Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

řepka, šrot,........ necteno

2.3.2005 | vocko | Ryby | 3.859 zobrazení | 22 odpovědí

Kde scháníte řepku, šrot apod. Bydlím ve městě a nemám potuchy kde to sehnat. Jak to řešíte vy?

Nenasytná štika necteno

2.1.2006 | Prutos | Ryby | 3.857 zobrazení | 22 odpovědí

Jakou největši kořist jste našli v žaludcích ponechaných štik?

Já chytil loni 15 listopadu štiku 61 cm, která měla v žaludku bolena 31cm. Teda to co z něj zbylo měřilo 31cm. A ještě měla chuť zobnout si 2" power baita

Prosím o radu... necteno

22.5.2008 | HonzaHD | Muškaření | 3.509 zobrazení | 20 odpovědí

Dobrý večer, začínám s muškařením a potřeboval bych poradit s nějakými základními návazci atd… díky…

made in Japan? necteno

27.4.2005 | knedlik | Navijáky | 3.160 zobrazení | 18 odpovědí

Zaujimalo by ma, ake mate skusennosti s kvalitou navijakou Shimano vyrobene v Japonsku kontra vyrobene inde v Azii?

Lanko - ano či ne? necteno

25.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 10.548 zobrazení | 60 odpovědí

Používáte k lovu štik lanko nebo jiné materialy nebo to necháváte náhodě

vláčecí nástrahy STORM necteno

7.11.2008 | wenaX | Ryby | 4.925 zobrazení | 28 odpovědí

chci zjistit jak sou dobry a hlavně jak je dobrej poper od stormu a prosím i úlovky jestly jsou

Výstava Petrův zdar 12-14.3.2010 Letňany necteno

1.2.2010 | Kazan | Vaše názory | 4.039 zobrazení | 23 odpovědí

Kdo z vás se zůčastní této výstavy (výstava byla každoročně v Holešovicích). Má skutečně tato výstava co nabídnout, i když bude nyní ve větších prostorách, po Forfishingu 2010.

Parma necteno

2.8.2008 | okoun27 | Feeder | 3.339 zobrazení | 19 odpovědí

feeder

udělal jsem dobře? necteno

14.12.2006 | judas.d | Ryby | 2.637 zobrazení | 15 odpovědí

dnes jsem koupil synovcovi k vánocum prut shimano catana te 8000–2,7 a navíjaček schimano catana 2500fa udělal jsem dobře?

Shimano Hyperloop BX 3,6 necteno

5.4.2009 | shurry | Pruty | 2.634 zobrazení | 15 odpovědí

Ahoj, chtěl bych od vás nějaký názory na tento prut. Rozhoduji se o jeho koupi. Popřípadě mi poraďte nějakou alternativu. Mám rád pruty s dobrou akcí. Spíše měkčí pruty.

lov na karaska necteno

26.8.2009 | recek | Dravci | 2.993 zobrazení | 17 odpovědí

Dobrý den prosimvas podelte se o sve skusenosti slovem stik na karaska okolo 10cm jake mate ulovky a jak na nej chytate na tezko nebo na plavanou nebo na privlac.Dekuji

Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009 necteno

17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 10.927 zobrazení | 62 odpovědí

Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.

Přívlač s návazcem necteno

13.4.2010 | Rex2 | Přívlač | 8.282 zobrazení | 47 odpovědí

Zdravim
Při plavané i feederu se často používají návazce, jak pro rychlejší převazování, zjemnění montáže atd. A tak mě napadlo použít návazec na přívláč, třeba právě k rychlejší výměně nástrahy (což v případě použití karabinky s obratlíkem nemá smysl) nebo zda ryby při vláčce výrazně reagují na nepatrné zeslabení vlasce. Nikdy jsem to nezkoušel, tak se ptám vás na vaše zkušenosti nebo teorie. Díky za odpovědi

Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA? necteno

4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.705 zobrazení | 38 odpovědí

Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:

1. Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
  2. Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.

Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???

Proutek na jemnou vláčku necteno

13.12.2004 | Zlinsky_lovec | Pruty | 2.996 zobrazení | 17 odpovědí

Hej lidi,myslíte si,že prut o gramáži 2–10g je nevhodný na okouny,jelce a pstruhy??Mám to malinkatou říčku a potůček a budu s tím lovit na woblerky do 6cm,malé rippeříky a twisteříky a minirotačky(lehká přívlač)!Není ta gramáž moc malá?Mě přijde,že možná i je malá,ale poraďte. Jinak ten proutek má 180cm,což je na zdejší poměry IDEAL! Je to od značky YAD. Máte někdo prut od této značky??Jste s ním spokojeni??

Prut na smáčky necteno

10.12.2012 | JKemr | Pruty | 9.017 zobrazení | 51 odpovědí

Prut na smáčkyZdravím všechny rybářské kolegy. Chci koupit prut výhradne na přívlač se smáčky s hodně jemnou špickou s gramáži do 10g, ale na trhu jsem jich přilis nenasel. Dela něco shimano? Nebo mate jiné typy? Díky za všechny rady. Vím že se dají dobře použít krátké feederové pruty, ale v zimě mám s nimi problém s téměř okamžitým zamrzáním oček. U vláčáků zůstává přeci jen očko průchozí o něco déle.

Proč mizí pstruzi z našich revírů. necteno

25.4.2007 | Uno | Lososovité ryby | 7.242 zobrazení | 41 odpovědí

Proč mizí pstruzi z našich revírů. Dlouho jsem přemýšlel kam se na našich revírech ztrácí pstruzi a došel jsem k názoru že za to mohou hlavně rybáři, teď si všichni řeknou to je novina , ale já nemám na mysli rybáře lovící někde na mušku nebo woblera ale slovování chovných revírů pomocí agregátu .A zase si všichni říkáte co má společného chovný revír ze sportovním, odpovím si sám hodně ! Stačí se podívat na rybářskou mapu a hned zjistíte že chovné potoky jsou vlastně přítoky sportovních rev. A jsme u toho , každý rok se slovuje z těchto potoků roček ale najednou se zde loví pstruzi 35–45 , kde se tu vzali , nechci nikoho podceňovat ale je to jasné , přijeli se vytřít ze sportovních rev.!
A stane se to že do spor. Rv. Se nasadí 1. a generační ryba se např. prodá, tak že stačí několik málo let „hospodaření“ a výsledek je jasný. Je to můj soukromý názor , tak že se mnou nemusí každý souhlasit ale určitě nejsem daleko od pravdy.
Tak že čekám na Vaše reakce !!

Problémy s ostatními rybáři necteno

21.9.2015 | Pr3v1t3k | Vaše názory | 6.534 zobrazení | 37 odpovědí

Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..

Pokousáni necteno

8.7.2015 | dody | Dravci | 5.298 zobrazení | 30 odpovědí

Zdravím mám dotaz kamarád má rybník , minulý týden na něm došlo k pokousání 9 letého kluka, který plaval něco ho kouslo do ruky a zatáhlo pod vodu na ruce byla tržná rána na zápěstí 17 stehů a byla celá doškrabaná, myslíte že sumec? Domluvily jsme se ,že ho zkusím chytit ale co s ním?? Mám ho převést do jiné vody nebo zabít??

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.376 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?