Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Transgenní ryby necteno

9.11.2011 | -tom- | Vaše názory | 2.228 zobrazení | 11 odpovědí

Nevíte někdo, jak to u nás vypadá s chovem tzv. transgenních ryb? Zabývají se jím i naši rybáři nějak seriozněji? A jak je to vůbec s legislativou? Jde o poměrně zajímavé (a výbušné, co si budem povídat) téma, ale všechny články a zprávy jsou tak 2–3 roky staré, na novější info nemohu narazit.

Smáček nebo twister necteno

30.1.2011 | recek | Přívlač | 13.782 zobrazení | 68 odpovědí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nejaký rozdíl, když budu chytat na smáčky a budu dodržovat všechny ty zásady pro toto chytani anebo když smáček vyměním za stejně velký twister. Neni smáček jen kvůli tomu, aby rybáři u prodejců nechali víc peněz?

jak měříte délku ryb? necteno

21.7.2005 | saky | Ryby | 6.289 zobrazení | 31 odpovědí

Docela by mě zajímalo, jak měříte délku ryb, jestli tak, že dáte metr na rybu a změříte ji od konce ocasní ploutve po hlavu (a tim přičtete několik cm díky oblouku, jak vám metr leží na baculatý rybě), nebo tak, že položíte metr na rovnou zem a ne něj teprve dáte rybu a tak zjistíte její pravou délku??

Osobně ryby neměřim, protože je, až na výjimky, pouštim, ale nedávno sem na tohle téma diskutoval s kamarádem, tak by mě zajímal Váš názor…

Rybníky-Ústí nad Labem necteno

30.12.2009 | jirin8 | Domácí revíry | 6.285 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj lidi,jelikož nemám ještě rybářský lístek (zkoušky dělám až na jaře) už teď bych si chtěl někde zachytat.Ale bohužel nevím kde to jde bez rybářského lístku.Chtěl bych to raději zadarmo.Slyšel jsem o malhostickém rybníku.Jo a ten´rybník by měl být při nejlepším v okreseˇÚstí nad Labem.Mohli by jste mi poradit??

Vláčecí nástrahy necteno

28.12.2008 | novas32 | Přívlač | 4.467 zobrazení | 22 odpovědí

vzhledem ke velkemu mnozstvi a druhu vlacecich nastrah resim pokazde problem, jak to vyresit, abych mel pokud mozno vse potrebne a zaroven jsem nemusel tahat na zadech batoh. tzn. vesta, podberak na zadech a volne ruce. jenze krabicek s nastrahami je tolik, ze je nemam vsechny kam dat. jak to resite? vybirate pouze cilene nastarahy na ten ktery den a zvoleny zpusob lovu, nebo mate nejakou radu, jak toho pobrat pokud mozno co nejvic? diky

Jak vytvořit vlas na lov s boilies necteno

4.12.2013 | tomas54 | Kaprařina | 3.450 zobrazení | 17 odpovědí

prosím o rady nebo i fotky jak udělat vlas na boilies. Skoušel jsem to hledat všude ale nenašel.

Down deep rattlin fat rap necteno

11.2.2010 | | Dravci | 2.231 zobrazení | 11 odpovědí

Najde se nekdo kdo pouziva tuto nastrahu,??? Mate na ni nejakou rybu??? Proste vsechno co vas napadne v souvislosti s timto wobleru.

Hlavatka v českých řekách necteno

5.1.2009 | osprey | Ryby | 28.834 zobrazení | 142 odpovědí

Pracuju na článku o introdukci hlavatky do některých českých řek. Rád bych tady vyprovokoval diskuzi s názory kolegů na přítomnost hlavatky ať už v pstruhových nebo mimopstruhových revírech a získal nějaké reprezentativní pohledy na věc či konkrétní zážitky a pozorování. Vím, že muškaři hlavatky nevidí rádi a přisuzují jim schopnost zlikvidovat obsádku salmonidů v některých úsecích řeky. Rád bych tu proto viděl i zkušenosti slovenských rybářů, kteří loví na vodách, kde je hlavatka doma nebo přímo samotných hlavatkářů.

Střelné hlavy necteno

5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.557 zobrazení | 47 odpovědí

Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:

1. Jako running lajnu preferujete a proč?
  2. Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
  3. Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
  4. V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?

Děkuji za vaše odpovědi k tématu.

