Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
help me! Tloust a tresne
5.7.2005 | Ciffik | Bílá ryba | 7.146 zobrazení | 39 odpovědí
kdyz jsem asi 20 vyrazil na ryby samozrejme vlackou na mou oblibenou reku nestacil jsem se divit byl tam kamarad a chytal prave na tresne ktere byly jeste nezrale skoro az zelene pomalu. a nachytal jich. rekl jsem si kdyz mu to tak jde tak ja jsi chytnu taky jednoho. pockal jsem si az do vcerejska kdy tresne byly krasne cervene a sladke a nahazoval jsem jak blby do sve reky a nic. chytal jsem bez splavku asi od 9–13 hod. nekrmil jsem predem. co jsem udelal spatne. prosim kamaradi poradte jsem naprosto zoufalej vzhledem k tou ze tech tloustu tam je nejmin 100000… a ja nemuzu na tresne vytahnout ani jednoho. please pomzte
MS v přívlači a dalších disciplínách - Portugalsko - zprávy
14.9.2006 | HaD | Ryby | 2.929 zobrazení | 16 odpovědí
Veškeré dostupné informace o probíhajícím MS v Portugalsku.
Flísové podrážky na broďáky
7.6.2006 | Axamith | Ostatní nádobíčko | 4.950 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém( a kdo nemá, že ). Na broďácích se mi sešlapaly flísové protiskluzové podrážky. Zkoušel jsem je nahradit hnědým zednickým filcem, ale ten se velice rychle ošlapal. Koberec jsem zavrhl okamžitě. K dostání je taky bílý zednický filc, který je mnohem tvrdší, než hnědý, ale nikdo s ním asi nemá moc velké zkušenosti. V rybářském obchodě jsem se díval na originální protiskluzové podrážky na broďácích a ty jsou z nějakých syntetických slisovaných vláken. Kde se dá něco takového sehnat a jaké máte zkušenosti s výměnou podrážek ?
Rozdíly v krmení během roku,
7.1.2009 | bimboman | Feeder | 4.037 zobrazení | 22 odpovědí
Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!
podzimní vláčení na Svitavě
1.9.2009 | zazatec | Přívlač | 3.117 zobrazení | 17 odpovědí
Zalíbilo se mi vláčení na Svitavě 1, ale jelikož nevláčím moc dlouho mám trochu problém s výběrem nástrahy. Mohli byste mi poradit nějaké TOP nástrahy, které zde fungují (nebo by mohli fungovat) na podzim?
Pouzivate protihroty?
11.12.2006 | stambik | Přívlač | 2.936 zobrazení | 16 odpovědí
Ahoj chtel bych si udelat predstavu kolik lidi se mnou zdili tuto metodu. Jde o to ze jsem si zvykl zamackavat protihroty u trojhacku na trpytkach a voblerech pote co jsem nehezky ponicil tlamu jednoho sticete…Delate to taky?
Knížky pro děti
2.1.2010 | -tom- | Vaše názory | 2.386 zobrazení | 13 odpovědí
Máte tip na knížky, které by k rybařině přitáhly děti? Sám jsem vyrůstal na „Prvních lovech“ (mimochodem, znovu vyšly), ale v podstatě to je asi jediná knížka tohoto druhu, kterou znám. Nejde mi o popis konkrétních technik a souhrn rad, ale o něco čtivého s pěkným příběhem.
Díky.
Náhony MVE
18.10.2006 | Axamith | Vaše názory | 19.121 zobrazení | 104 odpovědí
Měl jsem incident s majitelem MVE, který mě
vyhazoval z pozemku sousedící s náhonem s argumentem, že náhon není
revír. Kde je pravda ? Na straně provozovatele MVE nebo rybáře ?
sůl
23.2.2009 | xyz | Feeder | 5.511 zobrazení | 30 odpovědí
Jiz nekolikrat jsem se setkal s radou abych pridal do krmeni sul, jenze nikdo jiz mi nedokazal vysvetlit proc a jaky to ma vyznam
Identifikace Woblera
27.6.2007 | Jeffry | Ostatní nádobíčko | 3.495 zobrazení | 19 odpovědí
Netušíte někdo náhodou co je to na obrázku za woblera? Obrázek je s přebalu knihy Přívlač od autora Tomáše Kepra
pstruh a siven
9.6.2010 | deniiis | Dravci | 2.388 zobrazení | 13 odpovědí
chci lovit na zámeckém rybníku v praze ale muze se tam chytat jenom muskarenim nebo privlac co mi doporucujete jako nastrahu na privlac abych chytil tyto dve ryby
Veletrh, nákupy, útrata, nejlepší
26.3.2006 | Robur | Výstavy | 9.021 zobrazení | 49 odpovědí
Tak co vás vyloženě nejvíc zaujalo, co pěkného jste si koupili, který stánek jste považovali za nejlepší a taky co vás zklamalo.
Open Carp marathon Praha 2011
3.2.2011 | Noodling | Kaprařina | 3.864 zobrazení | 21 odpovědí
Co si myslíte o prvním ročníku kaprařských závodů na svazové vodě Vltava 6? Chystáte se také zúčastnit?
Info na: www.cm-praha.cz
Říčka v Rakousku
19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.680 zobrazení | 20 odpovědí
Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?
krmení neuvařenou kukuřicí
17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | Vaše názory | 11.997 zobrazení | 65 odpovědí
Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.
Pletenka-vlasec
22.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 4.241 zobrazení | 23 odpovědí | upravit
Vím, že se to tady řešilo dokonce v duelu náčiní. Ale přesto mi to nedalo abych se nezeptal.Včera jsem mluvil s jedním závodníkem a ten mi řekl, že je docela zhovadilost používat pletenku jako koncový návázec při vláčení. Já osobně mám na pstruhy letos poprvé nachystanou pletenku 0,08 zkoušel jsem to včera na nekmenovaném soukromém stojáku a drží to fest při vázce jsem ohnul háček a jiga vytáhl. Takže z tohohle hlediska nesrovnatelně v poho. Oproti techniu 0,16, ale on mi říkal že pletenka je pod vodou vidět, zatímco vlasec ne. To mě dost zarazilo u pstruhů na řece by to byl fatální problém. Já si dovčera myslel, že rozhoduje průměr. Díky za názory a vysvětlení. Samozřejmě můžu tam dát karabinku a návazec, ale to bych zase přišel o pevnost? Ahoj JacobK
Rada Prut na přívlač
25.1.2006 | Privlacak | Pruty | 3.874 zobrazení | 21 odpovědí
Čus chci koupit new prut na vláčku Chci tahat rotačky:00,0,1,2 Malý ploandy A woblerky do 12g Chci chytat okouny,tlouště,boleny,candoše
Ptačí chřipkaH5N1
29.3.2006 | ladamaj | Ryby | 2.397 zobrazení | 13 odpovědí
Jestli pak se nepřenese na ryby v jejich víkalech nachází potravu co vy nato?
Prsacky - neopren ci guma.
25.5.2006 | Prichy | Ostatní nádobíčko | 9.973 zobrazení | 54 odpovědí
Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory
křidélka-z jakého materiálu?
7.1.2007 | bubu | Muškaření | 7.583 zobrazení | 41 odpovědí
na vedlejším webu se tak trochu povrchně probíral materiál na mouchy. Tak by mne to zajímalo trochu hlouběji. Jaké jsou vaše zkušenosti, co se týče vázání křidýlek u suchých a mokrých mušek? (výřezy z letek,CDC,ADW a jiné) Díky za odpovědi.