Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
16. červen
14.6.2004 | Prizrak | Ryby | 3.097 zobrazení | 17 odpovědí
Tak kam a na co se chystáte na zahájenou?
Catana BX Spinning - 3,0 m
25.3.2009 | inperson | Pruty | 3.096 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím, chtěl bych si koupit tento proutek a osadit jej shimano exage 2500. Chtěl bych jej využívat zejména na přívlač, ale občasně i na plavanou. Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s catanou od shimana, případně co si o ní myslíte. Díky.
Jaký požíváte vlasec na vláčku.
17.4.2005 | Padis | Navijáky | 11.857 zobrazení | 65 odpovědí
Mě se nejvíc osvědčili vlasce od colmicu a co vy.
Samozatavovací lanko
30.4.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.658 zobrazení | 31 odpovědí
na Braunstainovi jsem našel , znáte towww.braunstar.cz co na to říkáte?
vazači, hmyzáci, muškaři pozor!
4.3.2005 | Tomucha | Muškaření | 3.651 zobrazení | 20 odpovědí
Jak jste na tom s vázáním mušek? Máte oblíbený vzor na vázání. jak často vážete muchy. Necháte se při výrobě inspirovat knížkami nebo zapojujete fantazii? Jaký typ mušek je oblíbený na vázání. Zajímal by Vás nějaký postup vázání nebo technika či speciální vzor? Pište
Obal korkové rukojeti
7.3.2006 | KačaX | Pruty | 5.846 zobrazení | 32 odpovědí
Mám sundat z korkové rukojeti na prutu plastový obal nebo ne? Sundáváte ho vy?
Dovolená 2008
13.2.2008 | | Domácí revíry | 4.389 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravim.Potřeboval bych poradit,chystám se letos do Jižních Čech na dovolenou a nevím kam.Nevíte o nějakým pěkným kempu s chatkami blízko u nějaké řeky?
Jak na komáry
22.8.2009 | nedby | Vaše názory | 2.926 zobrazení | 16 odpovědí
boj proti komárúm triky a rady jak snimy bojovat bez použití repelentů jen osvěčené rybařské rady vyzkoušené
< změna názvu otázky; CeP >
revíry v blízkém okolí Českých Budějovic
4.6.2005 | rybar11 | Domácí revíry | 7.143 zobrazení | 39 odpovědí
Jedu studovat do Budějovic. Mohli byjste mi doporučit nějaké dobré revíry z vlastní zkušenosti? Svazové nebo levné soukromé, tak do vzdálenosti 30 km z Budějovic.
Můžete doporučit mimopstruhové i pstruhové, jsem obojetník.
Je tam dobrá chytačka? V životě jsem nechytil pořádného kapra, parmu ani štiku. Tajně doufám, že se mi to tam povede.
Omezení lovné délky kapra na MP
4.10.2006 | Sum Sum | Ryby | 5.680 zobrazení | 31 odpovědí
Zajímal by mě názor na toto omezení a jaká maximální délka pro ponechání by se měla stanovit? A jestli s tím někdo z vás souhlasí.
Shimano vs. DAM
19.4.2010 | Kilo | Navijáky | 4.032 zobrazení | 22 odpovědí
Potrebuji koupit novy navijak spise levnejisi kolem 1000 +/-. Hledal sem docela dlouho a nejvic me zaujali: Shimano Nexave 3000 SFB a DAM Quick HPN 630 FD. U damu se mi libi 6+1 lozisek, ale Shimano ma zase vsechny jine parametry lepsi, ale ne o moc, nebo aspon myslim. Podle podle ceho se mam mezi nimi rozhodnout. Cenu sem nasel stejnou oba za 900Kc, vse na internetu nemuzu to najit v obchode v Praze, kde sem na skole, za doboru cenu)
Moc dekuji za vsechny rychle odpovedi. (ted se mi rozbil navijak a sezona zrovna zacala :/)
Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň!
