Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

KAPRARI Z BRNA A OKOLI necteno

4.3.2007 | Tomasinecek | Kaprařina | 2.147 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj kluci tak jsem se chtel zeptat kolik nas je tady rybaru,kteri preferuji kaprarinu z Brna a okoli…Pokud nas tu par bude,tak bychom mohli domluvit treba nejakou spolecnou vypravu…ale to zalezi na tom,jestli se vubec nekdo ozve :)

Nejvetší štika necteno

18.6.2005 | darkblader | Dravci | 10.939 zobrazení | 61 odpovědí

pochlobte se se svou štikou

Vlasce? necteno

22.3.2006 | Pines | Ryby | 7.167 zobrazení | 40 odpovědí

Ahojky, poradíte někdo „univerzální“ vlasec? Jaký má vliv na vlasce barva..potápivost…a jiné parametry??? Díkes

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.519 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?

Lov na cit necteno

2.2.2014 | nůž26 | Položená | 4.488 zobrazení | 25 odpovědí

Ahoj, chci se zeptat kolikátku vlasec by jste mě doporučili pro lov na cit. Děkuji předem

Bolen v zimě necteno

25.11.2005 | Robur | Dravci | 3.409 zobrazení | 19 odpovědí

Berou Vám ještě v této době /podzim a hlavně zima/? Pokud ano, tak na co? Lovíte je v této době cíleně nebo jde o náhodu?

Hájení potočáka necteno

17.12.2004 | rarach | Dravci | 2.515 zobrazení | 14 odpovědí

Neustále se snižující stavy slušných potočáků, mne burcují k možná utopistické myšlence, na dvouleté úplné hájení této nádherné ryby. Jaký máte na to názor? A jak je to u Vás s potočákem? Co myslíte prošlo by to ve Vaší organizaci? Díky!!!

Místo plné ironie necteno

26.10.2011 | | Vaše názory | 34.881 zobrazení | 194 odpovědí

Zdravim lidi,sem moc rád,že jste nakoukli pod název diskuze.Chtěl sem vytvořit místo,kde si každej otevřeně může říct co chce.Pochválit,po­plácat po ramenu a vyjádřit zájem o toho druhého.Všichni sou na sebe špatní,tak tady je právě to místo,kde se můžete mít rádi.Doufám,že sem dobře vyplnil mezeru :)

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | Ostatní nádobíčko | 10.246 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky

Proutek na feeder.. necteno

15.10.2008 | EDYS | Feeder | 6.471 zobrazení | 36 odpovědí

Chtel bych par rad jaky proutek an reku kolem 30–40 metru..mista lovu pod splavem, klidnejsi casti atd..ryba:kapr,par­ma,cejn ale i vsechno ostatni..a cena tak kolem 1500

mam par vybranych co na ne rikate?

www.fish-pro.cz

www.fish-pro.cz

www.fish-pro.cz

www.fish-pro.cz

Naviják na přívlač necteno

18.7.2008 | moezzz | Navijáky | 4.320 zobrazení | 24 odpovědí

Jsem vlastníkem přívlačového proutku Fenwick Iron Hawk, 270 cm, 3–15g. Už delší dobu se poohlížím po nějakém slušnějším navijáku, ale pořád si neumím vybrat. Má cenová hranice je někde okolo 4000,– Kč. Preferuju značku Shimano, ale není to podmínka. Díky za rady

naviják na řeky???? necteno

22.12.2009 | tom_f | Feeder | 3.780 zobrazení | 21 odpovědí

ahoj chci se zeptet jaké velikosti navijáků používáté na řeky a od jakých výrobců? Já osobně používám shimano catana 4000Fa, ale chtěl bych si koupit něco menšiho prosím poraďte.

lov na karaska necteno

26.8.2009 | recek | Dravci | 3.056 zobrazení | 17 odpovědí

Dobrý den prosimvas podelte se o sve skusenosti slovem stik na karaska okolo 10cm jake mate ulovky a jak na nej chytate na tezko nebo na plavanou nebo na privlac.Dekuji

Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009 necteno

17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 11.171 zobrazení | 62 odpovědí

Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.

bolo x match necteno

3.10.2007 | svaca | Plavaná | 9.003 zobrazení | 50 odpovědí

zdravim potreboval bych poradit s proutkem chytam hodne na plavacku(ploti­ce,cejn,tloust,par­ma) hlavne reka pod jezy v proudech tune a tak ale rad i na fleku zakrmim a jen pokladam!nemam rad teleskopy a nevim jestli by matchka byla to nej!tak nekdo poradte jestli mate zkusenost dikes moc

vláčená mrtvá rybka necteno

29.11.2005 | rett.rett | Přívlač | 5.410 zobrazení | 30 odpovědí

vláčená mrtvá rybka,nemám zkušenosti s tímto zpusobem lovu,proto jsem vás chtěl požádat o vaše zkusenosti a poznatky. byl bych moc rad aby se rozebrali montáže,chtěl bych vědět i něco o vláčení větších rybek na řekách,v proudu. předem děkuji za rady a odpovědi rett. rett

Pokousáni necteno

8.7.2015 | dody | Dravci | 5.405 zobrazení | 30 odpovědí

Zdravím mám dotaz kamarád má rybník , minulý týden na něm došlo k pokousání 9 letého kluka, který plaval něco ho kouslo do ruky a zatáhlo pod vodu na ruce byla tržná rána na zápěstí 17 stehů a byla celá doškrabaná, myslíte že sumec? Domluvily jsme se ,že ho zkusím chytit ale co s ním?? Mám ho převést do jiné vody nebo zabít??

udělal jsem dobře? necteno

14.12.2006 | judas.d | Ryby | 2.702 zobrazení | 15 odpovědí

dnes jsem koupil synovcovi k vánocum prut shimano catana te 8000–2,7 a navíjaček schimano catana 2500fa udělal jsem dobře?

Prut na smáčky necteno

10.12.2012 | JKemr | Pruty | 9.204 zobrazení | 51 odpovědí

Prut na smáčkyZdravím všechny rybářské kolegy. Chci koupit prut výhradne na přívlač se smáčky s hodně jemnou špickou s gramáži do 10g, ale na trhu jsem jich přilis nenasel. Dela něco shimano? Nebo mate jiné typy? Díky za všechny rady. Vím že se dají dobře použít krátké feederové pruty, ale v zimě mám s nimi problém s téměř okamžitým zamrzáním oček. U vláčáků zůstává přeci jen očko průchozí o něco déle.

Jak ulovit tlouště kolem 50? Poraďte, prosim. necteno

23.9.2004 | Holajz2 | Bílá ryba | 8.129 zobrazení | 45 odpovědí

Četl jsem o třešních (něčem červeném), kobilkách, plandavkách a woblerech, atd. Co je tedy nejlepší na trofejního tloutě? Prosím o radu.