Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Muskie v tuzemsku
18.10.2010 | -tom- | Dravci | 4.139 zobrazení | 22 odpovědí
Měl bych otázku, jestli nevíte o nějakých pokusech o vysazení/křížení populární severoamerický Muskie (Muskellunge; Esox masquinongy) u nás. Se sivenama to vyšlo, co tahle cácorka, bylo taky někdy něco?
Názor kontra Názor
21.4.2005 | Radosh | Ryby | 2.256 zobrazení | 12 odpovědí
Jaký máte názor na dnešní členy RS ???
Sumec na podvodní splávek
23.7.2005 | PM | Sumcařina | 8.669 zobrazení | 46 odpovědí
Nevim,co dělám špatně. mám přibližně 50% úspěšnost na stojaté vodě. Téměř v polovině záběrů sumec nástražní rybu strhne nebo jsou na ní známky jeho čelistí, mnohdy i sliz na návazci. Prosím, poraďte, jak by měla být seřízena brzda (spíše volněji nebo natvrdo,aby se sumec při záběru sekl) a zda-li sekat okamžitě, když dravec rybu uchopí nebo chvíli počkat. [addsig]
NEJ NEJ RYBA
14.6.2005 | Wobler | Přívlač | 6.784 zobrazení | 36 odpovědí
NAPISTE MI JAKOU MATE NEJ RYBU NA PRIVLAC
Losos v kuchyni?
14.12.2005 | Robur | Recepty | 5.655 zobrazení | 30 odpovědí
Je lepší, dle vašeho názoru chlazený nebo mražený? Zajímají mě názor těch, co ho jedli, ne teorie o mraženém masu. Eventuelně dobrá rada /recept/ na přípravu.
Přívlač na malých vodách
21.4.2004 | novis | Lososovité ryby | 4.894 zobrazení | 26 odpovědí
Když jsem zahajoval na pstruhovce,tak jsem nepotkal rybáře,který by neměl v košíku alespoň 2 pstruhy. Tyto ryby měly témeř vždy méně než 28 cm. Co vy na to? [ Upraveno novis dne 2004–04–21 v 13:22 ]
Utržení háčku při záběru
6.10.2012 | Chmur | Položená | 4.710 zobrazení | 25 odpovědí
Mám začátečnický dotaz. Často se mi stává, že mi ryba utrhne háček při počátečním záběru. Může to být způsobené příliš utaženou brzdou? Jak ji mít ideálně „vyladěnou“?
vyprošťovač háčků
28.7.2006 | Zcuter | Ostatní nádobíčko | 4.333 zobrazení | 23 odpovědí
tak ěmnapadlo, co pouívají ostatní za vyprošťovač háčků-zda pisetu nebo peán…obustek????????????(pop. něco jiného) aky bych chtěl vědět proč právě toto!!!!moc dík…
Máte zkušenosti s nástrahami od firmy EMTE
28.3.2005 | Lovec | Přívlač | 3.577 zobrazení | 19 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s nástrahami od firmy EMTE (www. emte. info). Jak chodí a zda povrchová úprava po čase nerezne . Předem Dík
Kosa (tož přeci zima)
11.10.2004 | Dědek | chytej.cz | 6.227 zobrazení | 33 odpovědí
Tři dny jsem byl na přehradě v Luhačovicích. Tři dny kosa (zima) jak sviňa. Tekuté zahřívadlo fungovalo jenom chvilku a max. po hodině jsme museli zalézt do chaty a dát námořníka (svařené červené+rum). Jaké máte finty proti zimě – přenosná ohřívadla, neopr. rukavice, vymočení se do beahrů … apod. Poraďte nebo umrzneme
Rybníky-Ústí nad Labem
30.12.2009 | jirin8 | Domácí revíry | 5.854 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj lidi,jelikož nemám ještě rybářský lístek (zkoušky dělám až na jaře) už teď bych si chtěl někde zachytat.Ale bohužel nevím kde to jde bez rybářského lístku.Chtěl bych to raději zadarmo.Slyšel jsem o malhostickém rybníku.Jo a ten´rybník by měl být při nejlepším v okreseˇÚstí nad Labem.Mohli by jste mi poradit??
Krabí tyčinky ??
4.1.2011 | Mr. Vydra | Rybaření na dírkách | 9.265 zobrazení | 49 odpovědí
Četl jsem na jednom nejmenovaném rybářském servru že se dá použít pro lov na dírkách tato nástraha krabí tyčinky. Divil jsem se ale komentář u toho článku byl neskutečný prý je na to dost pěkných úlovků. Zkoušel na tuto nástrahu někdo někdy něco chytit ???
