Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 11.824 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
Jak vážete Micro plus od Jaxona??
8.10.2010 | FISHERBOY | Tipy & triky | 5.345 zobrazení | 28 odpovědí
Chlapi jak to dělate???ja jsem z toho uplně na prášky, lanko vypadá dobře, ale zaboha to nemůzu uvázat.....předem dík za rady ..
Polarizační brýle
12.5.2006 | xycht | Ryby | 27.906 zobrazení | 146 odpovědí
Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji
jak měříte délku ryb?
21.7.2005 | saky | Ryby | 5.922 zobrazení | 31 odpovědí
Docela by mě zajímalo, jak měříte délku ryb, jestli tak, že dáte metr na rybu a změříte ji od konce ocasní ploutve po hlavu (a tim přičtete několik cm díky oblouku, jak vám metr leží na baculatý rybě), nebo tak, že položíte metr na rovnou zem a ne něj teprve dáte rybu a tak zjistíte její pravou délku??
Osobně ryby neměřim, protože je, až na výjimky, pouštim, ale nedávno sem na tohle téma diskutoval s kamarádem, tak by mě zajímal Váš názor…
Vanocni prekvapeni?
24.12.2005 | Ciffik | Vánoce | 4.972 zobrazení | 26 odpovědí
tak co panove. nasli jste pod stromeckem to pravy uhlikovy?. koupili vam vase drahe polovicky vas vysneny proutek,navijak?. ja jeste nevim jdu ke stromku asi za hodinu . jinak stastne a vesele…
rybářské časopisy
11.1.2006 | kubas | Ryby | 18.574 zobrazení | 97 odpovědí
Jaký je váš nejoblíbenější časopis?Já mám nejradši Kajmana a Českého rybáře,ostatní moc nemusím,protože je v nich hodně reklam
Chování píchlé štiky
19.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 6.893 zobrazení | 36 odpovědí
Čaute :-)
Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?
V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dík :-)
Whiplash vs Fireline
28.12.2005 | Tomix | Ostatní nádobíčko | 4.788 zobrazení | 25 odpovědí
Co říkáte na šňůru Berkley Whiplash a Berkley Fireline? Která je
podle vás lepší? Na www. braunstar. cz to mají v akci. Paradoxní na tom
je, že Whiplash stojí míň a přitom unese víc. Proto se vás ptám na
váš názor. Předem Díky!
Tomix
Jak to zatím vypadá s dravcema
29.9.2005 | Rduz | Domácí revíry | 3.446 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se Vás všech zeptat, co říkáte na letošní dravčí sezonu, já osobně jsem docela zklamanej a nejsem sám. V létě jsem skoro skákal po hlavě, když sem dumal v čem je problém.
POmozte vsem
22.1.2008 | Vonas | chytej.cz | 1.914 zobrazení | 10 odpovědí
na strance www.rybareni-kladno.estranky.cz muzete pomoct zacinajicim rybarum nebo se jen pochlubit svym trofejnim ulovkem jsou tam 3 chaty Dekuji
jak na mníky?
27.11.2007 | mastrof | Dravci | 22.264 zobrazení | 116 odpovědí
čau lidi mam takovej sen a to je chytit mníka. bohužel vubec netušim jak na to. chytal bych asi na mrtvolku normalka na tezko. ale ted kde? myslel sem si na jizeru protože se tam občas dostanu. ted eště vědět kam na ně? pod jez, do proudu, ťišinky, mnělčina, hloubka? poraďte prosim někdo jak na ty mramorovy krasavce.
zimní lov okounů
13.12.2008 | wenaX | Přívlač | 9.589 zobrazení | 50 odpovědí
poraď te mi jakou barvu a jakou nástrahu na okyše a dižtak nějakou fotku dik
Platí zákaz přenášení ryb z revíru do revíru?
21.1.2008 | HaD | Legislativa | 4.800 zobrazení | 25 odpovědí
Umíte to někdo v řádu najít? Nebo je to pouze dogma? Já to nenašel. A pokud to někde je, mají organizace výjimku při nasazování a kde je pak ta výjimka v zákonech specifikována?
Guma a trojháček
28.7.2004 | Dědek | Přívlač | 3.454 zobrazení | 18 odpovědí
Jak navazujete trojháček na gumu. Z jednoháčku mi 90% ryb spadne, coľ mě uľ opravdu ątve.
Udica do člna
14.8.2004 | doktor | Pruty | 2.880 zobrazení | 15 odpovědí
Akú by ste odporúčali dĺžku udice na chytanie sumcov z člna pomocou vábničky? 275, 300cm? Ďakujem
Jak na Lipně
15.7.2008 | r.o.b.a | Domácí revíry | 2.686 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, kolem 15.8. se chystám s karavanem a lodí na Lipno k Horní Plané, pravděpodobně na ranč u Kukačků. Hodlám chytat dá se říci vše, ale chtěl bych hlavně přívlač. Echolot mám, tak snad pomůže. Ale budu vděčen za každou radu, máte-li někdo zkušenosti s tímto místem. Předem díky.
Co všechno ryby dokáží pozřít?
27.5.2006 | bubu | Ryby | 2.305 zobrazení | 12 odpovědí
Dnes jsem umušil duháka 36cm a mám ve zvyku se vždy kouknout,co jim zrovna chutná. A podržte se,tento měl v žaludku pánskou ochranu!!!! A co vy jste našli v rybých žaludcích ?
Výlovy rybníků
14.10.2006 | perch | Ryby | 4.040 zobrazení | 21 odpovědí
Jake ryby jste videli na rybarskych vylovech???
Trápí vás hodně ztracení woblerů, plandavek atd.?
9.9.2008 | farnas | Tipy & triky | 2.887 zobrazení | 15 odpovědí
Jste schopni vylézt za drahým woblerem třeba na strom? Já ano.
JAK TO BRALO O VIKENDU???
9.10.2005 | | Dravci | 2.694 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Tak co kluci,jak to vypadalo,kde a na co?