Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Lednový rybář
4.1.2008 | Piranha | Úspěchy | 3.953 zobrazení | 23 odpovědí
Prosím Vás lidi hoďte sem pár fotek a textů jak jste na tom s lednovým lovem, teda jestli je někdo takovej otužilec.Zajímalo by mne kolik lidí chodí hned po novém roce k vodě a jaký maj výsledky
Nenasytná štika
2.1.2006 | Prutos | Ryby | 3.783 zobrazení | 22 odpovědí
Jakou největši kořist jste našli v žaludcích ponechaných štik?
Já chytil loni 15 listopadu štiku 61 cm, která měla v žaludku bolena 31cm. Teda to co z něj zbylo měřilo 31cm. A ještě měla chuť zobnout si 2" power baita
Bolen v zimě
25.11.2005 | Robur | Dravci | 3.266 zobrazení | 19 odpovědí
Berou Vám ještě v této době /podzim a hlavně zima/? Pokud ano, tak na co? Lovíte je v této době cíleně nebo jde o náhodu?
Kouzlo plavané
9.12.2004 | Tloust | Plavaná | 14.631 zobrazení | 85 odpovědí
Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,okouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.536 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
Problémy s ostatními rybáři
21.9.2015 | Pr3v1t3k | Vaše názory | 6.370 zobrazení | 37 odpovědí
Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..
udělal jsem dobře?
14.12.2006 | judas.d | Ryby | 2.581 zobrazení | 15 odpovědí
dnes jsem koupil synovcovi k vánocum prut shimano catana te 8000–2,7 a navíjaček schimano catana 2500fa udělal jsem dobře?
Pořad "Jak na ryby s Rudou Hrušínským"
27.3.2011 | rompeprop | chytej.cz | 83.389 zobrazení | 484 odpovědí
Tak se vracíme na obrazovky, konkrétně na kanál Fishing and Hunting,
kde bude následující rok běžet poslední řada. Budete se dívat?
Lanko - ano či ne?
25.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 10.348 zobrazení | 60 odpovědí
Používáte k lovu štik lanko nebo jiné materialy nebo to necháváte náhodě
Vlasce?
22.3.2006 | Pines | Ryby | 6.896 zobrazení | 40 odpovědí
Ahojky, poradíte někdo „univerzální“ vlasec? Jaký má vliv na vlasce barva..potápivost…a jiné parametry??? Díkes
Miniwoblerky
21.2.2005 | Ebobo | Přívlač | 3.966 zobrazení | 23 odpovědí
Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…
Jak končí pruty?
30.8.2009 | BigMike | Přívlač | 2.760 zobrazení | 16 odpovědí
Jak končí svoji životní pouť vaše pruty? Především na vláčku, ale i jiné? Lámete je v „boji“ a pak kupujete nové nebo jsou časem nahrazeny novými,lepšími a uloženy k nepotřebě či do zálohy v temném koutě sklepa? Prodáte je nebo dokonce darujete?
Prosím o radu...
22.5.2008 | HonzaHD | Muškaření | 3.453 zobrazení | 20 odpovědí
Dobrý večer, začínám s muškařením a potřeboval bych poradit s nějakými základními návazci atd… díky…
made in Japan?
27.4.2005 | knedlik | Navijáky | 3.109 zobrazení | 18 odpovědí
Zaujimalo by ma, ake mate skusennosti s kvalitou navijakou Shimano vyrobene v Japonsku kontra vyrobene inde v Azii?
Proutek na jemnou vláčku
13.12.2004 | Zlinsky_lovec | Pruty | 2.935 zobrazení | 17 odpovědí
Hej lidi,myslíte si,že prut o gramáži 2–10g je nevhodný na okouny,jelce a pstruhy??Mám to malinkatou říčku a potůček a budu s tím lovit na woblerky do 6cm,malé rippeříky a twisteříky a minirotačky(lehká přívlač)!Není ta gramáž moc malá?Mě přijde,že možná i je malá,ale poraďte. Jinak ten proutek má 180cm,což je na zdejší poměry IDEAL! Je to od značky YAD. Máte někdo prut od této značky??Jste s ním spokojeni??
plavacka
26.11.2008 | hrosak | Ryby | 2.417 zobrazení | 14 odpovědí
cus rybari!!! potreboval bych poradit, zakoupil jsem si proutek shimano alivio bx match 390!! a chtel bych k tomu vhodny navijak a hlavne nevim co znamena to alivio!!! tak jesli ma nekdo zkusenosti rad se poucim !! dik hrosak:
Pozor na el. vedení.
28.8.2006 | efendi | Ryby | 2.245 zobrazení | 13 odpovědí
Těžké zranění od elektrického proudu utrpěl rybář, který se v neděli zúčastnil závodů na Krásné louce v Mladé Boleslavi. Při nahazování zavadil prutem o vedení vysokého napětí, upadl do bezvědomí a nedýchal. Proud mu navíc způsobil popáleniny druhého stupně na ruce. Co vy na to ?????
Stan
4.4.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.822 zobrazení | 51 odpovědí
Tak musím koupit nový stan, účelem není rybařina, ale spíš klasická nenáročná turistika, vodáctví ale zase vím, že má stan něco vydržet. Nevíte o něčem dobrém. Požadavek: Pro dvě osoby, lehky, nějaký skladovací prostor navíc se bude hodit, snadno postavitelný. Strop do 3000Kč.
Co se stane s rybami které se utrhnou?
21.2.2011 | Depuči | Vaše názory | 8.653 zobrazení | 50 odpovědí
Zajímali by mne vaše názory na úhyn ryb s háčkem nebo uvláčecí nástrahou v tlamě. Když pročítám různé články, tak utržených ryb zas tak málo není a mne vždycky napadne, kolik jich asi přežije. Dále mne zajímají názory na lov štik bez lanka nebo lov na extrémně jemné náčiní.