Nový televizní pořad
20.10.2004 | toulovec | Ryby | 3.591 zobrazení | 19 odpovědí
Minulý měsíc se mi náhodou podařilo v televizi zachytit nový pořad o rybářích a pro rybáře, s názvem „To mě baví“, který točí Brněnská Česká televize. Viděli jste někdo??? Vysílací časy jsou přímo příšerný, ale druhá repríza je ve čtvrtek na čt2 okolo 16:00, což už mám šanci někdy chytit. Mě se první díl docela líbil a hlavně byl k věci, (ne o JV a RH). czech-tv. cz
Zacatky s feederem
24.9.2008 | clingfish | Feeder | 3.589 zobrazení | 19 odpovědí
Zdarec, chtel bych se zeptat, kde byla chyba, nebo jeslti se vam to stava taky. Koupil sem s feeder s predstavou, ze budu mastit rybu za rybu, jako na plavacku, akorat na vetsi vzdalenosti. Ale ono ouvej. Prvni den sem chytl sice 15 cejnu nebo spis cejnku a kaprika, ale vedle sedici bobkar chytl 4 kapry a 8 solidnich cejnu. Druhy den sem chyt jen 5 cejnu a bobkari vedle meli vsichni 1–2 kapry a cejnu zhruba to co ja. Nakonec sem si od jednoho znich vyslechl prednasku, ze chytam na nic, ze to chce rohlikac a pockat az zahrci. Todle me docela heclo a chci mu priste dokazat, ze to tak neni. Proto se ptam, kde byla chyba. silon sem mel 0,16/0,12, prubezna montaz, vacek 12, navazce sem zkousel od 8cm-40cm, nastraha 3–7 masnaku nebo bondulka. V krmitku komercni smes se srotem, kuku a strouhankou. Chtel bych chytat nejaky lepsi cejny a sem tam toho kaprika abych si vychutnal nejaky to zdolavani. Za kazdou radu budu strasne rad
Problém z děleným prutem shimano
19.4.2010 | vaisman1 | Pruty | 2.648 zobrazení | 14 odpovědí
Ahojky potřeboval bych radu,v sobotu sem byl na rybách a mám třídílný prut Shimano Force Master 3,6m 2,75lb,prut sem složil a asi při rovnání oček do roviny s ním nechtěně pootočil,a ted mi nejde rozpojit mezi prvním a prostředním dílem,zkoušel sem to za pomoci druhého rybáře a ani se to nehlo.děkuji za každý nápad jak to rozpojit
Hlavatka
12.9.2004 | pupak | Lososovité ryby | 7.953 zobrazení | 42 odpovědí
V sobotu 11. 9. rano kolem 9 – te hodiny se to stalo, po chrostikovi mi pod nohama vyjela hlavatka, pekne pomalu o opatrne prijela az k nemu a zacala kolem nej pomalinku krouzit a prohlizet si ho pak obratila svou pozornost na me a prijela si me taky prohlidnout. Byla nadherne zabarvena od hrbetni ploutve uplne ruda az po ocas. Velikost odhadem 100–130 cm. Tak po 15 minutach promenady zalovila asi 10 metru ode me a uz se neukazala. Takze se ptam meli jste to stesti a videli jste nekdy na vlastni oci v Cechach hlavatku?
Kupujete pruty navijáky pře E-shop?????,
29.11.2005 | Pytel | Pruty | 6.631 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kupujete pruty navijáky přes E-shop???A jestli si je třeba někde do obchodu jdete nejdřiv ošahat a pak až kupujete přes e-shop kvuli ceny ????
Časopis Rybář
3.12.2008 | obor | Ryby | 4.353 zobrazení | 23 odpovědí
Ako by ste hodnotili nový časopis na trhu Rybář? Počet strán k cene celkom zaujimavý, čo hovoríte na obsahovú a odbornú stránku časopisu ?
Dovolená na Moravě
28.5.2008 | Krupp | Domácí revíry | 4.168 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl bych Vás poprosit o jakoukoli radu nebo tip kam v létě na ryby (myslel jsem řeky Moravu nebo Dyje). Jsem z Hradce Králové a chtěl bych se v létě vydat na rybářskou dovolenou a tímto bych Vás chtěl poprosit o ušetření času s hledáním místa. Díky
Nákup rybiček
20.11.2010 | tom1234 | Obchod | 3.408 zobrazení | 18 odpovědí | upravit
Ahoj, zařizuji si akvárko a chtěl bych v něm chovat naše ryby. Není problém sehnat nějaké ty plotičky a pod…ale chtěl bych nějakého sumečka, uhoře a pod. a nedaří se mi je sehnat :( prosím o pomoc