Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Prohřešky u vody
22.1.2007 | dvorak | Ryby | 2.362 zobrazení | 13 odpovědí
A jak jste na tom s prestupky proti ryb.radu? Mate moznost se zpovidat…
Náhradní přezka k broďákům
19.10.2008 | Marfi69 | Tipy & triky | 3.458 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj – chtěl bych se zeptat kde se dá sehnat náhradní přezka k broďákům (bohužel jsem jednu ztratil při své vycházece). Zkoušel jsem přímo výrobce KOH-I-NOOR, obchod „kutil“ kde mají všechny možné, /jen ne tu co potřebuji/ ale i galanterii, ale bohužel vše bez úspěchu
Rybáři a kuřáci dýmky
4.10.2010 | troutkiller | Vaše názory | 3.281 zobrazení | 18 odpovědí
Docela sem se poslední dobou zbláznil do kouření dýmky tak by mně zajímalo zdy je nás takovejch víc nebo je to ojedinělá uchylka:-)
Navrhy na vylepseni chytej. cz
27.2.2005 | Zlinsky_lovec | Ryby | 2.550 zobrazení | 14 odpovědí
Vim,ze je to predevsim vec HaDa a ja mu do toho nemam co kecat,ale peknou dobu me to uz vrta hlavou a tak se o to chci s vami podelit. S temito navrhy uz jsem se obracel na HaDa,ale zajimalo by me,jestli nejsem jediny,kdo si toto preje. Prvnim navrhem je,aby se udelal chat Dirkari. Vim,ze pres leto by to byla blbost a tak by to bylo aktivni pouze v zime. A druhym mym napadem bylo,ze by sli davat komentare k fotkam ve fotogalerii. Myslim,ze by tyto dve veci ozivili uz takto znamy,paradni a dobre udelany web. Piste sve pro a proti k temto navrhum,pripadne pridejte i ten svuj. dekuji,denyg PS:Doufam,ze me za to HaD nezkara:-)
Nože
22.11.2012 | Tino | Ostatní nádobíčko | 19.158 zobrazení | 105 odpovědí
Obecná diskuze o nožích kupovaných i nožích doma vyrobených. Měla by navazovat na příspěvky uvedené v tématu Domácí výroba woblerů.
Povodně 2010
18.5.2010 | džigit | Vaše názory | 5.656 zobrazení | 31 odpovědí
Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.
Lipno
24.4.2008 | migin | Domácí revíry | 3.835 zobrazení | 21 odpovědí
Lipno, Přední Výtoň – jaká je tam hloubka? A co se tam dá chytit? Prosím o radu.
Která ryba má nejvíc oleje
21.8.2008 | Robur | chytej.cz | 3.104 zobrazení | 17 odpovědí
Ve fóru Selský rozum www.chytej.cz zaznělo,že se dá jezdit na rybí olej. Kterou rybu považujete za nejmastnější? Jde o to, že pak při úpravě motoru nemusíte jezdit na benzín či naftu, ale na rybí tuk, což se při ceně rybářského lístku pěkně rentuje. Co vy na to? Není to geniální.
Křidélka třpytek ?
11.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.919 zobrazení | 16 odpovědí
Nedávno jsem skoušel tahnout trpytky v bazenu a pjistil jsem ze pokud s nimi netočín velice rychle tak se křidélko netočí!Neporadil by nekdo jestli se to da nejak vylepšit nebo neco aby se to i při sebemenším popotahu hlo .
