Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
rybářské časopisy
11.1.2006 | kubas | Ryby | 19.407 zobrazení | 97 odpovědí
Jaký je váš nejoblíbenější časopis?Já mám nejradši Kajmana a Českého rybáře,ostatní moc nemusím,protože je v nich hodně reklam
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 12.396 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
odkaz na Feeder videa, filmy
8.1.2009 | bimboman | Feeder | 7.394 zobrazení | 37 odpovědí
Ahoj, nevíte někdo o stránkách, kde bych našel feeder videa?(kromě mrk a chytej:) ) Uvítám i odkazy na rapidshrare apod. Za všechny příspěvky děkuji.
Vláčecí nástrahy
15.8.2006 | Davish | Přívlač | 6.199 zobrazení | 31 odpovědí
Potřeboval bych poradit s nějakým e-shopem, ve kterým bych si mohl objednat twistery, rippery, woblery atd., od značek jako je rapala, relax, storm, ale nevadí když budou i jiný, hlavně aby byly za dobrou cenu, tak předem díky.
Jak to zatím vypadá s dravcema
29.9.2005 | Rduz | Domácí revíry | 3.601 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se Vás všech zeptat, co říkáte na letošní dravčí sezonu, já osobně jsem docela zklamanej a nejsem sám. V létě jsem skoro skákal po hlavě, když sem dumal v čem je problém.
Guma a trojháček
28.7.2004 | Dědek | Přívlač | 3.600 zobrazení | 18 odpovědí
Jak navazujete trojháček na gumu. Z jednoháčku mi 90% ryb spadne, coľ mě uľ opravdu ątve.
Chytáte v zimě?
17.2.2005 | file | Ryby | 2.998 zobrazení | 15 odpovědí
Cílem tématu by měl být hrubý průřez zimní aktivitou.
- Ano/Ne
- Co
- Jak
- Jak často
- S jakým výsledkem
Kupujete pruty navijáky pře E-shop?????,
29.11.2005 | Pytel | Pruty | 7.019 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kupujete pruty navijáky přes E-shop???A jestli si je třeba někde do obchodu jdete nejdřiv ošahat a pak až kupujete přes e-shop kvuli ceny ????
jemnej vláčák
11.4.2008 | runcajs | Pruty | 6.807 zobrazení | 34 odpovědí
čaues, já má takovej problém , chci si koupit nějakej jemnej vláčák v eshopu, ale v žádnym jsem skoro nic nenašel, poraďte mi něco díky
Podsekávání ryb
28.5.2005 | HaD | Legislativa | 5.213 zobrazení | 26 odpovědí
Tak jsem se nedávno dozvěděl o několika podseklých sumcích okolo 170cm a asi před 5 minutami o dvoumetrové zmařené rybě. Jsem tak strašně nasra. j a zároveň mě drtí ta bezmoc. máte někdo nápad, jak to řešit?
Sekerka nebo vrták?
3.1.2009 | Radim11 | Rybaření na dírkách | 3.810 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj, mam takovej pro mě důležitej dotaz. Dneska jdu na dírky a nevim jestli se dírka může vysekat sekerou nebo jestli jenom tim vtrtákem. Jestli třeba sekerou neodpudím ryby na druhou stranu rybníka..:D Díky moc
Nákup rybiček
20.11.2010 | tom1234 | Obchod | 3.607 zobrazení | 18 odpovědí | upravit
Ahoj, zařizuji si akvárko a chtěl bych v něm chovat naše ryby. Není problém sehnat nějaké ty plotičky a pod…ale chtěl bych nějakého sumečka, uhoře a pod. a nedaří se mi je sehnat :( prosím o pomoc
Poznáváte někdo tyto woblery??
26.9.2009 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 3.404 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím , pořídil jsem si pár woblerů, s kterými jsem poměrně spokojen, ale už jsem zapomněl název firmy který mi paní v obchodě říkala…nevíte někdo název firmy která tyto nástrahy vyrábí?? Měla by být z Hradce Králové.
Přání od rybářů z Dětského domova v Sedloňově
16.4.2006 | lokky | Ryby | 3.004 zobrazení | 15 odpovědí
Všem kamarádům, kolegům rybářům přejeme veselé Velikonoce a klidné a slunečné svátky jara. Ještě jednou za vše děkujeme. Za všechny děti-rybáře Jirka Lokvenc.
Něco pro matematiky, aneb úhel sonaru
16.2.2006 | vody | Ryby | 2.606 zobrazení | 13 odpovědí
Prosím všechny školou poovinné o radu jak a podle čeho(vzorec) spočítat úhel záběru sonaru dle hloubky vody.Příklad:sonar Lowrance X125 má záběr úhlu 60stupnů při monitorování na hloubce 3m mě bude zobrazovat kruh pod lodí o průměru…?Jo to kdybych věděl.Hádáme se s kámošem a učivo z matematiky jsme dávno zapoměli.
Čo s použitým vlascom
11.10.2005 | bizkit | Přívlač | 2.406 zobrazení | 12 odpovědí
Hojky! Určite sa každému u vody stane, že keď naviaže svoju nástrahu alebo či len háčik, vždy zostane pár cm-ov alebo až m-ov zvyšného vlasca. Čo s tým? Zahodíte to len tak na brehu, alebo si to čestne vložíte niekam do vrecka s cieľom to zahodiť pri najbližšom koši? Ja osobne to už zahadzuje do koša. Neviem ako Vy, ale mňa vždy naštve keď sa na brehu potknem a klbko vlasca. A stáva sa mi to čoraz častejšie.
Lov candáta
19.8.2011 | henny | Dravci | 22.303 zobrazení | 111 odpovědí
Chtěl bych se zeptat kdy je nelepší čas na candáta v kolik asi hodin začínají brát apodob.. Vláčením i na těžko A jak pohybovat s nástrahou při vláčení ? Děkuji za odpovědi :)
Revír na dobrou vláčku
30.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 16.856 zobrazení | 84 odpovědí
Čau lidi,nevíte někdo,kde je na jižní moravě nějakej revír(klidně i soukromý),kde je docela dost štik nebo candátů?Bydlím totiž kousek od říčky Dřevnice,kde ulovit štiku je téměř nemožné(a už vůbec ne mírovou) a chytit mírového candáta je ještě nemožnější. Věděl jsem o jednom takovém revíru,kde se štiky chytali na počkání. Každý pátý hod a byla tam štika okolo 60cm. Ovšem cikáni a pytláci(proti cikánům nic nemám,jsou to taky lidi,ale to co s tou řekou udělali bylo nelidské)udělali s tímto revírem je téměř nemožné!10 pytláků nebo cikánů se domluvilo,začali lovit a během hodiny měli asi 15štik a takové nájezdy se tam konali běžně,takže teď je to tam se štikama jako po bitvě. Chtěl bych si totiž pořádně zachytat dravce,ale nevím kde. Tak vám předem děkuji za vaše odpovědi a zatím,denyg :
Pravá sezóna lovu sumců
1.10.2006 | cercer | Sumcařina | 5.221 zobrazení | 26 odpovědí
Zajímalo by mě,jaké máte zkušenosti s lovem v průběhu roku..který měsíc je pro vás ten nej..a do kdy má u nás cenu se ještě specializovat na jejich lov ohledně teploty vody atd..
který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku
30.7.2010 | FISHERBOY | Pruty | 34.800 zobrazení | 173 odpovědí
Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:
http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce
klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)