Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Rybolov v okolí Plzně
17.10.2006 | jaryna | Domácí revíry | 5.910 zobrazení | 34 odpovědí
Zdravim všechny(NEJEN) Plzeňáky, kteří onemocněli rybařinou,a zajímalo by mě, které lokality v okolí Plzně navštěvují a co kdy a kde chytili,díky
Naviják na přívlač
18.7.2008 | moezzz | Navijáky | 4.172 zobrazení | 24 odpovědí
Jsem vlastníkem přívlačového proutku Fenwick Iron Hawk, 270 cm, 3–15g. Už delší dobu se poohlížím po nějakém slušnějším navijáku, ale pořád si neumím vybrat. Má cenová hranice je někde okolo 4000,– Kč. Preferuju značku Shimano, ale není to podmínka. Díky za rady
Náhradní přezka k broďákům
19.10.2008 | Marfi69 | Tipy & triky | 3.302 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj – chtěl bych se zeptat kde se dá sehnat náhradní přezka k broďákům (bohužel jsem jednu ztratil při své vycházece). Zkoušel jsem přímo výrobce KOH-I-NOOR, obchod „kutil“ kde mají všechny možné, /jen ne tu co potřebuji/ ale i galanterii, ale bohužel vše bez úspěchu
Rybáři a kuřáci dýmky
4.10.2010 | troutkiller | Vaše názory | 3.132 zobrazení | 18 odpovědí
Docela sem se poslední dobou zbláznil do kouření dýmky tak by mně zajímalo zdy je nás takovejch víc nebo je to ojedinělá uchylka:-)
MUŠKAŘENÍ NA ŘASU
3.1.2006 | svaca | Muškaření | 2.783 zobrazení | 16 odpovědí
zdravim mam otazecku myslite ze kdybych sel na MP pod jez kde je hafo plotic a tak ktery berou rasu snad po kilech jestli by misto nymfy sla dat rasa?bo na splavek to funguje!pres zim tak vymejsim:)dikes
Rapala - co bude dál?
21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.231 zobrazení | 53 odpovědí
Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–
Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.
Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?
Jarní nástraha
7.2.2010 | tomin | Položená | 7.666 zobrazení | 44 odpovědí
Nemá někdo dobrej tip na co chytat začátkem jara. Všichni říkaj že jak rozmrznou vody se chytá nejlíp, že sou ryby hladoví a já na jaře nikdy nic nechyt, až tak v dubnu.
Kopyta,gumy a tvistry
23.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 7.665 zobrazení | 44 odpovědí
Vodí se nejak zvláštně Tvistry Kopyta nebo podobné nástrahy ? npř:jenom přitahovat nebo přitahovat a zvedat a sklánet špičku prutu ?
Knížky pro děti
2.1.2010 | -tom- | Vaše názory | 2.267 zobrazení | 13 odpovědí
Máte tip na knížky, které by k rybařině přitáhly děti? Sám jsem vyrůstal na „Prvních lovech“ (mimochodem, znovu vyšly), ale v podstatě to je asi jediná knížka tohoto druhu, kterou znám. Nejde mi o popis konkrétních technik a souhrn rad, ale o něco čtivého s pěkným příběhem.
Díky.
Místo plné ironie
26.10.2011 | | Vaše názory | 33.943 zobrazení | 194 odpovědí
Zdravim lidi,sem moc rád,že jste nakoukli pod název diskuze.Chtěl sem vytvořit místo,kde si každej otevřeně může říct co chce.Pochválit,poplácat po ramenu a vyjádřit zájem o toho druhého.Všichni sou na sebe špatní,tak tady je právě to místo,kde se můžete mít rádi.Doufám,že sem dobře vyplnil mezeru :)
Muškaření za použití gumy
5.3.2014 | Téca | Muškaření | 11.363 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:
„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“
Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).
Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).
Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?
Identifikace Woblera
27.6.2007 | Jeffry | Ostatní nádobíčko | 3.324 zobrazení | 19 odpovědí
Netušíte někdo náhodou co je to na obrázku za woblera? Obrázek je s přebalu knihy Přívlač od autora Tomáše Kepra
Revír v lese nebo chatové oblasti
9.2.2006 | vlavis | Ryby | 2.796 zobrazení | 16 odpovědí
Zajímalo by mě, jak řešíte přístup k vodě, pokud je tato v lese. Zda riskujete pokutu za vjezd do lesa, nebo takovou část revíru radši oželíte. A to samé pokud je to v uzavřené chtové oblasti.
pstruh a siven
9.6.2010 | deniiis | Dravci | 2.274 zobrazení | 13 odpovědí
chci lovit na zámeckém rybníku v praze ale muze se tam chytat jenom muskarenim nebo privlac co mi doporucujete jako nastrahu na privlac abych chytil tyto dve ryby
Kajak Halibut - rady, zkušenosti, tunning
7.2.2017 | Švejk | Tipy & triky | 27.508 zobrazení | 157 odpovědí
Letos si chci koupit kajak Halibut a rád bych již v předstihu, získal pár rad a zkušeností od Vás, kteří již tento člun vlastníte. V čem jsou slabiny a jak je vylepšit, čím si usnadnit a zpříjemnit pohyb na vodě, lov a vše ostatní o co se budete chtít podělit. Díky za Vaše náměty Švejk
Rybolov okolí plzně
29.10.2008 | Jak.novi | Domácí revíry | 3.852 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na úspěšná místa okolí plzně. díky moc
Říčka v Rakousku
19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.501 zobrazení | 20 odpovědí
Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?
víkend CH. cz na P
18.4.2005 | Milky | Muškaření | 2.978 zobrazení | 17 odpovědí
Až si někteří (Toulavec) otřou slzy po zahájení, měl bych tip na fajn rybačku. Vzhledem k MS juniorů v mušce na Vltavě mne napadlo, co kdybychom do těchto míst zavítali asi tak o týden později a zkusili svoje štěstí a dovednost na doooooost dobře zarybněné vodě? Má cenu to zorganizovat?
Počet dílů mušáků
1.11.2005 | zedus | Pruty | 2.803 zobrazení | 16 odpovědí
Vybírám si nový prut a jak už to tak bývá, nějak se nemůžu trefit to požadované délky atd… nejraději bych šel do trojdílu, ale je k mání i dost prutů a blanků s díly 4 i více, zajímají mě vaše zkušenosti a názory, neovlivňuje to akci? Co myslíte?
MS v přívlači a dalších disciplínách - Portugalsko - zprávy
14.9.2006 | HaD | Ryby | 2.803 zobrazení | 16 odpovědí
Veškeré dostupné informace o probíhajícím MS v Portugalsku.