Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Rozdíly v krmení během roku,
7.1.2009 | bimboman | Feeder | 3.896 zobrazení | 22 odpovědí
Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!
Nový program pro rybáře
4.6.2008 | Zakin | Ryby | 6.032 zobrazení | 34 odpovědí
Ahojte všichni, možná už to pro někoho nebude novina, ale na DIGI TV je nový program pro rybáře a myslivce. Jmenuje se Fish&Hunting. Je v češtině a od rána do večera jen ryby a zvěř. PARÁDA pro chvíle, když člověk náhodou nemůže na ryby live. Pořady, co jsem zatím zkoukl byly docela zajímavý. Přeji hluboký kulturní zážitek :-)
Pletenka-vlasec
22.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 4.075 zobrazení | 23 odpovědí | upravit
Vím, že se to tady řešilo dokonce v duelu náčiní. Ale přesto mi to nedalo abych se nezeptal.Včera jsem mluvil s jedním závodníkem a ten mi řekl, že je docela zhovadilost používat pletenku jako koncový návázec při vláčení. Já osobně mám na pstruhy letos poprvé nachystanou pletenku 0,08 zkoušel jsem to včera na nekmenovaném soukromém stojáku a drží to fest při vázce jsem ohnul háček a jiga vytáhl. Takže z tohohle hlediska nesrovnatelně v poho. Oproti techniu 0,16, ale on mi říkal že pletenka je pod vodou vidět, zatímco vlasec ne. To mě dost zarazilo u pstruhů na řece by to byl fatální problém. Já si dovčera myslel, že rozhoduje průměr. Díky za názory a vysvětlení. Samozřejmě můžu tam dát karabinku a návazec, ale to bych zase přišel o pevnost? Ahoj JacobK
podzimní vláčení na Svitavě
1.9.2009 | zazatec | Přívlač | 3.016 zobrazení | 17 odpovědí
Zalíbilo se mi vláčení na Svitavě 1, ale jelikož nevláčím moc dlouho mám trochu problém s výběrem nástrahy. Mohli byste mi poradit nějaké TOP nástrahy, které zde fungují (nebo by mohli fungovat) na podzim?
dvojí metr
5.8.2009 | lubos 10 | Legislativa | 2.306 zobrazení | 13 odpovědí | upravit
Proč na hraničních řekách platí dvojí metr?(Morava) SK lov 24h CZ
03h-24h
zavážení povoleno zakázáno přivlastnění ryb 2ks 1ks atd…
Montáže na přívlač
7.5.2007 | schwara | Přívlač | 12.619 zobrazení | 71 odpovědí
Zajímalo by mě jaké montáže používáte na přívlač. Jestli používáte lanka atd.
Jaké používáte šňůry na vláčku?
29.9.2004 | morpheus | Ostatní nádobíčko | 6.755 zobrazení | 38 odpovědí
Jaké používáte kmenové šňůry na vláčku. A proč? Jaké v nich vidíte přednosti oproti jiným? Zatím jsem vyzkoušel dvě a u obou životnost cca 10–12 měsíců. jsou takový jako-by rozdrbaný nejsou úplně roztřepený,ale takový jako-by chlupatý a ve vodě to dělá bordel. 0,12 vypadá jak 0,25. Používám to jen na těžší nástrahy. Na jemnější sebou nosím náhradní cívku s 0,16 stroftem.
PS: 10–12měsíců : v průměru cca 10–15 vycházek po cca 3–5 hodinách měsíčně.
Batůžek na vláčení při brodění
10.7.2006 | Candátoman | Přívlač | 4.794 zobrazení | 27 odpovědí
Tak jsem si koupil svoje první broďáky, ale,… Při prvním rybolovu jsem zjistil, že se ve vodě vůbec neumím pohybovat, ale hlavně mi dělala problém výměna nástrah!Měl jsem tašku přez rameno, která mi sjížděla, máchala se ve vodě, blbě se z ní vyndávaly krabičky s nástrahama, prostě jsem byl najednou namydlenej:-). Do vesty se mi toho moc nevejde a nepřipadá mi to pohodlné mít plné kapsy. Tak jsem našel toto viz. fotografie a připadá mi to SUPER, ale také dóóóst DRAHÉ !!! Měl jsem možnost si vyzkoušet toho ORVISE(na suchu) a dobrý. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným, ale levnějším? Kde se to dá sehnat? Batůžek Orvis stojí 2300,– (SPINaFLY), Fighting vest od Shimana stojí 1890,– a např. v HOBBY-G mají něco podobného od William Joseph za cca 4000,–! Díky všem za pomoc.
