Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Výběr prutu a navijáku pro začátečníka
12.10.2013 | tomasito19 | Muškaření | 3.299 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jaký prut a naviják je dobrý pro začátečníka v muškaření. Cena by měla být do 2500 tisíc za prut a do 2300 za naviják. Potřeboval bych poradit jaká značka je dobrá a délka. Většinou budu chytat na řece moravská sázava, morava a okolí. Děkuji za odpověď.
muškařský TVV 2008
4.2.2008 | toulovec | chytej.cz | 2.380 zobrazení | 13 odpovědí
22.2. – 24. 2. 2008 Kostelec nad Orlicí
Chráníte parmy???
29.9.2004 | Tomash | Domácí revíry | 5.148 zobrazení | 28 odpovědí
Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k parmám. Jsou dny v roce, kdy parmy berou intenzivně jakoukoliv nástrahu. Masaři si plní pytle a loví je na polystyren apod. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co s tím???
SUMEC - lov na bojku
18.6.2005 | xycht | Sumcařina | 5.141 zobrazení | 28 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli mají při nastražení rybky na trhací bojce (po zavezení) brzdu na multiplikátoru utaženou „na tvrdo“ a nebo zda mají přepnuto na volnoběžku. Slyšel sem totiž že má být brzda utažená a šňůra vypnutá. nemůže se ale stát že mi s tim prutem větší sumec ujede? Já mám brzdu na multiplikátoru tak, že ryba může vlasec odvíjet. Chytám na trhačku a tohle mi není jasné. Poradí někdo? díky
sumci
18.12.2015 | Wolfis | Vaše názory | 3.856 zobrazení | 21 odpovědí
Prosím poradte na léto se chytám na sumčí vláčku a nevim jakej prut uvažoval sem tak do 100g je to dostačující poradte … Děkuji :))
Okouni
22.9.2006 | Kubajs | Ryby | 2.019 zobrazení | 11 odpovědí
Můžu se zeptat jak poznám že se na určitém rybníku vyskytují okouni???
Pouzdro na vláčecí prut(y) i s navijákem
6.3.2011 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 10.842 zobrazení | 59 odpovědí
Ahoj všichni:-) brouzdám po internetu a hledám vyztužené pouzdro na vláčecí pruty. Nejlíp 142– 145 cm (aby se mi tam vešla 2,7čka). Něco jsem už našla, ale napadlo mě, že byste mohli vědět o něčem osvědčeném, co třeba máte doma a jste s tím spokojení. Chci s tím pozdrem pořád jezdit na kole, tak kdybych se náhodou někde vysekala, tak čert vem mě, ale ať to přežijou mí miláčci:-)
Předem všem děkuji za tipy:-)
Zuzi
multiplikátor?
28.7.2004 | doktor | Navijáky | 9.011 zobrazení | 49 odpovědí
Ahoj, prosím poraďte. Pokúšam sa o lov sumcov a narazil na problém s navijakom. Kúpil som 2×Mitchell Nautil 7500 a problém nastal keď som chcel požiť 100kg šnúru ktorú mi odporúčali. Zmestilo sa tam len 70m. Preto rozmýšlam o zakúpení multiplikátorov čo je opäť slušná investícia a nechcem niečo pokaziť, nemám s multi skúsenosti. Aká značka, model, radič, brzda-hviezdica,páka? Rozmýšlam nad PENN GTi 345. Poraďte prosím. Ďakujem
co s bobrem?
