Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Jaký požíváte vlasec na vláčku.
17.4.2005 | Padis | Navijáky | 12.112 zobrazení | 65 odpovědí
Mě se nejvíc osvědčili vlasce od colmicu a co vy.
Nadhodnocené trofejní úlovky!!!
6.10.2004 | Tomash | Ryby | 6.333 zobrazení | 34 odpovědí
Nezdá se vám, že v posledních letech – tedy od doby, kdy se o rybářské trofejní úlovky začali mnohem více zajímat sponzoři, začíná být pomalu každá větší rybka tou trofejní??? Myslím, že spousta rybářů by si měla sáhnout do svědomí a zamyslet se, jestli to má zapotřebí, aby svůj úlovek zvětšoval! Přece se každý slušnější rybář musí , když např. koncem roku časopisy Rybářství a Kajman(ten spíš až v létě) vyhodnocují ty největší ZASLANÉ úlovky v ČR a dotyčný rybář se svým „nafoklým úlovkem“ získá odměnu v podobě odznaku , nebo nášivky!
Slezská Harta
21.1.2006 | frenki | Ryby | 4.285 zobrazení | 23 odpovědí
Hledám Vláčkaře, který by se mnou jel v letních měsících vláčet na Slezskou Hartu na jeden týden. Z lodky i ze břehu. děkuji za nabídky.
Shimano vs. DAM
19.4.2010 | Kilo | Navijáky | 4.099 zobrazení | 22 odpovědí
Potrebuji koupit novy navijak spise levnejisi kolem 1000 +/-. Hledal sem docela dlouho a nejvic me zaujali: Shimano Nexave 3000 SFB a DAM Quick HPN 630 FD. U damu se mi libi 6+1 lozisek, ale Shimano ma zase vsechny jine parametry lepsi, ale ne o moc, nebo aspon myslim. Podle podle ceho se mam mezi nimi rozhodnout. Cenu sem nasel stejnou oba za 900Kc, vse na internetu nemuzu to najit v obchode v Praze, kde sem na skole, za doboru cenu)
Moc dekuji za vsechny rychle odpovedi. (ted se mi rozbil navijak a sezona zrovna zacala :/)
poradit
10.9.2009 | Alpa | Kaprařina | 2.233 zobrazení | 12 odpovědí
Dobry den prave zacinam s kaprarinou a potreboval bych poradit jaky prut a navijak bych si mel koupit,uz sem mel nejake navrhy ale stale si nejsem jisty.Jestli mi nekdo pomuze mudu moct vdecny tady mam nekolik typu predem dekuji.
http://www.grundik.cz/…-135040.html
Chytání NON-STOP
26.5.2005 | Mike | Legislativa | 8.762 zobrazení | 47 odpovědí
Co si myslíte o chytání ryb NON-STOP?Mylíte,že by se to mělo praktikovat na všech revírech,nebo jen na těch soukromých?
revíry v blízkém okolí Českých Budějovic
4.6.2005 | rybar11 | Domácí revíry | 7.271 zobrazení | 39 odpovědí
Jedu studovat do Budějovic. Mohli byjste mi doporučit nějaké dobré revíry z vlastní zkušenosti? Svazové nebo levné soukromé, tak do vzdálenosti 30 km z Budějovic.
Můžete doporučit mimopstruhové i pstruhové, jsem obojetník.
Je tam dobrá chytačka? V životě jsem nechytil pořádného kapra, parmu ani štiku. Tajně doufám, že se mi to tam povede.
+ a - rybářských servrů
12.11.2007 | bubu | chytej.cz | 5.788 zobrazení | 31 odpovědí
jaké jsou podle Vás
- klady
- zápory
servrů s rybářskou tématikou?
Samozatavovací lanko
30.4.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.795 zobrazení | 31 odpovědí
na Braunstainovi jsem našel , znáte towww.braunstar.cz co na to říkáte?
Těžký začátek s přívlačí, aneb potřebuji rady
22.9.2012 | Jirkasss | Přívlač | 10.482 zobrazení | 56 odpovědí
Zdravím Vás kolegové s prosbou o radu. Nějakou dobu se věnuju lovu ryb na položenou a plavanou a myslím celkem úspěšně, ale letos mi to nedalo a pořídil jsem si první vláčák. Předtím jsem nikdy nevláčel a ani dravce nechytal. Nyní jsem byl asi 6× vláčet na různých revírech a ani ťuk. Vůbec nevím, kde dělám chybu tak bych chtěl alespoň poradit na která místa se teď soustředit – kde vláčet, na co, kdy …je to pro mě opravdu španělská vesnice :-) Předem všem díky za rady, snad se mi konečně poštěstí i na vláčku ;-)
Taky si občas plavete pro návnadu??
5.12.2004 | DEATH | Přívlač | 3.561 zobrazení | 19 odpovědí
Chtěl bych zjistit touto anketou,jestli taky občas plavete do vody pro cennější nástrahu,která vám ve vodě uvízla… Já osboně letos plaval 12×..... Jednou v 18 stupních(to mě málem zabilo. to je na mě málo!) Tak jak???Povídejte,nestyď te se!!
Obal korkové rukojeti
7.3.2006 | KačaX | Pruty | 6.009 zobrazení | 32 odpovědí
Mám sundat z korkové rukojeti na prutu plastový obal nebo ne? Sundáváte ho vy?
Likvidace sumců na Záplavách???
20.7.2007 | hajan | Sumcařina | 4.882 zobrazení | 26 odpovědí
Slyšel jsem, že je zde snaha o vylovení mnoha sumců přes dva metry a jejich nasazení do řeky. Ví někdo o tom něco bližšího?
vyvažování wobler
12.11.2006 | ART | Ryby | 3.751 zobrazení | 20 odpovědí
udělal jsem si krasnyho woblera ale plave bokem nahoru místo toho aby plaval hřbetem , jak ho mam upravit aby plaval normalně hřbetem nahoru
Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň!
