Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Lednový rybář necteno

4.1.2008 | Piranha | Úspěchy | 3.953 zobrazení | 23 odpovědí

Prosím Vás lidi hoďte sem pár fotek a textů jak jste na tom s lednovým lovem, teda jestli je někdo takovej otužilec.Zajímalo by mne kolik lidí chodí hned po novém roce k vodě a jaký maj výsledky

Nenasytná štika necteno

2.1.2006 | Prutos | Ryby | 3.783 zobrazení | 22 odpovědí

Jakou největši kořist jste našli v žaludcích ponechaných štik?

Já chytil loni 15 listopadu štiku 61 cm, která měla v žaludku bolena 31cm. Teda to co z něj zbylo měřilo 31cm. A ještě měla chuť zobnout si 2" power baita

Bolen v zimě necteno

25.11.2005 | Robur | Dravci | 3.266 zobrazení | 19 odpovědí

Berou Vám ještě v této době /podzim a hlavně zima/? Pokud ano, tak na co? Lovíte je v této době cíleně nebo jde o náhodu?

Kouzlo plavané necteno

9.12.2004 | Tloust | Plavaná | 14.631 zobrazení | 85 odpovědí

Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,o­kouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?

Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA? necteno

4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.536 zobrazení | 38 odpovědí

Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:

1. Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
  2. Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.

Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???

Problémy s ostatními rybáři necteno

21.9.2015 | Pr3v1t3k | Vaše názory | 6.370 zobrazení | 37 odpovědí

Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..

udělal jsem dobře? necteno

14.12.2006 | judas.d | Ryby | 2.581 zobrazení | 15 odpovědí

dnes jsem koupil synovcovi k vánocum prut shimano catana te 8000–2,7 a navíjaček schimano catana 2500fa udělal jsem dobře?

Pořad "Jak na ryby s Rudou Hrušínským" necteno

27.3.2011 | rompeprop | chytej.cz | 83.389 zobrazení | 484 odpovědí

Pořad „Jak na ryby s Rudou Hrušínským“Tak se vracíme na obrazovky, konkrétně na kanál Fishing and Hunting, kde bude následující rok běžet poslední řada. Budete se dívat?

Lanko - ano či ne? necteno

25.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 10.348 zobrazení | 60 odpovědí

Používáte k lovu štik lanko nebo jiné materialy nebo to necháváte náhodě

Vlasce? necteno

22.3.2006 | Pines | Ryby | 6.896 zobrazení | 40 odpovědí

Ahojky, poradíte někdo „univerzální“ vlasec? Jaký má vliv na vlasce barva..potápivost…a jiné parametry??? Díkes

Miniwoblerky necteno

21.2.2005 | Ebobo | Přívlač | 3.966 zobrazení | 23 odpovědí

Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…

Parma necteno

2.8.2008 | okoun27 | Feeder | 3.274 zobrazení | 19 odpovědí

feeder

Jak končí pruty? necteno

30.8.2009 | BigMike | Přívlač | 2.760 zobrazení | 16 odpovědí

Jak končí svoji životní pouť vaše pruty? Především na vláčku, ale i jiné? Lámete je v „boji“ a pak kupujete nové nebo jsou časem nahrazeny novými,lepšími a uloženy k nepotřebě či do zálohy v temném koutě sklepa? Prodáte je nebo dokonce darujete?

Prosím o radu... necteno

22.5.2008 | HonzaHD | Muškaření | 3.453 zobrazení | 20 odpovědí

Dobrý večer, začínám s muškařením a potřeboval bych poradit s nějakými základními návazci atd… díky…

made in Japan? necteno

27.4.2005 | knedlik | Navijáky | 3.109 zobrazení | 18 odpovědí

Zaujimalo by ma, ake mate skusennosti s kvalitou navijakou Shimano vyrobene v Japonsku kontra vyrobene inde v Azii?

Proutek na jemnou vláčku necteno

13.12.2004 | Zlinsky_lovec | Pruty | 2.935 zobrazení | 17 odpovědí

Hej lidi,myslíte si,že prut o gramáži 2–10g je nevhodný na okouny,jelce a pstruhy??Mám to malinkatou říčku a potůček a budu s tím lovit na woblerky do 6cm,malé rippeříky a twisteříky a minirotačky(lehká přívlač)!Není ta gramáž moc malá?Mě přijde,že možná i je malá,ale poraďte. Jinak ten proutek má 180cm,což je na zdejší poměry IDEAL! Je to od značky YAD. Máte někdo prut od této značky??Jste s ním spokojeni??

plavacka necteno

26.11.2008 | hrosak | Ryby | 2.417 zobrazení | 14 odpovědí

cus rybari!!! potreboval bych poradit, zakoupil jsem si proutek shimano alivio bx match 390!! a chtel bych k tomu vhodny navijak a hlavne nevim co znamena to alivio!!! tak jesli ma nekdo zkusenosti rad se poucim !! dik hrosak:

Pozor na el. vedení. necteno

28.8.2006 | efendi | Ryby | 2.245 zobrazení | 13 odpovědí

Těžké zranění od elektrického proudu utrpěl rybář, který se v neděli zúčastnil závodů na Krásné louce v Mladé Boleslavi. Při nahazování zavadil prutem o vedení vysokého napětí, upadl do bezvědomí a nedýchal. Proud mu navíc způsobil popáleniny druhého stupně na ruce. Co vy na to ?????

Stan necteno

4.4.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.822 zobrazení | 51 odpovědí

Tak musím koupit nový stan, účelem není rybařina, ale spíš klasická nenáročná turistika, vodáctví ale zase vím, že má stan něco vydržet. Nevíte o něčem dobrém. Požadavek: Pro dvě osoby, lehky, nějaký skladovací prostor navíc se bude hodit, snadno postavitelný. Strop do 3000Kč.

Co se stane s rybami které se utrhnou? necteno

21.2.2011 | Depuči | Vaše názory | 8.653 zobrazení | 50 odpovědí

Zajímali by mne vaše názory na úhyn ryb s háčkem nebo uvláčecí nástrahou v tlamě. Když pročítám různé články, tak utržených ryb zas tak málo není a mne vždycky napadne, kolik jich asi přežije. Dále mne zajímají názory na lov štik bez lanka nebo lov na extrémně jemné náčiní.