Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kupujete pruty navijáky pře E-shop?????,
29.11.2005 | Pytel | Pruty | 6.786 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kupujete pruty navijáky přes E-shop???A jestli si je třeba někde do obchodu jdete nejdřiv ošahat a pak až kupujete přes e-shop kvuli ceny ????
jemnej vláčák
11.4.2008 | runcajs | Pruty | 6.583 zobrazení | 34 odpovědí
čaues, já má takovej problém , chci si koupit nějakej jemnej vláčák v eshopu, ale v žádnym jsem skoro nic nenašel, poraďte mi něco díky
Whiplash vs Fireline
28.12.2005 | Tomix | Ostatní nádobíčko | 4.848 zobrazení | 25 odpovědí
Co říkáte na šňůru Berkley Whiplash a Berkley Fireline? Která je
podle vás lepší? Na www. braunstar. cz to mají v akci. Paradoxní na tom
je, že Whiplash stojí míň a přitom unese víc. Proto se vás ptám na
váš názor. Předem Díky!
Tomix
Dyje 5 aneb Nové Mlýny
11.1.2011 | michal94 | Domácí revíry | 4.460 zobrazení | 23 odpovědí
Chtěl bych se tam tento rok znovu podívat, tak bych chtěl vědět jaké úlovky z téhle vody máte… Díky za odpovědi a fotky
Poznáváte někdo tyto woblery??
26.9.2009 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 3.293 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím , pořídil jsem si pár woblerů, s kterými jsem poměrně spokojen, ale už jsem zapomněl název firmy který mi paní v obchodě říkala…nevíte někdo název firmy která tyto nástrahy vyrábí?? Měla by být z Hradce Králové.
Polarizační brýle
12.5.2006 | xycht | Ryby | 28.371 zobrazení | 146 odpovědí
Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji
Mýty o candátech
16.5.2016 | Dany73 | Dravci | 17.276 zobrazení | 89 odpovědí
Candát je co do braní
nejméně spolehlivá ryba a díky tomu mezi rybáři koluje neuvěřitelné
množství mýtů a polopravd. Který mýtus považujete za nejbizarnější a
který se pro vás postupem času stal faktem?
Jak vážete Micro plus od Jaxona??
8.10.2010 | FISHERBOY | Tipy & triky | 5.437 zobrazení | 28 odpovědí
Chlapi jak to dělate???ja jsem z toho uplně na prášky, lanko vypadá dobře, ale zaboha to nemůzu uvázat.....předem dík za rady ..
Vanocni prekvapeni?
24.12.2005 | Ciffik | Vánoce | 5.053 zobrazení | 26 odpovědí
tak co panove. nasli jste pod stromeckem to pravy uhlikovy?. koupili vam vase drahe polovicky vas vysneny proutek,navijak?. ja jeste nevim jdu ke stromku asi za hodinu . jinak stastne a vesele…
jak na mníky?
27.11.2007 | mastrof | Dravci | 22.587 zobrazení | 116 odpovědí
čau lidi mam takovej sen a to je chytit mníka. bohužel vubec netušim jak na to. chytal bych asi na mrtvolku normalka na tezko. ale ted kde? myslel sem si na jizeru protože se tam občas dostanu. ted eště vědět kam na ně? pod jez, do proudu, ťišinky, mnělčina, hloubka? poraďte prosim někdo jak na ty mramorovy krasavce.
