vody, potápěl se za nimi atd.. U dědy jsem pak na chatě okolo 3–4 let poprvé chytal karásky na tůni. To byly snad nejkrásnější okamžiky mého dětství-skvělej děda, babička a tůň s nádhernýma zlatýma karáskama, užovkama a žábama. Můj osud se tehdy zcela „upevnil v kramflecích“ a v 7 letech jsem po absolvování ročního rybářského kroužku poprvé legálně nahodil. Další rok jsem absolvoval druhý „díl“ kroužku (taky to mělo něco do sebe, když člověk pro získání lístku musel dva roky chodit do kroužku), úspěšně složil zkoušky a od té doby mě rybařina zcela pohltila. Tedy když nepočítám takové dvouleté intermezo mezi 16–18 rokem, kdy jsem se pachtil, abych ulovil rybu jinou. V 18 se mi to povedlo a k rybám jsem se vrátil a drží mě to dodnes, stejně jako ten tehdejší největší životní úlovek – moje manželka. Co vy, jak to bylo u vás?

Bunda na ryby necteno

30.5.2007 | miroTT | Tipy & triky | 21.838 zobrazení | 128 odpovědí

Chcem sa opytat na vase osobne skusenosti s konkretnymi znackami a typmi bund ktore pouzivate pri love ryb(privlaci).

Lov na dírkách. Myslíte,že by mohl být povolen všude. necteno

27.2.2005 | mOJIK | Rybaření na dírkách | 9.042 zobrazení | 53 odpovědí

Chtěli by jste aby se dalo na dírkách lovit všude a ne jen na soukromých revírech?Já osobně bych si za tím stál,protože by to bylo lepší si dojít na blízkou vodu a ne někam dojíždět a ještě za to platit.

Prut a naviják pro začátečníka na feeder necteno

13.11.2006 | Twinshot | Feeder | 8.358 zobrazení | 49 odpovědí

Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.

Lov na dírkách. necteno

11.1.2008 | rgb23 | Rybaření na dírkách | 5.121 zobrazení | 30 odpovědí

Jak a čím děláte ony vstupy do podvodního světa. Půjčujete si vrtáky od správců revírů, máte vlastní, tesáte díry sekerou, řežete led motorovou pilou?

Soumrak zvukových woblerů necteno

22.11.2014 | Dany73 | Přívlač | 4.607 zobrazení | 27 odpovědí

Tento příspěvek je určen všem, jejich srdcovou záležitostí jsou při vláčce woby. Dlouhodobě mi rok od roku klesá úspěšnost těch zvukových, až jsem letos nabyl dojmu, že se blíží jejich definitivní soumrak. Celkem logicky – pro ryby jejich zvuk časem začal být identifikací pasti. Na řekách už naší partě po jejich nasazení přestávají ryby dokonce i lovit, a to už i při přikalené vodě. Na Vranovské přehradě máme také z totožné lodi větší úspěchy na ty nezvukové. Letos už jsem nabyl dojmu, že si ze šesti plných krabic zvuk. wobů z celkových osmi udělám muzeum a proklínám se, že jsem tolik podlehl jejich trendu. Jak jejich soumrak vidíte ostatní? Zdravice