Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Vaše boilies zásoby nejen na letošní rok
4.3.2011 | Šnek | Kaprařina | 2.502 zobrazení | 13 odpovědí
Podělte se s ostatnímy a vložte nějakou tu fotečku vašich boilies zásob :)klidně i vaše zásoby surovin na výrobu,docela mě to zajímá :)
vábnička a sumci
11.9.2006 | Rendy | Sumcařina | 12.323 zobrazení | 64 odpovědí
O technice jak pracovat s vábničkou se toho nikde moc nepíše , ani jsem ještě na vodě nikoho kdo by používal vábničku neviděl. Našel by se někdo kdo by toto téma mohl trochu osvětlit. Konkrétně mě zajímá jestli je nutné nejprve ryby lokalizovat a pak teprve vábit , nebo jestli si najít místo kde by člověk čekal lokalitu ryby a zkoušet co se bude dít . Jaký tvar vábničky se vám nejvíce osvědčil? Co dělat s nástrahou když už sumce vidíte na sonaru ? Pukat dál ? Pohybovat nástrahou , nebo ji nechat v klidu? Nastražit rybu , nebo raději rousnice ? Myslím že lov sumců s vábničkou musí být velice adrenalinová záležitost. Poradí někdo ?
clun na privlac
22.12.2013 | muskar19 | Přívlač | 7.519 zobrazení | 39 odpovědí
dobry den pristi rok bych si chtel koupit clun na privlac.chtel bych poradit jaky je lepsi jestli plastovy nebo nafukovaci vyhody nevyhody.dik za nazory.
Woblery
31.5.2011 | Honcek | Dravci | 6.936 zobrazení | 36 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych poradit s volbou woblerů, jelikož do teď jsem dával přednost chytání na třpytky a gumy..........pro začátek jsem si koupil dva woblery: Rapala long casting 08 SFC se záběrem do 0,9m a Storm Thunder Crank TC06 014, děkuji předem za všechny rady a tipy přeji Petrův zdar
Přívlačová sada Mitchell
7.11.2005 | Daemon | Přívlač | 4.430 zobrazení | 23 odpovědí
Na www. braunstar. cz jsem našel sadu pro přívlač – Mitchell 300X+ZDARMA prut ALLIANCE 2,4m+ZDARMA tubus za 1999 Kč. Zajímá mě váš názor nebo případné zkušenosti s těmito věcmi. Díky…
značka Dragon
19.1.2007 | troutman2 | Obchod | 37.046 zobrazení | 192 odpovědí
jaké máte s touto firmou zkušenosti?já mám dragona perche jiga a maximalní spokojenost a co vy?…www.firmadragon.pl
Jak ukládáte doma pruty?
26.10.2008 | HaD | Tipy & triky | 14.670 zobrazení | 76 odpovědí
Zajímá mě, jak kdo ukládá své miláčky. Zda do stojanů, skříní, polic apod. Prosím i o fotky. Já svou dodám také, ale později.
Tá úplne prvá ryba...
14.12.2009 | LuboO | Úspěchy | 3.090 zobrazení | 16 odpovědí
Pamätáte sa ešte na svoj úplne prvý úlovok? Tú prvú nádhernú rybu, ktorú ste zdolali len vlastnými silami, a potom vás niekolko hodín nafukovalo od pýchy pred kamarátmi, akí ste skvelí rybári? Alebo sa to nepodarilo a boli slzy na krajíčku? Podelte sa o tieto zážitky.
