Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Proč mizí pstruzi z našich revírů.
25.4.2007 | Uno | Lososovité ryby | 7.402 zobrazení | 41 odpovědí
Proč mizí pstruzi z našich revírů. Dlouho jsem přemýšlel kam se na
našich revírech ztrácí pstruzi a došel jsem k názoru že za to mohou
hlavně rybáři, teď si všichni řeknou to je novina , ale já nemám na
mysli rybáře lovící někde na mušku nebo woblera ale slovování chovných
revírů pomocí agregátu .A zase si všichni říkáte co má společného
chovný revír ze sportovním, odpovím si sám hodně ! Stačí se podívat na
rybářskou mapu a hned zjistíte že chovné potoky jsou vlastně přítoky
sportovních rev. A jsme u toho , každý rok se slovuje z těchto potoků
roček ale najednou se zde loví pstruzi 35–45 , kde se tu vzali , nechci
nikoho podceňovat ale je to jasné , přijeli se vytřít ze sportovních
rev.!
A stane se to že do spor. Rv. Se nasadí 1. a generační ryba se např.
prodá, tak že stačí několik málo let „hospodaření“ a výsledek je
jasný. Je to můj soukromý názor , tak že se mnou nemusí každý souhlasit
ale určitě nejsem daleko od pravdy.
Tak že čekám na Vaše reakce !!
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.856 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
víkend CH. cz na P
18.4.2005 | Milky | Muškaření | 3.068 zobrazení | 17 odpovědí
Až si někteří (Toulavec) otřou slzy po zahájení, měl bych tip na fajn rybačku. Vzhledem k MS juniorů v mušce na Vltavě mne napadlo, co kdybychom do těchto míst zavítali asi tak o týden později a zkusili svoje štěstí a dovednost na doooooost dobře zarybněné vodě? Má cenu to zorganizovat?
Jak utopit kuklu
9.9.2010 | endeross | Feeder | 2.887 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím,
před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování. Bohužel jsem je zapomněl dát do chládku a ty potvory se zakuklily. Což by mi tak nevadilo, zkusil bych chytat s kuklami, co mi ale vadí je, že kukly vzlínají. A jelikož jsem nikde na netu ani tady na webu nenašel uspokojivou odpověď, rád bych se zeptal, zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání). Předem dík
Přívlač s návazcem
13.4.2010 | Rex2 | Přívlač | 8.493 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravim
Při plavané i feederu se často používají návazce, jak pro rychlejší
převazování, zjemnění montáže atd. A tak mě napadlo použít návazec
na přívláč, třeba právě k rychlejší výměně nástrahy (což
v případě použití karabinky s obratlíkem nemá smysl) nebo zda ryby při
vláčce výrazně reagují na nepatrné zeslabení vlasce. Nikdy jsem to
nezkoušel, tak se ptám vás na vaše zkušenosti nebo teorie. Díky za
odpovědi
Kopyta,gumy a tvistry
23.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 7.954 zobrazení | 44 odpovědí
Vodí se nejak zvláštně Tvistry Kopyta nebo podobné nástrahy ? npř:jenom přitahovat nebo přitahovat a zvedat a sklánet špičku prutu ?
Proutek na jemnou vláčku
13.12.2004 | Zlinsky_lovec | Pruty | 3.073 zobrazení | 17 odpovědí
Hej lidi,myslíte si,že prut o gramáži 2–10g je nevhodný na okouny,jelce a pstruhy??Mám to malinkatou říčku a potůček a budu s tím lovit na woblerky do 6cm,malé rippeříky a twisteříky a minirotačky(lehká přívlač)!Není ta gramáž moc malá?Mě přijde,že možná i je malá,ale poraďte. Jinak ten proutek má 180cm,což je na zdejší poměry IDEAL! Je to od značky YAD. Máte někdo prut od této značky??Jste s ním spokojeni??
Shimano Hyperloop BX 3,6
5.4.2009 | shurry | Pruty | 2.713 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj, chtěl bych od vás nějaký názory na tento prut. Rozhoduji se o jeho koupi. Popřípadě mi poraďte nějakou alternativu. Mám rád pruty s dobrou akcí. Spíše měkčí pruty.
Berounka
27.1.2008 | Jonny94 | Domácí revíry | 2.533 zobrazení | 14 odpovědí
chtel bych se zeptat jake mate zkusenosti s chytanim predevsim dravcu ,ale i jinych ryb na Berounce a jestli ano tak kde na co jak atd…poradte pls
Stan
4.4.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 9.238 zobrazení | 51 odpovědí
Tak musím koupit nový stan, účelem není rybařina, ale spíš klasická nenáročná turistika, vodáctví ale zase vím, že má stan něco vydržet. Nevíte o něčem dobrém. Požadavek: Pro dvě osoby, lehky, nějaký skladovací prostor navíc se bude hodit, snadno postavitelný. Strop do 3000Kč.