9.3.2014 | prajza | Vaše názory | 4.599 zobrazení | 25 odpovědí
včera jsem došel na revír, který navštěvuji asi
12 let a potkal jsem bobra… podle všeho pozorování byl jediný.Podle mého
úsudku je mladý ale nemůžu si být jistý… v okolí asi 35 km by se
neměl vyskytovat…minulý týden jsem chytal rybu za rybou(bobr tam nebyl)a
včera pár jelců… ten jeden kousek děla ve vodě neskutečnej
bordel,takovej hluk co udělá je nenapodobitelnej, pozoroval jsem ho asi
2 hodiny a nedivím se že, jsem skoro nic nechytil, tak nechci, aby jich tam
bylo víc… tomu ale asi nezabráníme…
prut
23.12.2007 | | Muškaření | 4.230 zobrazení | 23 odpovědí
chtěl bych se zeptat jestli se dá muškařský neviják se šnůrou dát na vláčkařský prut shimano 10–30g.sem začátečník a peníze nekradu :-D
kácení stromů
24.4.2005 | playboy007 | Ryby | 2.391 zobrazení | 13 odpovědí
Jedno téma na dobrou noc. Co říkáte na činnost státního podniku Povodí? Konkrétně mám ny mysli jejich údržbu toku v podobě prořezávek, který se alespoň u nás rovnájí totální likvidaci všeho živého na březích. Vždycky když přijdu někam kde to znám a zrovna tam ONI řádili, připádám si jako ve zlým snu… co vy?
jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce?
1.6.2005 | Tomik | Sumcařina | 16.193 zobrazení | 88 odpovědí
zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík
Jíte ryby?
20.2.2005 | Tomucha | Ryby | 9.028 zobrazení | 49 odpovědí
Jíte ryby?Osobně si občas něco vezmu a nestydím se za to-svěříte přípravu ryb někomu jinému? Máte oblíbený recept na rybu. jaký?jak často si berete rybu domů
Rybáři liberecko a okolí
12.3.2015 | Kralu021 | Domácí revíry | 7.183 zobrazení | 39 odpovědí
malé a velké
Štěrkopískoviště (pískovny) Svijany – chytá tam někdo ?? Kdo z vás
má od tam tud monstr rybu ? A jaké jsou vaše dojmy a tipy na
tento revír.
Peří na přívlač
23.4.2006 | kkarlos | Přívlač | 7.177 zobrazení | 39 odpovědí
Tak by mi zajimalo jake mate zkusenosti s valcenim ruznych nastrah delanych z peri… piste o tom cokoliv, pac bych se neco noveho dozvedel, jelikoz o tom nic nevim… ;) jen neco malo o strymrech…
Jake je u vas prave ted pocasi?
29.1.2005 | CeP | Ryby | 6.442 zobrazení | 35 odpovědí
Strakonice : zatazeno-8°Csnezi
Jsou výrobky na rybařinu předražené?
23.4.2005 | | Ryby | 6.081 zobrazení | 33 odpovědí
Tento týden jsem dělal takovou předsezónní udržbu. Vyměnoval jsem mazivo a čistil naviják Shimano Big Baitrunner a čistil filtr, svíčku a mazal ložisko u motorové kosy Husqarna. Cena navijáku byla asi 8000 Kč a kosy asi 11000. Naviják je to velmi kvalitní a kosa také. Naviják je vyroben v Malaisii, kosa ve Švédsku. V porovnání složtosti a kvalitě použitých materiálů je kosa oproti navijáku určitě mnohem náročnější a složitější, je namáhána tepelně a má 13000 ot/min a doba provozu je u kosy také delší. Poměr ceny kosa-naviják mi připadá nepřiměřený. Vím že tímto nic nevyřeším, ale připadá mi, že nás výrobci kvalitní rybařiny pěkně odírají.
O kaprech
17.3.2011 | okounek93 | Bílá ryba | 4.417 zobrazení | 24 odpovědí
dobrý den chtěl bych se zeptat jak na kapry na jaře.jestli už jste někdo byl tak se semnou podělte o rady děkuji.
skitter prop
10.1.2009 | wenaX | Ostatní nádobíčko | 3.496 zobrazení | 19 odpovědí
kde ho sehnat na internetu ve sříbrný barvě?
Povodeň - výzva k pomoci
28.6.2009 | HaDová | chytej.cz | 2.576 zobrazení | 14 odpovědí
Vyzýváme všechny postižené povodní, aby se ozvali a současně všechny ochotné z regionu, aby nabídli svou pomoc.