Hbitá včela
28.8.2007 | ??? | Ostatní nádobíčko | 2.894 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Nevíte někdo prosím kde by se dala na internetu sehnat??Díky
Co jste zapoměli
11.11.2006 | staker | Ryby | 2.703 zobrazení | 14 odpovědí
Když odcházím od vody, tak se dvakrát podívám, jestli jsem něco nezapoměl. Nosím batoh, ze kterého když vyndám věci co nebudu „nutně“ potřebovat, tak je těžší než když jsem je vyndal. Přesto mám pocit, že něco „nutného“ nemám ssebou. To mě přivedlo na otázku, zeptat se CO JSTE ZAPOMĚLI DOMA, KDYŽ JSTE ŠLI NA RYBY? Příklad . Kolega šel na ryby s „kamarádkou“, a zjistil že nechal doma pruty. Deku si vzít nezapoměl.
Lov candáta
19.8.2011 | henny | Dravci | 21.454 zobrazení | 111 odpovědí
Chtěl bych se zeptat kdy je nelepší čas na candáta v kolik asi hodin začínají brát apodob.. Vláčením i na těžko A jak pohybovat s nástrahou při vláčení ? Děkuji za odpovědi :)
Jeseter v našich vodách.
30.9.2008 | vlnac | Domácí revíry | 11.612 zobrazení | 60 odpovědí
Jaký máte názor na rybáře , kteří Jesetery po ulovení okamžitě usmrtí jen proto , aby měli trofej se kterou se můžou chlubit? Tato nádherná a vzácná ryba patří podle mě do vody a né na pekáč.
Jak je to s lovem dravců ???
18.8.2012 | Wiktor.c | Dravci | 7.924 zobrazení | 41 odpovědí
Ahoj, mám otázku ohledně lovu na mrtvou či živou rybičku. Nevím, kolik můžu mít nahozeno prutů, když chytám na rybičku a nebo jestli můžu mít nahozené rybyčky dvě.
Děkuji za odpovědi.
Prut na woblery
6.6.2009 | -zruseno | Pruty | 4.453 zobrazení | 23 odpovědí
Potřeboval bych nějaký univerzální prut na woblery. Jaký by jste mi doporučili, díky za typy.
Holky a přívlač
15.6.2014 | štička17 | Přívlač | 4.447 zobrazení | 23 odpovědí
Přívlač a holky. Fotogalerie, Nástrahy a nejlepší úlovky. Jsem dávejte své nejlepší úlovky.
kde sehnat SHIMANO Stradic 2500 FA made in Japan
29.2.2008 | hecht | Navijáky | 3.867 zobrazení | 20 odpovědí
Mám dotaz, nenašel by se tady někdo dobře informovaný ? Scháním: Shimano Stradic 2500 FA Jde o model naposled vyráběný cca 2006 hlavně ještě made in JAPAN !! Díky předem, loni jsem na něj nanašetřil, a letos ho zas už namůžu sehnat :-((
Dračí lodě na řekách...
17.9.2008 | milhom | chytej.cz | 3.095 zobrazení | 16 odpovědí
Su z Brna a protéká tu strouha která není moc široká, natož hluboká
a všichni okolo jí říkají Svratka. A na ní se uhnízdil zvláštní druh
hňupů co se pohybují na takové loďce a zatím co posádka na ní se
snaží pohnout lodí dopředu, jeden z nich řeže do bubnu jak hluchej do
vrat… Chápu mají taky koníčka i když trošku hlučnějšího, ale proč
proboha nejdou na přehradu, kde by to nikomu nevadilo??? pokud se trefíte do
jejich času tak to rovnou zabalte, protože po tom kraválu přestanou žrát
aji kačeny…
A co Vy jaký s tím máte zkušenosti???
Malé poděkování
8.8.2004 | | Ryby | 2.710 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Vážení přátelé, chci Vám tímto poděkovat za opravdu hezké komentáře k mému uveřejněnému článku " Muškařina,start do nového života". Jsem rád, že jsem narazil na správné společenstvo lidí,kterým tluče srdíčko v jiném rytmu, než těm normálním smrtelníkům, kteří chodí okolo vody a slovo rybařina jim i přesto nic neříká. Takový sympatický web a jeho účastníci dokážou potěšit a to je taky jeden z důvodů,proč mám tento web nastaven jako domovskou stránku a mám Vás tímto doma na virtualní návštěvě každý den. Jsem za takový web velice rád a vděčen.