Jak končí pruty?
30.8.2009 | BigMike | Přívlač | 2.897 zobrazení | 16 odpovědí
Jak končí svoji životní pouť vaše pruty? Především na vláčku, ale i jiné? Lámete je v „boji“ a pak kupujete nové nebo jsou časem nahrazeny novými,lepšími a uloženy k nepotřebě či do zálohy v temném koutě sklepa? Prodáte je nebo dokonce darujete?
Vraždění
27.8.2008 | Raf | Legislativa | 4.715 zobrazení | 26 odpovědí
Byl jsem poprvé rybařit na další krásné tůni u Labe. Míst ze kterých se v těchto džunglích dá rybařit není příliš, a tak jsem si sedl na místo odcházejícího místního rybáře. Lovil jsem nějakých pět minut, když jsem zaslechl za sebou v trávě šustění. Podíval jsem se jaký živočich hluk činí a byl velmi překvapen, když jsem spatřil zhasínajícího sumečka amerického. Při podrobnějším průzkumu místa jsem objevil dalšího trumana – tentokrát již mrtvého – rozežraného od hlodavců a vos. Až poté co jsem tu sám nachytal několik desítek trumanů a začali mě taky trochu štvát (ač mám tuto rybu strašně rád), mi došlo, že se ryby neoctly na břehu jen tak, že jim tady místní vyhlásili válku a cíleně je vybíjí. Téma „plevelných ryb“ na pstruhových vodách už je poměrně profláklé. Na těchto přírodních vodách ale není „nepřítel“ přímo definován. Jak byste problém přemnožených trumanů, karasů stříbřitých, cejnů nebo jakýchkoli jiných ryb řešili vy? Je cesta co chytnu hodim za sebe na břeh správná? Neměl by v tomto mnohem aktivněji postupovat rybářský svaz? Nebo to časem srovná sama příroda?
Jak na líné kapry na podzim a v zimě?
4.11.2013 | Monty74 | Kaprařina | 4.537 zobrazení | 25 odpovědí
Zdar, zajímal by mě Váš názor jak vyzrát na líné kapry na podzim a v zimě. To, že se více vyskytují kapři spíše u břehu a ještě k tomu u břehu který je proti větru kde je teplejší voda už jsem se dočetl, ale co nástrahy? Jaké nástrahy spíše doporučujete? Červy či boilis? Jaké boilis spíše lákají? Ovocné, masové?
Rybolov okolí plzně
29.10.2008 | Jak.novi | Domácí revíry | 3.990 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na úspěšná místa okolí plzně. díky moc
Počet dílů mušáků
1.11.2005 | zedus | Pruty | 2.904 zobrazení | 16 odpovědí
Vybírám si nový prut a jak už to tak bývá, nějak se nemůžu trefit to požadované délky atd… nejraději bych šel do trojdílu, ale je k mání i dost prutů a blanků s díly 4 i více, zajímají mě vaše zkušenosti a názory, neovlivňuje to akci? Co myslíte?
Kajak Halibut - rady, zkušenosti, tunning
7.2.2017 | Švejk | Tipy & triky | 28.542 zobrazení | 157 odpovědí
Letos si chci koupit kajak Halibut a rád bych již v předstihu, získal pár rad a zkušeností od Vás, kteří již tento člun vlastníte. V čem jsou slabiny a jak je vylepšit, čím si usnadnit a zpříjemnit pohyb na vodě, lov a vše ostatní o co se budete chtít podělit. Díky za Vaše náměty Švejk
CANDÁT zpět na 40cm
26.7.2005 | Vydrus | Dravci | 9.087 zobrazení | 50 odpovědí
Chci jen znát vaše názory (jestli nejsem jediný). Myslím si, že změnou míry na 45cm si RS moc nepomohl, spíš naopak. Za sezonu se chytí spousta candátů 40–44cm a většinou se zažere, i když sekáte dříve. Podle řádu ho musíte pustit a on chcípne. Je to škoda, navíc kdyby si ho rybář mohl vzít, nechytal by po dvou kusech už dál a nedocházelo by k někdy až drastickému vybíjení tak krásné a tolik žádané ryby.
Co se stane s rybami které se utrhnou?
21.2.2011 | Depuči | Vaše názory | 9.083 zobrazení | 50 odpovědí
Zajímali by mne vaše názory na úhyn ryb s háčkem nebo uvláčecí nástrahou v tlamě. Když pročítám různé články, tak utržených ryb zas tak málo není a mne vždycky napadne, kolik jich asi přežije. Dále mne zajímají názory na lov štik bez lanka nebo lov na extrémně jemné náčiní.
Problémy s ostatními rybáři
21.9.2015 | Pr3v1t3k | Vaše názory | 6.724 zobrazení | 37 odpovědí
Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..