Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Jarní nástraha
7.2.2010 | tomin | Položená | 8.165 zobrazení | 44 odpovědí
Nemá někdo dobrej tip na co chytat začátkem jara. Všichni říkaj že jak rozmrznou vody se chytá nejlíp, že sou ryby hladoví a já na jaře nikdy nic nechyt, až tak v dubnu.
Open Carp marathon Praha 2011
3.2.2011 | Noodling | Kaprařina | 3.899 zobrazení | 21 odpovědí
Co si myslíte o prvním ročníku kaprařských závodů na svazové vodě Vltava 6? Chystáte se také zúčastnit?
Info na: www.cm-praha.cz
Říčka v Rakousku
19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.714 zobrazení | 20 odpovědí
Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?
Počet ovinů při kroužkování
24.9.2006 | mdx | Muškaření | 2.784 zobrazení | 15 odpovědí
Kolik děláte ovinů při kroužkování blešivců?jaký průměr vlasce atd.
Knížky pro děti
2.1.2010 | -tom- | Vaše názory | 2.414 zobrazení | 13 odpovědí
Máte tip na knížky, které by k rybařině přitáhly děti? Sám jsem vyrůstal na „Prvních lovech“ (mimochodem, znovu vyšly), ale v podstatě to je asi jediná knížka tohoto druhu, kterou znám. Nejde mi o popis konkrétních technik a souhrn rad, ale o něco čtivého s pěkným příběhem.
Díky.
Povodně 2010
18.5.2010 | džigit | Vaše názory | 5.760 zobrazení | 31 odpovědí
Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.
sůl
23.2.2009 | xyz | Feeder | 5.579 zobrazení | 30 odpovědí
Jiz nekolikrat jsem se setkal s radou abych pridal do krmeni sul, jenze nikdo jiz mi nedokazal vysvetlit proc a jaky to ma vyznam
Rada Prut na přívlač
25.1.2006 | Privlacak | Pruty | 3.904 zobrazení | 21 odpovědí
Čus chci koupit new prut na vláčku Chci tahat rotačky:00,0,1,2 Malý ploandy A woblerky do 12g Chci chytat okouny,tlouště,boleny,candoše
Pouzivate protihroty?
11.12.2006 | stambik | Přívlač | 2.977 zobrazení | 16 odpovědí
Ahoj chtel bych si udelat predstavu kolik lidi se mnou zdili tuto metodu. Jde o to ze jsem si zvykl zamackavat protihroty u trojhacku na trpytkach a voblerech pote co jsem nehezky ponicil tlamu jednoho sticete…Delate to taky?
pstruh a siven
9.6.2010 | deniiis | Dravci | 2.419 zobrazení | 13 odpovědí
chci lovit na zámeckém rybníku v praze ale muze se tam chytat jenom muskarenim nebo privlac co mi doporucujete jako nastrahu na privlac abych chytil tyto dve ryby
Muškaření za použití gumy
5.3.2014 | Téca | Muškaření | 12.126 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:
„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“
Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).
Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).
Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?
Prsacky - neopren ci guma.
25.5.2006 | Prichy | Ostatní nádobíčko | 10.066 zobrazení | 54 odpovědí
Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory
křidélka-z jakého materiálu?
7.1.2007 | bubu | Muškaření | 7.643 zobrazení | 41 odpovědí
na vedlejším webu se tak trochu povrchně probíral materiál na mouchy. Tak by mne to zajímalo trochu hlouběji. Jaké jsou vaše zkušenosti, co se týče vázání křidýlek u suchých a mokrých mušek? (výřezy z letek,CDC,ADW a jiné) Díky za odpovědi.
Identifikace Woblera
27.6.2007 | Jeffry | Ostatní nádobíčko | 3.548 zobrazení | 19 odpovědí
Netušíte někdo náhodou co je to na obrázku za woblera? Obrázek je s přebalu knihy Přívlač od autora Tomáše Kepra
plavacka
26.11.2008 | hrosak | Ryby | 2.613 zobrazení | 14 odpovědí
cus rybari!!! potreboval bych poradit, zakoupil jsem si proutek shimano alivio bx match 390!! a chtel bych k tomu vhodny navijak a hlavne nevim co znamena to alivio!!! tak jesli ma nekdo zkusenosti rad se poucim !! dik hrosak:
Náhony MVE
18.10.2006 | Axamith | Vaše názory | 19.450 zobrazení | 104 odpovědí
Měl jsem incident s majitelem MVE, který mě
vyhazoval z pozemku sousedící s náhonem s argumentem, že náhon není
revír. Kde je pravda ? Na straně provozovatele MVE nebo rybáře ?
krmení neuvařenou kukuřicí
17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | Vaše názory | 12.143 zobrazení | 65 odpovědí
Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.
Pozor na el. vedení.
28.8.2006 | efendi | Ryby | 2.431 zobrazení | 13 odpovědí
Těžké zranění od elektrického proudu utrpěl rybář, který se v neděli zúčastnil závodů na Krásné louce v Mladé Boleslavi. Při nahazování zavadil prutem o vedení vysokého napětí, upadl do bezvědomí a nedýchal. Proud mu navíc způsobil popáleniny druhého stupně na ruce. Co vy na to ?????
Porušuji RŘ?
15.4.2008 | zlomiljsemprut | Legislativa | 5.997 zobrazení | 32 odpovědí
Dobrý den. Mám takový dotaz ke všem „Chytejářům“. Jsem dost dobrodružný tip a mám rád ještě nevyzkoušené praktiky lovu. Strašně rád chytám okouny, ale přes den jsou zajeti do úkrytů. Proto jsem si vymyslel, že si vezmu prut na dírky a vylezu na strom, který je vodorovně nad vodou. Okouni jsou pod ním a já tak mám větší šanci na pořádného pruhatce. Jenže potom mne napadlo, jestli neporušuji RŘ. Co myslíte Vy, ano nebo ne.
Trofejní úlovky
3.12.2010 | Aleš | chytej.cz | 5.997 zobrazení | 32 odpovědí
Dobrý den,chtěl bych jenom připomenout že nesouhlasím se soutěží „trofejní úlovky“. Jsme v České republice tak proč jsou zařazeny do soutěže ulovené trofejní ryby ze zahraničí ?!!! je to trochu scestné…Narážím jenom na to,že jsem minulý týden chytil trofejní štiku tuzemskou a v zápětí mě přeskočil úlovek štiky o centimetr větší chycenou mimo území ČR ! bůhví kdy byla chycena.Těším se na brzkou odpověď,váš fanoušek Aleš Stuchlík.(AStuchlik@seznam.cz)