Tloušti
6.2.2014 | nůž26 | Bílá ryba | 2.662 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj nedávno jsem se ptal jaký vlasec na cit, ale teťka mám jinou otázku ohledně tloušťů. Jak chytat v tomhle počasí (splávek nebo krmítko/olovo) a na co chytat? Děkuji předem.
Prsacky - neopren ci guma.
25.5.2006 | Prichy | Ostatní nádobíčko | 9.612 zobrazení | 54 odpovědí
Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory
Kormorán - výskyt
16.1.2009 | Libor | Tipy & triky | 8.191 zobrazení | 46 odpovědí
Chtěl bych fotit kormorány. Máte nějaké typy kde se vyskytují a kde se k nim dá relativně přiblížit? Vítám i morčáky nebo málo obvyklé kachny. Nejlépe střední čechy. Hoďte to sem do fóra nebo mě do osobky. Díky Libor
Jake je u vas prave ted pocasi?
29.1.2005 | CeP | Ryby | 6.226 zobrazení | 35 odpovědí
Strakonice : zatazeno-8°Csnezi
Flísové podrážky na broďáky
7.6.2006 | Axamith | Ostatní nádobíčko | 4.807 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém( a kdo nemá, že ). Na broďácích se mi sešlapaly flísové protiskluzové podrážky. Zkoušel jsem je nahradit hnědým zednickým filcem, ale ten se velice rychle ošlapal. Koberec jsem zavrhl okamžitě. K dostání je taky bílý zednický filc, který je mnohem tvrdší, než hnědý, ale nikdo s ním asi nemá moc velké zkušenosti. V rybářském obchodě jsem se díval na originální protiskluzové podrážky na broďácích a ty jsou z nějakých syntetických slisovaných vláken. Kde se dá něco takového sehnat a jaké máte zkušenosti s výměnou podrážek ?
křidélka-z jakého materiálu?
7.1.2007 | bubu | Muškaření | 7.310 zobrazení | 41 odpovědí
na vedlejším webu se tak trochu povrchně probíral materiál na mouchy. Tak by mne to zajímalo trochu hlouběji. Jaké jsou vaše zkušenosti, co se týče vázání křidýlek u suchých a mokrých mušek? (výřezy z letek,CDC,ADW a jiné) Díky za odpovědi.
sůl
23.2.2009 | xyz | Feeder | 5.344 zobrazení | 30 odpovědí
Jiz nekolikrat jsem se setkal s radou abych pridal do krmeni sul, jenze nikdo jiz mi nedokazal vysvetlit proc a jaky to ma vyznam
Podběrák
14.1.2011 | andy5695 | Vaše názory | 2.494 zobrazení | 14 odpovědí
Stává se Vám taky, že když při chytání ryb máte nachystaný podběrák,tak to ani neťukne,ale když ho máte v báglu ,tak to zrovna bere a snažíte se ho jednou rukou dostat ven a v druhý máte prut s pěknou rybou,přitom sleduhete masný červy lezoucí rozkopnutý do všech stran,popřípadě zahazujete chleba s uzeným do kopřiv při záběru a tam je nakonec malej usoplenej cejn?
C & R neboli Chyt a pust.
8.12.2004 | esox | Ryby | 2.498 zobrazení | 14 odpovědí
Co si myslite o tomhle zpusobu rybariny a o ortodoxnim a neortodoxnim uplatnovani tyhle mozna mnohdy „pozy“? Co je podle vas to spravne a lepsi? diky
zimní vltava
21.9.2010 | deniiis | Domácí revíry | 2.322 zobrazení | 13 odpovědí
chtěl bych se zeptat na vltavu v zimně myslím tu pražskou část pod fakultní nemocnicí bulovkou.máte s ní nějaké zkušenotsi nebo jak tam berou ryby v tomhle období před zimou.Děkuji
jizera
25.12.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 1.966 zobrazení | 11 odpovědí
dobrý den co bych mohl chytit na jizeře když má 8 stupnů a je prosinec? mohl bych nějakou štiku? prosím poradtě
Nymfování na malých tocích - uvíznutí
31.8.2006 | xycht | Muškaření | 6.077 zobrazení | 34 odpovědí
Zdravim všechny, mam takovej (možná blbej) dotaz týkající se nymfování na menších tocích. Chtěl bych se zeptat jak vyprošťujete nymfy když s nima chytáte u dna a uvíznete. Na těhle menších vodách je přitom potřeba bejt dost opatrnej a moc nedělat hluk z pochopitelných důvodů. Chytám prakticky jen proti vodě a když uvíznu, tak často trhám, protože se bojím, že bych ryby vyplašil…jak to řešíte vy? Díky