Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

podzimní vláčení na Svitavě necteno

1.9.2009 | zazatec | Přívlač | 3.072 zobrazení | 17 odpovědí

Zalíbilo se mi vláčení na Svitavě 1, ale jelikož nevláčím moc dlouho mám trochu problém s výběrem nástrahy. Mohli byste mi poradit nějaké TOP nástrahy, které zde fungují (nebo by mohli fungovat) na podzim?

Montáže na přívlač necteno

7.5.2007 | schwara | Přívlač | 12.863 zobrazení | 71 odpovědí

Zajímalo by mě jaké montáže používáte na přívlač. Jestli používáte lanka atd.

Prsacky - neopren ci guma. necteno

25.5.2006 | Prichy | Ostatní nádobíčko | 9.774 zobrazení | 54 odpovědí

Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory

Kormorán - výskyt necteno

16.1.2009 | Libor | Tipy & triky | 8.339 zobrazení | 46 odpovědí

Chtěl bych fotit kormorány. Máte nějaké typy kde se vyskytují a kde se k nim dá relativně přiblížit? Vítám i morčáky nebo málo obvyklé kachny. Nejlépe střední čechy. Hoďte to sem do fóra nebo mě do osobky. Díky Libor

Porušuji RŘ? necteno

15.4.2008 | zlomiljsemprut | Legislativa | 5.796 zobrazení | 32 odpovědí

Dobrý den. Mám takový dotaz ke všem „Chytejářům“. Jsem dost dobrodružný tip a mám rád ještě nevyzkoušené praktiky lovu. Strašně rád chytám okouny, ale přes den jsou zajeti do úkrytů. Proto jsem si vymyslel, že si vezmu prut na dírky a vylezu na strom, který je vodorovně nad vodou. Okouni jsou pod ním a já tak mám větší šanci na pořádného pruhatce. Jenže potom mne napadlo, jestli neporušuji RŘ. Co myslíte Vy, ano nebo ne.

Jaké používáte šňůry na vláčku? necteno

29.9.2004 | morpheus | Ostatní nádobíčko | 6.892 zobrazení | 38 odpovědí

Jaké používáte kmenové šňůry na vláčku. A proč? Jaké v nich vidíte přednosti oproti jiným? Zatím jsem vyzkoušel dvě a u obou životnost cca 10–12 měsíců. jsou takový jako-by rozdrbaný nejsou úplně roztřepený,ale takový jako-by chlupatý a ve vodě to dělá bordel. 0,12 vypadá jak 0,25. Používám to jen na těžší nástrahy. Na jemnější sebou nosím náhradní cívku s 0,16 stroftem.

PS: 10–12měsíců : v průměru cca 10–15 vycházek po cca 3–5 hodinách měsíčně.

Smajlíci na chytej.cz necteno

12.3.2006 | BoBo-Falknow | chytej.cz | 6.711 zobrazení | 37 odpovědí

Přišel čas opět pošťouchnout HaDa a po úspěšné likvidaci baneru přijít s něčím dalším. A proto se ptám:

Chybí vám smajlíci? Chtěli by jste je zpět? A proč?

Rada Prut na přívlač necteno

25.1.2006 | Privlacak | Pruty | 3.811 zobrazení | 21 odpovědí

Čus chci koupit new prut na vláčku Chci tahat rotačky:00,0,1,2 M­alý ploandy A woblerky do 12g Chci chytat okouny,tlouště,bo­leny,candoše

Nezamrzlá očka necteno

20.12.2004 | Prizrak | Přívlač | 3.627 zobrazení | 20 odpovědí

Jistě se vám stává, že když chytáte v tomto chladným počasí, že vám zamrzají očka na udici. Tedy pokud nemáte nějakej trik…

dvojí metr necteno

5.8.2009 | lubos 10 | Legislativa | 2.360 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Proč na hraničních řekách platí dvojí metr?(Morava) SK lov 24h CZ 03h-24h
zavážení povoleno zakázáno přivlastnění ryb 2ks 1ks atd…

křidélka-z jakého materiálu? necteno

7.1.2007 | bubu | Muškaření | 7.449 zobrazení | 41 odpovědí

na vedlejším webu se tak trochu povrchně probíral materiál na mouchy. Tak by mne to zajímalo trochu hlouběji. Jaké jsou vaše zkušenosti, co se týče vázání křidýlek u suchých a mokrých mušek? (výřezy z letek,CDC,ADW a jiné) Díky za odpovědi.