Jak je to s lovem dravců ??? necteno

18.8.2012 | Wiktor.c | Dravci | 8.335 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj, mám otázku ohledně lovu na mrtvou či živou rybičku. Nevím, kolik můžu mít nahozeno prutů, když chytám na rybičku a nebo jestli můžu mít nahozené rybyčky dvě.

Děkuji za odpovědi.

K70 aneb kdo a kolik nad 70 necteno

17.3.2005 | Prichy | Úspěchy | 7.927 zobrazení | 39 odpovědí

Zajmalo by me, kdo chytlil a kolik kapru nad 70cm (a nedejboze snedl)? !!!! Ovsem pozor, pocitaji se jen ti ze svazovych vod, za normalnich podminek ( ne na trdlisti, ne po povodnich apod.) a navic musi byt chyceni jinou metodou nez kaprarenim. Tzn. bez "tydenniho vnadeni , bez boilies apod. Takze napr. na feeder, plavacku, na polozenou s kolinkem, zizalou apod. (No, snad mi rozumite)

Trápí vás hodně ztracení woblerů, plandavek atd.? necteno

9.9.2008 | farnas | Tipy & triky | 3.050 zobrazení | 15 odpovědí

Jste schopni vylézt za drahým woblerem třeba na strom? Já ano.

Vodění smáčku necteno

28.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.437 zobrazení | 12 odpovědí

Vodí se smáčky jen přitahovanim či pritahovanim a cukanim ?Řekl bych zě to první protože nechci přicházet zbytečně o ryby …

gumové čluny pro rybaře necteno

19.11.2005 | Kecalka | Ryby | 61.900 zobrazení | 304 odpovědí

jake mate zkušenosti s"gumove rybařské čluny" . kvalita. značka, velikost,atd

UN Orlík necteno

26.6.2006 | ale | Ryby | 9.161 zobrazení | 45 odpovědí

Byl jsem ted dvakrát po sobě na 4dni na tomto krásném vodním díle a musim se přiznat že jsem koukal jako blázen.To že jsem měl strašně málo záběru to muže být vinou počasí,ale zarazilo mě že tam je uplně mrtvá voda.SUmci nelový ani kapři neskáčou..co je stou vodou???

BLADE DANCER - Berkley necteno

15.6.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.148 zobrazení | 40 odpovědí

Takjsem mrkl na to video.Už dříve jsem to někde viděl a nevypadá to špatně. Ptám se, zda lze někde sehnat jen samotný plech s háčkem nebo to nějak nahradit, připadá mně totiž zbytečné k tomu dokupovat i gumy,které lze koupit z jiných zdrojů. Dále mně zajímá, zda to někdo zkoušel v praxi.

Chemické světlo necteno

17.8.2013 | Piranha | Feeder | 5.500 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím všechny a mám dotaz jak kdo upevňuje chem. světlo na feederovou špičku.Izolepka mě občas dost štve, protože povolí a pak mi světlo padá dolu, malinké gumičky nejsou tak pevné a při náhozu se světlo otáčí také pod prut.Někde jsem viděl světlo, které mělo rovnou držáček.Držáčky na světla mají moc velké průměry. Poradíte?

Parma -červ vs. rousnice necteno

20.12.2007 | monaster | Ostatní ryby | 4.688 zobrazení | 23 odpovědí

tak pánové. onehdá jsem s Tomashem diskutoval o početnosti záběrů parem na červy a rousnice. já říkal že jsem měl parmy vždy na rousnice a Tomash že převážně na chomáč červů. co se sovědčilo Vám?

Značka Esox necteno

17.12.2005 | Dusik | Ostatní nádobíčko | 4.071 zobrazení | 20 odpovědí

Neznáte někdo odkaz na stránky Esoxu, nebo kde se na tuto značku můžu podívat? Díky všem co napíšete k tomuto tématu.

Dračí lodě na řekách... necteno

17.9.2008 | milhom | chytej.cz | 3.260 zobrazení | 16 odpovědí

Su z Brna a protéká tu strouha která není moc široká, natož hluboká a všichni okolo jí říkají Svratka. A na ní se uhnízdil zvláštní druh hňupů co se pohybují na takové loďce a zatím co posádka na ní se snaží pohnout lodí dopředu, jeden z nich řeže do bubnu jak hluchej do vrat… Chápu mají taky koníčka i když trošku hlučnějšího, ale proč proboha nejdou na přehradu, kde by to nikomu nevadilo??? pokud se trefíte do jejich času tak to rovnou zabalte, protože po tom kraválu přestanou žrát aji kačeny…
A co Vy jaký s tím máte zkušenosti???