14.11.2004 | Tomash | Přívlač | 2.562 zobrazení | 14 odpovědí
Jsem K. O. To co se mi stalo dnes ráno je to nejhorší, co se mi mohlo stát. No ale zase abych nepřeháněl… Vyrazili jsme s bratrem vláčet na Labe. Ondra chytal na mini woblery a já na malý ratliny – gumový ripper s olůvkem v těle. Bráškovy jsem každou chvíli podebíral pěkný tloušťáky – tak kolem 45cm(ulovil celkem 4 ks). Já jsem také zabodoval – ulovil jsem jednu parmu 53cm a jednoho mini candátka tak 20cm. Nasadil jsem svůj nejoblíbenější vzor – stříbro červené tělíčko s bílými flitry. Nahodil jsem na rozhraní vracáku a proudu a začal navíjet, ale žádnou rybu jsem nepřiměl k záběru – už vidím svou nástrahu tak jeden metr od břehu. Ještě jednou s ní cuknu – co kdyby náhodou. A v tom se to stalo. Kde se vzal tu se vzal obrovský okoun připlul k mé nástraze a začal ji jakoby cucat. srdce se mi rozbušilo… překlopil jsem překlapěč a nehnutě sledoval, co se bude dít. pruhovaný obr Ratlina ani nevím kolikrát (byl jsem fakt strašně napjatej) nasál a vyplivl – vždy tak nešikovně, že jsem nemohl přiseknout… až teď. Teď konečně gumáka dobral a já se odhodlal k rychlému záseku. Začal nádherný tanec. mám vlasec o,165 mm Byron Ghost – znám jej a vím, co si můžu dovolit. Krásné přetahování trvalo asi 5 minut a když mi jej Ondra podebral řekl doslova : " Ty hajzle, cos to chytil za obludu!!!" Nevěřil jsem tomu. Bylo to jako ve snu. Nádherně stavěný okounmá jistě hodně přes 40cm! Měřím rybu a metr ukazuje šílených 51cm!!! Má radost nezná mezí… Ondra tomu také nemůže uvěřit – jeho okoun z léta měřil „jen“ 41 cm, jak jsem mu ho záviděl. Máme s sebou digitální fotoaparát, a jelikož mě okoun učaroval, neměl bych srdce ho killnout. Vyfotím se s ním, a pak jej pustím. Beru rybu do rukou a ještě pořád se klepu. Ten, kdo na vlastní oči viděl ve svém životě okouna přes 50cm, ale i menšího, ten ví, jak je to nádherná ryba… Kam se hrabe štika přes 90cm… Ondra se přede mnou rychtuje s fotoaparátem a říká : " Jdi blíž k vodě" takhle je za tebou hnusný pozadí ( průmyslové měsťo Ústí). Sestupuji pomalu k vodě. Ukazuji okouna na objektiv a… Vše bylo dílem okamžiku. Ondra říká:" Táák úsměv… já se usmívám, okoun s sebou trhl, jeho ostrá skřele se mi zapíchla do hřbetu ruky a ryba mi musí vyklouznout s náručí. musím si rozhodnout v piko sekundách. Buď s rybou fláknu do kamení před sebou a prvděpodobně ji zabiju, anebo ji pošlu směrem do vody… Poslal jsem ji do vody. Dlouho bylo ticho. Vše jsem si pustupně znovu a znovu přehrával… Jak okoun zabral, čekání na zásek, zdolávání, měření… A teď? Bratr se mi chtěl omlouvat, ale zarazil jsem ho. Byla to čistě jen má chyba! Zbalili jsme věci a jel domů… Co říci závěrem : Nemám foto svého největšího okouna a kdoví, jestli ještě někdy většího chytím, ale zase můžu říct : „Můj okoun 51 cm plave v Labi.“
Chytání NON-STOP
26.5.2005 | Mike | Legislativa | 8.625 zobrazení | 47 odpovědí
Co si myslíte o chytání ryb NON-STOP?Mylíte,že by se to mělo praktikovat na všech revírech,nebo jen na těch soukromých?
Chytil někdo z vás KAPRA NA PŘÍVLAČ?
11.10.2005 | Prutos | Přívlač | 4.219 zobrazení | 23 odpovědí
Já letos v létě chytil dva v rozmezí asi čtrnácti dnů! Oba na stejném místě a na stejnou nástrahu.- 1"banjo (žlutobílé) Koukal sem asi takto
Rybaření na PC
14.5.2007 | Vlky | chytej.cz | 4.036 zobrazení | 22 odpovědí
Zdarec neznáte někdo nějaké hry o rybách na PC. Kdyžtak pište Dík!!!
Máte ICQ?
18.12.2004 | Tomash | Ryby | 6.987 zobrazení | 38 odpovědí
Máte ICQ? napište sem svá čísla, ať vás můžu „obtěžovat“ svmi otázkami v jednom kuse… Mé je : 296804227
kde stahnout filmy o rybach
19.12.2006 | hany.milan | Ryby | 5.333 zobrazení | 29 odpovědí
vite kde se daji stahnout nejake rybarske filmecky at se o svatcich nenudime?
Vláčka...
17.5.2005 | Rico | Domácí revíry | 2.758 zobrazení | 15 odpovědí
Kde, u jaké řeky by jste doporučili dovolenou aby tam byly super podmínky na přívlač díky…
Vlasec nebo pletenka?
5.3.2005 | Tomash | Přívlač | 17.498 zobrazení | 95 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli při přívlači upřednostňujete vlasec, nebo pletenou šňůru? Jaké průměry volíte? Na jaký druh přívlače. atd. Lehká přívlač, střední, těžká… Předem díky za odpovědi!
Těžký začátek s přívlačí, aneb potřebuji rady
22.9.2012 | Jirkasss | Přívlač | 10.322 zobrazení | 56 odpovědí
Zdravím Vás kolegové s prosbou o radu. Nějakou dobu se věnuju lovu ryb na položenou a plavanou a myslím celkem úspěšně, ale letos mi to nedalo a pořídil jsem si první vláčák. Předtím jsem nikdy nevláčel a ani dravce nechytal. Nyní jsem byl asi 6× vláčet na různých revírech a ani ťuk. Vůbec nevím, kde dělám chybu tak bych chtěl alespoň poradit na která místa se teď soustředit – kde vláčet, na co, kdy …je to pro mě opravdu španělská vesnice :-) Předem všem díky za rady, snad se mi konečně poštěstí i na vláčku ;-)