MUŠKAŘENÍ NA ŘASU
3.1.2006 | svaca | Muškaření | 2.918 zobrazení | 16 odpovědí
zdravim mam otazecku myslite ze kdybych sel na MP pod jez kde je hafo plotic a tak ktery berou rasu snad po kilech jestli by misto nymfy sla dat rasa?bo na splavek to funguje!pres zim tak vymejsim:)dikes
Rybolov v okolí Plzně
17.10.2006 | jaryna | Domácí revíry | 6.211 zobrazení | 34 odpovědí
Zdravim všechny(NEJEN) Plzeňáky, kteří onemocněli rybařinou,a zajímalo by mě, které lokality v okolí Plzně navštěvují a co kdy a kde chytili,díky
Batůžek na vláčení při brodění
10.7.2006 | Candátoman | Přívlač | 4.938 zobrazení | 27 odpovědí
Tak jsem si koupil svoje první broďáky, ale,… Při prvním rybolovu jsem zjistil, že se ve vodě vůbec neumím pohybovat, ale hlavně mi dělala problém výměna nástrah!Měl jsem tašku přez rameno, která mi sjížděla, máchala se ve vodě, blbě se z ní vyndávaly krabičky s nástrahama, prostě jsem byl najednou namydlenej:-). Do vesty se mi toho moc nevejde a nepřipadá mi to pohodlné mít plné kapsy. Tak jsem našel toto viz. fotografie a připadá mi to SUPER, ale také dóóóst DRAHÉ !!! Měl jsem možnost si vyzkoušet toho ORVISE(na suchu) a dobrý. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným, ale levnějším? Kde se to dá sehnat? Batůžek Orvis stojí 2300,– (SPINaFLY), Fighting vest od Shimana stojí 1890,– a např. v HOBBY-G mají něco podobného od William Joseph za cca 4000,–! Díky všem za pomoc.
Revír v lese nebo chatové oblasti
9.2.2006 | vlavis | Ryby | 2.927 zobrazení | 16 odpovědí
Zajímalo by mě, jak řešíte přístup k vodě, pokud je tato v lese. Zda riskujete pokutu za vjezd do lesa, nebo takovou část revíru radši oželíte. A to samé pokud je to v uzavřené chtové oblasti.
II. rybář. soutěž
13.11.2005 | Robur | Ryby | 2.924 zobrazení | 16 odpovědí
Jiris mě inspiroval, takže co se mně dneska stalo, když jsem jel vláčet na 60 km. vzdálené Dalešice. Rovněž nabízím deset mušek, a to i s mucholapkou.
Počet ovinů při kroužkování
24.9.2006 | mdx | Muškaření | 2.744 zobrazení | 15 odpovědí
Kolik děláte ovinů při kroužkování blešivců?jaký průměr vlasce atd.
Lov na ,,kohouty"
22.6.2010 | Jak.novi | Přívlač | 2.561 zobrazení | 14 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem na tzv. ,,kohouty" (jigy s trojháčkem a obalené peřím)?
plavacka
26.11.2008 | hrosak | Ryby | 2.560 zobrazení | 14 odpovědí
cus rybari!!! potreboval bych poradit, zakoupil jsem si proutek shimano alivio bx match 390!! a chtel bych k tomu vhodny navijak a hlavne nevim co znamena to alivio!!! tak jesli ma nekdo zkusenosti rad se poucim !! dik hrosak:
Pozor na el. vedení.
28.8.2006 | efendi | Ryby | 2.378 zobrazení | 13 odpovědí
Těžké zranění od elektrického proudu utrpěl rybář, který se v neděli zúčastnil závodů na Krásné louce v Mladé Boleslavi. Při nahazování zavadil prutem o vedení vysokého napětí, upadl do bezvědomí a nedýchal. Proud mu navíc způsobil popáleniny druhého stupně na ruce. Co vy na to ?????
Muškaření za použití gumy
5.3.2014 | Téca | Muškaření | 11.915 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:
„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“
Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).
Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).
Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?
Jarní nástraha
7.2.2010 | tomin | Položená | 8.060 zobrazení | 44 odpovědí
Nemá někdo dobrej tip na co chytat začátkem jara. Všichni říkaj že jak rozmrznou vody se chytá nejlíp, že sou ryby hladoví a já na jaře nikdy nic nechyt, až tak v dubnu.