14.11.2004 | Tomash | Přívlač | 2.625 zobrazení | 14 odpovědí
Jsem K. O. To co se mi stalo dnes ráno je to nejhorší, co se mi mohlo stát. No ale zase abych nepřeháněl… Vyrazili jsme s bratrem vláčet na Labe. Ondra chytal na mini woblery a já na malý ratliny – gumový ripper s olůvkem v těle. Bráškovy jsem každou chvíli podebíral pěkný tloušťáky – tak kolem 45cm(ulovil celkem 4 ks). Já jsem také zabodoval – ulovil jsem jednu parmu 53cm a jednoho mini candátka tak 20cm. Nasadil jsem svůj nejoblíbenější vzor – stříbro červené tělíčko s bílými flitry. Nahodil jsem na rozhraní vracáku a proudu a začal navíjet, ale žádnou rybu jsem nepřiměl k záběru – už vidím svou nástrahu tak jeden metr od břehu. Ještě jednou s ní cuknu – co kdyby náhodou. A v tom se to stalo. Kde se vzal tu se vzal obrovský okoun připlul k mé nástraze a začal ji jakoby cucat. srdce se mi rozbušilo… překlopil jsem překlapěč a nehnutě sledoval, co se bude dít. pruhovaný obr Ratlina ani nevím kolikrát (byl jsem fakt strašně napjatej) nasál a vyplivl – vždy tak nešikovně, že jsem nemohl přiseknout… až teď. Teď konečně gumáka dobral a já se odhodlal k rychlému záseku. Začal nádherný tanec. mám vlasec o,165 mm Byron Ghost – znám jej a vím, co si můžu dovolit. Krásné přetahování trvalo asi 5 minut a když mi jej Ondra podebral řekl doslova : " Ty hajzle, cos to chytil za obludu!!!" Nevěřil jsem tomu. Bylo to jako ve snu. Nádherně stavěný okounmá jistě hodně přes 40cm! Měřím rybu a metr ukazuje šílených 51cm!!! Má radost nezná mezí… Ondra tomu také nemůže uvěřit – jeho okoun z léta měřil „jen“ 41 cm, jak jsem mu ho záviděl. Máme s sebou digitální fotoaparát, a jelikož mě okoun učaroval, neměl bych srdce ho killnout. Vyfotím se s ním, a pak jej pustím. Beru rybu do rukou a ještě pořád se klepu. Ten, kdo na vlastní oči viděl ve svém životě okouna přes 50cm, ale i menšího, ten ví, jak je to nádherná ryba… Kam se hrabe štika přes 90cm… Ondra se přede mnou rychtuje s fotoaparátem a říká : " Jdi blíž k vodě" takhle je za tebou hnusný pozadí ( průmyslové měsťo Ústí). Sestupuji pomalu k vodě. Ukazuji okouna na objektiv a… Vše bylo dílem okamžiku. Ondra říká:" Táák úsměv… já se usmívám, okoun s sebou trhl, jeho ostrá skřele se mi zapíchla do hřbetu ruky a ryba mi musí vyklouznout s náručí. musím si rozhodnout v piko sekundách. Buď s rybou fláknu do kamení před sebou a prvděpodobně ji zabiju, anebo ji pošlu směrem do vody… Poslal jsem ji do vody. Dlouho bylo ticho. Vše jsem si pustupně znovu a znovu přehrával… Jak okoun zabral, čekání na zásek, zdolávání, měření… A teď? Bratr se mi chtěl omlouvat, ale zarazil jsem ho. Byla to čistě jen má chyba! Zbalili jsme věci a jel domů… Co říci závěrem : Nemám foto svého největšího okouna a kdoví, jestli ještě někdy většího chytím, ale zase můžu říct : „Můj okoun 51 cm plave v Labi.“
pozdní odevzdání povolenky
13.1.2012 | kukuč | Neúspěchy | 50.588 zobrazení | 269 odpovědí | upravit
Letošní rok sem zapomněl odevzdat povolenku tak se jen chci zeptat co mě čeká za trest.
Muškařské fórum v K. Varech
2.2.2007 | rarach | Ryby | 33.281 zobrazení | 177 odpovědí
Asi všichni již víte, že na začátku března chystá Karlovarský
muškařský klub pro všechny muškaře, doufám zajímavou akci. Tato akce
vznikla z popudu neustále se zhoršujícího stavu na pstruhových revírech
České republiky. Pozvaní odborníci se nám pokusí odhalit skutečnosti,
které vedou k tomuto neutěšenému stavu našich vod.
V programu jsou také přednášky na téma vázaní much, stavby prutů
i o lovu ryb. Přes toto všechno si Vás dovoluji oslovit, zda-li nemá
někdo nějaké ožehavé téma o kterém by chtěl promluvit sám, případně
by o něm chtěl něco slyšet. Více informací najdete na www.mkkv.org, nápady či návrhy piště prosím
sem do fóra, ať se mohou chytit i ostatní.
Den blbec
8.11.2004 | toulovec | Ryby | 8.645 zobrazení | 46 odpovědí
Na základě dění v diskusi mě jaryn inspiroval k otázce co všechno se Vám už podařilo utopit a promáchat na rybách. Pokud je tu někdo ještě větší debil než já, budu jen rád, u mě to jen letos odesraly 3 mobily ) dálkový vod auta .........
kde stahnout filmy o rybach
19.12.2006 | hany.milan | Ryby | 5.450 zobrazení | 29 odpovědí
vite kde se daji stahnout nejake rybarske filmecky at se o svatcich nenudime?