Zároveň Vás chci těmito řádky upozornit na skutečnost,že nejsem žádný andílek, jak je možná patrné z uveřejněného článku a z jiných příspěvků. Jsem sportovní rybář a opravdu nikdy jsem zatím neulovil větší rybu nad 40cm pro gurmánské účely (i když jsem to zkoušel!), ale i přesto neodcházím od vody nikdy s prázdnou. Proč? Měli by Jste vědět, že nechodím k vodě pozorovat jen ledňáčky nebo pářící se vážky! Skutečnost je poněkud drsnější a poslední dobou pro mne samotného trochu překvapující.
Lidé z mého okolí mi dali nálepku ochránce a léčitele zvířat, aniž bych o to nějak moc stál. Mám asi zkrátka blbý image. Přinášejí mi nemocná či zraněná zvířata všeho druhu. Rukama mi prošlo mnoho vyder,sokolů,čápů a o kočkách a o psech ani nemluvím. Musím tímto uvést na pravou míru skutečnost, že se nepokládám za svatého a že již není pravdou, že 90% ryb pouštím zpět. Nechodím nikdy z ryb s prázdnou. Když musíte živit např. nenažrané vydry,tak to opravdu jinak ani nejde!!! Lovím povětšinou ryby,které nemají stanovenou délku a to plevelné rybky okolo 10–25cm, které přesvědčuji na háček regulérním a sportovním způsobem. Taková vydra, volavka,pes či kočka má pro mne daleko větší citovější vztah, než takový krásný a velmi bojovný okounek. Tvrdá slova, že? Ale i přesto dávám těmto malým bojovníkům poslední šanci. Vždy chytám na háčky se zamáčknutým protihrotem a mají tedy šanci dostat se na svobodu, což se jim taky občas zadaří a přitom nijak netruchlím. Chci aby Jste veděli, že nejsem žádný masař a tzv. " rybářský prase". To proto,že až mne někdo z Vás náhodou uvidí, jak lámu vaz nějakému šupináči a mám přitom na rukou krev.
Ve chvíli, kdy vím, že nemocná zvířata ryby nepotřebují, tak lovím výhradně pro potěšení a pro nádherný pocit sounáležitosti s přírodou a tehdy pouštím opravdu 100% ryb,co se uloví. Tehdy vstřebávám do sebe každou vlnku, každý záchvěv stébla, každý přelet nádherné vážky. Teprve tehdy si dokáži říci, že žiji tak, jak se žít má a případný úlovek nebo neúlovek není pro mne potom nijak důležitý.
Tímto článkem jsem chtěl vyhodit karty na stůl a taky mne k tomuto dohnala bouřlivá diskuse o zabíjení ryb. Pokud jsem někoho nemile překvapil, tak se omlouvám, ale život je zkrátka takový. Aby mohlo něco žít, musí něco druhého umřít. To nezměním já a ani Vy.
Vodění smáčku
28.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.320 zobrazení | 12 odpovědí
Vodí se smáčky jen přitahovanim či pritahovanim a cukanim ?Řekl bych zě to první protože nechci přicházet zbytečně o ryby …
K70 aneb kdo a kolik nad 70
17.3.2005 | Prichy | Úspěchy | 7.552 zobrazení | 39 odpovědí
Zajmalo by me, kdo chytlil a kolik kapru nad 70cm (a nedejboze snedl)? !!!! Ovsem pozor, pocitaji se jen ti ze svazovych vod, za normalnich podminek ( ne na trdlisti, ne po povodnich apod.) a navic musi byt chyceni jinou metodou nez kaprarenim. Tzn. bez "tydenniho vnadeni , bez boilies apod. Takze napr. na feeder, plavacku, na polozenou s kolinkem, zizalou apod. (No, snad mi rozumite)