zimní vltava necteno

20.9.2010 | deniiis | Domácí revíry | 2.369 zobrazení | 13 odpovědí

chtěl bych se zeptat na vltavu v zimně myslím tu pražskou část pod fakultní nemocnicí bulovkou.máte s ní nějaké zkušenotsi nebo jak tam berou ryby v tomhle období před zimou.Děkuji

Nový program pro rybáře necteno

4.6.2008 | Zakin | Ryby | 6.201 zobrazení | 34 odpovědí

Ahojte všichni, možná už to pro někoho nebude novina, ale na DIGI TV je nový program pro rybáře a myslivce. Jmenuje se Fish&Hunting. Je v češtině a od rána do večera jen ryby a zvěř. PARÁDA pro chvíle, když člověk náhodou nemůže na ryby live. Pořady, co jsem zatím zkoukl byly docela zajímavý. Přeji hluboký kulturní zážitek :-)

Je potřeba, nebo není ??? necteno

20.8.2010 | Andreas81 | Legislativa | 5.838 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)

Multiplikator necteno

30.10.2005 | R3F13X | Přívlač | 2.921 zobrazení | 16 odpovědí

Cau chtel bych se zeptat jak se hazi s multiplikato­rem,vim ze ho vsichni na privlac vychvalujou a ja ho dostal darkem a nemuzu s nim poradne nahodit. Diky za odpovedi

Tloušti necteno

6.2.2014 | nůž26 | Bílá ryba | 2.736 zobrazení | 15 odpovědí

Ahoj nedávno jsem se ptal jaký vlasec na cit, ale teťka mám jinou otázku ohledně tloušťů. Jak chytat v tomhle počasí (splávek nebo krmítko/olovo) a na co chytat? Děkuji předem.

jaká krabička na mouchy necteno

28.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.290 zobrazení | 18 odpovědí

jaká krabička je lepší na mouchy a proč? Klasická krabička ,kde jsou mušky v přihrádkách? Nebo krabička ,kam se mušky zapichují? Nebo něco jiného?

Podběrák necteno

13.1.2011 | andy5695 | Vaše názory | 2.560 zobrazení | 14 odpovědí

Stává se Vám taky, že když při chytání ryb máte nachystaný podběrák,tak to ani neťukne,ale když ho máte v báglu ,tak to zrovna bere a snažíte se ho jednou rukou dostat ven a v druhý máte prut s pěknou rybou,přitom sleduhete masný červy lezoucí rozkopnutý do všech stran,popřípadě zahazujete chleba s uzeným do kopřiv při záběru a tam je nakonec malej usoplenej cejn?

C & R neboli Chyt a pust. necteno

8.12.2004 | esox | Ryby | 2.558 zobrazení | 14 odpovědí

Co si myslite o tomhle zpusobu rybariny a o ortodoxnim a neortodoxnim uplatnovani tyhle mozna mnohdy „pozy“? Co je podle vas to spravne a lepsi? diky

Nymfování na malých tocích - uvíznutí necteno

31.8.2006 | xycht | Muškaření | 6.227 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravim všechny, mam takovej (možná blbej) dotaz týkající se nymfování na menších tocích. Chtěl bych se zeptat jak vyprošťujete nymfy když s nima chytáte u dna a uvíznete. Na těhle menších vodách je přitom potřeba bejt dost opatrnej a moc nedělat hluk z pochopitelných důvodů. Chytám prakticky jen proti vodě a když uvíznu, tak často trhám, protože se bojím, že bych ryby vyplašil…jak to řešíte vy? Díky