rybářské časopisy
11.1.2006 | kubas | Ryby | 18.856 zobrazení | 97 odpovědí
Jaký je váš nejoblíbenější časopis?Já mám nejradši Kajmana a Českého rybáře,ostatní moc nemusím,protože je v nich hodně reklam
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 12.054 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
Jak je posuzováno pytláctví dle nového zákona
23.1.2010 | jake | Legislativa | 6.028 zobrazení | 31 odpovědí
V jednom časopise jsem objevil článek, po jehož přečtení se mi prudce zvedl adrenalin v těle. Už jsem o tomto problému cosi málo slyšel, ale v duchu jsem si říkal, že to určitě nebude tak horké, ale jak se zdá, tak se jedná o problém zcela kardinální. Článek jsem oskenoval, ale bohužel tady nevidím žádný způsob, jak do fóra přidat soubor. Proto jsem článek umístil na webové stránky naší MO MRS do sekce aktuality s datem 22.1.2010 – takže kdo máte zájem se „nas.at“, tak si jej laskavě přečtěte a budete mít po náladě :-( Takže: www.mrszlin.cz AKTUALITY
Rybníky-Ústí nad Labem
30.12.2009 | jirin8 | Domácí revíry | 6.027 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj lidi,jelikož nemám ještě rybářský lístek (zkoušky dělám až na jaře) už teď bych si chtěl někde zachytat.Ale bohužel nevím kde to jde bez rybářského lístku.Chtěl bych to raději zadarmo.Slyšel jsem o malhostickém rybníku.Jo a ten´rybník by měl být při nejlepším v okreseˇÚstí nad Labem.Mohli by jste mi poradit??
OKOUN+MUSKA
10.4.2006 | komodor | Ryby | 3.502 zobrazení | 18 odpovědí
zdravim vsechny muskare chtel bych vas poprosit jak nejucineji lovit okouny na musku!jsem zacatecnik!diky za vase odpovedi
Něco pro matematiky, aneb úhel sonaru
16.2.2006 | vody | Ryby | 2.531 zobrazení | 13 odpovědí
Prosím všechny školou poovinné o radu jak a podle čeho(vzorec) spočítat úhel záběru sonaru dle hloubky vody.Příklad:sonar Lowrance X125 má záběr úhlu 60stupnů při monitorování na hloubce 3m mě bude zobrazovat kruh pod lodí o průměru…?Jo to kdybych věděl.Hádáme se s kámošem a učivo z matematiky jsme dávno zapoměli.
Polarizační filtr
29.9.2006 | Libor | Ostatní nádobíčko | 2.334 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj, chci si koupit polarizační filtr na foťák a moc o tom nevím. Jsou nějaké základní druhy? Popřípadě který je k čemu atd?Nad čím mám uvažovat při koupi?Mám závit 55mm. díky
Duháci!!
19.6.2006 | Sander | Lososovité ryby | 7.405 zobrazení | 38 odpovědí
Již 10 let s lítostí sleduji, jak jde duhák do popředí na úkor úlovků potočáka. Už když se mě nějaký kolega zeptá, „kolik“ jsem jich chytil, má na mysli duháky! Z ekonomické stránky je to jistě nejlepší řešení, ale myslíte, že je to nejlepší řešení i z hlediska etiky a ekosystému pstruhových vod? Takových 150 duháků vysazených do 50m dlouhé tůně je opravdu nerozumné řešení, sice si tam pěkně zachytám, ale tůň bude ještě dlouhou dobu zdevastována. Bohužel duháky nelze nasazovat rovnoměrně, páč by se stejně sjeli. Takže – jaký je Váš názor na vysazování duháků na P vody? Díky
Transgenní ryby
9.11.2011 | -tom- | Vaše názory | 2.144 zobrazení | 11 odpovědí
Nevíte někdo, jak to u nás vypadá s chovem tzv. transgenních ryb? Zabývají se jím i naši rybáři nějak seriozněji? A jak je to vůbec s legislativou? Jde o poměrně zajímavé (a výbušné, co si budem povídat) téma, ale všechny články a zprávy jsou tak 2–3 roky staré, na novější info nemohu narazit.
malý a lehký navijáček nejlépe do 1000 Kč
11.4.2011 | zuzi | Navijáky | 12.510 zobrazení | 64 odpovědí
Ahojky, tak už zase něco sháním:-) Tentokrát bych potřebovala malej a lehkej naviják. Konkrétně ho chci dát na prut 1,8m 1–10 g, nedávno jsem si ho koupila a Soron20 je na něj moc velký. Zatím vybírám mezi Abu Garcia Cardinal 102i FD, Cormoran UL GT 5PiF500 a SPRO Passion Micro FD605. Pokud s některým z nich máte zkušenosti, nebo víte o lepších, dejte mi prosím vědět, ať nekoupím nějakou blbost:-) Už se to blíží, tak se potřebuju trošku vybavit:-) Předem děkuji za rady a tipy. Zuzi